Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24842
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 15:38

Henkjan schreef:
Pjotr schreef:...
Overigens zijn er wel geïsoleerde 6,3mm jack chassis delen voor die remote aan/uit te koop. Voor 3,5 mm zal dat lastig worden i.d.d.
zijn er wel

Linkje?
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » do 28 jan 2021, 15:56

Laatst gewijzigd door jeroen_d op do 28 jan 2021, 16:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

koenjer
Berichten: 166
Lid geworden op: vr 16 dec 2011, 14:10

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor koenjer » do 28 jan 2021, 15:58

Pjotr schreef:Voor 3,5 mm zal dat lastig worden i.d.d.


Die zijn er :)
https://www.conrad.nl/p/tru-components- ... ks-1564526

whaaa zelfde moment als jeroen :)
Laatst gewijzigd door koenjer op do 28 jan 2021, 16:03, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24842
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 16:00

jeroen_d schreef:https://nl.farnell.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&langId=31&storeId=10168&urlLangId=31&partNumber=1267394
Polyamide behuizing

Ja, 1.657 Op voorraad :lol: Bestel jij hem even voor Toeter?

[edit]
Ah, Koenjer vond hem ook. Maar minimale order kosten. B.t.w. Farnell is wel duurder en rekent tegenwoordig ook €5 extra voor het inpakken.
Laatst gewijzigd door Pjotr op do 28 jan 2021, 16:27, 1 keer totaal gewijzigd.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 16:23

koenjer schreef:
Pjotr schreef:Voor 3,5 mm zal dat lastig worden i.d.d.


Die zijn er :)
https://www.conrad.nl/p/tru-components- ... ks-1564526

whaaa zelfde moment als jeroen :)


Ik hoef er maar 28 te bestellen voor gratis verzending. :rofl:
En ze passen niet, de achterplaat is 3 mm, dan heb ik nog 1mm schoefdraad.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24113
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 16:27

Dan kit je hem toch vast met siliconenkit? :mrgreen:
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 16:28

Maar, even serieus. Ik heb nu een testopzet gemaakt met het relais.
Nu heb ik bij het uitschakelen een tik. Maar deze is aardig agressief.
Kan het komen, doordat ik nog geen diode over de spoel van het relais heb?
Eerlijk gezegd, vind ik op de testspeaker, de plop gemoedelijker dan de tik.
En dan is het mij al het gedoe niet waard.

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 16:29

ds23man schreef:Dan kit je hem toch vast met siliconenkit? :mrgreen:


Moet jij je krokodillen niet melken? =P~

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24842
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 16:35

toetertje schreef:Ik hoef er maar 28 te bestellen voor gratis verzending. :rofl:
En ze passen niet, de achterplaat is 3 mm, dan heb ik nog 1mm schoefdraad.

Bij Farnell 35 :rofl: En dan komt er nog b.t.w. bij.

Over die dikte van de achterplaat zou ik niet moeilijk doen. Kloddertje epoxylijm er tussen. Musschien toch maar even krabben aan een Purifi? :mrgreen:
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 16:38

Hotglue, silliconenkit, epoxylijm, ik woon niet in een hubo hoor. :evil:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24113
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 16:47

toetertje schreef:
ds23man schreef:Dan kit je hem toch vast met siliconenkit? :mrgreen:


Moet jij je krokodillen niet melken? =P~


Als jij mij persoonlijk laat zien waar de spenen zitten..... :twisted:
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 16:52

ds23man schreef:
toetertje schreef:
ds23man schreef:Dan kit je hem toch vast met siliconenkit? :mrgreen:


Moet jij je krokodillen niet melken? =P~


Als jij mij persoonlijk laat zien waar de spenen zitten..... :twisted:


Ik denk dat ik deze keer even oversla. Mijn ara's hebben ook nog wat nodig om in te bijten. :mrgreen:

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 16:54

Maar nog even over de tik, i.p.v. de plop.
Zou dat minder worden met die diode over de spoel van het relais?
Die stond wel in het schemaatje, maar wat deed die ook alweer?

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24113
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 17:01

toetertje schreef:
ds23man schreef:
toetertje schreef:
Moet jij je krokodillen niet melken? =P~


Als jij mij persoonlijk laat zien waar de spenen zitten..... :twisted:


Ik denk dat ik deze keer even oversla. Mijn ara's hebben ook nog wat nodig om in te bijten. :mrgreen:


Onze grijze roodstaarten kunnen er ook wel wat van.
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 17:10

ds23man schreef:
toetertje schreef:
ds23man schreef:
Als jij mij persoonlijk laat zien waar de spenen zitten..... :twisted:


Ik denk dat ik deze keer even oversla. Mijn ara's hebben ook nog wat nodig om in te bijten. :mrgreen:


Onze grijze roodstaarten kunnen er ook wel wat van.


Yep, heb ik ook. Kaketoe's zijn het vervelends. Daar heb ik nog littekens van. :oops:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24113
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 17:35

Een beet van een paard in je schouderblad wordt je ook niet blij van, wekenlang plezier...
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » do 28 jan 2021, 19:10

toetertje schreef:
koenjer schreef:
Pjotr schreef:Voor 3,5 mm zal dat lastig worden i.d.d.


Die zijn er :)
https://www.conrad.nl/p/tru-components- ... ks-1564526

whaaa zelfde moment als jeroen :)


Ik hoef er maar 28 te bestellen voor gratis verzending. :rofl:
En ze passen niet, de achterplaat is 3 mm, dan heb ik nog 1mm schoefdraad.

Ja :lol:
Sorry. Ik vergat dat op ZBA zoiets als 5,- verzendkosten synoniem staat voor 'moeilijk verkrijgbaar'.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24113
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 19:28

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 19:37

kan iemand nog iets zinnigs zeggen of die diode de tik voorkomt,
of zit ie daar alleen ter bescherming van de schakeling voor het relais?

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » do 28 jan 2021, 19:38

Volgens mij is dat geen grap... :mrgreen:

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » do 28 jan 2021, 21:24

Ha toetertje, misschien even een expert inschakelen, wellicht kan Jeroen_d je helpen tegen een vergoeding, als dit problemen met de gararantie zou opleveren dan de oorspronkelijke fabrikant inschakelen voor reparatie?

Gebruikersavatar
Walt
Berichten: 9162
Lid geworden op: vr 24 feb 2006, 13:33

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Walt » do 28 jan 2021, 21:33

Ik heb hier trouwens een Daudio N1000 over, stereo eindversterker op basis van de NC500, massieve aluminium kast, zie de Daudio website. Mag je wel eens lenen als je wilt, mocht die bevallen, ik hoef er niet de hoofdprijs voor.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4364
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Kappa7 » do 28 jan 2021, 21:52

toetertje schreef:kan iemand nog iets zinnigs zeggen of die diode de tik voorkomt,
of zit ie daar alleen ter bescherming van de schakeling voor het relais?

Die is voor bescherming van je schakeling en zal niet veel met de plop te maken hebben.
Wel is het verstandig om hem even te plaatsen.

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » do 28 jan 2021, 22:02

toetertje schreef:Ik zit nog even naar het schema te kijken, maar ik zie even niet waarom het een dubbel relais moet zijn. :oops:

Ik heb even terug zitten kijken, inderdaad dubbel relais is onzin. Je zit gewoon enkelvoudig om te schakelen.

Wat betreft die brom als je enkel tussen pin 3 en 9 schakelt dat is heel raar en dan klopt er iets niet. Heb ik nog nooit gehad schakelen op 3 en 9 is onhoorbaar geen tik en geen brom.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » do 28 jan 2021, 22:03

Kappa7 schreef:
toetertje schreef:kan iemand nog iets zinnigs zeggen of die diode de tik voorkomt,
of zit ie daar alleen ter bescherming van de schakeling voor het relais?

Die is voor bescherming van je schakeling en zal niet veel met de plop te maken hebben.
Wel is het verstandig om hem even te plaatsen.

Voor relais met plus en min hoeft het niet, die hebben plus en min vanwege de ingebouwde diode. Bij de relais van toetertje moet het wel.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, hannesie, Neticle Crawler, Spoc en 2 gasten