Alweer UcDje

incl oude discussies en bouwverslagen

Moderator: Beheerdersteam

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Alweer UcDje

Berichtdoor PN » wo 21 jun 2006, 21:27

Hallo allemaal,

Hier mijn eerste post op dit forum. Ik volg al een tijdje dit forum en heb er al veel aan jullie discussies gehad tijdens het DIYen.

Hier dan het resultaat van mijn UcDje.

Ik heb hem (op aanraden van jullie) volledig dual mono opgezet.

De kast heb ik gemaakt van audiofiel hardhout :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Berichtdoor PN » wo 21 jun 2006, 21:29

Nog een paar fototjes van de binenkant:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
sietse
Berichten: 4993
Lid geworden op: do 07 okt 2004, 16:03
Locatie: Dokkum

Berichtdoor sietse » wo 21 jun 2006, 21:48

Ziet er netjes uit. Complimenten.. =D> =D>
Een wijze man is hij, die twijfelt aan zijn eigen woorden, want alles kan, tot het tegendeel is bewezen !
Maar ja, viewtopic.php?f=15&t=4440 ????

vigier
Berichten: 677
Lid geworden op: zo 12 sep 2004, 14:07
Locatie: Het reservaat

Berichtdoor vigier » wo 21 jun 2006, 22:03

Hoi PN,

complimenten, ziet er erg strak uit met dat hardhout!
Maar ik zou mezelf niet zijn als ik niet wat te zeiken had: waarom heb je de volumeknop van hetzelfde materiaal gemaakt?
Volgens mij zou hij met een metalen volumeknop mooier zijn, but that's just my 2 cents...

Groeten & geniet er van!

Joris
Meer ideëen dan tijd

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Berichtdoor PN » wo 21 jun 2006, 22:38

Voor die volumeknop was ik opzoek naar iets van brons oid. In elk geval iets waarvan het contrast met de kast niet te groot wordt.

vigier
Berichten: 677
Lid geworden op: zo 12 sep 2004, 14:07
Locatie: Het reservaat

Berichtdoor vigier » wo 21 jun 2006, 22:42

Goed plan! Qua kleur moet het natuurlijk wel goed bij het hardhout passen. Brons kan goed (maar mag er niet te dicht bij komen, anders vloekt het), en misschien kan goud ook nog.

Ben benieuwd :)
Meer ideëen dan tijd

WMC
Berichten: 276
Lid geworden op: wo 24 aug 2005, 16:56
Locatie: Eindhoven

Berichtdoor WMC » wo 21 jun 2006, 23:25

Wat voor onderdelen heb je eigenlijk gebruikt? Ik zie de standaard voeding, maar wat is dat "kastje" links bovenin?

En wat voor soort hardhout is het eigenlijk?
HT-zelfbouwfan

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Berichtdoor PN » do 22 jun 2006, 9:02

Het hardhout wat ik hier gebruikt heb heet Ovankol, dat is een West-Afrikaans soort. (heb ik gebruikt om mijn trap mee te bekleden, en daar heb ik nog het e.e.a. van over.) Miscchien ga ik de kast nog behandelen met olie of wax, dan wordt het contrast met de nerf nog sprekender.

Ik heb iid gebruik gemaakt van de standaard Hypex componenten, wat je links boven ziet is de euro connector met ingebouwd netfilter.

grt.
Peter

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9379
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Berichtdoor SSassen » do 22 jun 2006, 10:57

PN,

Is dat een netfilter met Y-condensatoren (twee condensatoren naar massa). Zo ja, dan krijg je alle rotzooi uit 't net via de massa alsnog je versterker binnen, kortom geen netfilter met Y-condensatoren gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen
http://www.hardwareanalysis.com
Mediocre is not my middle name.

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Berichtdoor PN » do 22 jun 2006, 11:22

Bedankt voor de tip, ik zal het vanavond controleren.

grt.
Peter

Gebruikersavatar
Wijx
Berichten: 741
Lid geworden op: di 01 mar 2005, 17:29

Berichtdoor Wijx » do 22 jun 2006, 18:43

waar heb je eigenlijk je massa gelaten? Lijkt me lastig met een houten kast

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Berichtdoor PN » do 22 jun 2006, 19:16

Ik heb even opgezocht welk net filter ik heb type FKV2-55-4 http://www.bmm-electronics.com/document.asp?document_id=423&link=Datasheets/timonta/f_fkv_p42.pdf
Als ik het goed begrijp is dit idd een netfilter met Y concensatoren.

btw. Op dit moment heb ik hem niet op een geaard stopcontact staan.

De aarding van alle componenten is aangesloten op de nul van de trafo.

Is dit nog voor verbetering vatbaar??

grt.
Peter

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 9379
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Berichtdoor SSassen » do 22 jun 2006, 19:44

Je kan evt. de aarde van het netfilter gebruiken om de kast te aarden, de signaal massa verbind je dan niet met de kast en alleen met de trafo. Of je kunt het netfilter eruit halen en een normale netentree plaatsen. Y-condensatoren zorgen helaas voor een behoorlijke vervuiling van je signaal.

Met vriendelijke groet,

Sander Sassen
http://www.hardwareanalysis.com
Mediocre is not my middle name.

niels007
Berichten: 172
Lid geworden op: za 08 jan 2005, 22:41

Berichtdoor niels007 » do 22 jun 2006, 22:46

Zijn deze versterkertjes zo effiecient dat je geen aluminium koelribben hoeft toe te passen? Ik gebruik een Rotel RA971, geen monster, maar toch al snel heet ('au') met lage impendantie speakers, en dat is met een royaal koelblok in de versterker en 10cm vrije ruimte boven de versterker..

Die klasse D modules zien er goed uit in deze tijden van al maar stijgende energiekosten.. :)

Gebruikersavatar
Martijn H
Berichten: 3208
Lid geworden op: di 22 nov 2005, 14:08
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Martijn H » do 22 jun 2006, 22:52

Wat is het bezwaar van de huidige opstelling als ik vragen mag..

De massa van het signaal zit zo toch goed? Gescheiden massa's bij de cinch bussen, doordat ze geïsoleerd zijn?

Ik wilde trespa plaat gebruiken voor een versterkerkast. Ook omdat de lengte van de isolatie op de Cinch bussen niet lang genoeg is voor mijn 3 mm alu plaatjes, die ik aanvankelijk wilde gebruiken.

versterker is meer dan 90% efficient! Een plaatje Alu, waar de versterkers aan vast zitten vind ik zelf wel beter..

mvg,

Montana
Dipool-monopool systeem Do it right, Do It Yourself~!!

PN
Berichten: 86
Lid geworden op: wo 21 jun 2006, 14:49
Locatie: Waddinxveen

Berichtdoor PN » vr 23 jun 2006, 12:30

@ Sander,
De aarding van de kast zal dan alleen de alu strip zijn waaraan de versterker modules zijn vast gezet, de rest is niet geleidend. Heeft dit dan een significante meerwaarde? Ik zie zelf alleen de meerwaarde omdat de euro connector ook in deze strip is bevestigd dus als daarin iets fout heb je een extra beveiliging.

grt.
Peter


Terug naar “Oude Showcases”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten