CA mk1 OpaBert

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

CA mk1 OpaBert

Berichtdoor OpaBert » zo 28 mar 2021, 23:17

De meeste dingen zijn gedaan voor me door Joram en Pjotr
Heb de keuze uit 2 kastjes een modushop galaxy nog en nog wat
Dit kastje
En Deze mooie kast met voor geboorde gaten
Maar beide kastjes zijn mooi , omdat ik ook nog wat andere projecten heb waar een wat grotere kast nodig is
Probeer ik het in die kleine galaxy en nog wat , niet belangrijk 80 mm hoog inwendig 320 mm breed en 283 mm diep
8FCD8232-A228-4691-86B4-DE85FE7D88B6.jpeg


Het moet net gaan ,
Ik heb 2 van die ronde VU meters met printjes achterop [url=€ 19,53 15% Off | 2pcs 45mm Big VU
Zie plaatje O:)
Potmeter ligt er naast maar komt boven de versterker print in het front
Ik heb er maar 1 ingang Links en Rechts op de achterkant
Ik heb een 4 mm dikke rubberplaat voor onder de ringkern transformatoren
De ronde bevestiging platen heb ik niet ,
Die moet ik zelf maken met wat rubber op de trafo en er onder dan verschuiven ze niet
Maar het kan er allemaal net in O:)
Schakelaar is dubbelpolige met neon lampje net entree met zekering
Voor ik ga boren frezen nog Tips wat er in op moet wat ik vergeten ben ?
Ik vind de VU meters eigenlijk niet passen op een torren doos (terrarium) :lol:
Deze passen beter vnd ik
3D03DDEA-613C-42C9-AAB7-034E34524C98.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor OpaBert » zo 28 mar 2021, 23:18

Dus als ik wat vergeten hoor ik het graag
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Pjotr » zo 28 mar 2021, 23:43

:shock: Dat wordt flink proppen zo. Heb je het al eens in de echte kast gelegd? Met die grote trafo's moet er misschien nog een inschakelbegrenzer bij.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor OpaBert » ma 29 mar 2021, 8:59

Ja het ligt er klem in Pjotr
Gaat wel maar Het zit bijna klem tegen elkaar
Zal het maar weer inpakken
Heb de VU meters ook nog niet
Kan ik er nog eens over nadenken
Vanavond komt de grotere kast dan zal ik het daarin leggen
En een paar VU meters bestellen
Kan ook die Digitale Volume meters met dat display erin zetten :-k
Moet dat eens goed over denken Want dat is een hoop geld voor een hoop bling bling
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8746
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Leeuwarden » ma 29 mar 2021, 9:15

Die Alps is om de verhoudingen duidelijk te maken?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor OpaBert » ma 29 mar 2021, 10:21

Leeuwarden schreef:Die Alps is om de verhoudingen duidelijk te maken?

Nou die moet in dat frontje boven de versterker print , maar hij wilde daar niet blijvven liggen :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8746
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Leeuwarden » ma 29 mar 2021, 10:26

Maar je gaat die Alps rechtstreeks aan de eindversterker zetten zonder iets ertussen?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Pjotr » ma 29 mar 2021, 10:36

Zou er i.d.d. nog maar eens over nadenken. Je maakt het jezelf wel heel erg moeilijk zo. De bedrading moet ook nog netjes ergens. Een bijpassende complete kit met display, volumeregelaar en ingangsselector kost ca €100 bij Audiophonics. Dat past volgens mij zo in die andere kast. Dan maak je er een integrated van O:)
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8746
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Leeuwarden » ma 29 mar 2021, 10:45

I.d.d. en dan ook een voorversterker, of alleen een buffer, ertussen. Soms werkt een losse pot maar meestal niet...

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 11:29

Leeuwarden schreef:I.d.d. en dan ook een voorversterker, of alleen een buffer, ertussen. Soms werkt een losse pot maar meestal niet...


Dat werkt bij een CA prima O:)
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8746
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Leeuwarden » ma 29 mar 2021, 11:52

Heb je het geprobeerd met een -goede!- voorversterker?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor OpaBert » ma 29 mar 2021, 12:02

Leeuwarden schreef:Heb je het geprobeerd met een -goede!- voorversterker?

Nee ik heb nog nergens spanning op gezet
Ik begrijp alleen niet waarom een potmeter tussen ingang en rca connector aan dd achterkant niet zou werken :shock:
Moet er nog wat anders voor of tussen dan Leeuwarden ? Pjotr :?:
Ik denk dat ik het hele spul hier maar te koop aan bied ik voel me er gewoon niet lekker bij
Snap er niks van
Inclusief kast waar dat duur ding in moet wat ik gewoon lelijk vind
Een frontplaat kan ik er wel bij doen
Laat ik dat maar doen Dan kan iemand anders er met plezier aan hobbyen O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Pjotr » ma 29 mar 2021, 12:09

Alleen een potmeter aan de ingang kan prima Bert. Neem dan een 10K log. Dat past het beste hier. En niet zo snel opgeven Bert. We komen er heus wel uit :sure: Het grootste gedeelte heb je al af. Het is alleen nog een kwestie van netjes bedraden.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24603
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor ray5150 » ma 29 mar 2021, 12:15

Het is inderdaad vrij krap, maar als je de printen op hoogte zet met afstandhouders kun je de bekabeling eronderdoor laten lopen.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 12:21

ray5150 schreef:Het is inderdaad vrij krap, maar als je de printen op hoogte zet met afstandhouders kun je de bekabeling eronderdoor laten lopen.


Input langs onder, voeding en luidspreker bedrading langs boven, niks aan het handje idd.
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8746
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Leeuwarden » ma 29 mar 2021, 12:22

Mijn opmerking was voor Shadow. Een pot doet wel wat ie moet doen maar uit eigen ervaring, met andere eindtrappen, vindt ik het niet altijd succesvol qua geluid.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 12:24

OpaBert schreef:
Leeuwarden schreef:Heb je het geprobeerd met een -goede!- voorversterker?

Nee ik heb nog nergens spanning op gezet
Ik begrijp alleen niet waarom een potmeter tussen ingang en rca connector aan dd achterkant niet zou werken :shock:
Moet er nog wat anders voor of tussen dan Leeuwarden ? Pjotr :?:
Ik denk dat ik het hele spul hier maar te koop aan bied ik voel me er gewoon niet lekker bij
Snap er niks van
Inclusief kast waar dat duur ding in moet wat ik gewoon lelijk vind
Een frontplaat kan ik er wel bij doen
Laat ik dat maar doen Dan kan iemand anders er met plezier aan hobbyen O:)


Anders stuur je het op dan smurf ik het in elkaar voor je, maar wat Peter zegt; op z'n plek zetten en bedraden, meer is het niet...
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Pjotr » ma 29 mar 2021, 12:27

Hoy Ray, ik heb Bert deze kast opgestuurd: https://www.audiophonics.fr/en/boitiers ... -5562.html Daar past alles ruim en met gemak in! De LM's tegen een intern koelprofiel of tegen het 6 mm alu dikke front. Hij moet alleen even een biesje o.i.d. over het display gat plakken. Of een mooi plaatje bij freeskees laten graveren voor een potmeter als hij dat zou willen.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 12:29

Die voorversterker die daarin hoort heb ik nog liggen... :rofl:
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 12:34

Leeuwarden schreef:Mijn opmerking was voor Shadow. Een pot doet wel wat ie moet doen maar uit eigen ervaring, met andere eindtrappen, vindt ik het niet altijd succesvol qua geluid.


Ja buizenpre eraan gehad op een luisterdag - geen succes - het mooiste is gewoon als eindbak met de volumeregeling in de dac / streamer.
En dan vind ik de ESS dac in de Yamaha fijner als de AFDAC-LB bijvoorbeeld - sorry Knuis :hide: - maar de AFDAC-LB doet het prima in de garage...
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Pjotr » ma 29 mar 2021, 12:39

Shadow schreef:Die voorversterker die daarin hoort heb ik nog liggen... :rofl:

:rock: Die heb ik ook al eens gebruikt. Is een uitstekend ding. Dan is ie helemaal klaar. Heb je ook de bijbehorende trafo liggen, (2x12V + 1x9V)?

Leeuwarden schreef:Mijn opmerking was voor Shadow. Een pot doet wel wat ie moet doen maar uit eigen ervaring, met andere eindtrappen, vindt ik het niet altijd succesvol qua geluid.

Dat is jouw specifieke ervaring en helpt Bert niet echt Jan. Een 10K log Alps pot aan de ingang werkt prima hier! Alleen met een hoogohmige buizen pre zal het soms wat minder gaan. Maar direct aan een CD-speler/mediaspeler/DAC of ander gewoon ss apparaat is dat geen enkel probleem.

[Edit]
Joram was al voor :mrgreen:
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor OpaBert » ma 29 mar 2021, 13:00

Leeuwarden schreef:I.d.d. en dan ook een voorversterker, of alleen een buffer, ertussen. Soms werkt een losse pot maar meestal niet...


:shock:

Pjotr schreef:Zou er i.d.d. nog maar eens over nadenken. Je maakt het jezelf wel heel erg moeilijk zo. De bedrading moet ook nog netjes ergens. Een bijpassende complete kit met display, volumeregelaar en ingangsselector kost ca €100 bij Audiophonics. Dat past volgens mij zo in die andere kast. Dan maak je er een integrated van O:)


100€ vind ik veel teveel geld voor iets wat ik niet eens mooi vind


Pjotr schreef:Alleen een potmeter aan de ingang kan prima Bert. Neem dan een 10K log. Dat past het beste hier. En niet zo snel opgeven Bert. We komen er heus wel uit :sure: Het grootste gedeelte heb je al af. Het is alleen nog een kwestie van netjes bedraden.


Het is niet opgeven Pjotr
Het is stoppen voor ik er nog meer geld in moet stoppen
Een potmeter ( dacht ik ) ik een prima oplossing, maar dan komt leeuwarden
En dan ook jouw opmerkingen over die audiophonics ding
https://www.audiophonics.fr/en/preamp-module/lite-v3310-2ch-2-way-volume-control-module-cs3310-p-3609.html 55€
https://www.audiophonics.fr/en/preamp-module/lite-v03-asymmetrical-switch-volume-control-module-p-3774.html 139€

Als ik er wat mooi voor mij zelf wil maken komen er een paar leuke wappers in
Maar het staat niet bij de rest van mn audio installatie helemaal niet met een blauw of groen display
De voeding Met joram even over gehad in een pb volgens mij
Dan zit ik nog naar 2 voedingsprinten te kijken , die zouden van knuisje zijn
Er zitten relais op op smd transistors
Ik weet niet eens hoe ik daar de trafoo,s op aansluiten moet :(
Ik dacht er moet een midden tap zijn met 24volt -0-24
Meestal moesten die versterker zo worden aangesloten DC zou dat zijn -32 0 +32 Maar deze niet dus
Ik dacht het moet zo als in dit plaatje
0BBADECC-1B65-4250-A731-09F5D209E9EF.jpeg

Maar dat werd tegen gesproken Dus ik snap er steeds minder van
Dus ik doe er beter aan het maar hier aan te bieden die weet hoe het zit Peter


ray5150 schreef:Het is inderdaad vrij krap, maar als je de printen op hoogte zet met afstandhouders kun je de bekabeling eronderdoor laten lopen.


Als ik die andere kast gebruik zou dat geen probleem zijn
En inderdaad Ray eronder mag ook
Maar ik zit nog steeds dat maar niet snap hoe ik die trafo 2x25 volt op die voedingsprint moet aansluiten
Ik heb nog geen wappers besteld en de rest van de spullen heb ik niet echt veel voor betaald
Maar de rekening loopt wel op
Zal er nog maar eens over nadenken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Pjotr » ma 29 mar 2021, 13:36

OpaBert schreef:Ik weet niet eens hoe ik daar de trafoo,s op aansluiten moet :(
Ik dacht er moet een midden tap zijn met 24volt -0-24
Meestal moesten die versterker zo worden aangesloten DC zou dat zijn -32 0 +32 Maar deze niet dus
Ik dacht het moet zo als in dit plaatje
0BBADECC-1B65-4250-A731-09F5D209E9EF.jpeg
Maar dat werd tegen gesproken Dus ik snap er steeds minder van

Gewoon even aan de bedenker Knuisje vragen. Die wil je vast wel helpen hoe dat moet.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 14:02

en ik ook wel hoor :D

Het zoals je denkt en als je de voeding niet op de versterkers aansluit kun je gewoon meten van te voren :wink:
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13642
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: CA mk1 OpaBert

Berichtdoor Shadow » ma 29 mar 2021, 14:08

Plaatje;

0BBADECC-1B65-4250-A731-09F5D209E9EF.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Pinterestbot en 2 gasten