Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24843
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » wo 27 jan 2021, 21:28

Klopt, over zijn DAC zie ik hem niet zien klagen eigenlijk.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » wo 27 jan 2021, 21:45

Oh, maar hij plopt nog hoor, maak jullie maar niet druk. :proost:

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » wo 27 jan 2021, 21:47

Maar jeroen zat mij te kietelen met de purify, en nu jeukt het. :boos: :lagge:

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » do 28 jan 2021, 1:17

De sparkos opamps blijken niet mijn ding. Overdreven helder, er komt een laagje terug wat ik nu juist kwijt was met de purifi. Ik hou het dus bij de LME49720 of LM4562 die klinken muzikaler.

De klant gaat de Sparkos nog wel proberen hij had er tenslotte voor betaald. Het zou kunnen dat hij de eigenschappen in zijn set wel kan gebruiken, die is minder transparant.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 10092
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor SSassen » do 28 jan 2021, 3:29

OPA1656 en OPA1612 al geprobeerd Jeoen?
Mediocre is not my middle name.

hsmeets
Berichten: 2004
Lid geworden op: zo 01 mei 2011, 22:18

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor hsmeets » do 28 jan 2021, 10:20

ds23man schreef:En het is ontluisterend dat een apparaat van 10K niet eens duidelijk een Pi met een Hatje van 35 euro weg kan spelen:

https://www.amazon.com/HiFiBerry-Digi-S ... B0147RPBXC

En de bladen? Die heb ik echt onder mijn schoenzolen zitten:

file:///C:/Users/Gerhard/AppData/Local/Temp/201200-HFN-MU1-review.pdf


Vanuit de audiofiele wereld zeggen ze dan: dan is de rest van je keten te slecht om het verschil te horen :rofl: :rofl: :rofl:

Gebruikersavatar
pappaleo
Berichten: 8903
Lid geworden op: wo 25 sep 2013, 14:30
Locatie: verder dan Delft of Drievliet

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor pappaleo » do 28 jan 2021, 10:41

En dan vertellen ze je aan het eind dat je oren ook tot die keten behoren :mrgreen:

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1438
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor rikpost » do 28 jan 2021, 11:02

En die grijze massa onder je schedeldak !
Ik kwam gisteren thuis, denk ga lekker even wat muziek opzetten met de perceptie dat het weer fantastisch klinkt .
Dat doet het namelijk in mijn beleving hier na het vergroten van de ruimte andere streamer ( jawel raspberry met Digione signiture) dus ik ook !
Ik ga er voor zitten ! , Ruk geluid !
Ik dacht echt dat er iets mis was ,alle instelingen gecontroleerd,niets veranderd !
Toen ben ik teleurgesteld wat anders gaan doen later op de avond klonk het weer goed .
Maar ik was ook wat vrolijker ,was niet zo goed gehumeurd toen ik thuiskwam,
Dat is de enige verklaring die ik tot nu toe heb 8-[
Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24843
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 11:47

Dat is de Zzzzzzzzzzz-factor Afbeelding
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1438
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor rikpost » do 28 jan 2021, 11:51

Hoe bedoel je Peter ,te weinig slaap ?
Niet de Z van Zen want dat leeft hier niet zo ,bij mij ook niet overigens :lol:
Ooit is het allemaal klaar !

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8616
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Leeuwarden » do 28 jan 2021, 11:53

rikpost schreef:Hoe bedoel je Peter ,te weinig slaap ?
Niet de Z van Zen want dat leeft hier niet zo ,bij mij ook niet overigens :lol:



Lees dit topic maar eens door, dan snap je het...

https://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=166940.0

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 11:54

Bah, moet het nu weer die kant op gaan? ....plop. :roll:

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24114
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 11:56

Inderdaad, wanneer ga jij eens ontploppen. :lol:
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24843
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 12:06

rikpost schreef:Hoe bedoel je Peter ,te weinig slaap ?
Niet de Z van Zen want dat leeft hier niet zo ,bij mij ook niet overigens :lol:

Nee, niets met Zen en aanverwante zaken i.i.g. :lol: I.i.g. als de Z-factor dominant is krijgt de X-factor geen kans ;)
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
rikpost
Berichten: 1438
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 15:04
Locatie: Heinenoord

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor rikpost » do 28 jan 2021, 12:07

Leeuwarden schreef:
rikpost schreef:Hoe bedoel je Peter ,te weinig slaap ?
Niet de Z van Zen want dat leeft hier niet zo ,bij mij ook niet overigens :lol:



Lees dit topic maar eens door, dan snap je het...

https://www.htforum.nl/yabbse/index.php?topic=166940.0



300 Pagina’s !?
Heb je geen uittreksel ? Ik volg die van Walt al :mrgreen:
Ooit is het allemaal klaar !

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 12:29

ds23man schreef:Inderdaad, wanneer ga jij eens ontploppen. :lol:


Nou, dat is nog even een dingetje. Het jack chassisdeeltje wat ik heb, is erg
kort, of het achterpaneel is te dik. :-k
En volgens mij kreeg ik het advies, om de min van de trigger, niet te verbinden
met de behuizing. Ook dat word dus lastig, met dit chassisdeel. :roll:

Gebruikersavatar
jeroen_d
Ook commercieel actief
Berichten: 11800
Lid geworden op: za 28 aug 2004, 1:21

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor jeroen_d » do 28 jan 2021, 12:32

SSassen schreef:OPA1656 en OPA1612 al geprobeerd Jeoen?

Nee nog niet maar staat bij deze op het lijstje om te proberen.
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Albert Einstein (1879 - 1955)

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 13:05

Nou, dit is hem dus. Wel een tegenvaller, het is niet een kwestie van stekkers prikken.
Ik heb flatkabels met stekkers, maar ik moet dan ook de ingangen en de led aansluiting aanpassen.
Wat mij wel opvalt, is dat de stekkers zo los zitten. Je hoeft de draden maar aan te raken, en ze
floepen eraf.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24843
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 13:09

Welke stekkers bedoel je? Die witte op de print of de Fastons?
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 13:12

Pjotr schreef:Welke stekkers bedoel je? Die witte op de print of de Fastons?


Die 2 grote zwarte.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 24843
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Pjotr » do 28 jan 2021, 13:47

Ja, die connector is ook niet bedoeld voor enkele draadjes maar voor een flatcable IDC krimpconnector. I.d.d. nogal rommelig ontworpen zo. Zou daar sowieso een IDC krimpconnector voor nemen. Kun je 2 dingen doen: Stukje flatcable en het overtollige er van wegknippen. Of met wat geduld kun je daar ook dunne losse draadjes in klemmen.

Overigens zijn er wel geïsoleerde 6,3mm jack chassis delen voor die remote aan/uit te koop. Voor 3,5 mm zal dat lastig worden i.d.d.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24114
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » do 28 jan 2021, 13:50

toetertje schreef:
Pjotr schreef:Welke stekkers bedoel je? Die witte op de print of de Fastons?


Die 2 grote zwarte.


Dat is ook geen wonder door al die missende contactbussen. Had wat hotmelt op gemoeten.
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 14:07

Ik heb even getest met alleen een schakelaar tussen de +5v (3) en standby (9).
Daar wordt het in ieder geval erger van. Dan krijg ik een brom die dan wegtrekt. 8-[

toetertje
Berichten: 2619
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » do 28 jan 2021, 14:37

Ik weet nu in ieder geval weer, waarom ik het zo lang uitgesteld heb. :cry:

Voor de kleine stekker ga ik dan in ieder geval de flatcable gebruiken. Ik hou dan de
stekker over waar het brugje op zit. Die kan ik eruit peuteren, en de contacten gebruiken
in de grote stekker t.b.v. de mute (13) en (4).
Voor de grote stekker heb ik eventueel ook een flatcable, maar ik vind die draadjes dan
weer zo iel t.b.v. de ingang. Dat wat er nu aan zit, ziet er toch iets deftiger uit.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27335
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Henkjan » do 28 jan 2021, 15:02

Pjotr schreef:...
Overigens zijn er wel geïsoleerde 6,3mm jack chassis delen voor die remote aan/uit te koop. Voor 3,5 mm zal dat lastig worden i.d.d.
zijn er wel
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, ray5150, Shadow en 1 gast