UTracer 3,5

Alle tools voor werken aan elektro en elektronica

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » do 25 jul 2019, 21:20

Bij echte Schade moet je opgeven welk deel (% ?) van de Va van de stuurspanning afgetrokken moet om de Vg spanning te krijgen.Krijg je een grafiek Va-Ia met niet Vg maar Vi als parameter waarbij Vi = Vg + (x%Va).
Met de nep-Schade verandert er niks aan de stuurspanning=Vg spanning.Allen je hebt dan wel stroom nodig om de Vg aan te bieden.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » do 25 jul 2019, 22:30

Ah!buis schreef:Bij echte Schade moet je opgeven welk deel (% ?) van de Va van de stuurspanning afgetrokken moet om de Vg spanning te krijgen.Krijg je een grafiek Va-Ia met niet Vg maar Vi als parameter waarbij Vi = Vg + (x%Va).
Met de nep-Schade verandert er niks aan de stuurspanning=Vg spanning.Allen je hebt dan wel stroom nodig om de Vg aan te bieden.
Anne

Geen idee of ik met nep schade meet maar ik kan er wat in stellen in % nu stond dat op 0.001 ofzo iets
Omdat ik niet wist wat er mee veranderde heb ik het laten staan in default
Zal er een printscreen van doen
Voorlopig ben ik in Mn nopjes met de utracer
Misschien morgen ochtend er wat EL34 en KT88 mee testen Daar staan mooie voorbeelden van op www
Net als jij had opgezocht voor me voor de Gu50 in Triode Dat is een stevig handvat
Maar die utracer kan nog veel meer zo ook de pins bezetting van de buizen opslaan bij de plot
Zodat je dat volgende keer niet hoeft op te zoeken
Ook buizen met elkaar vergelijken
Moet me daar doorheen worstelen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » ma 29 jul 2019, 18:15

Anne ik probeer die GU50 als Penthode te meten
Zodat ik deze grafieken krijg komen hier vandaan
Die van die meneer O H Schade


Re: UTracer 3,5
do 25 jul 2019, 21:20
Bij echte Schade moet je opgeven welk deel (% ?) van de Va van de stuurspanning afgetrokken moet om de Vg spanning te krijgen.Krijg je een grafiek Va-Ia met niet Vg maar Vi als parameter waarbij Vi = Vg + (x%Va).
Met de nep-Schade verandert er niks aan de stuurspanning=Vg spanning.Allen je hebt dan wel stroom nodig om de Vg aan te bieden.
Anne



Op de uTracer moet ik moet een SFB (terugkoppel) waarde ingeven
Zie printscreen
B98B7624-CF72-4801-8CAA-917B500DC409.jpeg

Zonder echt rekenwerk heb je niks aan deze meting immers die sfb waarde zal je eerst moeten berekenen uit die weerstanden en condensators
Dus is ook frequentie afh :-k
Dus die blijft ongebruikt denk tot ik snap hoe dat berekend dient te worden

Dan verder met deze. I(Va, Vg) with Vs, Vh Constant
Measure Ia and Is as a function of anode voltage, stepping the grid voltage, with the screen voltage and heater voltage constant. This is a normal output curve measurement
FA2B97EF-1AAE-4F43-BAB5-5B2645D5DA1A.png
.
0EA34CDF-A77E-49BE-BB39-B362FEF70DA7.png

gu50 n7 meting 3 uit boek Us150v.bmp

gu50 n7 meting 3 uit boek Us250v.bmp

gu50 n8 meting 3 uit boek us150v.bmp

gu50 n8 meting 3 uit boek.bmp


ik blijf toch lagere waarden meten VA400 Volt VGs250 VG-0 350 mA in data sheet Gemeten hier 310mA
ik blijf toch lagere waarden meten VA400 Volt VGs150 VG-0 175 mA in data sheet Gemeten hier 165mA

From the plot the output or plate resistance can be extracted.
Dat is interesant Hoe doe je dat Anne ?


11 I(Vg, Va) with Vs=UL(Va,k), Vh Constant
Measure Ia and Is as a function of Vg, stepping Va with Vh constant, and Vs = Va + (1-k)*(Va,max-Va). This simulates “distributed loading” (Ultra-Linear operation) for tetrodes/pentodes. For more information see section 8.7.
.In de uTracer kan ik een K waarde opgeven een waarde tussen 0 en 1


Maar laat ik het hier ff bij houden voor ik hier een meltdown krijg :sure:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

guuz
Berichten: 35
Lid geworden op: wo 03 sep 2014, 0:30

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor guuz » ma 29 jul 2019, 20:35

Geweldige vordering Bert.!
Ik volg jouw leercurve met grote belangstelling.

Als je toevallig een 2A3 of een WE300B van iemand kunt lenen, zou ik graag ook deze metingen met zeer veel interesse tegemoet zien!

Even Off Topic:

Maar voorlopig ben ik doende een Philips AC FET mV meter van MP weer aan de praat te krijgen.
(PM 2454B).
Nu doet hij het al bijna helemaal behalve op 2 bereiken (3V en 3 mV).
De verzwakker (ladderschakeling) zit achter een impedantieschakeling , dus die elektronica
(FET , torren, beveiligingsdioden etc.) is OK.
Dus het moet in de twee standen van het daarop volgende ladder netwerk zijn.
Maar de ladder werkt OK in alle andere 10 standen.
( Vergeleken met een DMM bij 100 Hz).

Strange, het lijkt bijna een kapotte stand in de schakelaar (Draaischakelaar, zoals die ook in oude buizen radio's werd gebruikt).
Een doorgebrande weerstand kan het NL. niet zijn IMO.
Heb jij zoiets al eens meegemaakt?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » ma 29 jul 2019, 22:37

Dank voor de complimenten :D
Doorgebrande weerstanden wel en ook 1 ontplofte metrix Dat heb ik niet laten doen :( doe zo veel mogelijk zelf :lol:
Die schakelaars lijken simpel maar soms wordt er van alles in serie en parralel geschakeld.
Je moet echt het schema draadje voor draadje na lopen
Succes hoor :goedzo:
Edit
Stikvergeten te antwoorden betreffende de 300B en 2A3 misschien dat er iemand in dit top mee kijkt ? :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » ma 29 jul 2019, 23:14

Ga toch dat negatief bij 0 volt onderzoeken in de utracer
Een paar buizen slap ok maar toch niet allemaal :?:
Dat 0 volt bij het negatief is heel kritisch met 3 schuifregelaars in te stellen
Ga dat nakijken in de calbratie Anne En Guus :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » di 30 jul 2019, 12:02

Anne negatief
Dat is super 0=0.04
-0,5 volt ingesteld 0.501
-0.75 ingesteld = 0.743
-1 volt ingesteld =0.99
-2 volt ingesteld = -2.00
-3 volt ingesteld = -3.02
-5 volt ingesteld =-5.06
-10 volt ingesteld = -10.06
-20-volt ingesteld = -20.11
-30 volt ingesteld = 30,2
-40 volt ingesteld = 40.22
-50 volt ingesteld =49,54 minder negatief meet ik niet en de schuif 1019 verder schuiven naar 1040 verandert er niets
Dus dit is het minimum
De Anode en G2 spanning is ook binnen 2 volt 400 volt op 150 volt ingesteld is 149.4 en 250 is 249
Daar zal het niet aan liggen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » di 30 jul 2019, 15:15

Anne ik ben er 100% overtuigd dat de lagere stroom niet aan de instellingen calibratie van de utracer ligt
Nu schiet mij iets in de kop Buizen Reformeren of is formeren , maakt me niks uit
Ze liggen al 45 jaar op stock en net als de pootjes uitwendig gecorrodeerd Zal dat inwendig ook zo zijn :?:
Ik heb nu 1 buis op gloeispanning staan
Vanavond doe ik hem nogmaals testen en benieuwd of dit enig verschil gaat geven
Er zijn beschreven reformatie methodes voor iets met gas enzo 8-[ pas ergens gezien maar waar was dat :sure:
Ken jij die Anne :?: :?:
Dat is het enige wat ik nog kan verzinnen dat die meting kan beïnvloeden
Om bij 0 volt 50 mA meer anode stroom te krijgen zonder de Anodespanning van 400 naar

Een andere datasheet gevonden RY50
Dat lijkt al meer op wat ik meet :)
Net onder de 300 mA :yeah:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

guuz
Berichten: 35
Lid geworden op: wo 03 sep 2014, 0:30

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor guuz » di 30 jul 2019, 17:50

Bert61 schreef:Dank voor de complimenten :D
Doorgebrande weerstanden wel en ook 1 ontplofte metrix Dat heb ik niet laten doen :( doe zo veel mogelijk zelf :lol:
Die schakelaars lijken simpel maar soms wordt er van alles in serie en parralel geschakeld.
Je moet echt het schema draadje voor draadje na lopen
Succes hoor :goedzo:


Hoi Bert,
Bedankt.
Het was IDD een slecht kontakt (verbogen vinger) in een van de 12 standen van de bereiksdraaischakelaar;
Precies zoals je theoretisch zou verwachten.

Maar deze meter was al eens gerepareerd. Misschien is het toen gebeurd. De vingerafdrukken zaten nog op het geïsoleerde doosje van de ingangsverzwakker.

Mooi, hoe jij de uTracer helemaal "debugt". Tegen de tijd dat ik hem bouw, zijn alle vragen beantwoord (denk ik).

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » di 30 jul 2019, 18:15

guuz schreef:
Bert61 schreef:Dank voor de complimenten :D
Doorgebrande weerstanden wel en ook 1 ontplofte metrix Dat heb ik niet laten doen :( doe zo veel mogelijk zelf :lol:
Die schakelaars lijken simpel maar soms wordt er van alles in serie en parralel geschakeld.
Je moet echt het schema draadje voor draadje na lopen
Succes hoor :goedzo:


Hoi Bert,
Bedankt.
Het was IDD een slecht kontakt (verbogen vinger) in een van de 12 standen van de bereiksdraaischakelaar;
Precies zoals je theoretisch zou verwachten.

Maar deze meter was al eens gerepareerd. Misschien is het toen gebeurd. De vingerafdrukken zaten nog op het geïsoleerde doosje van de ingangsverzwakker.

Mooi, hoe jij de uTracer helemaal "debugt". Tegen de tijd dat ik hem bouw, zijn alle vragen beantwoord (denk ik).


Haha debugge
Nu het is voor mij ook een leercurve , Dat stilzitten is een marteling voor Mn rug , maar het is niet anders.
Maar het eind is in zicht , ik kan Mn gewenste dingen meten ermee Had liever iets gehad wat tot 5-600 volt ging
Maar ergens houd het op , met 400 volt en de databoekjes erbij kan je de grafiek wel door trekken naar 600 volt
Er vanuitgaande dat het ook in het echt niet gebeurd kan Mn GU50 buizen opbergen
De buisgrafieken heb ik op een usb stik gekopieerd en de buizen en buisgrafieken zijn genummerd
Moet het nog op de Computer in huis opslaan. \:D/
Nu nog een paar ECC99 testen en bijna vergeten die Russische 6NP :?: en nog wat de vervanger van de ECC99
En een paar stuks 6SN7 O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » di 30 jul 2019, 20:55

Bert61 schreef:Anne ik ben er 100% overtuigd dat de lagere stroom niet aan de instellingen calibratie van de utracer ligt.Een andere datasheet gevonden, dat lijkt al meer op wat ik meet :)
Mooi, had ik ook niet beweert O:) .Ondertussen ook een russisch grafiek gevonden, komt overeen met die dat jij gevonden hebt.Ziet er naar uit dat die andere, van Poolse oorsprong, nogal overdrijven met stroom :(
Nu schiet mij iets in de kop Buizen Reformeren of is formeren , maakt me niks uit
Ze liggen al 45 jaar op stock en net als de pootjes uitwendig gecorrodeerd Zal dat inwendig ook zo zijn :?:
Ik heb nu 1 buis op gloeispanning staan
Vanavond doe ik hem nogmaals testen en benieuwd of dit enig verschil gaat geven
Er zijn beschreven reformatie methodes voor iets met gas enzo 8-[ pas ergens gezien maar waar was dat :sure:
Ken jij die Anne :?: :?:
Dat branden hoort bij het maken van een buis, mooi oud verhaal van Philips hierover,
Buizen branden.jpg
Op klikken voor groter.
Achteraf op hogere spanning gloeien voor een tijdje zou helpen, enkel doen bij hopeloze buizen, zou jammer zijn er een goeie buis mee te verprutsen.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » di 30 jul 2019, 21:50

Bert61 schreef:Op de uTracer moet ik moet een SFB (terugkoppel) waarde ingeven
Zonder echt rekenwerk heb je niks aan deze meting immers die sfb waarde zal je eerst moeten berekenen uit die weerstanden en condensators
Dus is ook frequentie afh :-k
Dus die blijft ongebruikt denk tot ik snap hoe dat berekend dient te worden
Kan frequentie afh zijn, hoeft niet.
Die SFB zal wel het deel van de anodespanning(svariatie) dat teruggevoerd wordt.Met 0,1 komt dan een verandering van de anode van 10V terug bij het rooster als 1V.
Als dan de buis 10x versterkt, dwz -1V voor Vg geeft 10V (tegenfase) Va waarvan 0,1 = 1V terugkomt zodat de stuurspanning (Vin) -2V wordt (die 1V moet eerst tegengewerkt).
Vermoedelijk krijg je dan een grafiek, niet met Vg als parameter maar Vin .
From the plot the output or plate resistance can be extracted.
Dat is interesant Hoe doe je dat Anne ?
Dat is dan de inwendige weerstand van de buis, ofwel de Ri.De helling van de Va-Ia grafiek is die Ri.Tekeningetje,
GU50-Ri.png
I(Vg, Va) with Vs=UL(Va,k), Vh Constant
Measure Ia and Is as a function of Vg, stepping Va with Vh constant, and Vs = Va + (1-k)*(Va,max-Va). This simulates “distributed loading” (Ultra-Linear operation) for tetrodes/pentodes. For more information see section 8.7.
.In de uTracer kan ik een K waarde opgeven een waarde tussen 0 en 1
Bij een 40% UL-tap zal die K dan wel 0,4 zijn.
En de Va max moet ook opgegeven, de UL-grafiek hangt af van de voedingsspanning, zal dat zijn.
Stel 400V voeding, 40% tap.Als dan de anode 100V zakt (komt op 300V) dan zakt Vs met 40% van 100=40V en wordt 360V. Vul maar in, in die formule ! :relax:
Anne
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » di 30 jul 2019, 22:39

Anne REUZE bedankt :goeie: :goeie: :goeie: :goeie: :goeie:
Hier kan ik weer even mee vooruit :D
Ga het zo nog eens goed lezen
En dat ik blij ben met utracer ZEKERS :!:
Nu gereed staan een ECC99 in de utracer Het is mogelijk 2 helfte te gelijk te doen
Maar dat is nog niet gedaan 123 O:) aanhouder wint
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » wo 31 jul 2019, 15:22

Vandaag 4 ECC99 en 1/2 6SN7 getest en nu loopt er nergens stroom meer :(
En ik heb niet eens een stomme streek uit gehaald :(
Ik meet met een digitale multimeter 58 volt negatief Dat zou hooguit 50 volt moeten zijn
:think: Er klopt iets niet .
Even uit de paniekmode 8-[ en wat naar Mn cultureel aquarium kijken en tot rust komen
Het zal wel meevaller moet ik tegen mezelf zeggen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » wo 31 jul 2019, 20:09

Ik heb toch ergens een keer sluiting of zo gemaakt T7 ( BC556 is een pnp) is kapot in het negatief welke nu -58 volt bedraagt
Ik heb wel een bc640 ook een PNP

Het voledige schema en beschrijving Staat hier
Anne kan ik die bc556 vervangen door bc640 ?
En wat zou er nog meer kapot zijn Er zal spanning stroom uitwendig toegevoegd zijn Banaan Stekkertje tegen elkaar aan of de Stekker in een verkeerd gastje geprikt Ik weet het niet 8-[ :think:
Zo iets zal er gebeurd zijn vermoed ik
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » wo 31 jul 2019, 21:11

Bert61 schreef:Anne kan ik die bc556 vervangen door bc640 ?
En wat zou er nog meer kapot zijn
In geval van nood wel, maar is niet goed.
De T6 en T7 horen gelijk te zijn, dus liefst beide vervangen. Evt vervangen door 2x 2N5401 moet wel kunnen.
Beter ook D21 nazien.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » wo 31 jul 2019, 22:45

Ok Dankjewel Anne :goeie:
Ik ga dan morgen maar op onderdelen jacht
En vervang ik meteen beide bc556 maakt het nog uit B of C ?
Of beter door de 2N5401 die kan wel minder power dissiperen maar kan bijna de dubbele spanning verdragen :think:
Heb ook een uf4007 als vervanger opgezocht van de HER108 ofwel de D21
De her108 heeft mijn lokale electronica winkel niet wel de de UF4007
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » wo 31 jul 2019, 23:19

Bert61 schreef:Ok Dankjewel Anne :goeie:
Ik ga dan morgen maar op onderdelen jacht
En vervang ik meteen beide bc556 maakt het nog uit B of C ?
Of beter door de 2N5401 die kan wel minder power dissiperen maar kan bijna de dubbele spanning verdragen :think:
Heb ook een uf4007 als vervanger opgezocht van de HER108 ofwel de D21
De her108 heeft mijn lokale electronica winkel niet wel de de UF4007
Neem maar de B, de C hebben ze waarschijnlijk niet.
De diode zit er om te voorkomen dat het rooster positief wordt als er iets mis gaat.
Niet veel kans dat ie stuk is, even nazien of er geen sluiting is.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 8:59

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Ok Dankjewel Anne :goeie:
Ik ga dan morgen maar op onderdelen jacht
En vervang ik meteen beide bc556 maakt het nog uit B of C ?
Of beter door de 2N5401 die kan wel minder power dissiperen maar kan bijna de dubbele spanning verdragen :think:
Heb ook een uf4007 als vervanger opgezocht van de HER108 ofwel de D21
De her108 heeft mijn lokale electronica winkel niet wel de de UF4007
Neem maar de B, de C hebben ze waarschijnlijk niet.
De diode zit er om te voorkomen dat het rooster positief wordt als er iets mis gaat.
Niet veel kans dat ie stuk is, even nazien of er geen sluiting is.
Anne

Ok Anne Doe ik
:relax: ga subbiet op jacht :bakkie:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 11:53

Ik heb alles Anne vanmiddag die T6 en T7 ik heb de type bc556c kunnen bemachtigen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 14:10

:yeah: :yeah:
Hijdoetut weer O:)
Bedankt Anne :dank: :dank: voor de hulp
T6 en T7 beide waren kapot Diode D21 was heel
Er is toch nog een (bug) minpunt in de Software vind ik
Als de meet cyclus klaar is zou eigenlijk alles spanningsloos moeten zijn
dat is niet Gloei spanning is er nog
Het is wel gezekerd maar toch
Edit
Is alleen als ik het programma verkeerd afsluit moet eerst de meting onderbreken met abort Dan pas op X klikken
:boos: :boos: en weer kapot :boos:
Ik snap er niks van Een probleem opgelost weer een ander erbij
Ik heb niet genoeg stroom ofzo 8-[
Er moet door een 10 k weerstand bij 200 volt 20 mA lopen Maar ik kom maar net aan 6-7 mA ik wil me verstoppen :hide:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » do 01 aug 2019, 19:30

Bert61 schreef: :boos: :boos: en weer kapot :boos:
Ik snap er niks van Een probleem opgelost weer een ander erbij
Ik heb niet genoeg stroom ofzo 8-[
Er moet door een 10 k weerstand bij 200 volt 20 mA lopen Maar ik kom maar net aan 6-7 mA ik wil me verstoppen :hide:
Doet ie dat bij Ia, Is of alle twee ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 19:51

Was dacht ik bij beide Anne
Heb de deur net dicht gedaan
Morgen nog ff , ik snap er geen fluit van Rotding
Hiermee ijk ik die spanning stroom curve nu kom ik bij 200 volt net onder 8 mA
Terwijl op de Condendsator C13 en c18 alles normaal is
C18 pop bij gevoegde schema deel
Zal wel een paar moeilijk transistors op voorraad moeten nemen die pn5416 en de ksa1156 :?:
A6945477-1CC1-4483-94D1-C1E71ABAD86B.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » do 01 aug 2019, 20:26

Er is niks mis met 19,4mA, de volgende stap zou voorbij 200V komen, dus stopt ut daar.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 20:41

Ah!buis schreef:Er is niks mis met 19,4mA, de volgende stap zou voorbij 200V komen, dus stopt ut daar.
Anne

Dat is een voorbeeld plaatje hoe het moet zijn Anne en ik heb daar 6,7 mA om precies te zijn :D
Bedankt voor je hulp weer
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Elektronicagereedschap”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast