El Cheapo PhonoPre

over het kant & Klare spul dus

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 4047
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: El Cheapo PhonoPre

Berichtdoor RobertD » za 26 apr 2014, 13:54

De vivanco behuizing heeft wel schroefjes zag ik op de foto. Daar de draad even onder klemmen...
direct aan de versterker kan je ook proberen.

Gebruikersavatar
mikekiwi
Berichten: 1140
Lid geworden op: za 01 jul 2006, 13:06
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: El Cheapo PhonoPre

Berichtdoor mikekiwi » za 26 apr 2014, 14:30

RobertD schreef:De vivanco behuizing heeft wel schroefjes zag ik op de foto. Daar de draad even onder klemmen...
direct aan de versterker kan je ook proberen.
Heb ik al geprobeerd, maakt geen verschil. Heb net nog even wat platen opgezet en de bromtoon varieert per plaat (of keer dat je de arm aanraakt). Heb dus platen waarbij je alleen de zachte brom hoort en daarna weer een andere plaat waarbij de brom harder is.
En dat ligt dus niet aan de plaat, maar lijkt idd aan een contactje of zo te liggen, al levert rommelen aan de draden geen verschil op...

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25258
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: El Cheapo PhonoPre

Berichtdoor Pjotr » za 26 apr 2014, 14:37

De aardraad moet op je DT ook wel ergens aan vast zitten. Die moet niet alleen aan het chassis zitten maar ook aan de arm en aan de kop waar het element aan vast zit.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
mikekiwi
Berichten: 1140
Lid geworden op: za 01 jul 2006, 13:06
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: El Cheapo PhonoPre

Berichtdoor mikekiwi » za 26 apr 2014, 17:57

Pjotr schreef:De aardraad moet op je DT ook wel ergens aan vast zitten. Die moet niet alleen aan het chassis zitten maar ook aan de arm en aan de kop waar het element aan vast zit.
Ik merk dat de aansluiting van zowel RCA-kabels als aardedraad erg los zit (verdwijnen ergens in de draaitafel). Zal dus het apparaat eens aan nader onderzoek gaan onderwerpen.

Lijkt dus niets met de phonopre te maken te hebben, maar - zoals door diversen gesuggereerd - meer met interne bedrading van de Dual. Ik ga er dus in dit topic niet over verder (maar zal - mochten er nog vragen zijn - een nieuw topic starten), de phonopre lijkt prima te werken.


Terug naar “Hifi Gerelateerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten