Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

fireman
Berichten: 586
Lid geworden op: di 24 aug 2004, 8:52
Locatie: Rotterdam

Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor fireman » di 09 mar 2021, 12:18

Ik heb een Pass Camp amp eindversterker waarbij de aan/uit op de achterzijde zit. Nu wil ik dit schakelaartje naar het front verplaatsen zodat het praktischer is om aan en uit te zetten. Nu kan ik simpel de kabels enkel verlengen en het schakelaartje verplaatsen, echter ik wil een mooier schakelaartje op het front. Al dan niet met een klein lampje met aan/uit of misschien wel met rood (uit) en wil/blauw (aan) er in. Moet ik eigenlijk ook nog rekening houden met de bekabeling (plaatsing) t.o.v. de voeding?

Welke schakelaar adviseren jullie mij?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Naim Audio SuperNait 2 - Naim NDX - vifa vivace 2012 - R1200GS LC

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27598
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Henkjan » di 09 mar 2021, 12:22

schakelt dat ding de netspanning?

schakelaar verzameltopic: viewtopic.php?f=8&t=14000
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Pjotr » di 09 mar 2021, 12:32

fireman schreef:Welke schakelaar adviseren jullie mij?

I.i.g. eentje geschikt voor netspanning. Dit ding is levensgevaarlijk! :boos:

Iets van diitem: https://www.eoo-bv.nl/wip-schakelaar/82 ... -neon.html of https://www.eoo-bv.nl/wip-schakelaar/82 ... -neon.html Netbekabeling uit de buurt van signaaldraden houden. Beste met van die plakvoetjes op de bodem bevestigen.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

fireman
Berichten: 586
Lid geworden op: di 24 aug 2004, 8:52
Locatie: Rotterdam

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor fireman » di 09 mar 2021, 13:42

Pjotr schreef:
fireman schreef:Welke schakelaar adviseren jullie mij?

I.i.g. eentje geschikt voor netspanning. Dit ding is levensgevaarlijk! :boos:

Iets van diitem: https://www.eoo-bv.nl/wip-schakelaar/82 ... -neon.html of https://www.eoo-bv.nl/wip-schakelaar/82 ... -neon.html Netbekabeling uit de buurt van signaaldraden houden. Beste met van die plakvoetjes op de bodem bevestigen.


Als dat functioneel de juiste is prima. Maar kan het een iet wat mooiere zijn? Stijlvoller :)

Maar je geeft aan "levensgevaarlijk" Vertel...
Naim Audio SuperNait 2 - Naim NDX - vifa vivace 2012 - R1200GS LC

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Pjotr » di 09 mar 2021, 14:20

Dat schakelaartje wat je nu hebt heeft bij lange na niet de vereiste degelijkheid en isolatie afstanden voor gebruik met netspanning. Gaat er iets in mis/stuk staat er gelijk 230V op je kast. En het is niet van een degelijkheid dat het de kortsluitstroom van je groepszekering automaat aan kan. Als je kast al geaard is.... Je moet daar echt een schakelaar voor hebben die dubbel geïsoleerd is en voor 230V gekeurd is: Er moet sowieso iets van VDE, CSA ed op staan. Dus wat er ook op een netsteker aan keurmerken staat b.v.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 13445
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor hannesie » di 09 mar 2021, 14:51

Misschien dat iets als dit bedoeld wordt, maar dan zou dat met een opstart beveiliging moeten?

switch.jpg

https://www.audiophonics.fr/en/diy-encl ... 14010.html
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8746
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Leeuwarden » di 09 mar 2021, 15:18

Pjotr schreef:Dat schakelaartje wat je nu hebt heeft bij lange na niet de vereiste degelijkheid en isolatie afstanden voor gebruik met netspanning. Gaat er iets in mis/stuk staat er gelijk 230V op je kast. En het is niet van een degelijkheid dat het de kortsluitstroom van je groepszekering automaat aan kan. Als je kast al geaard is.... Je moet daar echt een schakelaar voor hebben die dubbel geïsoleerd is en voor 230V gekeurd is: Er moet sowieso iets van VDE, CSA ed op staan. Dus wat er ook op een netsteker aan keurmerken staat b.v.


Je kan toch met zo'n kleine schakelaar een relais aansturen om zodoende een grote stroom te schakelen? Mits op kleine schakelaar staat vermeld dat deze voor 230VAC geschikt is?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Pjotr » di 09 mar 2021, 15:56

Leeuwarden schreef:
Pjotr schreef:Dat schakelaartje wat je nu hebt heeft bij lange na niet de vereiste degelijkheid en isolatie afstanden voor gebruik met netspanning. Gaat er iets in mis/stuk staat er gelijk 230V op je kast. En het is niet van een degelijkheid dat het de kortsluitstroom van je groepszekering automaat aan kan. Als je kast al geaard is.... Je moet daar echt een schakelaar voor hebben die dubbel geïsoleerd is en voor 230V gekeurd is: Er moet sowieso iets van VDE, CSA ed op staan. Dus wat er ook op een netsteker aan keurmerken staat b.v.


Je kan toch met zo'n kleine schakelaar een relais aansturen om zodoende een grote stroom te schakelen? Mits op kleine schakelaar staat vermeld dat deze voor 230VAC geschikt is?

Het kan maar zoals gezegd niet aan te raden. Wat je op eigen zolder rommelt moet je natuurlijk zelf weten maar zorg dan wel dat derden uit de buurt blijven. Die van Hans is wel mooi maar kan ook geen 230V schakelen. Moet i.d.d. met een dubbel geïsoleerd relaisprintje :sure:
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Zweitse
Berichten: 4445
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 13:01
Locatie: Assen

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Zweitse » di 09 mar 2021, 16:00

Of zou iets met een bijpassende kabel/aansluiting.
https://www.audiophonics.fr/en/switch-b ... 15023.html
Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Pjotr » di 09 mar 2021, 16:50

Zolang er geen VDE of vergelijkbare keurmerken op staan is het allemaal NEE NEE NEE voor netspanning! [-X [-X [-X
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27598
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Henkjan » di 09 mar 2021, 18:44

nogmaals : viewtopic.php?f=8&t=14000
en wat Peter uitlegt is de reden van dat topic, lang niet alle schakelaars zijn geschikt voor netspanning
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27598
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Henkjan » di 09 mar 2021, 18:46

ten overvloede: als er 1 onderdeel is waar je "bij twijfel niet inhalen" moet aanhouden is het de schakelaar, je zit er met je handen aan op het moment dat die gevaar kan gaan opleveren.
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

johan283
Berichten: 526
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 15:27

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor johan283 » di 09 mar 2021, 20:39

Pjotr schreef: Beste met van die plakvoetjes op de bodem bevestigen.


die standaard plakvoetjes laten op den duur los, beter is vastschroeven of een goede lijmgebruiken

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25198
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Nieuw schakelaartje, al dan niet met lichtje

Berichtdoor Pjotr » di 09 mar 2021, 20:52

Je moet ook niet die Chinese meuk van de G@mmel hebben. Die van Thomas & Betts zitten na 30 jaar nog :rock: Schroeven blijft wel het beste, zeker. Dat kan met die plakkers nog steeds.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast