Pro-Ject Speed-Box II met storing...

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » di 14 feb 2017, 11:55

Ok, we gaan ze vervangen.
Is het misschien ook nog een goed plan om die 2 elco's vlak naast de zeners te vervangen ?
Die hebben natuurlijk ook jaren in de warmte gestaan......

Ondertussen dank voor alle geboden hulp en info !
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 20846
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor Pjotr » di 14 feb 2017, 11:57

Ja, als je toch bezig bent is dat wel een goed idee ;)
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13392
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor Ah!buis » di 14 feb 2017, 13:19

HoMeR schreef:Ok, we gaan ze vervangen.
Is het misschien ook nog een goed plan om die 2 elco's vlak naast de zeners te vervangen ?
Die hebben natuurlijk ook jaren in de warmte gestaan......

Ondertussen dank voor alle geboden hulp en info !

Wel ja, gaat de spanning weer wat omhoog.Kunnen de nieuwe diodes ook weer lekker warm worden :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » di 14 feb 2017, 16:26

Nou, even een paar onderdeeltjes solderen.......
Dacht ik.
Nieuwe zeners waren zo geregeld, elco's had ik nog wel liggen....
8646.JPG


Maar het lossolderen, daar ging het al fout. Wat een dunne koperspoortjes. Meteen al 3 van de 4 connecties los....
8647.JPG


En toen moest ik nog met de printboor bezig.....

Afijn, pruts, pruts, pruts.....
Mijn meest abominabele soldeerwerk (zeg maar rustig bak en braad.... :boos: :boos: :boos: )ooit !!

:hide: :-& :oops:

8648.JPG



En de zeners staan nog scheef ook nog............ :boos:

8649.JPG


Nou ja, vanavond maar even rustig gaan zitten en proberen...
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 20846
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor Pjotr » di 14 feb 2017, 16:50

Prachtig! :goedzo: =D> En als ie het dan weer doet: :yeah:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 20652
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor ds23man » di 14 feb 2017, 16:59

Dacht even dat je het soldeerwerk aan HJ had uitbesteed. :lol: :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » di 14 feb 2017, 17:34

Nou, alweer een paar LP's verder ondertussen......
En het werkt naar behoren. Geen vertraging meer in de snelheid.
Kastje wordt nog wel warm maar niet meer zoals eerst.

Top.
Dank voor jullie input!!
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13392
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor Ah!buis » di 14 feb 2017, 18:06

HoMeR schreef:Nou, alweer een paar LP's verder ondertussen......
En het werkt naar behoren. Geen vertraging meer in de snelheid.
Kastje wordt nog wel warm maar niet meer zoals eerst.

Top.
Dank voor jullie input!!

Beloning na zwoegen :D
Het vervangen van de elco's maar overgeslagen zeker ? :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » wo 15 feb 2017, 10:50

Ah!buis schreef:
Het vervangen van de elco's maar overgeslagen zeker ? :lol:
Anne


Nee hoor, dat ging wel gewoon goed.
De soldeerpunten hiervan zaten goed recht (geen omgebogen draadjes....) en waren goed te vervangen... :D
Op de laatste foto's zijn de (kleinere) vervangen elco's te zien !
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 23974
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor Henkjan » wo 15 feb 2017, 21:53

't belangrijkste is dattie t doet toch?

ds23man schreef:Dacht even dat je het soldeerwerk aan HJ had uitbesteed. :lol: :lol:
ik dacht al, waar blijft-ie :?
An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does the truth become error because nobody will see it" ― Mahatma Gandhi

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » za 18 feb 2017, 18:01

En het werkt nog steeds !

Kastje wordt nog wel wat warm, maar een stuk minder dan voorheen.... =D>

Ik kan zo wel weer jaren vooruit !
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » di 14 mei 2019, 8:13

Tja, afgelopen weekend begon het ding weer raar te doen.... :boos:

Het leek alsof de motor stotterde. Ding losgekoppeld en op de "oude" manier gedraaid, niks aan de hand.
Ok, dacht ik; nu istie echt stuk.
Opengeschroefd en gekeken.....en van de 2 Chinese condensatoren die ik had gemonteerd was er 1 een beetje dikker geworden. Aha !!

Eruit gesoldeerd en vervangen door 2 nieuwe (jawel, weer chinese.... :roll: ,kon zo snel geen andere halen) condensatoren. En hij draait weer als een zonnetje......
Waarschijnlijke oorzaak is toch de warmte.....

Het kopen van een nieuwe is wederom even uitgesteld.
Nu toch maar elke keer na het draaien even de stekker eruit... :idea:

Gr.,
Henk
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22510
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor ray5150 » di 14 mei 2019, 9:14

Zijn het condensatoren of elco's ?
En wat voor waardes moeten dat zijn ?

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 507
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor HoMeR » di 14 mei 2019, 16:56

ray5150 schreef:Zijn het condensatoren of elco's ?
En wat voor waardes moeten dat zijn ?


Het zijn elco's van 47 uF / 25 V.
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8858
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor Shadow » di 14 mei 2019, 17:28

Je kan eens fatsoenlijke Nichicons kopen ipv je te verbazen dat rommel ook rommel blijkt te zijn? :think:

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22510
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Pro-Ject Speed-Box II met storing...

Berichtdoor ray5150 » di 14 mei 2019, 18:56

Nu is het me niet helemaal duidelijk of je in de provincie of ook de gemeente Groningen woont, maar bij Okaphone kun je gewoon Panasonic elco's in deze waarde krijgen voor een paar dubbeltjes het stuk.
https://www.okaphone.com/artikel.asp?id=485700


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast