Frigate tube headphone Amp

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 29 okt 2020, 9:43

Ik heb de printen al enige tijd geleden van BertdB overgenomen
Maar nog maar pas een gebruikte kast van dinky in gebouwd
Kast was niet hoog genoeg en had net 1 frontplaat zonder veel gaten
Deksel wat gaten ingeboord voor de buizen en de print wat hoger gezet om wat meer buis te zien :lol:
Maar Het klinkt te scherp mijn koptelefoon 63ohm in de beschrijving staat 30 tot 500 ohm
Kan ik daar wat aan veranderen heb aan de onderkant van de print plaats genoeg
8DAA4CBA-E45C-45AE-BF0A-4E03467A443E.jpeg

Hij doet het maar veel te weinig laag
Waar kan dat aan zitten De weerstanden gecontroleerd dat is allemaal goed
En te veel hoog naar mn zin Maar kan dat worden getweakt :?: :?:


BDE82CF9-07F2-4EB4-85B4-78092321397A.jpeg

2CBE9038-74FD-4E58-9394-DF5F2756DA6D.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 902
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor douwebakker » do 29 okt 2020, 10:08

Je zou C1 en C7 weg kunnen laten, maar of dat dan voldoende soelaas biedt?
Ik zou zeggen even met de toongenerator en mV meter aan de slag.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 29 okt 2020, 10:17

douwebakker schreef:Je zou C1 en C7 weg kunnen laten, maar of dat dan voldoende soelaas biedt?
Ik zou zeggen even met de toongenerator en mV meter aan de slag.

Ja dat heb ik gister gedaan op een paar frequentie met een belasting weerstand van 68 ohm
Iets van een 500 mv bij 1 khz en minder dan 35 mv op 10 hz
Zeer teleurstellend is een bouw pakketje van 3-400€ nu heb ik er dat niet voor betaald
Heb ook al 2 keer een email naar de dealer gestuurd krijg geen antwoord :evil:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 902
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor douwebakker » do 29 okt 2020, 10:33

OpaBert schreef:
douwebakker schreef:Je zou C1 en C7 weg kunnen laten, maar of dat dan voldoende soelaas biedt?
Ik zou zeggen even met de toongenerator en mV meter aan de slag.

Ja dat heb ik gister gedaan op een paar frequentie met een belasting weerstand van 68 ohm
Iets van een 500 mv bij 1 khz en minder dan 35 mv op 10 hz
Zeer teleurstellend is een bouw pakketje van 3-400€ nu heb ik er dat niet voor betaald
Heb ook al 2 keer een email naar de dealer gestuurd krijg geen antwoord :evil:

Zo'n afval in het laag? Dan is er echt iets mis. Kun je niet achterhalen in welke trap dat gebeurt?
Je scoop is je beste vriend in dit soort gevallen.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
HoMeR
Berichten: 511
Lid geworden op: zo 26 feb 2006, 21:24
Locatie: Groningen

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor HoMeR » do 29 okt 2020, 11:15

Heb je de spanningen die vermeld staan in het schema gecontroleerd ?

Ziet er overigens mooi uit !!
Mijn muziek op "Rate Your Music"......(klikkerdeklik)
http://rateyourmusic.com/~folkie42
"Real music has horns and glows in the dark"

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 29 okt 2020, 12:51

HoMeR schreef:Heb je de spanningen die vermeld staan in het schema gecontroleerd ?

Ziet er overigens mooi uit !!

Ga ik eerst doen vanavond ff nog te druk en Douwe jouw suggestie ook mee gekregen
Maar ga eerst doen wat homer voorsteld wie weet is er gewoon wat verkeerds gebouwd of kapotte buizen mee gekregen
Wat ik me niet kan voorstellen Maar zou zomaar kunnen :D
Mag nooit dingen uitsluiten tot je het 110% zeker weet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
timpert
Berichten: 298
Lid geworden op: ma 08 jun 2015, 15:09

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor timpert » do 29 okt 2020, 13:48

Zie ik nou goed dat de uitgangscondensator 1 uF is? Edit: ja, staat zelfs op hun website. Met een belasting van 68 Ohm legt dat het kantelpunt op 2,34 kHz. Geen wonder dat je alleen maar hoog hoort...

Ik moet even kwijt dat ik het een tamelijk dronken ontwerp vind.
That makes me angry, and when Dr. Evil gets angry Mr. bigglesworth gets upset. And when Mr. Bigglesworth gets upset, people DIE!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » do 29 okt 2020, 14:12

timpert schreef:Zie ik nou goed dat de uitgangscondensator 1 uF is? Edit: ja, staat zelfs op hun website. Met een belasting van 68 Ohm legt dat het kantelpunt op 2,34 kHz. Geen wonder dat je alleen maar hoog hoort...
Ik moet even kwijt dat ik het een tamelijk dronken ontwerp vind.
Openbare dronkenschap, moet opgepakt worden :lol:
Lijkt idd nergens op, gelukkig maar :D verdient geen navolging.
Je kunt de nutteloze C3 (100µ / 100V) voor de uitgang (C6) inzetten.
Als de 63Ω koptelefoon genoeg heeft aan 5mW gaat 't dan wel.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 29 okt 2020, 18:42

Ah!buis schreef:
timpert schreef:Zie ik nou goed dat de uitgangscondensator 1 uF is? Edit: ja, staat zelfs op hun website. Met een belasting van 68 Ohm legt dat het kantelpunt op 2,34 kHz. Geen wonder dat je alleen maar hoog hoort...
Ik moet even kwijt dat ik het een tamelijk dronken ontwerp vind.
Openbare dronkenschap, moet opgepakt worden :lol:
Lijkt idd nergens op, gelukkig maar :D verdient geen navolging.
Je kunt de nutteloze C3 (100µ / 100V) voor de uitgang (C6) inzetten.
Als de 63Ω koptelefoon genoeg heeft aan 5mW gaat 't dan wel.
Anne

Ik heb nog wel wat andere grotere waarden mkp condensatoren en inderdaad het volume viel ook erg tegen met de scoop erbij zag gisteravond al snel een vervormde sinus
Zal ze eens opzoeken morgen nu kan ik niks mn rug speelt weer op
Heb ik meer volume met een hoofd telefoon van 250- 300 ohm ? :?: :?:
En meer laag Anne en timpert ? :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » do 29 okt 2020, 20:47

OpaBert schreef:Heb ik meer volume met een hoofd telefoon van 250- 300 ohm ? :?: :?:
En meer laag Anne en timpert ? :?:
Komt er wel iets meer uit maar laag blijft weg met maar 1µF.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
timpert
Berichten: 298
Lid geworden op: ma 08 jun 2015, 15:09

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor timpert » do 29 okt 2020, 21:20

Met een uitgangscondensator van 220 of 470 uF zal je meer bas krijgen, maar de kwaliteit zal niet al te best zijn. Met een hoogohmigere koptelefoon is het misschien nog enigszins te doen. De 6N30P staat op een veel te lage stroom ingesteld om als uitgangangsbuis z'n werk goed te kunnen doen, en komt in deze schakeling niet tot z'n recht.
That makes me angry, and when Dr. Evil gets angry Mr. bigglesworth gets upset. And when Mr. Bigglesworth gets upset, people DIE!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 29 okt 2020, 21:41

Anne C6 en C12 zijn ook 1 uF
C3 en C9 C5 C11 zijn wel 100 uF
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » do 29 okt 2020, 21:48

timpert schreef:Met een uitgangscondensator van 220 of 470 uF zal je meer bas krijgen, maar de kwaliteit zal niet al te best zijn. Met een hoogohmigere koptelefoon is het misschien nog enigszins te doen. De 6N30P staat op een veel te lage stroom ingesteld om als uitgangangsbuis z'n werk goed te kunnen doen, en komt in deze schakeling niet tot z'n recht.

Dan zet ik hem in de kast boven op de plank
Dit wordt een grotere klus als ff een Ctje veranderen en klaar
Wel 200€ over de balk gesmeten , voor een goed klinkende hoofdtelefoon versterker , maar ja wat is goed :( he :?:
Eerst met de Velleman 8020 en nu met Frigate bij dezelfde verkoper
Niet leuk
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
timpert
Berichten: 298
Lid geworden op: ma 08 jun 2015, 15:09

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor timpert » vr 30 okt 2020, 10:25

Toch zonde, want met de buizen in de Frigate kan je echt wel een hele leuke koptlefoonversterker maken. De 6N30P is een speciaal ding, heb je weleens naar de data gekeken?
That makes me angry, and when Dr. Evil gets angry Mr. bigglesworth gets upset. And when Mr. Bigglesworth gets upset, people DIE!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » vr 30 okt 2020, 12:29

timpert schreef:Toch zonde, want met de buizen in de Frigate kan je echt wel een hele leuke koptlefoonversterker maken. De 6N30P is een speciaal ding, heb je weleens naar de data gekeken?

Het probeem is dat je dan meer stroom nodig hebt en dat de voeding daarvoor vermoedelijk te licht is.
Of een UGT erbij :(
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » vr 30 okt 2020, 12:34

Ik leg hem gewoon even dweg Timpert en Anne
Vanmorgen is mn mastje op de schuur ombvergehaald alle bouten weg
Hij staat al wel weer overeind had nog wat lange m8 boten en met de ladder en touw weer overeind gezet maar de camera doet het niet meer
Misschien kabel kapot
Verder kreeg ik net bericht dat de velleman 8020 ook weer kapot is
Maar verder gaat het buiten gewoon :^o :evil:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
VintageHarry
Berichten: 1414
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 11:41
Locatie: Bij Arnhem

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor VintageHarry » vr 30 okt 2020, 12:42

Omver gehaald of omver gewaaid?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » vr 30 okt 2020, 13:23

Omver gehaald beugel met bouten weg
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » vr 30 okt 2020, 13:24

Ik zie om 7:04 mn buurman zijn kliko weg brengen verdwijntdan uit beeld onder mn camera en 1-2 minuten later gaat hij plat
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 902
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor douwebakker » vr 30 okt 2020, 13:44

Dat vind ik schofterig Bert. Zien we je eerdaags bij de rijdende rechter?
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10053
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor OpaBert » vr 30 okt 2020, 13:54

Ben 2-3 x bij de woning stichting geweest hun ( de buren ) zijn er ook geweest hij ontkende alles Toen het vuur wat aan hun schenen werd gelegd begon de buurvrouw te huilen en de buurman stond boos op en Dat was het Douwe
Verder willen ze dat we gaan praten Moet dus zeker aub buurman gooi geen stenen bouten en moeren m12 tegen het raam op mn dak en maak geen krassen op mn poort en pas geverfd schilderwerk buiten
Als hij ontken is het zinloos
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 902
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor douwebakker » vr 30 okt 2020, 14:18

Nou Bert, je zal maar zulke buren hebben. Ik benijd je niet. Sterkte ermee.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » vr 30 okt 2020, 14:49

Zet je mast (per ongeluk, lamp bovenin en draadje verkeerd :sure: ) onder spanning :twisted:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 902
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor douwebakker » vr 30 okt 2020, 14:52

Ah!buis schreef:Zet je mast (per ongeluk, lamp bovenin en draadje verkeerd :sure: ) onder spanning :twisted:
Anne

Kwaad met kwaad vergelden? Je zou er toe komen.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Frigate tube headphone Amp

Berichtdoor Ah!buis » vr 30 okt 2020, 15:04

douwebakker schreef:
Ah!buis schreef:Zet je mast (per ongeluk, lamp bovenin en draadje verkeerd :sure: ) onder spanning :twisted:
Anne

Kwaad met kwaad vergelden? Je zou er toe komen.
Nou kom, hang er een bordje bij "Schrikdraad !" :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs Site Explorer [backlinks checker], Applebot, CCBot en 1 gast