trafo vraagje

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3911
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

trafo vraagje

Berichtdoor democles » vr 17 mei 2019, 15:10

Heb bij Electro Dump een trafo gekocht met een aantal secondaire windingen die ik in serie wil zetten.

Op de trafo staat een tekening van de aansluitingen.

Mijn vraag is of ik ze ,als aangegeven op de foto, kan doorverbinden om max er uit te halen?

Heb de weerstanden gemeten op de pootjes,het zijn allemaal afzonderlijke windingen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5965
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Bert61 » vr 17 mei 2019, 15:20

Als je twijfelt neem een 10 ohm weerstandje 1/8 Watt in serie van een set windingen in plaats van een draadbrug
Als hij zonder belasting niet warm wordt zit je goed :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3911
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: trafo vraagje

Berichtdoor democles » vr 17 mei 2019, 15:58

Bedankt Bert.

Ik neem aan dat het pootje met de letter S het scherm is?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5965
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Bert61 » vr 17 mei 2019, 16:04

democles schreef:Bedankt Bert.

Ik neem aan dat het pootje met de letter S het scherm is?

Ja inderdaad O:) helemaal goed .
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3911
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: trafo vraagje

Berichtdoor democles » vr 17 mei 2019, 16:09

:goedzo:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5965
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Bert61 » vr 17 mei 2019, 16:20

Een dingetje het is mogelijk dat er een winding in tegen fase staat Dan wordt de spanning lager
Bijvoorbeeld 24 - 0 - 24 - 0 dan krijg je 0 staan ze goed is het 48 volt
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8281
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Shadow » vr 17 mei 2019, 17:04

En dan treed de derde wet van Kirchoff in werking; ‘daar waar de schakeling rookt, is de stroom het grootst’ :lol:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20300
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: trafo vraagje

Berichtdoor ds23man » vr 17 mei 2019, 17:10

Shadow schreef:En dan treed de derde wet van Kirchoff in werking; ‘daar waar de schakeling rookt, is de stroom het grootst’ :lol:


Zou eerder zeggen dat waar het rookt de splijtstofstaaf niet voldoende koeling heeft gehad...

:lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8281
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Shadow » vr 17 mei 2019, 17:31

:-$
Dat stadium praten we liever niet over O:)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3911
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: trafo vraagje

Berichtdoor democles » vr 17 mei 2019, 18:02

Dan maar even de proef op de som :hide:

Winding voor winding doorverbonden en gemeten.

En dat ging goed :yeah:

Maar even een printje voor ontwerpen :-k

148v wissel bij 250mA,ideaal voor klein buizenspul :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8281
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Shadow » vr 17 mei 2019, 20:19

Mooi mooi :rock:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3911
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: trafo vraagje

Berichtdoor democles » vr 17 mei 2019, 20:56

Ja heel mooi :D

Gelijk maar even door gebikkeld.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5965
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Bert61 » vr 17 mei 2019, 21:03

Net printje weer Demo :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22300
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: trafo vraagje

Berichtdoor ray5150 » vr 17 mei 2019, 21:29

Geen primaire zekering ?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 3911
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: trafo vraagje

Berichtdoor democles » vr 17 mei 2019, 21:32

Goed gezien , :lol: Nee.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5965
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Bert61 » vr 17 mei 2019, 22:37

Al dat gedoe over een trafo aansluiten met nucleaire melt down schrikbeelden :wink:
Als je de meter er bij hebt en je sluit een winding kort met een 10 ohm 1/8 Watt weerstandje
Dan rookt hooguit die weerstand .
Maar als je dat doet en je hebt hem vast en je tikt met het weerstands draadje tegen een van de wikkelingen
Dan heb echt geen spontane vlambogen en rookwolken
op de multimeter meter zie je meteen dat je minder spanning er uit krijgt .
Ik doe dit al jaaaaaren en nog nooit een trafo kapot gemaakt zo en ook geen brandblaren
Alleen met laag spanning waar demo mee bezig is
Je moet dat uiteraard niet aan de 220 volt kant doen
Dan neem je een 220 lamp in serie
Er zijn reperateurs die hebben op een plankje een stopcontact en schakelaar Lamp fitting en Die werken er al 50 jaar mee
En zo doe ik dat ook :D
Niks Rook kapotte trafo,s en zeker geen brand O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8281
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Shadow » vr 17 mei 2019, 23:35

Gerhard refereerde meer aan mijn werk, dan aan dat van Demo, Bert :lol:

Aaad
Berichten: 758
Lid geworden op: di 15 mar 2011, 21:54

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Aaad » za 18 mei 2019, 1:28

Shadow schreef:Gerhard refereerde meer aan mijn werk, dan aan dat van Demo, Bert :lol:

Je weet het, rook altijd in de transformator laten zitten. :hide:

Aad

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5965
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: trafo vraagje

Berichtdoor Bert61 » za 18 mei 2019, 8:31

Shadow schreef:Gerhard refereerde meer aan mijn werk, dan aan dat van Demo, Bert :lol:

Dat begreep ik niet Joram O:)
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten