RPi 3 of 4

Mediaservers, (mobiele cliënt)-spelers, HTPC's, internetradio's, software en al wat hiermee verband houdt.
    (daarom niet noodzakelijkerwijs zelfbouw)

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5148
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor democles » za 25 apr 2020, 20:37

Leeuwarden schreef:Had dat Khadas dacje nog inspeeltijd nodig?


Er wordt gezegd van wel.

Hoe of wat weet ik niet meer.

Zou zeggen knoop hem aan de PI (wat ik ook nog ga proberen) en luisteren maar.
Laatst gewijzigd door democles op za 25 apr 2020, 20:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5148
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor democles » za 25 apr 2020, 20:39

hardbats schreef:Ik heb morgen de proefopstelling met de Dial Audio Dac ook wel draaiende denk ik. Dan vergelijken met de hifiberry dac +.


Ben benieuwd Bas.

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » za 25 apr 2020, 21:04

Heb hem nu even aan mijn Marantz CD60 hangen, kan je leuk schakelen tussen interne dac (1541 als ik me niet vergis) en Khadas...

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » zo 26 apr 2020, 11:44

Dacje nachtje laten draaien, niet echt heel veel verschil. Ding klinkt over de Yamaha+Revell gewoon prima. Nu net de RPi aangesloten. Spotify gratis erop, klinkt ook best aardig. Volgende stap is om de Khadas apart te voeden... Ik denk dat je voorzichtig kan stellen dat voor net iets minder dan € 150,- al een heel mooi beginnend streamertje hebt.

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 4073
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor FR_Aad » zo 26 apr 2020, 12:17

Is het niet zo dat een betaalde Spotify een betere upgrade is dan een voeding?

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 912
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » zo 26 apr 2020, 12:21

Of Tidal Hi-Fi bijv

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » zo 26 apr 2020, 12:42

FR_Aad schreef:Is het niet zo dat een betaalde Spotify een betere upgrade is dan een voeding?


Ja, klopt.

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 4073
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor FR_Aad » zo 26 apr 2020, 13:17

Ga je nog vergelijken met je “grote dac”?

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » zo 26 apr 2020, 15:51

FR_Aad schreef:Ga je nog vergelijken met je “grote dac”?


Ja ga ik wel doen maar pas als de verbouwing van onze overloop klaar is en ik weer een beetje in mijn luisterkamer kan...

Gebruikersavatar
FR_Aad
Berichten: 4073
Lid geworden op: do 11 dec 2008, 21:47
Locatie: 010

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor FR_Aad » zo 26 apr 2020, 21:13

Ik heb nog ergens een RPI 3 liggen en een cheapo Audiophonics i2S ES9023 dacje. En er ligt ook nog ergens een V-Dac II.

Morgen toch geen kleedjesdag ......
Ik ga eens klooien :-)

toetertje
Berichten: 2349
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor toetertje » zo 26 apr 2020, 21:24

FR_Aad schreef:Ik heb nog ergens een RPI 3 liggen en een cheapo Audiophonics i2S ES9023 dacje. En er ligt ook nog ergens een V-Dac II.

Morgen toch geen kleedjesdag ......
Ik ga eens klooien :-)


Dat is best wel leuk klooien hoor, pak hem er zelf ook nog regelmatig even bij.

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » ma 27 apr 2020, 11:27

Klopt het dat ik op pin 4 en 6 de RPi kan voeden met 5VDC?

https://www.raspberrypi-spy.co.uk/wp-co ... s_gpio.jpg

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12744
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 11:32

Yep, doe dat ook bij de FriendlyArm bordje s en de Pine64.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » ma 27 apr 2020, 11:37

Hebben die dan dezelfde pin out als een RPi 3b+?

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12744
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 11:44

Vergelijkbaar, die informatie is dan even zoeken, zal ook voor de Khadas wel ergens staan.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » ma 27 apr 2020, 11:59

Uhhh, Hans, de vraag is of ik een RPi 3b+ kan voeden op pin 4 en 6. Het Khadas dacje heeft hier dus niets mee te maken... En 'vergelijkbaar' is voor mij niet een sluitend antwoord.

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 912
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » ma 27 apr 2020, 12:10

ja je kunt een rpi voeden op 2-4 en 6. je omzuilt dan wel de overvoltage bescherming.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12744
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 12:18

hardbats schreef:ja je kunt een rpi voeden op 2-4 en 6. je omzuilt dan wel de overvoltage bescherming.

download/file.php?id=156003&mode=view

Klopt, en het Khadas boardje heeft ook pinnen/ingangen aan de onderzijde, die dan normaal zouden aansluiten sla je het VIM boardje er onder zou hebben,
Dus als je die zou gebruiken om dat printje te voeden, is het ook vrij om de USB poort te gebruiken.
USB -C heeft dan wel een ander power management, om het zomaar eens uit te drukken.

De pin out van het VIM
https://docs.khadas.com/vim1/GPIOPinout.html
Laatst gewijzigd door hannesie op ma 27 apr 2020, 12:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Hans

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 912
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » ma 27 apr 2020, 12:21

hannesie schreef:
hardbats schreef:ja je kunt een rpi voeden op 2-4 en 6. je omzuilt dan wel de overvoltage bescherming.

Klopt, en het Khadas boardje heeft ook pinnen/ingangen aan de onderzijde, die dan normaal zouden aansluiten sla je het VIM boardje er onder zou hebben,
Dus als je die zou gebruiken om dat printje te voeden, is het ook vrij om de USB poort te gebruiken.
USB -C heeft dan wel een ander power management, om het zomaar eens uit te drukken.


Als je de niet-vim versie hebben zitten er geen headers op volgens mij.
Je kunt hem inderdaad extern voeden maar ik las dat hij alsnog een 5v spanning nodig heeft op de usb-c om te herkennen dat hij daar de data moet pakken.

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12744
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 12:33

https://docs.khadas.com/toneboard/UserManual.html
Volgens de info 2 aansluiting mogelijkheden.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » ma 27 apr 2020, 12:57

hardbats schreef:Je kunt hem inderdaad extern voeden maar ik las dat hij alsnog een 5v spanning nodig heeft op de usb-c om te herkennen dat hij daar de data moet pakken.


Waar lees jij dat?

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 912
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hardbats » ma 27 apr 2020, 13:01

Ik weet niet meer exact waar ik het gelezen heb maar ben wat forums afgestruint van bijv. Volumio, runeaudio, moode audio, diy audio.

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » ma 27 apr 2020, 14:13

Jammer, ik vind het wat verwarrend wat er zo hier en daar wordt gezegd en geschreven...

Anyway, ik heb inmiddels een overtollige voeding op basis van een LT1083 op de RPi gezet. Gratis low res Spotify erop en ik heb het idee dat of één van onze katten de volumeknop van de sub heeft gedraaid of dat één en ander veel meer dynamiek geeft...

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8106
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor Leeuwarden » ma 27 apr 2020, 16:39

Inmiddels ook nog een losse ssd gevonden en wat flacs op gezet. Aangekoppeld aan de RPi en luisteren maar. Nice...

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 12744
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RPi 3 of 4

Berichtdoor hannesie » ma 27 apr 2020, 16:43

Ik heb dan eens de nieuwe UBUNTU 20.04 LTS server, op het RPI 3 boardje gezet, blinkt nog niet uit in comfort.

20.04rpi.PNG

Nog niet direct met Putty te benaderen via SSH terminal.

https://ubuntu.com/tutorials/create-an- ... 1-overview
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans


Terug naar “Streaming Media/Apparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten