KT77 PP met long tail fasedraaier

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 3987
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor RobertD » vr 16 okt 2020, 11:59

peterl schreef:
ou 't maar met 1,5A doen, ik heb geen ervaring met ringkernen, ik denk dat 1A het niet houdt.
Met NTC voor de trafo ook al 's zoiets voorgestelt, NTC kortsluiten na gedane arbeid.
KalmIn230Vrel.jpg

Oja, het mooie daarvan is dat dat de ntc dan geen invloed meer heeft, moet ik daar nog een speciaal type van hebben?

Ik heb in de versterker nog even de potmeter met de 1meg weerstand getekend, klopt deze zo?


Als je geen DC uit je aangesloten bronnen hebt (en dat is bijna nooit het geval) kun je C5 en die 1M weerstand weglaten. In mijn versterkers heb ik nooit een condensator aan de ingang.

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 12:01

als je geen DC uit je aangesloten bronnen hebt (en dat is bijna nooit het geval) kun je C5 en die 1M weerstand weglaten. In mijn versterkers heb ik nooit een condensator aan de ingang.

Als die C5 weg is is die 1M wel handig voor als je potmeter storing krijgt. Met die condensator is hij niet nodig dus ik haal hem weer uit het schema. :wink:

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 3987
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor RobertD » vr 16 okt 2020, 12:03

De 470k weerstand is daar al voor. Die condensator kan er ook uit.

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 12:12

RobertD schreef:De 470k weerstand is daar al voor. Die condensator kan er ook uit.

Ik weet niet waarom die er in zit Robert, liefst zo min mogelijk condensatoren in de versterker heb ik begrepen.
Maar wat mij betreft mag hij er uit als je denkt dat hij verder geen functie heeft. :wink:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » vr 16 okt 2020, 13:48

Als je zeker bent dat er geen gelijkspanning op de ingang komt kan de C weg.
Maar liever niet.Een kleine spanning op de ingang verschuift het werkpunt van niet alleen de eerste buis maar ook van de fasedraaier.
Nu het toch over condensators gaat, de twee naar de roosters van de eindbuizen ( C1 & C2) liefst 630V.
En wat dacht je van deze buis,
14F8.png
ipv de 12SN7, ook niet duur.Laat weer wat meer tegenkoppeling toe (iets boven 20dB).Wel een andere voet, loctal, en kathodeweerstand 1k8 (ipv 3k3).
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Ah!buis op vr 16 okt 2020, 14:16, 1 keer totaal gewijzigd.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 14:05

Ah!buis schreef:Als je zeker bent dat er geen gelijkspanning op de ingang komt kan de C weg.
Maar liever niet.Een kleine spanning op de ingang verschuift het werkpunt van niet alleen de eerste buis maar ook van de fasedraaier.


als jij dat veiliger vind laat ik hem er in, maakt het uit of c5, c6, en c3 een polyester of ceramisch is? :wink:
Nu het toch over condensators gaat, de twee naar de roosters van de eindbuizen ( C1 & C2) liefst 630V.

Daar wou ik al een 600v versie's inplaatsen.

En wat dacht je van deze buis, 14F8.png ipv de 12SN7, ook niet duur. Laat weer wat meer tegenkoppeling toe (iets boven 20dB).Wel een andere voet, loctal, en kathodeweerstand 1k8 (ipv 3k3).
Anne


Denk ik over na Anne, wil graag de octal voeten gebruiken, maar buis is wel zelfde afmeting. :think:
Ik heb in de voeding de ntc geplaats, klopt dit zo?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » vr 16 okt 2020, 14:45

peterl schreef: maakt het uit of c5, c6, en c3 een polyester of ceramisch is? :wink:
Enkel voor C6 evt een ceramische.
En wat dacht je van deze buis, 14F8.png ipv de 12SN7, ook niet duur. Laat weer wat meer tegenkoppeling toe (iets boven 20dB).Wel een andere voet, loctal, en kathodeweerstand 1k8 (ipv 3k3).
Denk ik over na Anne, wil graag de octal voeten gebruiken, maar buis is wel zelfde afmeting. :think:
Daarom een foto met de maat erbij O:)
Ik heb in de voeding de ntc geplaats, klopt dit zo?
Zo ongeveer.Wat bijgewerkt en de 25W aan de min-kant.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » vr 16 okt 2020, 15:05

Om een idee te hebben van het uitzicht van de 14F8, een soorgelijk buisje bij de EL36 (zoiets als de EL34 maar met topaansluiting).
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 16:08

Anne, Ik heb gezien dat ze nieuw niet veel voorradig zijn(Wim heeft er een van philco) maar verder lastig.
Dus ik ga voor de octal voet met 12sn7 en koop een octal/loctal adapter en dat buisje van Wim, dan kan ik er ook mee experimenteren, begreep van jou dat alleen de weerstand dan aangepast moet worden tot 1K8.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » vr 16 okt 2020, 16:27

Je hebt er maar één nodig, elke versterker de helft.
Zou dit wat zijn ? https://electols.com/shopping/en/tubes/100099-14f8.html
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 17:38

Ah!buis schreef:Je hebt er maar één nodig, elke versterker de helft.
Zou dit wat zijn ? https://electols.com/shopping/en/tubes/100099-14f8.html
Anne

Dan is die van Wim Rotte goedkoper voor 8 Euro, hier komt 20 euro verzendkosten bij. :lol:

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 18:56

kan ik de luidspreker uitgangen naast de voedingstrafo onder het chassis plaatsen, zonder problemen te krijgen?
De rode en zwarte zouden dan de LS pluggen zijn.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 707
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor douwebakker » vr 16 okt 2020, 19:08

Lijkt mij eerlijk gezegt geen probleem Peter.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » vr 16 okt 2020, 19:21

Mooi Douwe, was bang dat het geringe veld van de trafo invloed zou hebben op de luidspreker uitgang.
Dan kan ik weer verder prutsen :lol:
Ben druk het houtwerk van de kast met blanke lak af te werken maar er moeten nog wel 5 lagen op voor het een spiegel wordt.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » vr 16 okt 2020, 19:53

Luidspreker uitgang naast de rca ingang heeft meer kans op problemen.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » za 17 okt 2020, 11:42

Omdat ik voor het ontwerp van de kast zeker wou weten dat alles paste en hoe het er uit zou zien heb ik van karton een model gemaakt in zwart wit. Alles wat zwart is wordt van hout en wit aluminium, het voordeel was dat ik hier een chassis kon laten buigen met stukje onderkant, achter, boven, voor en onder voor met een gaatjes rooster aan de onderzijde voor extra koeling. De zwarte buizen worden wel van aluminium met daarbovenop hout. De aluminium knoppen aan de voorzijde moet ik op de draaibank maken omdat die voor een deel in het hout moeten vallen zodat het gat er achter niet zichtbaar is. Ik had dit ontwerp ergens gezien maar bleek een soort van studiemodel te zijn wat nog niet uitgewerkt was.
Zoals ik al zei is het beitsen en lakken het meeste werk, heb er inmiddels al 4 blanke laklagen opzitten, maar om het helemaaal glad te krijgen zonder pikkels moeten er nog wat lagen op.
ik merkte dat EOO ook nog geen bestellingen aanneemt https://www.eoo-bv.nl/
Bestel nu wel vaker bij Reichelt, maar die bewust draaischakelaar heeft niemand anders :?
Word dat toch maar geschakeld met constante voeding als ik niets anders vind.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door peterl op za 17 okt 2020, 12:09, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Spoc
Berichten: 40
Lid geworden op: zo 11 okt 2020, 16:20
Locatie: midden van het land

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Spoc » za 17 okt 2020, 12:03

Dat gaat er strak uitzien! Neem de tijd voor dat aflakken, beter een paar dagen langer met de voorbewerking bezig dan dat je naderhand dacht "Had ik maar.."

Groet, Bob
"Verbeelding is belangrijker dan kennis" (Einstein)

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » za 17 okt 2020, 12:14

ik zit nog wel te denken of ik het glasparel straalwerk ook aflak of zo laat.
Het punt is dat op chassis als je ze blank laat altijd beschadigingen zitten of komen.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9255
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » za 17 okt 2020, 12:33

peterl schreef:ik merkte dat EOO ook nog geen bestellingen aanneemt https://www.eoo-bv.nl/
Bestel nu wel vaker bij Reichelt, maar die bewust draaischakelaar heeft niemand anders :?

EOO kan je al 2 jaar niet meer bestellen via de webshop
Maar wel via email :!: :!:
info@eoo-bv.nl
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » za 17 okt 2020, 12:35

Of zo ?
IMG_7055.JPG
Voorversterker dichter bij de volumeregelaar en verder van de voeding.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » za 17 okt 2020, 13:08

Had ik EOO kan je al 2 jaar niet meer bestellen via de webshop
Maar wel via email :!: :!:

Kan ik zo nog de schakelaar bestellen, bedankt.

Dat had ik wel gewild Anne, maar lukt niet vanwege de lange alps die is zo ong. 10 cm en zou dan tegen de buisvoet komen, daarom is hij naar achteren geplaatst, staat trouwens nog wel 5cm van de voeding.
Ik kan als dat beter is, er een aluminium afscherming tussen maken, dus aan het eind van de voeding een haakse plaat alu als dat nut heeft?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9255
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » za 17 okt 2020, 13:35

Kan beter de ls aansluiting verhuizen en naast die andere zetten
Je (moet) Je knoppen beetje verschuiven op je front Nu is het net een emotie Icon :(
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » za 17 okt 2020, 13:45

Kan beter de ls aansluiting verhuizen en naast die andere zetten

Dat heb ik gedaan omdat de UGT er meteen boven op staat en dan de fabrieks draden de kortste weg afleggen.

Je (moet) Je knoppen beetje verschuiven op je front Nu is het net een emotie Icon :(

Kan even zo ogen, maar in het echte ontwerp ziet het er wel lekker uit. :wink:
Zie foto.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9255
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » za 17 okt 2020, 13:48

peterl schreef:
Kan beter de ls aansluiting verhuizen en naast die andere zetten

Dat heb ik gedaan omdat de UGT er meteen boven op staat en dan de fabrieks draden de kortste weg afleggen.

Je (moet) Je knoppen beetje verschuiven op je front Nu is het net een emotie Icon :(

Kan even zo ogen, maar in het echte ontwerp ziet het er wel lekker uit. :wink:
Zie foto.

Och die 25 cm t.o.v. van de honderd meter op de trafo en kabel naar je speakers toe =;
En voor wat het plaatsen van je knoppen mening verschillen :D en het is jouw versterker
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 346
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » za 17 okt 2020, 14:10

Och die 25 cm t.o.v. van de honderd meter op de trafo en kabel naar je speakers toe =;

Ja dat is waar :mrgreen:

En voor wat het plaatsen van je knoppen mening verschillen :D en het is jouw versterker

Zo is het Bert, anders wordt het zo'n eenheidsworst he.
Sommige vinden 1 knop al genoeg, het had zelfs zonder knoppen op de voorkant gekund, maar dat doen we niet, er moet wat bling bling op zitten.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 4 gasten