Toevoeging op bestaande voeding?

De rest......
(streaming-/computeraudio graag in de daarvoor aangewezen forumgroep)

Moderators: Barry2001, Beheerdersteam

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 12:24

Hallo allemaal,

Ik wil een bestaande voeding uitbreiden met een extra regelaar op een ongeregelde 9 volt voedingslijn, gaat dit wel goed?

Als bijlage het schema, rood omlijnt is het nieuwe deel!

Bedankt alvast voor het meedenken :goedzo:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
cool
Berichten: 769
Lid geworden op: ma 09 okt 2006, 11:35
Locatie: Den Haag

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor cool » vr 22 mei 2020, 12:40

Zolang de 9v niet inzakt kan het. Normaal moet er 3v over de regelaar staan. Ik mis wel de diodes in je schema ter beveiliging van de regelaars.
Loek

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 12:45

Bedankt voor je antwoord!
In serie met de toevoer van de input van de beide regelaars?
1nN4001?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23431
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor ray5150 » vr 22 mei 2020, 12:48

Hoeveel extra stroom/vermogen verwacht je te gaan gebruiken met die bijgeplaatste regelaar ?
Het is wel van belang dat de voeding dit kan leveren.
Ik zou zelf ook 100nF 1 a 2 condensatortjes erbij zetten, zo dicht mogelijk bij de regelaar.
En wat cool zegt, diode erbij. maar niet in serie !
Zie datasheet :
7805 TI.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 12:58

Bedankt,
Zie het, ga het straks uitproberen :dank:

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 13:00

Zal ongeveer 100 mA extra zijn, trafo is groot genoeg en de gelijkrichter ook.

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 14:00

zo bedoelen jullie?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
pvanlingen
Berichten: 794
Lid geworden op: vr 21 dec 2007, 13:35
Locatie: Dronten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor pvanlingen » vr 22 mei 2020, 14:08

Een diode van de uitgang naar de ingang van je spanningsregelaar lijkt me nuttiger.

Paul.
Zelf maken is leuker.

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 14:13

Dit bedoel je?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23431
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor ray5150 » vr 22 mei 2020, 14:36

Yep.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14329
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor Ah!buis » vr 22 mei 2020, 15:42

Vermoedelijk moet er bij C805 nog wat extra.Meer verbruik = grotere rimpelspanning.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 17:01

Dit is word het dan:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 17:16

Allemaal bedankt voor jullie inbreng!

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23431
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor ray5150 » vr 22 mei 2020, 17:30

Niet helemaal hoe ik het zou doen, maar het kan er mee door.
Even voor de beeldvorming, wat voor apparaat gaat het om ?

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 19:09

Ik kon een kapotte Marantz SC 80 voorversterker kopen en heb de passieve tentlab volume print hierin gemonteer,
hierop kun je via een drukknop herhaaldelijk in te drukken een ingangskeuze bepalen.

Echter heeft de voorversterker geen ingangsdraaiknop dus moest ik een relais ingangskeuze schakeling voor 4 afzonderlijke drukknoppen maken.
Dit zijn 6 Volt relais geworden omdat ze 4 polig moesten zijn en de tentlabs print werkt met 5 Volt relais vandaar mijn vraag.
Ik wou nl. niet nog een IC met X-tal in mijn voeding plaatsen

Als bijlage het schema en een foto hoe erin zit.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14329
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor Ah!buis » vr 22 mei 2020, 20:13

Was deze je niet bekend ?
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 20:37

:( Nee

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » vr 22 mei 2020, 20:39

\:D/ Die van mij werkt ook hoor

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14329
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor Ah!buis » vr 22 mei 2020, 22:42

peter58 schreef:\:D/ Die van mij werkt ook hoor
Zal best :goedzo: , heel oude techniek :D
En een tuner opstart, zou bij de elektuur nog wat extra vragen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 23431
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor ray5150 » za 23 mei 2020, 0:14

Ah!buis schreef:Was deze je niet bekend ?
Anne


Da's een oudje, die heb ik een eeuw geleden eens uit een Elektuur boek ingescand.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14329
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor Ah!buis » za 23 mei 2020, 12:37

ray5150 schreef:
Ah!buis schreef:Was deze je niet bekend ?
Anne


Da's een oudje, die heb ik een eeuw geleden eens uit een Elektuur boek ingescand.
Die had ik dan ook bijgehouden.Wel leuk hoewel enigzins overdreven "ala Elektuur", één stabilisator en led-drivers overbodig.En dan weer geen voorziening om een vaste opstartkeuze te hebben.
Maar de relais oplossing is nog ouder :D
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

peter58
Berichten: 17
Lid geworden op: zo 25 nov 2007, 11:58
Locatie: Winschoten

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor peter58 » za 23 mei 2020, 15:44

:sure: Ben in '79 van MTS gekomen, dus ben al een oudje

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14329
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Toevoeging op bestaande voeding?

Berichtdoor Ah!buis » za 23 mei 2020, 16:21

peter58 schreef::sure: Ben in '79 van MTS gekomen, dus ben al een oudje

Die 58 deed al vermoeden dat je niet van gisteren bent :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Overige Elektronica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten