KT77 PP met long tail fasedraaier

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5052
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor democles » wo 14 okt 2020, 16:21

Ja,kan

Maar deze is nog nooit gebouwd,zou je moeten uitproberen of die werkt.

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » wo 14 okt 2020, 16:29

Dus ik ben proef konijn :rofl:

Is er ook een beproeft model dat al werkt?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5052
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor democles » wo 14 okt 2020, 16:35

Bedenk me net dat dat printje voor monoblokken is en dus voor 2 eindbuizen i.p.v. 4.

Gaat dus niet lukken,helaas. :?

Ik zou je wel een print kunnen maken voor 4 eindbuizen.
Dus timer met HV relais+inschakeling voor het automaat relais met 4x beveiliging.
Maar dan moet je maar even een PB sturen

De mijne werkt, m.a.w. de schakeling is getest.

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » wo 14 okt 2020, 17:39

Ik zat nog te denken; kan ik met die 15v 2amp (wordt verder niet gebruikt zover ik weet) een 7806 spanningsregelaar er tussen zetten en die als voeding gebruiken voor extra glow voor de6sl7 en 6sn7?
Of is dat een vreemde gedachte? :lol:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5052
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor democles » wo 14 okt 2020, 17:46

15v 2A is mooi om de inschakel vertraging,biasautomaat en beveiliging te voeden met een omgezette 12 DC uit die 15v AC.

En daar een paar ledjes op aansluiten voor de bling bling is dan ook nog mogelijk :lol:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9254
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » wo 14 okt 2020, 17:59

Ik heb mn bericht verwijderd omdat Demo er al mee bezig is en daar niet een stok tussen zijn wielen wil steken
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 okt 2020, 20:04

Ondertussen al lang een 12V gestabiliseerd erin getekend.
Eerst even de ongerustheid betreffende de gloei wegnemen. De 3,5A wikkeling is net goed voor twee eindbuizen+fasedraaier, en er zijn er twee voor twee versterkers :D
Moet nog de 6SL7 en die op de 12V (van de 15V wikkeling) te zetten kan, maar nogal onvoordelig, gaat meer vermogen verloren in de voeding dan in de gloei.
Nu is er ook een 12SL7, zelfde buis maar 12V gloei en minder gevraagd dus vermoedelijk goedkoper.
KT77 voeding.png
Dan de vertraging met afschakelen als de negatieve spanning ontbreekt, kan zo denk ik.
Wacht-met.png
Die -33V gaat naar de negatieve voeding, zakt die "onder" -33V dan schakelt de boel af.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » wo 14 okt 2020, 20:53

Nu is er ook een 12SL7, zelfde buis maar 12V gloei en minder gevraagd dus vermoedelijk goedkoper.

Klopt deze is goedkoper :wink:
Even een andere vraag, ik wil straks een draaischakelaar gebruiken met een 6mm as, maar zijn die er in 230v versie of kan ik beter een relais gebruiken met een lorlei schakelaar en een extra voeding(kje). Voordeel is wel dat ik de 230v uit het systeem houd.
in de voeding heb je bij de elco gezet 2x, wat bedoel je daar mee?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 okt 2020, 21:54

peterl schreef:Even een andere vraag, ik wil straks een draaischakelaar gebruiken met een 6mm as, maar zijn die er in 230v versie of kan ik beter een relais gebruiken met een lorlei schakelaar en een extra voeding(kje). Voordeel is wel dat ik de 230v uit het systeem houd.
Beetje stevige schakelaar moet wel gaan, zoiets misschien,
schklr.png
Met een relais moet er een extra voeding in die altijd aan blijft.
in de voeding heb je bij de elco gezet 2x, wat bedoel je daar mee?
Staat er toch bij :? Er zijn twee eindversterkers, elke versterker een elco tussen +UGT en aardpunt bij de twee kathodeweerstanden.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » wo 14 okt 2020, 22:36

Staat er toch bij :? Er zijn twee eindversterkers, elke versterker een elco tussen +UGT en aardpunt bij de twee kathodeweerstanden.

Klopt, had niet goed gelezen Anne.
Er stonden in de voorversterker nog wat weerstanden en een condensator zonder waarde, kan je die ook nog invullen Anne?
Gaat om C5, R16 en R20.
Zijn verder alle weerstanden die niet genoemd zijn een half watt?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9254
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » wo 14 okt 2020, 23:12

Valt mij op dat in dit schema de weerstanden naar de bias automaat zo groot zijn R5-R6 330K
Hoorde daar eerder ook Demo over dat ze bij zo laag waren in de Monobill 3 Met CFBEn hij 100K adviseerde
Ik was niet anders dan 39k gebruikt

Demo schreef
R7 en R8 zijn 39k,waarom geen 100k?
(in de monobill 3 met CFB )
Anne zei daarop
Kan ook, wel het max bij vaste instelling.TD schema had 39k, zo gelaten, beter te klein dan te groot.



dat de stop weerstanden R21 R22 bij de ugt zijn getekend en ook zo laag zijn 100 ohm
Misschie was dat met het plaatsen van de weerstanden in het schema daar meer ruimte was
Of zijn het misschien helemaal geen stop weerstanden
shit draadje vergeten :oops:

MarcelvdG
Berichten: 857
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor MarcelvdG » wo 14 okt 2020, 23:14

Ah!buis schreef:Nog even een andere stroombron ipv de twee DN2540, hoeft niet afgeregeld.
Anne


Wat een leuke manier om een stroombron te maken!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 okt 2020, 23:22

peterl schreef:Er stonden in de voorversterker nog wat weerstanden en een condensator zonder waarde, kan je die ook nog invullen Anne?
Gaat om C5, R16 en R20.
Zijn verder alle weerstanden die niet genoemd zijn een half watt?
Ja hoor, de rest ingevuld, en foutje hersteld.
De R20 bepaalt de ingangsgevoeligheid. Met die 2k krijg je ong 1Veff in voor een veronderstelde 50W uit.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 okt 2020, 23:28

OpaBert schreef:Valt mij op dat in dit schema de weerstanden naar de bias automaat zo groot zijn R5-R6 330K
Hoorde daar eerder ook Demo over dat ze bij zo laag waren in de Monobill 3 Met CFBEn hij 100K adviseerde
Ik was niet anders dan 39k gebruikt

Demo schreef
R7 en R8 zijn 39k,waarom geen 100k?
(in de monobill 3 met CFB )
Anne zei daarop
Kan ook, wel het max bij vaste instelling.TD schema had 39k, zo gelaten, beter te klein dan te groot.
Voor de KT77 staat er 500k max met kathodeweerstand ruststroom en 250k bij vaste instelling.Hier zou dus de 500k gelden zodat 330k een veilige waarde moet zijn.
dat de stop weerstanden R21 R22 bij de ugt zijn getekend en ook zo laag zijn 100 ohm
Misschie was dat met het plaatsen van de weerstanden in het schema daar meer ruimte was
Of zijn het misschien helemaal geen stop weerstanden
Zijn stopweerstanden.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor Ah!buis » wo 14 okt 2020, 23:30

MarcelvdG schreef:
Ah!buis schreef:Nog even een andere stroombron ipv de twee DN2540, hoeft niet afgeregeld.
Anne


Wat een leuke manier om een stroombron te maken!
Ben ik ooit 's ergens tegengekomen (niet zelf verzonnen :( ).
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

MarcelvdG
Berichten: 857
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor MarcelvdG » do 15 okt 2020, 0:01

Ik heb er nog eens naar gekeken en volgens mij heeft de stroombron een potentieel startprobleem. Als je begint met alle stromen op nul, moeten de lekstromen hem daaruit zien te trekken, en of dat gaat lukken hangt af van wat er het hardste lekt en hoeveel de hFE's inzakken bij erg lage stromen. De middelste transistoren vormen feitelijk een soort discreet opgebouwde thyristor die of wel, of niet ontstoken kan zijn.

Volgens mij kun je het oplossen met een grote weerstand (10 Mohm ofzo) tussen basis en collector van de middelste torren. Daarmee maak je helaas wel de differentiaalweerstand wat lager.

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » do 15 okt 2020, 9:39

Heeft iemand ervaring met de alps27 met afstandbediening?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9254
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » do 15 okt 2020, 10:02

Ik heb hem ook liggen al 4 jaar
Het is eigenlijk overbodig om dat je volume met je streamer regelt
Dus niet zoeken waar je de afstand bediening hebt weg gelegd je pakt je telefoon of tablet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 707
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor douwebakker » do 15 okt 2020, 10:26

peterl schreef:Heeft iemand ervaring met de alps27 met afstandbediening?

Ik denk dat er nog wel een stukje extra electronica bij komt kijken.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9254
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » do 15 okt 2020, 10:29

douwebakker schreef:
peterl schreef:Heeft iemand ervaring met de alps27 met afstandbediening?

Ik denk dat er nog wel een stukje extra electronica bij komt kijken.

Ja er zit inderdaad nog een printje bij
En de kabeltjes met zeer goedkoop plastic kabeltjes de stekkertjes alles op de afstandsbediening zelf is het goedkoopste wat je maar kan bedenken
Dit is een uitvoering waar het printje aan de potmeter zit
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » do 15 okt 2020, 10:43

Ik heb hem ook liggen al 4 jaar
Het is eigenlijk overbodig om dat je volume met je streamer regelt
Dus niet zoeken waar je de afstand bediening hebt weg gelegd je pakt je telefoon of tablet

DAt is niet dezelfde Bert!
Die ik laat zien is de Echte alps27 maar met de motor unit en afstandsbediening.
Maar dan moet je altijd met de telefoon werken en dat wil ik weer niet, of kan dat ook met deze schakeling?

Ik denk dat er nog wel een stukje extra electronica bij komt kijken.

Er komt alleen nog een 12v voeding bij, maar die zit toch al in de versterker.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 707
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor douwebakker » do 15 okt 2020, 11:00

Ga je dan ook de aan uit functie van de afstand bediening gebruiken?
Dit vraag ik omdat je ook die draai netschakelaar van eoo wil gaan gebruiken.
De contacten van die schakelaar (6mm uitvoering) zijn namelijk te licht om de gehele voeding te schakelen, maar voor de standby voeding natuurlijk prima. De voedingstrafo schakel je dan via een relais.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 344
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor peterl » do 15 okt 2020, 11:42

Ga je dan ook de aan uit functie van de afstand bediening gebruiken?

Volgens mij is die aan/uit functie alleen om de alps vrij te schakelen zodat je hem op handbediening kan gebruiken, niet om de versterker mee te schakelen.(weet ik niet zeker, Douwe).

Dit vraag ik omdat je ook die draai netschakelaar van eoo wil gaan gebruiken.

Daarom vroeg ik ook of er een draaischakelaar zwaar genoeg is om de hele voeding te schakelen, volgens Anne zou dat met deze schakelaar moeten lukken.
Ik had n.l. zelf ook al gedacht aan een lorlin, maar wat Anne ook aangeeft, dan moet ik een constante 12v of 5v voeding aan hebben staan.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9254
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor OpaBert » do 15 okt 2020, 11:42

peterl schreef:
Ik heb hem ook liggen al 4 jaar
Het is eigenlijk overbodig om dat je volume met je streamer regelt
Dus niet zoeken waar je de afstand bediening hebt weg gelegd je pakt je telefoon of tablet

DAt is niet dezelfde Bert!
Die ik laat zien is de Echte alps27 maar met de motor unit en afstandsbediening.
Maar dan moet je altijd met de telefoon werken en dat wil ik weer niet, of kan dat ook met deze schakeling?

Ik denk dat er nog wel een stukje extra electronica bij komt kijken.

Er komt alleen nog een 12v voeding bij, maar die zit toch al in de versterker.

Vwb de Alps twijfel ik maar hoe dan ook je wil je muziek ook aanzetten met je telefoon en ook welk nummer
Zal straks dat ding wat ik heb liggen op zoeken en een foto sturen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 707
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: KT77 PP met long tail fasedraaier

Berichtdoor douwebakker » do 15 okt 2020, 11:56

peterl schreef:
Ga je dan ook de aan uit functie van de afstand bediening gebruiken?

Volgens mij is die aan/uit functie alleen om de alps vrij te schakelen zodat je hem op handbediening kan gebruiken, niet om de versterker mee te schakelen.(weet ik niet zeker, Douwe).

Dit vraag ik omdat je ook die draai netschakelaar van eoo wil gaan gebruiken.

Daarom vroeg ik ook of er een draaischakelaar zwaar genoeg is om de hele voeding te schakelen, volgens Anne zou dat met deze schakelaar moeten lukken.
Ik had n.l. zelf ook al gedacht aan een lorlin, maar wat Anne ook aangeeft, dan moet ik een constante 12v of 5v voeding aan hebben staan.

De aan uit is niet om de potmeter vrij te schakelen, maar om de versterker aan of uit(standby) te schakelen.
De ringkerntrafo die je wil gebruiken heeft een hele hoge inschakelstroom. De schakelaar houdt dat niet lang vol.
Eigenwijs is ook wijs!


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, Johan 62, peterl en 2 gasten