Frigate tube headphone Amp

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
VintageHarry
Berichten: 1414
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 11:41
Locatie: Bij Arnhem

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor VintageHarry » vr 30 okt 2020, 15:04

Tjee, Bert, daar wordt je niet blij van, wat een schandalig gedrag! :(

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » vr 30 okt 2020, 15:59

Moet marco de Kroon of Rico vanderhoeven in huren :evil: en die vent eens alle hoeken van een ronde ring laten zien gaat al 10 jaar zo en geen idee waarom
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » vr 20 nov 2020, 23:09

Veranderingen nodig in dit rotding wil ik gaan doen om er een goede hoofdtelefoon versterker van te maken
De Buizen moeten meer stroom gaan trekken maar de voeding is te licht schreef Anne
Wat is de bottleneck in de voeding Anne ?
De kast is grootgenoeg voor een hoogspanning extern of om de bestaande print misschien aan te passen ?
Vwb de versterker zelf
Ik kan nergens 300 vdc Polypropylene condensatoren met een steek van 22,5 mm vinden van 2.2 uF 3uF of 4,7 uF
Ze bestaan wel maar niemand heeft ze op voorraad , moet bekennen dat ik nog niet op ebay heb gekeken :idea:
Als ik ze aan de onderzijde van de print soldeer mogen ze best dikker zijn en hoger

Morgen is als een uurtje kan vinden die '8020 Velleman bekijken wat daar mee is
Dus ik zal wel weer in de war raken En of Anne
Maar als ik hier onderdelen voor kan bestellen kan ik in tussen het wachten daarop hier aan werken
Alvast bedankt voor de hulp :dank:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » za 21 nov 2020, 13:50

Die 6N30P is wel een mooie buis voor een koptel versterker maar dan met ruim 35mA door de buis.
Is hier maar rond 15mA en de ECC88 ervoor trekt ook nog zo'n 15mA, dwz de voeding is voor 60mA, mischien iets meer.
Daarmee is wel wat te doen maar dan met een heel andere schakeling.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » za 21 nov 2020, 15:47

Ah!buis schreef:Die 6N30P is wel een mooie buis voor een koptel versterker maar dan met ruim 35mA door de buis.
Is hier maar rond 15mA en de ECC88 ervoor trekt ook nog zo'n 15mA, dwz de voeding is voor 60mA, mischien iets meer.
Daarmee is wel wat te doen maar dan met een heel andere schakeling.
Anne

Is dus niet te doen met dezelfde versterker print en een andere voeding voor de hoogspanning Anne ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » za 21 nov 2020, 16:29

OpaBert schreef:Is dus niet te doen met dezelfde versterker print en een andere voeding voor de hoogspanning Anne ?
Dan hou je alleen het kastje over :(
Ik denk dat de voeding wel een zuinige versterker kan trekken.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » za 21 nov 2020, 18:58

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Is dus niet te doen met dezelfde versterker print en een andere voeding voor de hoogspanning Anne ?
Dan hou je alleen het kastje over :(
Ik denk dat de voeding wel een zuinige versterker kan trekken.
Anne

Blijft lastig
een kompleet andere versterker ontwikkelen?
Of heb je iets goeds in gedachte Anne
Is wel zonde deze versterker zomaar in de hoek te gooien
Als ik alleen de voeding wat zou opvoeren en dan met de frigate versterker print
Eventueel die 1 uF Condensatoren in 2 uF veranderen dan komt het kantel punt dan van 2,34khz dan op 1,17Khz
een koptelefoon van 300 ohm ipv 68 ohm aansluiten op de frigate komt het kantelpunt op ongeveer 280 hz
Dat is eigenlijk nog beroerd :(
Mijn berekening klopt misschien van geen kant
Maar wat ik gedaan heb is door die 2 uF in plaats van 1 uf heb ik de frequentie door 2 gedeeld
Met vervanging koptelefoon van 300 in plaats van 68 ohm de frequentie door 4 gedeeld
Zo kom ik dus aan het kantelpunt van 280 hz Anne
Is die uitkomst beetje in de richting :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » za 21 nov 2020, 19:15

Klopt wel hoor, 't geval is een miskleun.
Kan wel met een koptelefoon van vroeger voor een kristal ontvanger, zo'n 2000Ω ding :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » za 21 nov 2020, 21:25

Ah!buis schreef:Klopt wel hoor, 't geval is een miskleun.
Kan wel met een koptelefoon van vroeger voor een kristal ontvanger, zo'n 2000Ω ding :lol:
Anne

Potverdikkie
Hoop geld voor zo iets wat recht de kliko in kan :(
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
VintageHarry
Berichten: 1414
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 11:41
Locatie: Bij Arnhem

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor VintageHarry » ma 23 nov 2020, 10:56

Nou, kliko is ook zo wat, is ‘ie niet bruikbaar als voorversterker?

Gebruikersavatar
timpert
Berichten: 298
Lid geworden op: ma 08 jun 2015, 15:09

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor timpert » wo 25 nov 2020, 20:19

Je kan een totem pole uitgangstrap maken, die belast de voeding half zo zwaar.
That makes me angry, and when Dr. Evil gets angry Mr. bigglesworth gets upset. And when Mr. Bigglesworth gets upset, people DIE!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » wo 25 nov 2020, 20:56

timpert schreef:Je kan een totem pole uitgangstrap maken, die belast de voeding half zo zwaar.

Ik heb geen idee waar je het over hebt :shock:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » wo 25 nov 2020, 22:33

OpaBert schreef:
timpert schreef:Je kan een totem pole uitgangstrap maken, die belast de voeding half zo zwaar.

Ik heb geen idee waar je het over hebt :shock:
Indianenverhaal :lol:
Had er ook al aan gedacht.Zou mooi zijn als de voedingstrafo een aftakking zou hebben, met 300V wordt de helft in weerstanden opgestookt.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 26 nov 2020, 21:11

Ik heb misschien wel een trafo voor ? Welke voltage en Ma en Midden tap ? Anne
Die voeding zit op een apparte print En die levert ook 2 x dc voor de buizen
Wat moet er in Anne om het werkend te maken ?
Kan ook een komplete DC voeding uit China proberen 300volt dc 150 mA 60 watt is dat ding is 6,3 volt 4.5 Amp
Dat is om snel wat te proberen een leuk voedingkje , hoop ik [-o<
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » do 26 nov 2020, 21:32

Een andere trafo aansluiten op de voeding die er in zit kan 125V 100mA zonder midden (er zit een bruggelijkrichter in).Krijg je goed 170V= en na de mosfet nog wat minder, is nog wel aan te passen met een weerstand over C8.
Maar voor de gloei zijn er ook twee wikkelingen voorzien 12V 1,5A.Wat hoge spanning, moeten de LT1084 flink gekoeld, 9V zou ook genoeg moeten zijn.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 26 nov 2020, 22:10

Ah!buis schreef:Een andere trafo aansluiten op de voeding die er in zit kan 125V 100mA zonder midden (er zit een bruggelijkrichter in).Krijg je goed 170V= en na de mosfet nog wat minder, is nog wel aan te passen met een weerstand over C8.
Maar voor de gloei zijn er ook twee wikkelingen voorzien 12V 1,5A.Wat hoge spanning, moeten de LT1084 flink gekoeld, 9V zou ook genoeg moeten zijn.
Anne

De Gloei trafo is een apparte trafo , moet even kijken of er in het midden opgevuld is met gietspul
Zo niet kan ik daar wel in tegenfase een paar volt af krijgen Anne
Dus ik moet iets hebben van ca 125 volt 100 mA voor de hoog spanning
Kan ik eventueel ook wel zelf wikkelen Alleen moet even weer mn batterij op laden , ben erg moe de laatste dagen Het bezoek op alle dagen put mij erg uit Morgen komt de huisarts
Die zal ik vragen voor ondersteuning in huis houden
1 december komen ze mijn traplift in meten
En ik laat ook wat zwagers hier een werkplek maken voor de electronica
Bas is vandaag hier geweest :yeah: en ik heb muziek in de huiskamer
En het klinkt nog steeds lekker uit de EL12 versterker van je Anne :goedzo: :dank: :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » vr 27 nov 2020, 12:39

Er zitten dus twee trafos in, een voor de gloei en een voor de HS.Als die voor de gloei (met aanhang) goed werkt, laat dat dan zo.
Die voor de HS, heeft die niet de mogelijkheid om lager af te tappen om op iets van 150...200V (gelijkgericht) uit te komen ?
Maar hou je maar kalm, je hele bestaan ligt overhoop, zal wel even duren voordat je weer wat rust krijgt.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, democles en 1 gast