TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

jordo81
Berichten: 708
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor jordo81 » di 09 apr 2013, 10:31

Hallo allemaal,

Na een jaartje lekker geluisterd te hebben naar mijn set had ik voor de winter al spullen in huis gehaald voor de uitbreiding met de teleporter. Waarschijnlijk heeft mijn PC toch een slechte klok in de onboard geluidskaart zitten. Iedere keer dat ik de computer uit standby haal knettert het uit de speakers van de jitter.
Dan moet ik een paar keer Muten of even heen en weer schakelen van input en dat lijnt hij op en is het weg.

Er zijn een heleboel mensen niet zo enthousiast over Toslink dus ik wilde even kijken wat het geluid zou gaan doen met een Teleporter die het I2S signaal via een LVDS naar de voorversterker overbrengt.

Ik was er eigenlijk wel klaar mee na een jaar bezig te zijn geweest met het vorige project dus ik had het even naast me neer gelegd. Toen de winter maar niet over ging heb ik het toch maar weer opgepakt.

Ik ben begonnen met het her-inrichten van de voorversterker. Ik heb meteen wat verbeteringen aangebracht:
- De signaaldraden van de voorversterker (IVYIII) naar de XLR pluggen heb ik van dezelfde Mogami draden voorzien als in de rest van het systeem. Ook heb ik een poging gedaan deze te Shielden.
- Ik heb alle soldeerverbindingen verbeterd van de IVY's en de Ventus Headphone amps.
- Op advies van TPA heb ik CC1 weggelaten van de Ventus' omdat dit voor DC Offset kan zorgen.
- Ik heb een aarde en een signaalverbinding omgedraaid op de Headphone Jack (dat zal een probleempje oplossen hoop ik)
- Ik heb een draad getrokken van channel 3 van het Rotary Selector Board naar "B" op de Sidecar. Zodra ik nu USB selecteer op de versterker zal hierdoor het relais op de Sidecar geschakeld worden die er voor zorgd dat andere signalen anders dan de I2S genegeerd zullen worden.
- De DAC Firmaware chip heb ik naar Knuisje opgestuurd om te kijken of hij die kan upgraden met de nieuwe software.

Dat staat klaar om getest te worden. Alleen is het nu even wachten op de chippies.
Hieronder vast wat plaatjes van de voorversterker.

Grt,

Jordo
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 708
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor jordo81 » di 09 apr 2013, 16:57

En hier een opzet van de Teleporter Module.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 708
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor jordo81 » di 23 apr 2013, 16:05

Hallo allemaal,

Ik heb de boel aan de praat gekregen met een beetje hulp van Corprius.
Het bleek dat ik toch nog met een extra voeding moet werken.

het geluid is weer in sterke mate verbeterd t.o.v. de Toslink aansluiting die ik gebruikte.
Ongelofelijk hoe strak en gedetailleerd het hiermee is geworden!

Om een klein lineair gestabiliseerd voedinkje te maken dacht ik er aan om een printplaatje te maken met een Diodebrug, een IC 7805 en 2 condensatoren.

De Teleporter vraagt ongeveer 150mA en het circuitje op de waveIO voor de datatransfer kan nooit al te veel zijn.
Ik denk dat als de voeding 350mA kan leveren ik in ruime mate goed zit.

Kan iemand mij adviseren over de condensatoren die ik hier voor zou moeten gebruiken?
Volgens mij heb ik niet meer nodig dan onderstaand schematje.

Of weet iemand hier misschien een kant-en-klare oplossing voor?

Ik heb een 9V trafo om er op aan te sluiten.

Alvast bedankt!

jordo
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22288
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor ray5150 » di 23 apr 2013, 18:15

Vergeet niet een 100 nF condensator achter de 7805 !

Staat ook in de datasheet.

1844744_1.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

jordo81
Berichten: 708
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor jordo81 » di 23 apr 2013, 21:27

Hey Ray,

Komt die dan nog voor C2 of in plaats van zoals in figure 17?

jordo81
Berichten: 708
Lid geworden op: do 11 aug 2011, 18:00

Re: TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor jordo81 » di 23 apr 2013, 21:36

Ik zou ook dit gewoon kunnen doen natuurlijk :)

http://www.conrad.nl/ce/nl/product/190809/
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22288
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: TPA DAC BIII Teleporter upgrade

Berichtdoor ray5150 » di 23 apr 2013, 21:44

jordo81 schreef:Hey Ray,

Komt die dan nog voor C2 of in plaats van zoals in figure 17?


Paralel aan C2, zo dicht mogelijk bij het IC.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: NoTrebel en 0 gasten