Aan uit knop. Hoe werkt deze?

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23926
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor ray5150 » za 03 okt 2020, 16:57

Heeft barry2001 geen klik aan-klik uit printen meer te koop ?
Die waren hier toch behoorlijk in trek.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9192
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor OpaBert » za 03 okt 2020, 17:34

Is dit niks ?
Bistabiel relais https://www.reichelt.nl/Warenkorb/5/index.html?ACTION=5&LA=0&nbc=1
https://cdn-reichelt.de/documents/datenblatt/C300/Bistabile_Relais_Finder.pdf
Hoef je niks aan te doe-het-zelfveren :)
Beldrukker en 12 volt ac/dc
Edit
Die printjes welke ik heb met een ne555 niet van Barry werken niet altijd en soms geheel uit zichzelf
En ik was niet de enige die dit heeft ervaren
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 679
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor douwebakker » za 03 okt 2020, 17:43

OpaBert schreef:Is dit niks ?
Bistabiel relais https://www.reichelt.nl/Warenkorb/5/index.html?ACTION=5&LA=0&nbc=1
https://cdn-reichelt.de/documents/datenblatt/C300/Bistabile_Relais_Finder.pdf
Hoef je niks aan te doe-het-zelfveren :)
Beldrukker en 12 volt ac/dc
Edit
Die printjes welke ik heb met een ne555 niet van Barry werken niet altijd en soms geheel uit zichzelf
En ik was niet de enige die dit heeft ervaren

Die is ook leverbaar met 230V spoel
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 11317
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Barry2001 » za 03 okt 2020, 17:58

ray5150 schreef:Heeft barry2001 geen klik aan-klik uit printen meer te koop ?
Die waren hier toch behoorlijk in trek.


Losse printen niet, wel nog enkele opgebouwde, kant en klaar. Met een 4013, dus niet die 555 dingen. Heb ze in diverse apparaten zitten, gewoon betrouwbaar. PB me maar als je interesse hebt.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 26048
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Henkjan » za 03 okt 2020, 18:04

ik ben t wel met Pjotr eens hoor, met netspanning gewoon geen risico nemen
en zeuren is dat al helemaal niet als iemand zich zorgen maakt over je veiligheid.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9192
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor OpaBert » za 03 okt 2020, 18:31

douwebakker schreef:
OpaBert schreef:Is dit niks ?
Bistabiel relais https://www.reichelt.nl/Warenkorb/5/index.html?ACTION=5&LA=0&nbc=1
https://cdn-reichelt.de/documents/datenblatt/C300/Bistabile_Relais_Finder.pdf
Hoef je niks aan te doe-het-zelfveren :)
Beldrukker en 12 volt ac/dc
Edit
Die printjes welke ik heb met een ne555 niet van Barry werken niet altijd en soms geheel uit zichzelf
En ik was niet de enige die dit heeft ervaren

Die is ook leverbaar met 230V spoel

Ik heb de Kaku voornamelijk gebruikt om de wisselspanning niet door heel de versterker te laten lopen
Is welzo dat je met een kaku of wat voor schakeling ook , je een PCB met trafoo onder spanning hebt staan sluip stroom dus
Maar met de ouderwetse oplossing met een 230 schakelaar heb je dat niet
Is misschien al gezegd hier :relax:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15050
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Ah!buis » za 03 okt 2020, 19:13

douwebakker schreef:
OpaBert schreef:Is dit niks ?
Bistabiel relais
Die is ook leverbaar met 230V spoel
Dat is geen oplossing, of je bij een relais of bij de trafo de 230V schakelt maakt niet uit, kan 't relais ook weg.
In de knop zit een verklikkerlicht.Als je die voedt uit de voeding van het in te schakelen apparaat krijgt die een verbinding naar een deel dat heel dicht bij de 230V zit.
Wat ik dan voorstel is de schakelaar gewoon gebruiken en het lichtje met wat hulp ook uit het net.Een zekering in het begin, mocht er onverhoopt toch iets mis gaan met de schakelaar.Veel hoeft er niet geschakeld, is voor iets met een DAC, geen versterker.Het hele spul rond de schakelaar dan wel veilig inkapselen, moet altijd met een deel dat aan 't net zit.
De oplossing met de KaKu heeft een voeding die altijd aan blijft.En drie plaatsen met netspanning, de KaKu trafo, de toestel trafo en een relais.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15050
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Ah!buis » za 03 okt 2020, 19:19

Henkjan schreef:ik ben t wel met Pjotr eens hoor, met netspanning gewoon geen risico nemen
en zeuren is dat al helemaal niet als iemand zich zorgen maakt over je veiligheid.
Zo is 't maar net, maar met
Pjotr schreef:Dat verandert er niks aan...
wordt je ook niet wijzer :(
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9192
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor OpaBert » za 03 okt 2020, 19:36

Blijft er niet veel over
Dan is de oplossing van Demo misschien het beste
Schakelaar achterin bij de Net entree en met een aluminium staafje maar dat kan ook kunststof zijn naar her front
http://zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=23746&hilit=Gu50&start=175
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9192
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor OpaBert » za 03 okt 2020, 19:40

Dan blijft misschien over die Democles had bedacht
Een drukknop bij je net entree achterin de versterker en die met een lange stok door je frontplaat heen indrukken
Demo zijn oplossingen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Valvehead
Berichten: 10
Lid geworden op: vr 02 okt 2020, 19:52

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Valvehead » za 03 okt 2020, 19:53

Hoi allemaal.
Niet verwacht dat een schakelaar tot zoveel discussie zou leiden.
Het is idd voor een dac wel met 3 voedingen. Waaronder een voor een raspberry pi. Veel vermogen zal er niet lopen.
Die inschakelvertraging , zou dat wel werken voor een raspberry pi?

Valvehead
Berichten: 10
Lid geworden op: vr 02 okt 2020, 19:52

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Valvehead » za 03 okt 2020, 19:57

Barry2001 schreef:
ray5150 schreef:Heeft barry2001 geen klik aan-klik uit printen meer te koop ?
Die waren hier toch behoorlijk in trek.


Losse printen niet, wel nog enkele opgebouwde, kant en klaar. Met een 4013, dus niet die 555 dingen. Heb ze in diverse apparaten zitten, gewoon betrouwbaar. PB me maar als je interesse hebt.

Wat voor printen zijn dit? Kan ik die dan gebruiken met de schakelaar die er nu in zit?
Ik heb de schakelaar in het front zitten en het front is 10mm alu. Het zou wel erg fijn zijn als ik dat niet hoeft te veranderen.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9192
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor OpaBert » za 03 okt 2020, 20:05

KAKU Barry
Is ongeveer hetzelfde als waar je mee begon
Alleen deze zou bedrijfs zeker te zijn
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23926
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor ray5150 » za 03 okt 2020, 20:14

Ja, die kunnen met een pulsdrukker gebruikt worden. daar zijn ze juist voor bedoeld.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 23530
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Pjotr » za 03 okt 2020, 20:24

Tja, op pagina 1:

Pjotr schreef:[................Een ouderwetse aan/uit wipper is goedkoper O:)
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Valvehead
Berichten: 10
Lid geworden op: vr 02 okt 2020, 19:52

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Valvehead » za 03 okt 2020, 20:28

Barry2001 schreef:
ray5150 schreef:Heeft barry2001 geen klik aan-klik uit printen meer te koop ?
Die waren hier toch behoorlijk in trek.


Losse printen niet, wel nog enkele opgebouwde, kant en klaar. Met een 4013, dus niet die 555 dingen. Heb ze in diverse apparaten zitten, gewoon betrouwbaar. PB me maar als je interesse hebt.

Wat voor printen zijn dit? Kan ik die dan gebruiken met de schakelaar die er nu in zit?
Ik heb de schakelaar in het front zitten en het front is 10mm alu. Het zou wel erg fijn zijn als ik dat niet hoeft te veranderen.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15050
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Aan uit knop. Hoe werkt deze?

Berichtdoor Ah!buis » za 03 okt 2020, 20:53

Valvehead schreef:
Barry2001 schreef:Losse printen niet, wel nog enkele opgebouwde, kant en klaar. Met een 4013, dus niet die 555 dingen. Heb ze in diverse apparaten zitten, gewoon betrouwbaar. PB me maar als je interesse hebt.
Wat voor printen zijn dit? Kan ik die dan gebruiken met de schakelaar die er nu in zit?
Ik heb de schakelaar in het front zitten en het front is 10mm alu. Het zou wel erg fijn zijn als ik dat niet hoeft te veranderen.
Gaat met de bestaande toestand.Maar nog 's, heeft een eigen voeding nodig die altijd aan moet staan.
Met het bi-stabiel relais op 230V kan het ook, zonder extra voeding maar dan zit de drukschakelaar die je hebt weer aan de 230V.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪


Terug naar “Overige Audio-elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten