[Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Actieve filters, DSP, MFB / servo controlled.

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » za 18 jan 2014, 9:49

Even een vraag in algemene zin. Ik wil een simpel printplaatje maken voor de printtrafo's. Kan ik dat met Autocad doen of is het toch beter om Eagle onder de knie te krijgen? Ik kan er namelijk niet goed mee overweg en het staat me een beetje tegen om a7l die tutorials te bekijken...

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3668
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor knuisje » za 18 jan 2014, 10:19

Als je de print wilt laten maken ontkom je niet aan Eagle of een ander pcb ontwerpprogramma. Misschien kun je een soortgelijk voorbeeld aanpassen aan jouw wensen.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » za 18 jan 2014, 10:49

Hmm... Het is wel weer een handige skill natuurlijk als ik het wel beheers.
Ik zat wel al een beetje te rommelen in een bestaand schema maar het is toch lastiger dan ik dacht met al die vreemde begrippen.
Het zou al enorm helpen als ik zelf een maatschets van de printtrafo kon importeren....

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor ray5150 » za 18 jan 2014, 11:03

Heb je toevallig ook een datasheet van die trafo's ?
Kan eens kijken of er iets passends in de eagle library zit.

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » za 18 jan 2014, 13:32

Ik heb al op de site van Weissman gekeken maar kon niks vinden.
Het gaat om dit type: Typ: EI 66/23 36,0 VA
Zie ook http://www.weiss-trafo.de/fileadmin/use ... trafos.pdf

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3668
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor knuisje » za 18 jan 2014, 14:29

Die zit standaard in Eagle.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » za 18 jan 2014, 15:00

:oops: Ik ben ook helemaal een nitwit op dat gebied.
Autocad kan ik daarentegen dromen...

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor ray5150 » za 18 jan 2014, 15:41

Ik zal vanavond wel even wat prutsen...

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » za 18 jan 2014, 17:18

ray5150 schreef:Ik zal vanavond wel even wat prutsen...


Heel graag. Het lukt me tot nu toe niet eens om een sheet in te stellen.
Echt intuïtief is Eagle niet geloof ik... Maar goed, ik ben een WTB-boer natuurlijk :mrgreen:

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » wo 22 jan 2014, 22:21

Ik denk dat ik een redelijk printje bedacht heb voor mijn printtrafootje.

Is 't wat?

pcb 12V.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3668
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor knuisje » do 23 jan 2014, 8:19

Ziet er prima uit.
( ͝° ͜ʖ͡°)

hsmeets
Berichten: 2003
Lid geworden op: zo 01 mei 2011, 22:18

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor hsmeets » do 23 jan 2014, 9:14

Hoi,

Die connectors herken ik niet direct (mijn gebrek) maar heb je wel gekeken of je die kunt krijgen ergens en kun je die ook voor 220V gebruiken? Zijn dat stekkers of zijn dat schroefterminals?

Misschien de spoorbreedte aan de secundaire kant nog wat groter maken?

Zelf zou ik 45graden bochten maken ipv 90graden maar dat is puur esthetisch.

Waar of hoe ga je de print maken?

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » do 23 jan 2014, 11:40

hsmeets schreef:Hoi,

Die connectors herken ik niet direct (mijn gebrek) maar heb je wel gekeken of je die kunt krijgen ergens en kun je die ook voor 220V gebruiken? Zijn dat stekkers of zijn dat schroefterminals?

Misschien de spoorbreedte aan de secundaire kant nog wat groter maken?

Zelf zou ik 45graden bochten maken ipv 90graden maar dat is puur esthetisch.

Waar of hoe ga je de print maken?


Ik zal vanavond wel even kijken of ik die baantjes kan aanpassen. Die connectoren heb ik gekozen omdat ik een 7,5 mm steek nodig heb. Ik kon in de library niets anders vinden. Deze zijn 7,62 mm

Ik wil de printen maken met fotopapier van de action. Om nou 10 stuks te bestellen bij Itead vind ik wat overdreven.

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » do 23 jan 2014, 19:27

Poging 2 met schuine sporen en opgedikt met parallelle sporen.
Het stukje spoor van de gezamelijke 0 nog even iets breder gemaakt.
Geen idee of dit de manier is maar het is een beetje met trial en error gegaan.
En oh ja, er komen schroefterminals op. Die zitten ook op de gekochte onderdelen.

Clipboard01.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor ray5150 » do 23 jan 2014, 19:57

Chips...he-le-maal vergeten... :oops: :oops:
Nou ja, ik zie dat je je al aardig redt. :D

Heb je een linkje naar de bestelde printconnectors ?
Want volgens mij zijn dat niet helemaal de juiste die ik in de lay-out zie staan.

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » do 23 jan 2014, 20:07

ray5150 schreef:Chips...he-le-maal vergeten... :oops: :oops:
Nou ja, ik zie dat je je al aardig redt. :D
Geen probleem, als ik er niet uit kom trek ik wel aan de bel ;)
Heb je een linkje naar de bestelde printconnectors ?
Want volgens mij zijn dat niet helemaal de juiste die ik in de lay-out zie staan.

Ik heb deze liggen http://www.eoo-bv.nl/index.php?_a=viewProd&productId=592

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » do 23 jan 2014, 22:37

Dit moet hem maar worden denk ik

12V symm PCB.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » vr 24 jan 2014, 20:36

Vanavond ook even de 5V trafoboard getekend.
Ik denk dat ik wel 3 aansluitingen kan maken, de trafo is 36VA, 9V
Omdat het niet in de signaalweg zit denk ik dat dit kan (maar dat is een aanname)
Hoop dat de printsporen breed genoeg zijn. Als ik van 1,1mm per ampere uit ga zou het ruim voldoende moeten zijn.

5V 1 PCB.jpg


Edit: nu met plaatje
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » vr 24 jan 2014, 21:13

Printen op fotopapier is ook gelukt :rock: Morgen chemicalien scoren en printplaatjes etsen.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3668
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor knuisje » vr 24 jan 2014, 21:40

Hobbyrama?
( ͝° ͜ʖ͡°)

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » vr 24 jan 2014, 22:50

Ik ga waterstofperoxide en zoutzuur gebruiken. Ik heb daar al eens tabs mee geëtst op kapton folie. Dat ging eigenlijk prima...

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » vr 14 feb 2014, 20:54

Het was nog even een dingetje om aan 35% waterstofperoxide te komen. Via een growshop? Maar wel slechts 2,95/ liter hehe :mrgreen: Het eerste proefje is klaar, morgen het echte werk :rock:

20140214_204841.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Dan
Berichten: 1502
Lid geworden op: zo 17 jul 2011, 12:08
Locatie: Den Helder

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor Dan » za 15 feb 2014, 13:28

Ondertussen zijn de printplaatjes gelukt. Ik vraag me alleen af of er nog een coating overheen moet voor of na het solderen.
http://www.baco-army-goods.nl/componenten-elektronicaonderdelen/printplaat-en-exp-printen/print-beschermlak-en-flux-groen.html
of
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/8841 ... K-10-200ml?

Hier het resultaat. Best strak geworden, had ik niet verwacht :D

20140215_131704.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
knuisje
Berichten: 3668
Lid geworden op: zo 15 apr 2007, 0:07
Locatie: Julianadorp

Re: [Longterm] Najda DSP met AFDAC2 en dual CS3318 preamp

Berichtdoor knuisje » za 15 feb 2014, 15:50

Ziet er goed uit. Ik gebruik dit goedje: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/884197/
( ͝° ͜ʖ͡°)


Terug naar “Actieve Luidsprekerelektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten