Velleman 8020

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 12:30

Shadow schreef:Die kan weer een jaartje mee :lol:

Hoop van wel O:) bij mij net 2 weken in gebruik gehad en dat voor zeg 20 uur aanstaan :-k
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » za 19 sep 2020, 12:42

Loop je niet wat hard van stapel ? Die andere trafo is meestal niet vanzelf gesneuveld.
Eerst maar 's kijken of het goed blijft en de trafo niet heet loopt.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 13:17

Ah!buis schreef:Loop je niet wat hard van stapel ? Die andere trafo is meestal niet vanzelf gesneuveld.
Eerst maar 's kijken of het goed blijft en de trafo niet heet loopt.
Anne

Ik dacht dat die Wima kapot was 400 vdc op 220 AC is erg dicht bij het maximum toelaatbare
Nu zit er een in van 630VAC
Maar ik ga je advies opvolgen Anne ik haal de Kap er af en plak een Temp sensor erop
Kap weer dicht met een klein spleetje voor kabel temp sensor
En dan zien wat de trafo doet
Alle elco,s zijn 450 vdc de Koppel condensator,s zijn Auricap 400 volt DC
Dat ga ik dan nu eerst maar doen :goedzo: :goeie:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » za 19 sep 2020, 13:26

OpaBert schreef:
Ah!buis schreef:Loop je niet wat hard van stapel ? Die andere trafo is meestal niet vanzelf gesneuveld.
Eerst maar 's kijken of het goed blijft en de trafo niet heet loopt.
Anne

Ik dacht dat die Wima kapot was 400 vdc op 220 AC is erg dicht bij het maximum toelaatbare
Nu zit er een in van 630VAC
Maar ik ga je advies opvolgen Anne ik haal de Kap er af en plak een Temp sensor erop
Kap weer dicht met een klein spleetje voor kabel temp sensor
En dan zien wat de trafo doet
Alle elco,s zijn 450 vdc de Koppel condensator,s zijn Auricap 400 volt DC
Dat ga ik dan nu eerst maar doen :goedzo: :goeie:
Die condensator kan het best zijn geweest.
Maar 't zou jammer zijn als de trafo weer stukgaat omdat er toch iets anders mis was.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 13:37

Ja inderdaad Anne
Staat al op 28 graden
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » za 19 sep 2020, 14:16

OpaBert schreef:Ja inderdaad Anne
Staat al op 28 graden
Dat is het hier buiten ook al bijna, niet aan de hand zover :D
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 14:26

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Ja inderdaad Anne
Staat al op 28 graden
Dat is het hier buiten ook al bijna, niet aan de hand zover :D
Anne

Nog niet Anne weet niet hoeveel later het is maar hij staat nu te knipperen op 44-45
Ondertussen met een ander versterkertje bezig wat niet goed werkt :think:
14.45 Al weer een kwartier te laat voor mn koffie :(
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 18:21

Bij Deze is hij goedgekeurd door OpaBert :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » za 19 sep 2020, 19:39

Als de trafo al niet zwart is kun je 'm zwart maken, scheelt ook nog iets.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 19:54

Ah!buis schreef:Als de trafo al niet zwart is kun je 'm zwart maken, scheelt ook nog iets.
Anne

Het is zo,n in plastic gegoten ding Anne Bloktrafo heet het meen ik
Ik zou voor de koeling gaten boven in het kastje kunnen boren en dan gaas eronder Maar mooier wordt het niet :(
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » za 19 sep 2020, 21:05

OpaBert schreef:Het is zo,n in plastic gegoten ding Anne Bloktrafo heet het meen ik
Ik zou voor de koeling gaten boven in het kastje kunnen boren en dan gaas eronder Maar mooier wordt het niet :(
Dat weet ik, zijn vaak grijs, soms zwart.Met zwart (als de verf er niet dik op zit, viltstift ofzo) raak je meer warmte kwijt.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9252
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Velleman 8020

Berichtdoor OpaBert » za 19 sep 2020, 21:08

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Het is zo,n in plastic gegoten ding Anne Bloktrafo heet het meen ik
Ik zou voor de koeling gaten boven in het kastje kunnen boren en dan gaas eronder Maar mooier wordt het niet :(
Dat weet ik, zijn vaak grijs, soms zwart.Met zwart (als de verf er niet dik op zit, viltstift ofzo) raak je meer warmte kwijt.
Anne

Ja hij is licht grijs Kan hem met een stift zwart maken Maar scheelt dat echt zoveel Anne
Heb wel eens gezocht naar exacte cijfers erover maar niet gevonden :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Velleman 8020

Berichtdoor Ah!buis » za 19 sep 2020, 22:54

OpaBert schreef:Ja hij is licht grijs Kan hem met een stift zwart maken Maar scheelt dat echt zoveel Anne
Heb wel eens gezocht naar exacte cijfers erover maar niet gevonden :-s
Of het veel uitmaakt weet ik niet, maar alle beetjes helpen hè.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, OpaBert en 2 gasten