Studio Monitoren (welke heb jij? )

over het kant & Klare spul dus

Moderator: Beheerdersteam

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » do 22 jan 2015, 12:12

Hier kon ik geen draadje over vinden, maar het past wel bij 'het kant en klare spul'
er zitten hier vast meer mensen met een homestudiotje dus kom maar op
welke heb je nu of welke heb je gehad?

Ik heb de KRK Rokit RP8 die ik nu een aantal jaar gebruik. en wat ik hiervoor had ik niet het noemen waard als zijnde 'studio monitors'

Het klinkt goed en in your face, maar inmiddels is mijn gehoor dusdanig getraind dat ik overweeg om betere monitoren aan te schaffen omdat ik dan mijn geluiden nog beter kan afstellen, wat nogal een dure aangelegenheid is. ik heb genelec 8040a zien staan bij musicstore voor net iets meer dan 600 per stuk. maarja, ik koop niet zomaar een monitor zonder m gehoord te hebben en er zijn een boel andere interessante opties. neumann kh120a, eve sc207, adam a7x....

Gebruikersavatar
John P
Berichten: 3121
Lid geworden op: do 06 nov 2008, 15:04
Locatie: Maastricht

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor John P » do 22 jan 2015, 12:53

Heb je al eens aan de de nieuwe monitoren van Nubert gedacht? Redelijke prijzen en 30 dagen proef horen.
Waar een weg is is ook een omweg.

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » do 22 jan 2015, 22:14

Nooit van gehoord
Maar met alleen cinch aansluitingen hmm apart

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ray5150 » vr 23 jan 2015, 0:45

Dat zijn actieve monitoren. de eindversterker zit er dus ingebouwd.

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1438
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor rikpost » vr 23 jan 2015, 2:18

Dynaudio heeft ook mooie monitorren .
Voordeel is misschien die polypropyleen conus .
Is wat minder in your face
Ooit is het allemaal klaar !

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » vr 23 jan 2015, 15:02

Ingebouwde versterker dat weet ik, maar cinch is voor studio monitoren een vreemde eend in de bijt.

Wat hebben jullie als studio monitor? Of doen jullie gewoon gezellig mee zonder monitoren te hebben :)

Gebruikersavatar
CoenvanDongen
Berichten: 848
Lid geworden op: za 11 feb 2012, 12:08
Locatie: Dordrecht

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor CoenvanDongen » vr 23 jan 2015, 16:36

Ik heb ook de Krk Rp8.
Fijne dingetjes hoor. Heb je de studio monitoren van jouw naamgenoot gezien?
http://www.grimmaudio.com/pro-products/loudspeaker/ls1/

Ik denk dat als je in de prijsklasse komt van 700 per stuk en hoger komt (actief) dan wordt het interessant om ze zelf te maken.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24093
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ds23man » vr 23 jan 2015, 16:58

Ik had deze:

1dyn.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1438
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor rikpost » vr 23 jan 2015, 17:03

ds23man schreef:Ik had deze:

1dyn.jpg


Lekker compact Gerhard :rofl:
Wel mooi met de esotar mid en hoog 15 w 75 en w 300 :mrgreen:
Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24093
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ds23man » vr 23 jan 2015, 17:25

"welke heb je nu of welke heb je gehad"........... :mrgreen:
Fusion Filterdesign

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » vr 23 jan 2015, 17:36

Dat zijn geen nearfields voor een homestudio meer haha :mrgreen:
Had je een opname of mastering studio ofzo?

Had je ze in een muur gebouwd of los?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24093
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ds23man » vr 23 jan 2015, 18:09

Opnamestudio, waren ingebouwd.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1438
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor rikpost » vr 23 jan 2015, 18:12

Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
beijert
Berichten: 1650
Lid geworden op: di 10 sep 2013, 16:00
Locatie: assen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor beijert » vr 23 jan 2015, 19:23

Wel leuk om mee te beginnen denk ik...
Mark

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » vr 23 jan 2015, 19:34

hehe voor slechts 10000 dollar per stuk 8-[

heb sinds vanmiddag van mn overbuurman Event 20/30 monitoren te leen, welke gedetailleerder klinken, echt een verschil!

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4358
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor Kappa7 » vr 23 jan 2015, 20:50

Ik weet dat fritz de with op locatie de Adam gebruikt maar om het totale beeld goed te kunnen beoordelen de Blumenhofer FS1.
Beide systemen heb ik kunnen beluisteren en de Adams zijn erg goed voor wat je er mee wil.
Wel heb je nog een echt mooi systeem nodig om het eindresultaat te kunnen beoordelen maar daar is een monitor systeem ook niet voor.

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » za 24 jan 2015, 12:38

even google zie ik een linkje van Blumenhofer FS1 voor 35000 per paar. tsja bij zulke bedragen vraag ik me altijd af waar gaat dit nog over, maar dat is een andere discussie ;)

Ik denk dat als je in de prijsklasse komt van 700 per stuk en hoger komt (actief) dan wordt het interessant om ze zelf te maken.

blijkbaar zijn de meningen daarover verdeeld, aan de andere kant hoor ik je kan niet opbouwen tegen 2de hands kwaliteits monitoren...

als het een optie is bouw ik nog liever zelf, veel leuker :D

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ray5150 » za 24 jan 2015, 13:14

grimoire schreef:Ingebouwde versterker dat weet ik, maar cinch is voor studio monitoren een vreemde eend in de bijt.


Dat is omdat ze op de hobby markt gericht zijn, de prijs moet laag blijven, veel concurrentie in dat segment.

Gebruikersavatar
4AC
Berichten: 23
Lid geworden op: wo 21 jan 2015, 17:28
Locatie: Zwolle

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor 4AC » di 27 jan 2015, 14:24

Ik gebruik nu al een tijdje een set Genelec 8020A's.
Zeker geen verkeerde dingen, ze hebben echt een indrukwekkend geluid voor het formaat.
Een 4" woofer heeft natuurlijk wel zijn grenzen, maar het gaat verrassend laag (zelfs op enig volume). Je kunt de wat minder ervaren luisteraar toch aardig voor de gek houden; "waar staat nou die subwoofer??".
Ik vermoed dat Genelec dit bereikt met een ontzettend laag getunede kast (lange poort dus) en flink wat correctie in de DSP.
Het geheel klinkt heel 'clean' en vlak, precies wat je van een studiomonitor mag verwachten. Wel heeft de alu dome een bepaalde sound, iets te fris/metaalachtig naar mijn smaak. Als je het volume wat opschroeft hoor je de vervorming.
Maar zeker voor het geld waardeer ik deze kastjes toch op een goede 8 van de 10.

Ze zijn te koop trouwens.

Mvg,

Teun

genelec1.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
uǝɿɿɐʌǝ6ɯo sı ʇsʞǝʇ ǝzǝp

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » di 27 jan 2015, 20:33

ik was al benieuwd wat ze uit de trukendoos halen om aan sommige hele kleine speakertjes met een heel klein kastje toch best laag te komen.
neumann heeft bv een boost zodat het 5 inchertje tot nog tegen de 50 hz komt

ps voor mij te klein overigens

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ray5150 » di 27 jan 2015, 21:18

Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4358
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor Kappa7 » di 27 jan 2015, 22:44

ray5150 schreef:Doe eens gek... :mrgreen:

jbl_4430-2.jpg


http://www.audioheritage.org/html/profi ... 430-35.htm

Dat zijn overigens wel hele mooie speakers.

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » di 27 jan 2015, 23:32

Meense dat ik die pas op marktplaats zag staan, maar was een nieuwe versie.

... Doet me denken aan een push-up bh
Zal wel een mooi rond geluid uit komen :)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24093
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor ds23man » wo 28 jan 2015, 8:21

Die hoorn heeft de bijnaam Negerbillen. :mrgreen:
Fusion Filterdesign

grimoire
Berichten: 1014
Lid geworden op: do 19 jul 2012, 19:34
Locatie: Nijmegen

Re: Studio Monitoren (welke heb jij? )

Berichtdoor grimoire » do 29 jan 2015, 20:23

afhankelijk van de vrouw betekent dat juist een hoge of lage WAF :lol:


Terug naar “Hifi Gerelateerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten