Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

over het kant & Klare spul dus

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ray5150 » do 08 okt 2015, 21:33

ds23man schreef:Ben bang dat dit een gevalletje Kliko wordt.

Ray kom er maar in! :mrgreen:


Burps...

In principe is alles te repareren, als je er maar genoeg tijd en geld in pompt.

Gebruikersavatar
nxs77
Berichten: 1073
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 1:47
Locatie: Berlikum

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor nxs77 » vr 09 okt 2015, 15:59

In het geval dat de front kanalen het probleem zijn nu... Is het anders een optie om deze te vervangen door andere versterkers? Een stereo kit van 2x40v en 2x50w?
Mivoc jubileum TL in afwerk fase. Mivoc center in de maak...
Toekomstig project: visaton mini monitor basic met g25ffl

Klaar.. Smart plankje diy stijl. Check de showcase...

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24095
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ds23man » vr 09 okt 2015, 16:01

Deze HK serie staat bekend om de slechte elco's. Zou maar eens op zoek gaan naar iets anders.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
nxs77
Berichten: 1073
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 1:47
Locatie: Berlikum

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor nxs77 » vr 09 okt 2015, 16:24

Komt erop neer dat eigelijk de hele eindtrap zooi niet zo goed is?

Anders een andere voeding erin met class d bord erin voor alle kanalen?
Ik gebruik nu een jvc maar daarop mis ik toch de digitale ingangen.
Voor het geluid van de tv heb ik een optische aansluiting nodig en voor de cd speler liever ook.

De jvc heeft alleen voor de dvd ingang 1 optische ingang. Meer niet.
Bij de hk kon ik dat allemaal toewijzen aan een ingang.
Mivoc jubileum TL in afwerk fase. Mivoc center in de maak...
Toekomstig project: visaton mini monitor basic met g25ffl

Klaar.. Smart plankje diy stijl. Check de showcase...

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24095
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ds23man » vr 09 okt 2015, 17:18

Ik bedoel dat gehele bouwkwaliteit niet geweldig is, om de marge op te krikken zijn er zeer veel dubieuze onderdelen gebruikt. Feitelijk is dit gewoon wegwerpkwaliteit. Leuk zolang het werkt......
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
nxs77
Berichten: 1073
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 1:47
Locatie: Berlikum

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor nxs77 » vr 09 okt 2015, 17:42

Bij welke merken is de bouwkwaliteit wel beter dan? Mischien een pioneer?
Mivoc jubileum TL in afwerk fase. Mivoc center in de maak...
Toekomstig project: visaton mini monitor basic met g25ffl

Klaar.. Smart plankje diy stijl. Check de showcase...

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27324
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor Henkjan » vr 09 okt 2015, 17:46

ik verwacht dat het antwoord meer op een prijsklasse en/of tijdsperiode zal wijzen dan een specifiek merk....

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ray5150 » vr 09 okt 2015, 18:56

HT versterkers zijn voor veel fabrikanten een vechtmarkt, ieder jaar komen er nieuwe modellen uit met nog meer mogelijkheden dan de vorige.
en vaak tegen een lagere prijs dan een jaar ervoor.
Dat de bouwkwaliteit en de gebruikte materialen daar onder lijden is niet zo heel vreemd in dat licht bezien.
Zoals ds23man aangeeft zijn de marges dan erg nauw, en word er vaak voor de allergoedkoopste componenten gekozen.

Ik vind het moeilijk om een bepaald merk aan te wijzen die qua bouwkwaliteit boven de rest uitsteekt.
geen ervaring mee. zelf heb ik wel een HT receiver, maar die is al 15 jaar oud, een Sony STR-DA50ES.
Naar huidige maatstaven is hij hopeloos verouderd, geen HDMI, geen USB, geen OSD, geen Bluetooth.
Hij doet het wel nog gewoon. en dat na 15 jaar. dat zie ik het huidige HT spul van een paar honderd euro niet nadoen.

Gebruikersavatar
nxs77
Berichten: 1073
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 1:47
Locatie: Berlikum

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor nxs77 » vr 09 okt 2015, 18:59

Kortom... De hk van 35 euries heeft zijn tijd gehad en nu kan ik dus verder met de jvc van 20euries...

Tja ik wil er liever ook geen honderden aan uitgeven..
Mivoc jubileum TL in afwerk fase. Mivoc center in de maak...
Toekomstig project: visaton mini monitor basic met g25ffl

Klaar.. Smart plankje diy stijl. Check de showcase...

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ray5150 » vr 09 okt 2015, 19:14

Ik denk dat voor een kwalitatief goede je meer aan een bedrag met 4 cijfers moet denken... :lol:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24095
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ds23man » vr 09 okt 2015, 19:56

Mijn Sony STR-DA50ES doet het ook nog probleemloos. :)
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
John P
Berichten: 3121
Lid geworden op: do 06 nov 2008, 15:04
Locatie: Maastricht

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor John P » vr 09 okt 2015, 20:02

Op marktplaats worden surround receivers zonder HDMI verkocht voor een pak wasmiddel. Ook topmodellen gaan weg voor een appel en een ei, ik denk aan een Denon A1 en dergelijke. Vaak worden deze weggegooid omdat de afstandbediening versleten is, met een Harmony krijg je dat prima opgelost.
Waar een weg is is ook een omweg.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15568
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor Ah!buis » vr 09 okt 2015, 20:06

Misschien werkt 't verder nog met de 6A (4 stuks) zekeringen eruit, dan zitten de eindversterkers zonder stroom.
En dan een (stereo) versterker aansluiten op de "TAPE-OUT".Of die voor of na de volumeregeling zit is niet duidelijk.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4358
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor Kappa7 » za 10 okt 2015, 12:59

Een tapeuitgang die na de volumeregeling zit is wel heel bijzonder en ben ik eigenlijk nog nooit tegen gekomen. Zie daar overigens het nut niet van in.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor ray5150 » za 10 okt 2015, 13:01

Klopt, die zit altijd voor de volumeregeling, meestal in de ingangs selectie weggewerkt.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15568
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor Ah!buis » za 10 okt 2015, 14:55

Kappa7 schreef:Een tapeuitgang die na de volumeregeling zit is wel heel bijzonder en ben ik eigenlijk nog nooit tegen gekomen. Zie daar overigens het nut niet van in.

Is idd wel 't meest logisch.Lang geleden toch wel tegengekomen, zou niet meer weten waar.
Dan is het hier enkel om te zien of de rest nog in orde is.
Hoewel 7 eindversterkers vervangen met de mute en een stand-by lage stroomstand plus beveiliging en blazersturing omdat de fout niet te vinden is :shock: .
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4358
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor Kappa7 » za 10 okt 2015, 16:47

Ik ben ook bang dat het een beetje over de top is.
Nu zijn een stel goede eindversterkers vaak wel een verbetering van wat er standaard in zo een ht versterker zit.
Maar of die processor zo goed is die er dan voor zit dat je dit gaat terug horen?

Gebruikersavatar
nxs77
Berichten: 1073
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 1:47
Locatie: Berlikum

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor nxs77 » zo 11 okt 2015, 0:15

7 anne? Het is maar een 5.1.

Ik heb nu nog een tripath ampje met 3 chips op 1 printje. Was goedkoop en is geen top kwaliteit maar denk dat ik er wel iets mee kan proberen..
Mivoc jubileum TL in afwerk fase. Mivoc center in de maak...
Toekomstig project: visaton mini monitor basic met g25ffl

Klaar.. Smart plankje diy stijl. Check de showcase...

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15568
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor Ah!buis » zo 11 okt 2015, 11:39

nxs77 schreef:7 anne? Het is maar een 5.1.

Ik heb nu nog een tripath ampje met 3 chips op 1 printje. Was goedkoop en is geen top kwaliteit maar denk dat ik er wel iets mee kan proberen..

Je kunt 't altijd proberen, lijkt me niet echt eenvoudiger dan de fout zoeken :( .
En ik tel er toch 7 :?
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
nxs77
Berichten: 1073
Lid geworden op: za 06 mar 2010, 1:47
Locatie: Berlikum

Re: Harman kardon avr 130, geen geluid meer...

Berichtdoor nxs77 » zo 11 okt 2015, 11:53

Avr330 of avr230 oid... Dat is de 7.1 uitvoering..
De 130 heeft 5 eindtrappen..
Mivoc jubileum TL in afwerk fase. Mivoc center in de maak...
Toekomstig project: visaton mini monitor basic met g25ffl

Klaar.. Smart plankje diy stijl. Check de showcase...


Terug naar “Hifi Gerelateerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten