RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

over het kant & Klare spul dus

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

Berichtdoor Henkjan » di 19 aug 2014, 14:09

tbv mn projector zoek ik een lange (min 7m, liever 10m) RGB kabel, omdat ik de huidige ervan verdenk de oorzaak te zijn van de beeldproblemen die ik heb.


in breda had iemand zoiets te koop, maar die zal ondertussen wel weg zijn denk ik

Gebruikersavatar
meanman64
Berichten: 2201
Lid geworden op: di 31 jul 2007, 23:41
Locatie: peer belgium

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor meanman64 » di 19 aug 2014, 14:58

Henkjan schreef:tbv mn projector zoek ik een lange (min 7m, liever 10m) RGB kabel, omdat ik de huidige ervan verdenk de oorzaak te zijn van de beeldproblemen die ik heb.


in breda had iemand zoiets te koop, maar die zal ondertussen wel weg zijn denk ik

Motorfret was dat

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24467
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor ray5150 » di 19 aug 2014, 15:07

Rgb is toch gewoon met tulpstekkers ?
Zelf maken ?


Oh nee, tis HJ. Dan is het weer anders, solderen en dat soort enge dingen... :shock: :mrgreen:

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Henkjan » di 19 aug 2014, 15:17

ja, da's gewoon met tulp.

nog los van hoe leuk dat verbrandensolderen van kabels is, heb ik daar nu ff geen tijd voor

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13295
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor hannesie » di 19 aug 2014, 15:26

Voor € 5,-- ben je aardig onderweg, kun je de soldeerbout niet voor aanzetten.
http://www.allekabels.nl/a-v-kabel/73/1332/audiovideo-kabel.html
Hans

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24832
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Pjotr » di 19 aug 2014, 15:42

hannesie schreef:Voor € 5,-- ben je aardig onderweg, kun je de soldeerbout niet voor aanzetten.
http://www.allekabels.nl/a-v-kabel/73/1332/audiovideo-kabel.html

Da's wel waaibomenkabel Hans :mrgreen: Levert ook een waaibomen beeld op :lol:

Wil je het goed doen over 10m heb je minstens RG59 kabel nodig.
Laatst gewijzigd door Pjotr op di 19 aug 2014, 15:46, 1 keer totaal gewijzigd.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13295
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor hannesie » di 19 aug 2014, 15:45

Ik zou er denk ik een hoge kwaliteit HDMI in zou leggen, en dan aan het begin/einde een omvorm kastje naar verschillende formaten uit.
Hans

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24467
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor ray5150 » di 19 aug 2014, 16:10

Bij 7 tot 10 meter spreekt de kwaliteit / afscherming van de kabel ook een woordje mee.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24832
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Pjotr » di 19 aug 2014, 16:23

Volgens mij kan HJ beter kaartjes voor de film gaan kopen. Is makkelijker, goedkoper en neemt minder tijd in beslag :lol:
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8534
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Wowly » di 19 aug 2014, 16:50

Ik had bij mijn oude beamer erg veel kabels, waaronder ook een rgb volgens mij, maar wel met een rj-aansluiting . Zal dadelijk ff kijken of ie er nog is een of het lang genoeg is. Als ik hem nog heb mag je hem gratis hebben

Gebruikersavatar
meanman64
Berichten: 2201
Lid geworden op: di 31 jul 2007, 23:41
Locatie: peer belgium

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor meanman64 » di 19 aug 2014, 16:55

Wowly schreef:Ik had bij mijn oude beamer erg veel kabels, waaronder ook een rgb volgens mij, maar wel met een rj-aansluiting . Zal dadelijk ff kijken of ie er nog is een of het lang genoeg is. Als ik hem nog heb mag je hem gratis hebben

Heb je die niet meegeven met mij Jan?

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Henkjan » di 19 aug 2014, 17:18

Pjotr schreef:
hannesie schreef:Voor € 5,-- ben je aardig onderweg, kun je de soldeerbout niet voor aanzetten.
http://www.allekabels.nl/a-v-kabel/73/1332/audiovideo-kabel.html

Da's wel waaibomenkabel Hans :mrgreen: Levert ook een waaibomen beeld op :lol:

Wil je het goed doen over 10m heb je minstens RG59 kabel nodig.

zoiets?
http://www.bax-shop.nl/rca-audio-/-vide ... tails.html

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24832
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Pjotr » di 19 aug 2014, 17:25


Dat komt meer in de richting i.d.d. Gewoon proberen, lijkt mij geen slechte kabel.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8534
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Wowly » di 19 aug 2014, 18:53

meanman64 schreef:
Wowly schreef:Ik had bij mijn oude beamer erg veel kabels, waaronder ook een rgb volgens mij, maar wel met een rj-aansluiting . Zal dadelijk ff kijken of ie er nog is een of het lang genoeg is. Als ik hem nog heb mag je hem gratis hebben

Heb je die niet meegeven met mij Jan?


Inderdaad, ze zijn allemaal meegegaan met Patrick. Ik weet dat er 2 sets bijzaten, een héle lang en een lange. Ik weet niet welke je broer gebruikt, misschien kan ie er een afstaan aan HJ?

Maar helaas dus HJ, ik heb ze niet meer.

Gebruikersavatar
meanman64
Berichten: 2201
Lid geworden op: di 31 jul 2007, 23:41
Locatie: peer belgium

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor meanman64 » di 19 aug 2014, 20:34

Wowly schreef:
meanman64 schreef:
Wowly schreef:Ik had bij mijn oude beamer erg veel kabels, waaronder ook een rgb volgens mij, maar wel met een rj-aansluiting . Zal dadelijk ff kijken of ie er nog is een of het lang genoeg is. Als ik hem nog heb mag je hem gratis hebben

Heb je die niet meegeven met mij Jan?


Inderdaad, ze zijn allemaal meegegaan met Patrick. Ik weet dat er 2 sets bijzaten, een héle lang en een lange. Ik weet niet welke je broer gebruikt, misschien kan ie er een afstaan aan HJ?

Maar helaas dus HJ, ik heb ze niet meer.

Ik ga er achter kijken keep tuned

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Henkjan » di 19 aug 2014, 20:42

het was waarschijnlijk niet de kabel, maar de RGB - VGA converter (beamer heeft vga aansluiting) die gaar was. ik had wat car-hifi kabels gevonden die lang genoeg waren om mee te testen, dus ik de oude loshalen en toen ging de rca uit dat ding mee...

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24467
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor ray5150 » di 19 aug 2014, 20:48

Je bedoelt het chassisdeel, Henkjan ? :shock:

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8534
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Wowly » di 19 aug 2014, 20:49

Ik heb wel een hele lange VGA kabel voor je als je wil. Denk dat ie makkelijk 10 meter of langer is. IN mijn oude tussenwoning had ik de pc boven staan. Vervolgens ging de vga kabel met 2 stereokabels naar beneden, onder de kruipruimte in onder het huis door naar de plaats waar de beamer hing :oops: Werkte prima. een nadeel: hij is doormidden geknipt. Een VGA aansluiting past nml niet door een klein gaat heel en om nou van de grote gaten in betonvloeren van onze huurwoning te boren leek me niet de bedoeling.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Henkjan » di 19 aug 2014, 21:09

ray5150 schreef:Je bedoelt het chassisdeel, Henkjan ? :shock:
op de beamer zit dus een VGA aansluiting, om de DVD speler aan te sluiten met RGB zit er een verloopblokje bij met aan de ene kant een male VGA en de andere kant female RCA; die laatste is dus gaar. en bij bax-shop hebben ze zoiets dus helaas niet :( ik zoek verder

wowly schreef:Ik heb wel een hele lange VGA kabel voor je
daar heb ik dus niet veel aan, zie boven

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: gz: lange RGB kabel

Berichtdoor Henkjan » di 19 aug 2014, 21:14

mmmm, misschien zo'n ding doen:
http://www.informatique.nl/653173/konig ... ormer.html
HDMI kabel ligt er al, DVD heeft HDMI uit en VGA kabel heb ik nog wel liggen

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8534
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

Berichtdoor Wowly » wo 20 aug 2014, 0:08

een VGA aansluiting heeft gewoon rgb kanalen hoor, je hebt zo'n verloopje niet nodig: gewoon de rgb en aarde in een VGAstekker solderen en hopsakee. Werkt prima!

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13295
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

Berichtdoor hannesie » wo 20 aug 2014, 0:14

solderen
:oops: HJ? :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4358
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

Berichtdoor Kappa7 » wo 20 aug 2014, 0:52

Wowly schreef:een VGA aansluiting heeft gewoon rgb kanalen hoor, je hebt zo'n verloopje niet nodig: gewoon de rgb en aarde in een VGAstekker solderen en hopsakee. Werkt prima!


Zo dus al zou ik daar geen cat5 voor gebruiken maar een 75oms kabel of de doorgeknipte VGA kabel van Jan.
vga-component.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27328
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

Berichtdoor Henkjan » wo 20 aug 2014, 9:49

Kappa7 schreef:
Wowly schreef:een VGA aansluiting heeft gewoon rgb kanalen hoor, je hebt zo'n verloopje niet nodig: gewoon de rgb en aarde in een VGAstekker solderen en hopsakee. Werkt prima!


Zo dus al zou ik daar geen cat5 voor gebruiken maar een 75oms kabel of de doorgeknipte VGA kabel van Jan.
Afbeelding
ik ga eens zien of ik dat veloopblokje kan slopen en die stekker dan direct op de RGB kabels vastmaken

hannesie schreef:
solderen
:oops: HJ? :mrgreen:
:relax:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24467
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: RGB -> VGA verloop. (of toch anders)

Berichtdoor ray5150 » wo 20 aug 2014, 11:18

:rofl: :rofl: :mrgreen:


Terug naar “Hifi Gerelateerd”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten