softstart print aanpassen

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 14:30

een tijdje terug kocht ik een softstartbord:
http://www.ebay.de/itm/New-Class-A-powe ... 3a991f7af3
nu blijkt echter dat de standaard manier van schakelen is met een klikaanklikuit is en dat is niet zoals ik m wil inzetten; nu is die volgens de beschrijving om te bouwen naar latching, maar hoe je dat dan moet doen is er niet bij gezet :think: wel staat er een opdruk op de onderkant van de print.
DSC00452.JPG
kan iemand er soep van maken?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4222
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Zweitse » zo 03 jul 2016, 14:41

Heb je het al geprobeerd met een latching drukschakelaar?
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 15:01

gewoon met kroko's en een lamp op de uitgang: als die gesloten laat zitten gebeurt er niets (lamp uit), heb je ze open en doe je ze even tegen elkaar aan dan gaat de lamp aan hoor je netjes 2 keer klik van de beide relais.

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4222
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Zweitse » zo 03 jul 2016, 15:07

Henkjan schreef:gewoon met kroko's en een lamp op de uitgang: als die gesloten laat zitten gebeurt er niets (lamp uit), heb je ze open en doe je ze even tegen elkaar aan dan gaat de lamp aan hoor je netjes 2 keer klik van de beide relais.

Dan werkt het toch goed?
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 15:18

Zweitse schreef:
Henkjan schreef:gewoon met kroko's en een lamp op de uitgang: als die gesloten laat zitten gebeurt er niets (lamp uit), heb je ze open en doe je ze even tegen elkaar aan dan gaat de lamp aan hoor je netjes 2 keer klik van de beide relais.

Dan werkt het toch goed?

ja en nee: ja omdat een klikaanklikuit zo hoort te werken, nee omdat ik geen klikaanklikuit wil, maar gewoon altijd aan (schakelen van de versterker doe ik met een signaal detectie printje)

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13639
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Ah!buis » zo 03 jul 2016, 15:31

Vermoedelijk het soldeerdruppltje bij "latch" weghalen zodat er geen verbinding meer is.En dan een druppel bij "no latch" om er een verbinding te maken.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21112
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Pjotr » zo 03 jul 2016, 16:00

Wat zeggen de Duitsers er zelf van?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 18:02

Pjotr schreef:Wat zeggen de Duitsers Chinezen er zelf van?
voorlopig zwijgen die in alle talen

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 3951
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Kappa7 » zo 03 jul 2016, 18:29

Ah!buis schreef:Vermoedelijk het soldeerdruppltje bij "latch" weghalen zodat er geen verbinding meer is.En dan een druppel bij "no latch" om er een verbinding te maken.
Anne

Ziet er wel naar uit dat dit de manier is.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22685
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor ray5150 » zo 03 jul 2016, 20:00

Wat gaat dat bord eigenlijk soft starten ?

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 20:07

ray5150 schreef:Wat gaat dat bord eigenlijk soft starten ?
een 4 kanaals LM4780

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22685
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor ray5150 » zo 03 jul 2016, 20:10

Als de trafo onder de 500 VA is, is het niet echt nodig.
Maar het is wel handig om het geheel met een klein drukschakelaartje op te starten.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 20:12

ray5150 schreef:Als de trafo onder de 500 VA is, is het niet echt nodig.
Maar het is wel handig om het geheel met een klein drukschakelaartje op te starten.

op de grens mss, maar liever wel. nog handiger :bakkie: is om t met een signaal detectie printje aan (en weer uit) te laten gaan, m.n. voor de rest van t huishouden. verdient zichzelf weer terug aan electriciteit :hide: ik gooi zo wel een foto in t LM4780 topic

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21112
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Pjotr » zo 03 jul 2016, 20:13

Henkjan schreef:
Pjotr schreef:Wat zeggen de Duitsers Chinezen er zelf van?
voorlopig zwijgen die in alle talen

Ook niet een schema?
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » zo 03 jul 2016, 20:31

Pjotr schreef:
Henkjan schreef:
Pjotr schreef:Wat zeggen de Duitsers Chinezen er zelf van?
voorlopig zwijgen die in alle talen
Ook niet een schema?
njet.
alleen die schets en de foto's

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 24181
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor Henkjan » vr 12 aug 2016, 22:57

Ah!buis schreef:Vermoedelijk het soldeerdruppltje bij "latch" weghalen zodat er geen verbinding meer is.En dan een druppel bij "no latch" om er een verbinding te maken.
en ja hoor, Anne gaat door voor de ijskast :goeie:

Gebruikersavatar
SARK
Berichten: 6463
Lid geworden op: di 14 sep 2004, 20:20
Locatie: Amsterdam

Re: softstart print aanpassen

Berichtdoor SARK » za 13 aug 2016, 7:45

Poeh hee ... is Anne helderziend of zo :shock: daar was ik never nooit opgekomen zeg :-#
You're getting brutal, Sark. Brutal and needlessly sadistic.
---------------------------END OF LINE----------------------------
Afbeelding
Thank you, Master Control.


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten