Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

toetertje
Berichten: 2606
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor toetertje » vr 04 dec 2020, 16:16

Via een mooie deal, ben ik aan een setje monoblokken gekomen.

Het is de nc500mp in een mooi kastje van Ghent audio.

Waar ik bang voor was, was dat het geluid voor mij wat te schoon zou zijn,
en dat ik niet betrokken zou raken met muziek. Nou, dat viel mij dus heel erg mee.
Schoon is het zeer zeker, en het is niet zo vlak als de icepowers die ik heb gehad.
Ik had dus al wat vaker klasse D versterkers gehad, maar daar had ik helemaal geen gevoel bij.

Tot zover het goede verhaal. Wat ik wel heel erg jammer vind, is dat de versterkers een kleine
inschakelplop hebben, en een behoorlijke uitschakelplop. Nu sta ik dus in tweestrijd. Het geluid
bevalt mij wel, maar die plop... :roll:
Laatst gewijzigd door toetertje op za 05 dec 2020, 11:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24087
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor ds23man » vr 04 dec 2020, 16:22

Doe eens een foto van de binnenkant, ploppen hoeft niet als er op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van de standby voeding.
Fusion Filterdesign

toetertje
Berichten: 2606
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor toetertje » vr 04 dec 2020, 16:26

ds23man schreef:Doe eens een foto van de binnenkant, ploppen hoeft niet als er op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van de standby voeding.


Het schijnt wel veel voor te komen met dit model.
Er is nu ook een revisie model van.
Ik weet niet of ik hem open mag schroeven, i.v.m. garantie. :oops:

Gebruikersavatar
rjmulder
Berichten: 1144
Lid geworden op: wo 04 apr 2012, 22:47
Locatie: Twente

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor rjmulder » vr 04 dec 2020, 16:30

Hier ook een set NC500mp's in gebruik maar niks geen last van plopjes.
Robert Jan

toetertje
Berichten: 2606
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor toetertje » vr 04 dec 2020, 16:31

rjmulder schreef:Hier ook een set NC500mp's in gebruik maar niks geen last van plopjes.


Dan is er misschien nog hoop? [-o<

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24087
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor ds23man » vr 04 dec 2020, 16:36

toetertje schreef:
ds23man schreef:Doe eens een foto van de binnenkant, ploppen hoeft niet als er op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van de standby voeding.


Het schijnt wel veel voor te komen met dit model.
Er is nu ook een revisie model van.
Ik weet niet of ik hem open mag schroeven, i.v.m. garantie. :oops:


Zitten er zegels op dan?

Heb hier nu een Grimm Mu1 staan van 10K, ik schroef hem zo open....
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor ray5150 » vr 04 dec 2020, 16:40


Dynky
Ook commercieel actief
Berichten: 349
Lid geworden op: vr 28 dec 2012, 23:16
Locatie: Antwerpen

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor Dynky » vr 04 dec 2020, 16:41

ds23man schreef:Doe eens een foto van de binnenkant, ploppen hoeft niet als er op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van de standby voeding.

Ik heb hierover met Jos Wolthuis van Hypex al (meermaals) contact gehad en hij stelde al begin dit jaar dat het een bekend issue was met de NCxxxMP serie waaraan toen werd gewerkt om het bij een volgende revisie op te lossen.

Kort gezegd komt het er op neer dat de interne mute functie suboptimaal werkt bij in- en uitschakelen, wat bij een kein deel vd gebruikers voor (te) hoorbare artefacts zorgt. Hij wist me toen al te zeggen dat bij de volgende versie/revisie dit zou verholpen worden, maar toen kon hij nog niet zeggen wanneer dat precies doorgevoerd zou worden omdat we toen net in de C-crisis beland waren (die communicatie dateert van eind maart)

Die nieuwe versie (waarin dit dus 100% zou verholpen zijn) is intussen geproduceerd, maar TS heeft nog een set amp opgebouwd met de vorige serie.
fwiw, de set in kwestie is door mij geassembleerd.

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8604
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor Leeuwarden » vr 04 dec 2020, 17:50

Bijzonder dat binnen een serie een klein deel van de gebruikers 'dit probleem' heeft...

Dynky
Ook commercieel actief
Berichten: 349
Lid geworden op: vr 28 dec 2012, 23:16
Locatie: Antwerpen

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor Dynky » vr 04 dec 2020, 17:57

Als ik met m'n oren vlak voor de C1 z'n AMT ga luisteren bij het uitschakelen hoor ik ook zeker wat, maar da's hier en in mijn setup allesbehalve storend.

Wanneer je op het web gaat zoeken zijn er nog een handvol gebruikers die hierover melding maken, maar mijn inschatting is dat dit geen dealbreaker is bij het gros vd gebruikers, waardoor er bij Hypex ook nu pas werk van is gemaakt om het te verhelpen.

Waarom de ervaren "plop" zo kan verschillen tussen gebruikers, heeft gok ik te maken met (oa) het rendement vd speakers, maar ik ben geen nCore specialist.

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 8604
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor Leeuwarden » vr 04 dec 2020, 18:03

Ik heb ook een klein tikje. Kan me er niet heel druk over maken maar heel netjes is het niet...

toetertje
Berichten: 2606
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor toetertje » vr 04 dec 2020, 18:17

Bij mij is de plop echt over de woofers van mijn speakers. Dat zijn er 4 en met een rendement
van 90dB. En dat is helaas geen subtiel tikje meer. En zoals Jan ook aangeeft, netjes is het niet....
Was het nu een alie printje van een paar honderd euro, dan zou ik het misschien overwegen, het
acceptabel te vinden. :cry:

pompebled
Berichten: 1162
Lid geworden op: vr 29 dec 2006, 17:03
Locatie: Sneek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor pompebled » za 05 dec 2020, 10:49

Zoiets er tussen frotten is geen optie?
https://nl.aliexpress.com/item/40003248 ... web201603_

Groeten, Jan.
Een Shearerhoorn is niet groot...

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 882
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor douwebakker » za 05 dec 2020, 10:56

Heb je het al een getest met kortgesloten ingangen?
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 10092
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor SSassen » za 05 dec 2020, 11:11

In/uitschakel geluiden? Nooit last van gehad en ik heb zo’n beetje elke smaak nCore wel in mijn vingers gehad. Heeft de vorige eigenaar niet lopen rommelen aan de nCore toevallig? Plaats anders even wat detail foto’s van de binnenkant, dan kunnen we wat beter inschatten waar het misgaat.
Mediocre is not my middle name.

toetertje
Berichten: 2606
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor toetertje » za 05 dec 2020, 11:19

pompebled schreef:Zoiets er tussen frotten is geen optie?
https://nl.aliexpress.com/item/40003248 ... web201603_

Groeten, Jan.


Met alle respect,
Ik stap juist van de alie printjes af, om het een keer echt goed aan te pakken. En dan ga je al gauw naar
de ncores. Dit zijn monoblokken van 575 euro per stuk, en niet door mijzelf in elkaar gefreubeld.
Dan stuit het mij tegen de borst om daar dan een alie printje tussen te hangen om het goed te krijgen.
Anderzijds, zelfs mijn alie smsl versterker van 4 tientjes heeft geen uitschakelplop. :( :cry:

toetertje
Berichten: 2606
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor toetertje » za 05 dec 2020, 11:22

SSassen schreef:In/uitschakel geluiden? Nooit last van gehad en ik heb zo’n beetje elke smaak nCore wel in mijn vingers gehad. Heeft de vorige eigenaar niet lopen rommelen aan de nCore toevallig? Plaats anders even wat detail foto’s van de binnenkant, dan kunnen we wat beter inschatten waar het misgaat.


Ik weet nog niet of ik ze open mag maken, en / of een foto daarvan mag plaatsen.
Misschien heeft @Dynky daar iets over zeggen.

De vorige eigenaar heeft ze zeker niet open gehad. Ze zijn ook nog maar een week of zes oud.

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 10092
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor SSassen » za 05 dec 2020, 11:30

Terugsturen dan? Dit hoort niet.
Mediocre is not my middle name.

Dynky
Ook commercieel actief
Berichten: 349
Lid geworden op: vr 28 dec 2012, 23:16
Locatie: Antwerpen

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Dynky » za 05 dec 2020, 11:35

En als Hypex aangeeft dat het een (ook) bij hen gekend issue was in de NCxxxMP serie wat ze (in de laatste versie) nu verholpen hebben...dan moet Hypex de modules volgens jou nu (gratis) omruilen?
fwiw: Ik heb die exacte vraag gisteren al aan Hypex gesteld, ben benieuwd wat zij daarvan denken...maandag zal ik het wslk wel lezen.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24087
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » za 05 dec 2020, 11:45

Even voor de duidelijkheid, als je hard de 230volt er af gooit zal je altijd een plop horen. Als er netjes gebruik wordt gemaakt van de standby functie hoor je slechts een zacht tikje.
Fusion Filterdesign

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 24461
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor ray5150 » za 05 dec 2020, 11:51

toetertje schreef:
Met alle respect,
Ik stap juist van de alie printjes af, om het een keer echt goed aan te pakken. En dan ga je al gauw naar
de ncores. Dit zijn monoblokken van 575 euro per stuk, en niet door mijzelf in elkaar gefreubeld.
Dan stuit het mij tegen de borst om daar dan een alie printje tussen te hangen om het goed te krijgen.
Anderzijds, zelfs mijn alie smsl versterker van 4 tientjes heeft geen uitschakelplop. :( :cry:



Mwah, schakelingen met de UPC1237 worden ook ingezet in versterkers die een veelvoud van de ncore kosten. zo slecht zijn die dingen ook weer niet.

Maar goed, we weten nu nog steeds niet of er een zegel op zit, en er is ook nog geen foto te zien...

Gebruikersavatar
SSassen
Berichten: 10092
Lid geworden op: vr 22 apr 2005, 10:21
Locatie: Zuidoostbeemster

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......

Berichtdoor SSassen » za 05 dec 2020, 12:06

ray5150 schreef:
toetertje schreef:
Met alle respect,
Ik stap juist van de alie printjes af, om het een keer echt goed aan te pakken. En dan ga je al gauw naar
de ncores. Dit zijn monoblokken van 575 euro per stuk, en niet door mijzelf in elkaar gefreubeld.
Dan stuit het mij tegen de borst om daar dan een alie printje tussen te hangen om het goed te krijgen.
Anderzijds, zelfs mijn alie smsl versterker van 4 tientjes heeft geen uitschakelplop. :( :cry:



Mwah, schakelingen met de UPC1237 worden ook ingezet in versterkers die een veelvoud van de ncore kosten. zo slecht zijn die dingen ook weer niet.

Maar goed, we weten nu nog steeds niet of er een zegel op zit, en er is ook nog geen foto te zien...


En dat wil je niet, dan komt er namelijk een relais op de uitgang en da’s gewoon vloeken in de kerk.
Mediocre is not my middle name.

Dynky
Ook commercieel actief
Berichten: 349
Lid geworden op: vr 28 dec 2012, 23:16
Locatie: Antwerpen

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Dynky » za 05 dec 2020, 12:08

ds23man schreef:Even voor de duidelijkheid, als je hard de 230volt er af gooit zal je altijd een plop horen. Als er netjes gebruik wordt gemaakt van de standby functie hoor je slechts een zacht tikje.


Ik gebruik de standby functie niet, die heeft bij elke test hier uitgewezen (ook ruimschoots over gecommuniceerd met Hypex, en ook dat is gewoon door ze bevestigd) dat het uitschakelen ook dan niet geruisloos was over de speakers, evenmin als het dat is als ik er "hard" de spanning af haal (zoals het dus in de amp van TS gebeurd), maar wat bij de ene blijkbaar een niet storend "tikje" is (bij mij en vele anderen) is blijkbaar in een enkel geval een meer hoorbare "plop" waaraan de gebruiker zich stoort.

fwiw: uitschakelen dmv de standby gaf hier bij mijn testen een slechter resultaat dan wanneer ik gewoon de spanning afschakel.

het is zover ik het lees niet zo zwart/wit als bepaalde leden het hier stellen, maar mijn ervaring leert dat sommige meningen dat wel steevast zijn, dus ik laat het hier verder bij in dit draadje...als ik wat te zeggen heb betreffende dit onderwerp doe ik dat wel gewoon rechtstreeks met toetertje, wat trouwens ook al gewoon bezig was voor hij dit draadje opende.

Gebruikersavatar
Kappa7
Berichten: 4356
Lid geworden op: za 22 nov 2008, 9:50
Locatie: Ermelo

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor Kappa7 » za 05 dec 2020, 12:33

Duidelijk een ondeugdelijk product. Direct terug sturen naar de fabrikant en een ander exemplaar vragen.

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24087
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Eindelijk eens aan de Ncore. maar.......Plop

Berichtdoor ds23man » za 05 dec 2020, 12:36

Wat een onzin, de verkopende partij is verantwoordelijk.

Het gaat waarschijnlijk om deze:

https://www.ghentaudio.com/kit/2180a-1.html

Alleen een keiharde netschakelaar.
Fusion Filterdesign


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten