UTracer 3,5

Alle tools voor werken aan elektro en elektronica

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » vr 05 apr 2019, 21:28

Van een forum lid over genomen O:)
Ben al druk bezig een kastje of beter in een kistje te bouwen
Afmetingen 28.5 x 21.5 inwendig en ruim 6.5 cm diep
Zet er wat buisvoeten op welke ik dan met korte kabels met banaan stekkers aan de print verbind
Momenteel buisvoeten voor o.a EL84 Novak 9 Penney KT88 is Octal 8 EL12N rare vote en de 2A3 of 300B
Welke buisvoeten zouden jullie er nog op willen
Ik ben niet van plan elke buisvoet er op te zetten Mogelijk is ook nog een voet er los op te plaatsen
De Rode Lijnen is de print welke met afstand bussen aan bovenkant hangt
Op de Zetlijn wordt het haaks naar beneden gevouwen
Dan is er nog een flink vak over voor de laptop voeding en seriële kabel en een 9 kabeltjes met banaan stekkers .
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 9951
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Barry2001 » vr 05 apr 2019, 21:51

Leuk project, soort van James Bond koffertje. Wil je nog meer met GU50 gaan doen, misschien dat voetje erop? Is wel afwijkend.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » vr 05 apr 2019, 22:20

Barry2001 schreef:Leuk project, soort van James Bond koffertje. Wil je nog meer met GU50 gaan doen, misschien dat voetje erop? Is wel afwijkend.

Ja inderdaad daar heb ik er tien van dus, misschien wel zinvol Barry :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 20271
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Pjotr » vr 05 apr 2019, 22:28

Of een aantal wisselplaatjes maken Bert. Kun je in de toekomst nog alle kanten op als je wat anders nodig hebt.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » vr 05 apr 2019, 23:33

Pjotr schreef:Of een aantal wisselplaatjes maken Bert. Kun je in de toekomst nog alle kanten op als je wat anders nodig hebt.

Ja heb ik ook aan gedacht om te doen plaatjes op banaanstekker met de buisvoet er in
Misschien dat ik dat toch erbij probeer er in te maken Peter
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » za 06 apr 2019, 14:36

Om de Noval voet heb ik 10 banaan stekker bussen geplaatst ( getekent) nog niks gemaakt
Ik wil een stuk trespa 6 mm of 3.5 mm dikke printplaat welke dubbelzijdig koper heeft gebruiken als een opzet voet
Voor andere buizen .
Denk dat het van die dikker printplaat maak Kan ik de banaa stekkers eraan vast solderen
Ben alleen 10 banaan stekkers kwijt voor elke voet welke niet op de tester zit
Liefst zou ik die kleine 2 mm banaan stekker gebruiken
Dan is het wat minder fors .en kan het wat kleiner worden . :think:
De opzet voet met print is 70 mm rond waar de Gu50 voet opligt
Tekeningetje is al klaar
utracer 3.5-2.jpg

gu50 opzet voet utracer 3,5-2.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » zo 07 apr 2019, 12:42

Ga dat laatste met die grote verloop met Banaanstekkers niet doen Peter
Kan net zo goed een oude lamp kapot maken KT88 en daar wat massieve draadjes in de buispennen solderen en naar de onderkant voet welke ik niet in de utracer hebb ingebouwd
Kijk nog even of ik de voet van een Gu50 erin kan maken
Maar dat is best een grote voet Barry
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » zo 07 apr 2019, 15:44

Ipv al die banaanstekkers is zoiets niet eenvoudiger ?
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » zo 07 apr 2019, 15:56

Ah!buis schreef:Ipv al die banaanstekkers is zoiets niet eenvoudiger ?
Anne

Je bedoelt die opzet voet Anne :?:
Daar zie ik ook niets meer in,Is een groot ding
of bedoel je dit voor de aansluitingen naar de electroden van de testbuis ? :?: Anne
Alvast bedankt voor je antwoord O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » zo 07 apr 2019, 16:33

Bert61 schreef:
Ah!buis schreef:Ipv al die banaanstekkers is zoiets niet eenvoudiger ?
Anne

Je bedoelt die opzet voet Anne :?:
Daar zie ik ook niets meer in,Is een groot ding
of bedoel je dit voor de aansluitingen naar de electroden van de testbuis ? :?: Anne
Alvast bedankt voor je antwoord O:)

Een printje met buisvoet en aan de rand een rij pinnen (buis mag best plat liggen), printje per soort buis.
Dan de ander in de kast als stopkontakt.
Neem voor de gloei twee pinnen, hou je nog genoeg over.
Anne
Laatst gewijzigd door Ah!buis op zo 07 apr 2019, 16:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 20271
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Pjotr » zo 07 apr 2019, 16:34

Ah!buis schreef:Ipv al die banaanstekkers is zoiets niet eenvoudiger ?
Anne

Het gaat er natuurlijk om dat de functie van een buispin bij andere buizen ook steeds anders is, ook al zijn het b.v. dezelfde novalvoeten. Je hebt dus ook een soort van schakelmatrix nodig. Het simpelste en goedkoopste doe je dat met patch snoertjes.

Bert, die busjes zet je natuurlijk niet om de buis heen, maar gewoon op een rijtje naast elkaar met bijbehorende pinnummers. Per paneel kun je dan uiteraard meerdere voeten parallel zetten. Zie dat die 2 mm busjes niet zo duur zijn, rond een euro/st. En ik denk via Ali nog een stuk goedkoper.

{edit] B.v.

Sockets: https://www.ebay.co.uk/itm/10p-cs-Mini- ... 3522240580

Snoertjes: https://nl.aliexpress.com/item/10-stks- ... 725086e8-8
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » zo 07 apr 2019, 18:36

Pjotr schreef:Het gaat er natuurlijk om dat de functie van een buispin bij andere buizen ook steeds anders is, ook al zijn het b.v. dezelfde novalvoeten. Je hebt dus ook een soort van schakelmatrix nodig. Het simpelste en goedkoopste doe je dat met patch snoertjes.

Bert, die busjes zet je natuurlijk niet om de buis heen, maar gewoon op een rijtje naast elkaar met bijbehorende pinnummers. Per paneel kun je dan uiteraard meerdere voeten parallel zetten. Zie dat die 2 mm busjes niet zo duur zijn, rond een euro/st. En ik denk via Ali nog een stuk goedkoper.
Da's wel een wat veelzijdiger oplossing.
De meest voorkomende voetjes in de kast met draden en stekkers en dan een doos met erop de andere voetjes en ook weer draden met stekkers eraan.
De aansluitingen op de tester zijn dan 2 voor de gloei, één massa (evt. afscherming), het stuurrooster, 2 voor de kathode (kan er g3 bij) en drie voor de anode (voor g2 en evt g3 erbij)
Totaal van 8 stekkerbussen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » zo 07 apr 2019, 18:43

Hoi Peter Anne
Ik heb al die patch kabels al gemaakt die had ik ook bij de andere tester die in het kistje zat
9 Wit 1-2-3-4-5-6-7-8-9
En wat kleurtjes Geel control Grid Rood Anode Screen, Zwart Kathode Remrooster ......
En ik kreeg opeens een :idea: :idea: :idea:
Die Octal voeten werden ook gebruikt voor relais En :!: daar heb ik er een stuk of 6 van werkeloos
Ik heb er een open gemaakt :hide: zitten vergulde contacten in .
En die octalvoeten als onder de buis zelf zit waren er ook al connector in Japans spul tegen gekomen Trio Kenwood of Yaesu
Maar kan ook Heathkit geweest zijn
Die kan ik zo in de Octal voet steken welke vaste nrs heeft en naar de witte bussen gaan
Daar steek ik dan volgens het buizen boek de patch kabels in naar de verschillende
Kathode - Stuurrooster - Schermrooster - Remrooster -Anode - Gloeidraad+- Gloeidraad-
Gloeidraad is Met - en + voor Battery buisjes
Deze op zet werkt hopelijk :D
Wat denken jullie ervan Anne Peter ?
Ohja de GU50 voet past naast de Noval voet
EDIT :!:
Die 8 polige stekker is nog te koop
8 polige stekker
Daar kan ik elke andere vreemde buisvoet op bedraden en vast lijmen. :P
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op zo 07 apr 2019, 18:57, 2 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » zo 07 apr 2019, 18:47

Ah!buis schreef:
Pjotr schreef:Het gaat er natuurlijk om dat de functie van een buispin bij andere buizen ook steeds anders is, ook al zijn het b.v. dezelfde novalvoeten. Je hebt dus ook een soort van schakelmatrix nodig. Het simpelste en goedkoopste doe je dat met patch snoertjes.

Bert, die busjes zet je natuurlijk niet om de buis heen, maar gewoon op een rijtje naast elkaar met bijbehorende pinnummers. Per paneel kun je dan uiteraard meerdere voeten parallel zetten. Zie dat die 2 mm busjes niet zo duur zijn, rond een euro/st. En ik denk via Ali nog een stuk goedkoper.
Da's wel een wat veelzijdiger oplossing.
De meest voorkomende voetjes in de kast met draden en stekkers en dan een doos met erop de andere voetjes en ook weer draden met stekkers eraan.
De aansluitingen op de tester zijn dan 2 voor de gloei, één massa (evt. afscherming), het stuurrooster, 2 voor de kathode (kan er g3 bij) en drie voor de anode (voor g2 en evt g3 erbij)
Totaal van 8 stekkerbussen.
Anne

Oh Anne tegelijk met jou ongeveer gepost
Ik had negen witte bussen in Mn gedachte
Dacht met negen kan ik precies tot Noval het buis pin volgens boek bedraden :P
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » zo 07 apr 2019, 20:30

Vanuit de µtracer komen geen 9 aansluitingen, is om triodes te meten.Geeft 2gloei, kathode, rooster en anode.Dat zijn dan 5 aansluitingen, en nog een twee massa's voor een mogelijke afscherming in de buis of de kathode van de andere sektie bij dubbele buizen.
Omdat, bij een pentode, de twee andere soms aan de kathode dan weer de anode moeten zitten is het best om twee kathodeaansluitingen en drie anodeaansluitingen te voorzien.Krijg je 10 bussen totaal.
Dan kunnen de buisaansluitingen 7miniatuur,8octal loctal rimlock,9noval of zelfs 10decal in de juiste bus geprikt.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 20271
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Pjotr » zo 07 apr 2019, 21:13

file.jpg


Dat gaat helemaal goedkomen Bert :sure:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » zo 07 apr 2019, 23:22

Ah!buis schreef:Vanuit de µtracer komen geen 9 aansluitingen, is om triodes te meten.Geeft 2gloei, kathode, rooster en anode.Dat zijn dan 5 aansluitingen, en nog een twee massa's voor een mogelijke afscherming in de buis of de kathode van de andere sektie bij dubbele buizen.
Omdat, bij een pentode, de twee andere soms aan de kathode dan weer de anode moeten zitten is het best om twee kathodeaansluitingen en drie anodeaansluitingen te voorzien.Krijg je 10 bussen totaal.
Dan kunnen de buisaansluitingen 7miniatuur,8octal loctal rimlock,9noval of zelfs 10decal in de juiste bus geprikt.
Anne

Hoi Anne bedankt weer voor je hulp.
Uit de utracer komen G-C-S-A en F-F dus :hide: vergeet je niet het schermrooster Anne :oops:
Volgens mij heb ik daar patent op een draadje vergeten :mrgreen:

Even verder lezen O:) ok , Twee kathode bussen en 3 anode bussen , 2 gloei 1 schermrooster 1 stuurrooster
Dat is toch 9. En geen 10
Maar kan ik in de uTracer toch niet twee triodes tegelijk aan sluiten ECC82 Dat kan toch niet
Je kan toch niet 2 Anodes 2 kathodes 2 stuur roosters aan een meetpunt verbinden
Dan moet ik stekkers om steken van Anode 1 naar Anode 2 enz.
Hoe dan ook ik kom nooit verder dan 6 waarbij ik dan afh. Welke buis het is Anode 1 of 2 rooster 1 of 2 Kathode 1 of 2
En eventueel de Gloei 1 of 2 of 12,6 Volt in plaats van 2 x 6,3 Volt
10 witte stekkerbussen plaatsen voor de Y8A Nieuw die heeft 10 contacten
9 draadjes aan de Noval
8 draadjes aan de Octal en GU50 voet
10 draadjes naar de Y8A ( deze is listig weet ik nog ) de oude uitvoering heeft 8pinnen en de nieuwere voet 10
In beide past de EL12N
EDIT maar de nummers kloppen niet zie plaatjes Anne
5CAD27B0-7885-419A-885E-76899A48EF1E.jpeg

E96D3559-3EEF-4F62-8EA3-BA4E6BBA7C2E.jpeg

4 draadjes aan de UX4
Dat kan niet missen :D
EDIT
Vond in een advertentie dat ze die Y8A met 10 pennen een Y10A noemen 8-[
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » ma 08 apr 2019, 11:25

Bert61 schreef:Uit de utracer komen G-C-S-A en F-F dus :hide: vergeet je niet het schermrooster Anne :oops:
De µT doet toch enkel triodes ? dan geen g2 aansluiting.
Even verder lezen O:) ok , Twee kathode bussen en 3 anode bussen , 2 gloei 1 schermrooster 1 stuurrooster
Dat is toch 9. En geen 10
Vergeet de S (massa) niet !
Stel je wil een EF184 meten. F-F(gloei), C(kathode), G(stuurrooster) en A(anode) geen probleem, maar wat met g2 en g3 ? g2 moet bij A geprikt en g3 mag bij de C of bij de A.Vandaar 2xC en 3xA.
Maar kan ik in de uTracer toch niet twee triodes tegelijk aan sluiten ECC82 Dat kan toch niet
Normaal meet je ze om de beurt met de kathode van de ander aan massa.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » ma 08 apr 2019, 15:58

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Uit de utracer komen G-C-S-A en F-F dus :hide: vergeet je niet het schermrooster Anne :oops:
De µT doet toch enkel triodes ? dan geen g2 aansluiting.
Even verder lezen O:) ok , Twee kathode bussen en 3 anode bussen , 2 gloei 1 schermrooster 1 stuurrooster
Dat is toch 9. En geen 10
Vergeet de S (massa) niet !
Stel je wil een EF184 meten. F-F(gloei), C(kathode), G(stuurrooster) en A(anode) geen probleem, maar wat met g2 en g3 ? g2 moet bij A geprikt en g3 mag bij de C of bij de A.Vandaar 2xC en 3xA.
Maar kan ik in de uTracer toch niet twee triodes tegelijk aan sluiten ECC82 Dat kan toch niet
Normaal meet je ze om de beurt met de kathode van de ander aan massa.
Anne

Hoi Anne ben aan het tekenen met meer bussen
De uTracer meet dacht ik ook in penthode :think:
Zie plaatje staat Anode Screen current etc
Of begrijp ik dat verkeerd
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » ma 08 apr 2019, 16:09

Dat is dan een nieuwere uitvoering :D De vorige deed enkel triode.
Maar dan moet er nog een aansluiting bij.De anderen blijven wel nuttig om een pentode te kunnen bekijken als triode.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » ma 08 apr 2019, 16:33

Ah!buis schreef:Dat is dan een nieuwere uitvoering :D De vorige deed enkel triode.
Maar dan moet er nog een aansluiting bij.De anderen blijven wel nuttig om een pentode te kunnen bekijken als triode.
Anne

Dat is heel goed mogelijk
Maar ik zit in Mn maag met die G10A voet waar ook de EL12 in past Eigenlijk moet er een G8A of Y8A in dan kan het niet fout
De G10A heeft links en rechts van die 3 pinnen een buispin welke daar met 1 begint en nr 2 van van G10A = 1 van de G8A
Dus op pin 3 G8A zit nr 4 en dan komt nr 5 er naast dan gaat het aan de onderkant ook fout
De nr 4 op de G8A is nr 6 op de G10A
Ik kan er nu al geen wijs meer uit 8-[ 8-[
Als ik volgend jaar er een EL12 mee wil meten meer dan waarschijnlijk dat ik dat fout doe :D
Dus ik overweeg om de 2 contacten 1 en 4 eruit te trekken Anne
En alles nummer volgens de G8A
of helemaal geen gemodificeerde G10A er in en een G8A buisvoet ergens koop en die er in
Maar die zijn duurder dan de EL12 heb ik gezien
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 12973
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Ah!buis » ma 08 apr 2019, 19:52

Laat die G10A maar vallen. De enige buis dat ik weet is de EL156.
Is nogal prijzig en de nieuwe uit China hebben een octal voet.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

molekuul
Berichten: 357
Lid geworden op: wo 02 feb 2005, 15:31
Locatie: Goirle

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor molekuul » ma 08 apr 2019, 20:51

Je kunt ook 2 trioden tegelijk meten, de scherm aansluiting wordt dan gebruikt al anode voor de 2de triode. De anodevoeding, en scherm voeding en meetschakeling zijn gelijk.
Kijk eens op de site van de utracer

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » ma 08 apr 2019, 22:20

molekuul schreef:Je kunt ook 2 trioden tegelijk meten, de scherm aansluiting wordt dan gebruikt al anode voor de 2de triode. De anodevoeding, en scherm voeding en meetschakeling zijn gelijk.
Kijk eens op de site van de utracer

Hoi Molecuul Ik heb het allemaal gelezen , maar niet alles begrepen
Komt wel goed als ik het werkend heb Neem ik het mee naar Breda over een anderhalve maand
Dan kunnen we met meer er van genieten
Serieus :?: twee triodes in een keer meten :shock:
Het is wonderlijk wat ze allemaal voor elkaar krijgen met programeren enzo :(
Ik probeer nu al een uur een plaatje te uploaden van mijn dropbox naar hier
Ik vermoed dat de prioriteit van deze actie erg laag is
Nog maar eens een keer
:yeah: daar is tie
Anne ik heb een G8A bij Ben Dijkman gezien voor 5€ en porto natuurlijk
Maar dan is er geen gevaar op verkeerde aansluitingen
Ik weet nog niet of ik wat heb vergeten Maae ik denk dat alles erop zit Heb nog wat plek voor een buisvoetje
Ik heb nog een buisvoet voor 5 pennen die kan er nog wel bij morgen

Anne ben ik nog iets vergeten ??
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 5778
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: UTracer 3,5

Berichtdoor Bert61 » di 09 apr 2019, 12:26

Plaatje wat opgeknapt er zat een bus teveel ook nog in
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Elektronicagereedschap”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten