Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Alle tools voor werken aan elektro en elektronica

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8506
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Wowly » zo 08 mar 2020, 20:43

Hallo Heren,

Ik heb een Aoyue soldeerstation (int 909) waarbij de soldeerbout niet lekker lijkt te werken.

Als ik hem aanzet, dan gaat het lichtje wat aangeeft dat de bout aan het opwarmen is even aan, maar na 10 seconden stop ie er weer mee. Ik zet hem dan regelmatig aan en uit, en soms "pakt" ie hem als ik hem op een lage temperatuur instel dan en gaat het weer goed, en kan ik hem opstoken in stapjes tot wel 480 graden.

Is dit normaal gedrag?, volgens mij deed hij dit eerder niet. Of is er iets versleten oid?

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25528
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Henkjan » zo 08 mar 2020, 21:02

komt me bekend voor. lijkt er op dat (bij die van mij in elk geval) dat het opwarmen van t boutje wat te veel gevraagd is
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8506
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Wowly » zo 08 mar 2020, 21:03

Zou ik hem dan gewoon wat in stapjes moeten opwarmen zoals ik het nu doe?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8251
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor OpaBert » zo 08 mar 2020, 21:06

Wowly schreef:Zou ik hem dan gewoon wat in stapjes moeten opwarmen zoals ik het nu doe?

Er zit iets computerachtig ding 8-[ in wat probeert te voorkomen dat hij voor niks aan staat
Staat er niks in het boekje jan hoe je dat kan resetten
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 22667
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Pjotr » zo 08 mar 2020, 21:09

Henkjan schreef:komt me bekend voor. lijkt er op dat (bij die van mij in elk geval) dat het opwarmen van t boutje wat te veel gevraagd is

Ja, Het is een zogenaamde slimme bout. Bij jou herkent ie je automagisch je soldeervrees....... Maar bij Jan? :think: :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 3180
Lid geworden op: zo 17 apr 2005, 13:40
Locatie: Dordrecht

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Arno » zo 08 mar 2020, 21:12

Pjotr schreef:
Henkjan schreef:komt me bekend voor. lijkt er op dat (bij die van mij in elk geval) dat het opwarmen van t boutje wat te veel gevraagd is

Ja, Het is een zogenaamde slimme bout. Bij jou herkent ie je automagisch je soldeervrees....... Maar bij Jan? :think: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rofl:

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8506
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Wowly » zo 08 mar 2020, 21:12

Nope, zit geen reset op.....

Gebruikersavatar
AatV
Berichten: 3349
Lid geworden op: wo 21 feb 2007, 18:33
Locatie: Delft

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor AatV » zo 08 mar 2020, 21:36

Wowly schreef:Nope, zit geen reset op.....

Misschien de metalen huls die de soldeerpunt vastzet wat steviger aandraaien.

groet,
Aat
That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence.

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8506
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Wowly » zo 08 mar 2020, 21:38

Hee dat lijkt het te doen! eens kijken of ie de komende avonden het nu goed blijft doen of dat het een one-day fly was. bedankt aat

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 10804
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56

Re: Aoyue soldeerbout doet het vaak niet

Berichtdoor Shadow » zo 08 mar 2020, 23:18

AatV schreef:
Wowly schreef:Nope, zit geen reset op.....

Misschien de metalen huls die de soldeerpunt vastzet wat steviger aandraaien.

groet,
Aat


Is bij de Weller van €xxx ook nog wel eens nodig ja :roll:


Terug naar “Elektronicagereedschap”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten