Alles aan...alles uit

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Rogers
Berichten: 176
Lid geworden op: za 30 jun 2012, 14:43

Alles aan...alles uit

Berichtdoor Rogers » vr 04 jan 2019, 18:03

Puur uit gemakszucht wil ik mijn apparaten in 1 keer aan of uit willen zetten. Een grote knop zou 't makkelijks zijn, echter zijn er volgens mij mooiere oplossingen. Hebben hier mede forumleden ervaring met een master/slave oplossing die voorzien is van een knop, zoals onderstaand, met een kabel ertussen op afstand? Voorkeur is een tiptoets. De schakeling aan zich wil ik voorzien van een solid state relais met een stuurstroom van 5-24 volt dc.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9034
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Shadow » vr 04 jan 2019, 18:47

Stekkerblok met schakelaar?
Anders in je hoofdapparaat een 12V voeding opnemen die de rest met relais mee schakelt?

Gebruikersavatar
Rogers
Berichten: 176
Lid geworden op: za 30 jun 2012, 14:43

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Rogers » vr 04 jan 2019, 18:55

Zo'n stekkerblok met schakelaar geniet niet mijn voorkeur. De kabels zitten op dit moment niet het zicht en wil dit ook zo houden. Anders zou ik met mijn arm helemaal achter in de kast moeten grabbelen..

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20829
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor ds23man » vr 04 jan 2019, 18:59

Apart groepje in de meterkast voor je audio en daar een schakelaar op?
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Rogers
Berichten: 176
Lid geworden op: za 30 jun 2012, 14:43

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Rogers » vr 04 jan 2019, 19:04

Dat gaat wel erg ver :D T liefst in het meubel

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 8226
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor SSassen » vr 04 jan 2019, 19:06

Stekkerblok met master en een verzameling slave stopcontacten, als het apparaat wat in de master zit wordt aangezet schakelen de slave stopcontacten vrolijk mee.
Mediocre is not my middle name.

Gebruikersavatar
Rogers
Berichten: 176
Lid geworden op: za 30 jun 2012, 14:43

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Rogers » vr 04 jan 2019, 19:12

Dat is wat ik zoek. 'k wil m wel zelf in elkaar knutselen. Zou ergens zo'n printplaat te krijgen zijn?

toetertje
Berichten: 1767
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor toetertje » vr 04 jan 2019, 19:19

Klik aan klik uit setje van gamma?

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9034
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Shadow » vr 04 jan 2019, 19:20

Jup, met afstandsbediening zelfs!

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22666
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor ray5150 » vr 04 jan 2019, 19:23

Ter inspiratie :
http://sound.whsites.net/project79.htm
Er staat helaas geen PCB ontwerp bij maar ik denk dat er met wat zoeken wel wat op Ebay te vinden is.

Rogers schreef:Zo'n stekkerblok met schakelaar geniet niet mijn voorkeur. De kabels zitten op dit moment niet het zicht en wil dit ook zo houden. Anders zou ik met mijn arm helemaal achter in de kast moeten grabbelen..

Er zijn ook stekkerblokken met een master/slave schakeling gebouwd.


Gebruikersavatar
Rogers
Berichten: 176
Lid geworden op: za 30 jun 2012, 14:43

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Rogers » vr 04 jan 2019, 19:35

Zou een optie kunnen zijn, komt alleen weer mijn Meridian met een netschakelaar aan de achterkant om de hoek kijken. Dat wil ik allemaal "voor" zijn.

Gebruikersavatar
Rogers
Berichten: 176
Lid geworden op: za 30 jun 2012, 14:43

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Rogers » vr 04 jan 2019, 19:37

Nou zou je natuurlijk zeggen, neem de trigger-out van mijn Meridian... zou kunnen, maar dan moet ik hem constant aan laten staan.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9034
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Shadow » vr 04 jan 2019, 19:39

Da’s het beste maken ze elkaar op sommige fora wijs dus tja...

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor Ah!buis » vr 04 jan 2019, 21:07

SSassen schreef:Stekkerblok met master en een verzameling slave stopcontacten, als het apparaat wat in de master zit wordt aangezet schakelen de slave stopcontacten vrolijk mee.
Daar hebben ze bij Conrad dit voor (misschien elders ook wel, goedkoper ?)
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22666
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor ray5150 » vr 04 jan 2019, 21:40

Ah!buis schreef:Daar hebben ze bij Conrad dit voor (misschien elders ook wel, goedkoper ?)


Niet echt. wel duurder : https://www.okaphone.com/artikel.asp?id=485431
Leuk kastje eromheen, wat WCD's aan de achterkant, zekeringen, schakelaar, krimpkous, draad.
En je bent het dubbele kwijt wat zo'n stekkerblok kost. :lol:

Gebruikersavatar
MichaelB
Berichten: 1384
Lid geworden op: vr 04 jul 2008, 10:49
Locatie: Soest

Re: Alles aan...alles uit

Berichtdoor MichaelB » za 05 jan 2019, 10:20

Ik denk waarschijnlijk te makkelijk, maar ik heb een KaKu in het stopcontact met daar aan een stekkerblok met alles wat ik in 1x aan/uit wil hebben.
Bediening via afstandsbediening of de Homewizard app.
"Hier stond iets over Macs, maar tijden veranderen en soms de liefde ook"


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast