Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24843
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 22:25

Ho, ho, niet alle relais met een plus en min indicatie hebben een diode ingebouwd. Dat zijn z.g.n. "sensitive" relais die minder stroom nodig hebben. Daar zit een voormagnetisatie magneetje in wat het gevoeliger maakt. Daarbij moet de stroomrichting wel de goede kant op zijn. Sluit je die verkeerd om aan dan gaat er niks stuk maar doen ze het ook niet.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 22:47

jeroen_d schreef:Wat betreft die brom als je enkel tussen pin 3 en 9 schakelt dat is heel raar en dan klopt er iets niet. Heb ik nog nooit gehad schakelen op 3 en 9 is onhoorbaar geen tik en geen brom.


Helaas is dat bij mij dus wel het geval. Ik ben bang dat het dan verder wel een beetje ophoudt.
Aan 3 en 9 doorverbinden met een schakelaartje, kan zelfs ik niets verkeerd doen. Dan zal ik deze
dus waarschijnlijk niet stil krijgen. :cry:

Het relais stuurde ik even aan met een 12 volt voeding Daarna heb ik het nog even met een
schakelaartje geprobeerd, maar dan doen ze het zelfde. Met alleen 3 en 9 schakelen een brommetje
die dan binnen 3 seconden uitgedoofd is. En als ik naar mute schakel een tik. Die tik heb ik liever niet
door mijn amt's.

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » vr 29 jan 2021, 0:24

Pjotr schreef:Ho, ho, niet alle relais met een plus en min indicatie hebben een diode ingebouwd. Dat zijn z.g.n. "sensitive" relais die minder stroom nodig hebben. Daar zit een voormagnetisatie magneetje in wat het gevoeliger maakt. Daarbij moet de stroomrichting wel de goede kant op zijn. Sluit je die verkeerd om aan dan gaat er niks stuk maar doen ze het ook niet.

Ok goed dat je dit aangeeft.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 29 jan 2021, 0:25

Ik heb even snel een filmpje gemaakt, van hoe het klinkt als ik 3 en 9 onderbreek.
Het geluid heeft in het echt meer body, maar dat pakt mijn telefoon niet.

https://youtu.be/aOJLLwQXKi0

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » vr 29 jan 2021, 0:25

toetertje schreef:
jeroen_d schreef:Wat betreft die brom als je enkel tussen pin 3 en 9 schakelt dat is heel raar en dan klopt er iets niet. Heb ik nog nooit gehad schakelen op 3 en 9 is onhoorbaar geen tik en geen brom.


Helaas is dat bij mij dus wel het geval. Ik ben bang dat het dan verder wel een beetje ophoudt.
Aan 3 en 9 doorverbinden met een schakelaartje, kan zelfs ik niets verkeerd doen. Dan zal ik deze
dus waarschijnlijk niet stil krijgen. :cry:

Het relais stuurde ik even aan met een 12 volt voeding Daarna heb ik het nog even met een
schakelaartje geprobeerd, maar dan doen ze het zelfde. Met alleen 3 en 9 schakelen een brommetje
die dan binnen 3 seconden uitgedoofd is. En als ik naar mute schakel een tik. Die tik heb ik liever niet
door mijn amt's.

Dan lijkt er iets niet in orde met de module en zou de leverancier aanspraak kunnen maken op de garantie van Hypex.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » vr 29 jan 2021, 0:27

toetertje schreef:Ik heb even snel een filmpje gemaakt, van hoe het klinkt als ik 3 en 9 onderbreek.
Het geluid heeft in het echt meer body, maar dat pakt mijn telefoon niet.

https://youtu.be/aOJLLwQXKi0

Dit is echt niet goed hoor, dit moet naar Hypex terug
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 29 jan 2021, 0:31

jeroen_d schreef:
toetertje schreef:Ik heb even snel een filmpje gemaakt, van hoe het klinkt als ik 3 en 9 onderbreek.
Het geluid heeft in het echt meer body, maar dat pakt mijn telefoon niet.

https://youtu.be/aOJLLwQXKi0

Dit is echt niet goed hoor, dit moet naar Hypex terug


Misschien morgen eerst ook even die andere proberen, kijken of die hetzelfde doet.
Zie nu al tegen al dat gedoe op. :(

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » vr 29 jan 2021, 1:06

Een professionele leverancier lost dit netjes op zonder gedoe.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » vr 29 jan 2021, 8:38

We zijn bijna 2 maanden verder, ik denk dat we van deze leverancier niet veel meer hoeven te verwachten... :(

Anders gewoon zelf direct contact met Hypex opnemen!

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 29 jan 2021, 9:16

Nou, ik heb er in ieder geval al niet van kunnen slapen. :(

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27335
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Henkjan » vr 29 jan 2021, 9:27

da's nie goe nie
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 29 jan 2021, 9:29

Henkjan schreef:da's nie goe nie


Nee inderdaad, normaal slaap ik prima. :)

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » vr 29 jan 2021, 12:33

Je kan het zelf doen, dan vraagt Hypex naar aankoopdatum (ivm garantie) en het serienummer. Begin met een mailtje richting support@hypex.nl en leg de situatie uit. Ze doen nooit moeilijk zeker niet als ze het idee hebben dat het aan een productie fout zou kunnen liggen.

Dan module er netjes uithalen en goed verpakt opsturen.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24471
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ray5150 » vr 29 jan 2021, 12:36

Niet geschoten is altijd mis, toch ?

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 29 jan 2021, 13:02

jeroen_d schreef:Je kan het zelf doen, dan vraagt Hypex naar aankoopdatum (ivm garantie) en het serienummer. Begin met een mailtje richting support@hypex.nl en leg de situatie uit. Ze doen nooit moeilijk zeker niet als ze het idee hebben dat het aan een productie fout zou kunnen liggen.

Dan module er netjes uithalen en goed verpakt opsturen.


Dat vind ik wel lastig. Ergens wil ik nog steeds niet de leverancier passeren, en ik kan mij ook
voorstellen dat hypex aan zal geven, dat ik dat via de leverancier moet doen.
Ook kan het eigenlijk niet de bedoeling zijn, dat ik de modules er uithaal, en deze dan zelf op
stuur, met alle risico van dien. :-k

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » vr 29 jan 2021, 13:12

Nu doe je niks en zit je al bijna 2 maanden met dit probleem, dus of zelf contact met Hypex opnemen of de leverancierq het laten oplossen.

Gr. Walter

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 29 jan 2021, 13:29

Walt schreef:Nu doe je niks en zit je al bijna 2 maanden met dit probleem, dus of zelf contact met Hypex opnemen of de leverancierq het laten oplossen.

Gr. Walter


Ik heb er toch maar een mailtje naar Hypex aan gewaagd.
Wordt vervolgd. [-o<

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » vr 29 jan 2021, 13:50

Goed bezig!

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13228
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Shadow » di 02 feb 2021, 23:35

Walt schreef:We zijn bijna 2 maanden verder, ik denk dat we van deze leverancier niet veel meer hoeven te verwachten... :(

Anders gewoon zelf direct contact met Hypex opnemen!


Toch zie ik hem online dus hij zal het wel lezen - of strategisch mijden...
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13228
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Shadow » di 02 feb 2021, 23:36

Dynky schreef:En als Hypex aangeeft dat het een (ook) bij hen gekend issue was in de NCxxxMP serie wat ze (in de laatste versie) nu verholpen hebben...dan moet Hypex de modules volgens jou nu (gratis) omruilen?
fwiw: Ik heb die exacte vraag gisteren al aan Hypex gesteld, ben benieuwd wat zij daarvan denken...maandag zal ik het wslk wel lezen.


Wat ben je stil? :relax:
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » wo 03 feb 2021, 9:51

Op HT forum blijft deze leverancier zijn versterkers wel aanprijzen in dit verkoop topic:

https://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=177223.0

Maar laten we positief blijven en ervan uitgaan dat deze leverancier achter zijn product staat en de gebruiker zal helpen de werking weer in orde te krijgen.

erik1977
Berichten: 402
Lid geworden op: ma 25 mei 2015, 9:05

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor erik1977 » vr 19 feb 2021, 8:00


toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 19 feb 2021, 8:45

Dat is de stereo uitvoering van die ik heb. Het nadeel t.o.v. die van mij is misschien dat ie maar 1 voeding heeft voor 2 kanalen.
Of dat klankmatig nog iets uitmaakt, dat kan ik je niet vertellen.
Het voordeel van deze, is dat hij ook rca ingangen heeft, en al een trigger aan boord.

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » vr 19 feb 2021, 11:58


NC500 is een versterkermodule zonder voeding. Is toch een wat ander beestje dan de NC502MP inclusief voeding. Overigens is de voeding van de NC502MP dubbel zwaar uitgevoerd tov de NC500MP met per kanaal zelfs meer headroom in de zowel de spanning als stroom dus beslist geen nadeel. Reken maar dat die Audiophonics kast niet meer slechts warm wordt maar heet.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

johan283
Berichten: 507
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 15:27

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor johan283 » vr 19 feb 2021, 20:33

jeroen_d schreef:

NC500 is een versterkermodule zonder voeding. Is toch een wat ander beestje dan de NC502MP inclusief voeding. Overigens is de voeding van de NC502MP dubbel zwaar uitgevoerd tov de NC500MP met per kanaal zelfs meer headroom in de zowel de spanning als stroom dus beslist geen nadeel. Reken maar dat die Audiophonics kast niet meer slechts warm wordt maar heet.


Grappig dat je het daar overhebt, ik heb de NC502MP en inderdaad het viel mij ook op dat deze best wel warm wordt.
En juist niet aan de kant van de voeding maar vooral bij de twee kleinere spoelen de elco's ertegen over worden ook best wel warm


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs Site Explorer [backlinks checker], CCBot, craen5 en 0 gasten