MonoBill 3 met CFB

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor Ah!buis » di 04 aug 2020, 12:51

Ah!buis schreef:Nog wat.Voor R17 heb ik 47Ω opgegeven, was 39Ω in een vorige uitvoering.Is om wat meer uitgangsspanning van de fasedraaier mogelijk te maken wegens de kathodetegenkoppeling.
Misschien dat die 39Ω toch wel kan (of 43Ω ), later bekijken, hangt van de voeding af.
Anne
Even wat bekeken, ECC99, 6N6P en 6SN7.Maakt niet zo heel veel verschil, hou 't dan toch maar op de vroegere 39Ω voor een goeie 7,5mA per triode.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 15:50

Ah!buis schreef:
Ah!buis schreef:Nog wat.Voor R17 heb ik 47Ω opgegeven, was 39Ω in een vorige uitvoering.Is om wat meer uitgangsspanning van de fasedraaier mogelijk te maken wegens de kathodetegenkoppeling.
Misschien dat die 39Ω toch wel kan (of 43Ω ), later bekijken, hangt van de voeding af.
Anne
Even wat bekeken, ECC99, 6N6P en 6SN7.Maakt niet zo heel veel verschil, hou 't dan toch maar op de vroegere 39Ω voor een goeie 7,5mA per triode.
Anne

Ok 7,5 mA is het doel , dan maken we dat Anne O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4949
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor democles » di 04 aug 2020, 15:57

Had gelezen dat een 6N6P het pas lekker deed bij > 10mA (12 mA.)

https://www.diyaudio.com/forums/tubes-v ... n6p-5.html

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor douwebakker » di 04 aug 2020, 17:05

democles schreef:Had gelezen dat een 6N6P het pas lekker deed bij > 10mA (12 mA.)

https://www.diyaudio.com/forums/tubes-v ... n6p-5.html

ja, maar dan moet de weerstand naar 27K
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor Ah!buis » di 04 aug 2020, 19:09

democles schreef:Had gelezen dat een 6N6P het pas lekker deed bij > 10mA (12 mA.)
https://www.diyaudio.com/forums/tubes-v ... n6p-5.html
Dat is wel bij klassseA bedrijf en ook nog twijfelachtig, een triode is meer lineair met een grote anodeweerstand en hoe meer stroom hoe kleiner de weerstand.
Hier moet een balans eindtrap aangestuurd en dan nog met 39k lekweerstand.Maakt de belasting voor de 6N6 (samen met de anodeweerstand 30k) ong 16k.En daarover moet dan minstens 75Vpiek kunnen geleverd (hou 't op 80Vp).Met 9mA en een nieuwe buis zou het nog kunnen, is dan 33Ω voor R17.
Om met een gemiddelde buis uit te komen het op 7,5mA gehouden, evt 36Ω voor ruim 8mA kan ook.
Anne
Nog wat tekenwerk :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 20:30

Ah!buis schreef:
democles schreef:Had gelezen dat een 6N6P het pas lekker deed bij > 10mA (12 mA.)
https://www.diyaudio.com/forums/tubes-v ... n6p-5.html
Dat is wel bij klassseA bedrijf en ook nog twijfelachtig, een triode is meer lineair met een grote anodeweerstand en hoe meer stroom hoe kleiner de weerstand.
Hier moet een balans eindtrap aangestuurd en dan nog met 39k lekweerstand.Maakt de belasting voor de 6N6 (samen met de anodeweerstand 30k) ong 16k.En daarover moet dan minstens 75Vpiek kunnen geleverd (hou 't op 80Vp).Met 9mA en een nieuwe buis zou het nog kunnen, is dan 33Ω voor R17.
Om met een gemiddelde buis uit te komen het op 7,5mA gehouden, evt 36Ω voor ruim 8mA kan ook.
Anne
Nog wat tekenwerk :D

Dankjewel Anne
En dat tekeningetje maakt het duidelijk
In audio wereld is electronisch beter is niet hetzelfde als betere klank O:)
Ik ben geen Audiofiel meer audiood :lol: :mrgreen:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 23:01

Florick heeft voor mij een print voor de voeding getekend en bij jlpcb gestuurd
Eerst al is op de print 2X 100 uF gezet in plaats van die 2 x4,7mkp
Hij heeft met Duncan de voeding geoptimaliseerd en uit gekomen op 220 Uf
maar die is peperduur en OpaBert heeft 8 100 uF 500 V elco,s van JJ
Moet misschien de waarde van de 3k3 weerstand worden aan gepast Anne ?
De spanning komt wat hoger uit
Ik zie een condensator zitten c3 van 220 uF in plaats van 100 uf :think:
Zal die simulatie ook niet kloppen
Ik ben benieuwd of wat ik heb gesimuleerd goed is 8-[ dat is de laatste
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4949
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor democles » vr 07 aug 2020, 1:47

Veel te veel uF,s!!! [-X
Wordt waarschijnlijk een hele trage voeding :-&
Zo simuleer je dat niet in Duncan Amp!!! ](*,)
Hou je maar bij de oorspronkelijke voeding :D
Je simuleert hier met een 50K belasting,probeer het eens met 120mA.
Maar goed als Florick het zegt zal het wel goed zijn :)

En je eerste simulatie is voor een stereo met 1 trafo,niks mono.
Lijkt nergens op :lol:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » vr 07 aug 2020, 8:46

Ik heb even de waarden er in gezet van Anne en de belasting erin gezet voor 2 buizen Peet
en daarna gaan spelen met de eerste Condensator
dit is tot nu niet veel anders als wat ik altijd gebruik heb maak ik die eerste C kleiner wordt de rimpel heel groot
Belasting voor de buizen 120 mA en nog eens 10 mA voor de fasedraaier en 100 k voor de 6J5 meer stroom loopt er niet
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4949
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor democles » vr 07 aug 2020, 12:00

Das beter.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor Ah!buis » vr 07 aug 2020, 12:15

OpaBert schreef:Ik heb even de waarden er in gezet van Anne en de belasting erin gezet voor 2 buizen Peet
Was toch niks mis mee, zit wel goed zo.
en daarna gaan spelen met de eerste Condensator
dit is tot nu niet veel anders als wat ik altijd gebruik heb maak ik die eerste C kleiner wordt de rimpel heel groot
De rimpel is klein genoeg voor een balansversterker.Bij de Annastasia was C1 10µF en ook geen brom.Met die kleinere C1 was de spanning wat lager, meer als 100µF geeft nog nauwelijks winst.Heb je 220µ in voorraad, kan ook.
Belasting voor de buizen 120 mA en nog eens 10 mA voor de fasedraaier en 100 k voor de 6J5 meer stroom loopt er niet
Fasedraaier goeie 15mA, maakt niet uit, spanning genoeg.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » vr 07 aug 2020, 12:31

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Ik heb even de waarden er in gezet van Anne en de belasting erin gezet voor 2 buizen Peet
Was toch niks mis mee, zit wel goed zo.
en daarna gaan spelen met de eerste Condensator
dit is tot nu niet veel anders als wat ik altijd gebruik heb maak ik die eerste C kleiner wordt de rimpel heel groot
De rimpel is klein genoeg voor een balansversterker.Bij de Annastasia was C1 10µF en ook geen brom.Met die kleinere C1 was de spanning wat lager, meer als 100µF geeft nog nauwelijks winst.Heb je 220µ in voorraad, kan ook.
Belasting voor de buizen 120 mA en nog eens 10 mA voor de fasedraaier en 100 k voor de 6J5 meer stroom loopt er niet
Fasedraaier goeie 15mA, maakt niet uit, spanning genoeg.
Anne

Ik zal de simulatie aan passen Ik heb 8 100 uF JJ condensatoren
Die zou ik graag gebruiken Ik heb geen 220;uF 500 volt en bij JJ kost dat ding 9.95€ vandaar die 2x100uF Anne
Bij de Annastacia 10 uF ? :think:
Ben even gaan kijken daar zit voor en na de smoorspoel 150uF en 68 uF voor b++
Wellicht een ander ontwerp misschien :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » vr 07 aug 2020, 12:31

democles schreef:Das beter.

Dankje wel :rock:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor Ah!buis » vr 07 aug 2020, 12:42

OpaBert schreef:Bij de Annastacia 10 uF ? :think:
Ben even gaan kijken daar zit voor en na de smoorspoel 150uF en 68 uF voor b++
Ik meen dat je daar twee stuks 4,7µF parallel had gezet :?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » vr 07 aug 2020, 13:01

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Bij de Annastacia 10 uF ? :think:
Ben even gaan kijken daar zit voor en na de smoorspoel 150uF en 68 uF voor b++
Ik meen dat je daar twee stuks 4,7µF parallel had gezet :?
Anne

Nee hoor gewoon precies wat Triode Dik Wacht
ik weet niet waar de verwarring onstaansis Anne
FECCB038-B7AE-4EB4-A8F0-300645C5B1BB.jpeg



In de Deze versterker had ik aan Florick als eerste C voor de smoorspoel 2x4.7μF voor gesteld
Maar ik had dat gesimuleerrd ( Ja eindelijk gesnappt hoe dat werkt ) en ik kwam heel laag uit met veel rimpel :-k
En dat staat in het eerste schema , En Kwam nog een praktisch probleem bij ,!
Die 4,7 uF 630 volt Dc zijn ERG GROOT En bovendien kostbaar :!:
Dus daarom van de 10 uF afgestapt Maar ik kan me niet herinneren dat ik dat in die Annastacia heb voorgesteld maar ik vlieg wel meer heen en weer terug :lol: :oops:
Maar het komt allemaal goed O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor Ah!buis » vr 07 aug 2020, 15:07

OpaBert schreef:In de Deze versterker had ik aan Florick als eerste C voor de smoorspoel 2x4.7μF voor gesteld
Maar ik had dat gesimuleerrd ( Ja eindelijk gesnappt hoe dat werkt ) en ik kwam heel laag uit met veel rimpel :-k
En dat staat in het eerste schema , En Kwam nog een praktisch probleem bij ,!
Die 4,7 uF 630 volt Dc zijn ERG GROOT En bovendien kostbaar :!:
Dus daarom van de 10 uF afgestapt Maar ik kan me niet herinneren dat ik dat in die Annastacia heb voorgesteld maar ik vlieg wel meer heen en weer terug :lol: :oops:
Met al die variaties op eenzelfde thema raak ik ook wel 's een draad kwijt :lol:
Was gewoon in het begin van dit draadje.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Jan Geert
Berichten: 1077
Lid geworden op: ma 19 sep 2011, 19:49
Locatie: Leiden

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor Jan Geert » ma 10 aug 2020, 14:11

Je maakt deze toch wel eerst af voordat je nou weer een Bill bouwpakket op MP gaat kopen, toch? :wink:
Luidsprekers:zie avatar
Versterkers: Buis van 't huis
CD spelers: 10 11 12 13 14 15 1617
Plaatjesdraaier: full acryl
Kabels: ja

V4lve Lover
Berichten: 74
Lid geworden op: ma 23 sep 2019, 12:02
Locatie: Ravenstein

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor V4lve Lover » ma 10 aug 2020, 14:31

De verwarring is denk ik ontstaan omdat ik die printjes met een footprint voor 2x 4.7uF uitgerust heb, om deze ook bruikbaar te maken met buizengelijkrichting. Ik dacht dat de MKP-4 van wima hierop paste maar het is de MKS2- 4.7uF 630V die erop past.

Het leek mij bij inziens onzinnig om geen elco op na de brugcel te zetten, die MKS condensatoren zou je alleen doen wanneer je met buizengelijkrichting werkt.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » ma 10 aug 2020, 14:54

Jan Geert schreef:Je maakt deze toch wel eerst af voordat je nou weer een Bill bouwpakket op MP gaat kopen, toch? :wink:

Ja hoor :wink:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » za 22 aug 2020, 21:26

Overpeinzingen OpaBert
Ik werk af waar ik mee bezig ben en onderdelen voor heb gekocht en sommige projecten doe ik maar weg :cry:
En dan ga ik ik echt lichter en kleiner bouwen liefst alles met ringkern trafoos

Een ding is zeker De Trafo van de TA34 gaat weg dat beest is mij echt te zwaar voor me
De set met UGT,s is kennelijk geen belangstelling in combinatie met kappen en trafo
Te Weinig buizen versterker bouwers op dit moment. :D

Weet nog niet wat ik met de GU50 project doe
Dat kan gewoon door gaan als ik zin heb Alleen in Triode
In Penthode was erg gevaarlijk voor de buizen omdat de G2 maar 250 Volt mag hebben
Heb er ringkern 2 voedings trafo,s voor van Torroidy Smoorspoelen van Hammond
En eventueel de UGT,s van de TAC34 die doen makkelijk 20Watt
Dat laatste is meer dan genoeg maar om een of andere reden loop ik er niet meer zo warm voor :oops:
Ben ik bang voor die fasedraaier met oscillatie waar Demo en Ook Barry mee te kampen hebben gehad
Of is het gewicht , alles ervoor klaar

De MonoBill3 trekt hard aan mn vest O:) maar die is ook zwaar :(
De kast van 2 mm aluminium is niet zo zwaar maar trafo,s en smoorspoelen maakt het ook weer gewichtig

Maar ik wil eerst de Annastacia en AnneBilk afmaken
Morgen komt mn zoon , en die sjouwt de die AnnaBill monoblok naar beneden kan ik daar overmorgen mee verder
Van AE nog geen nieuws wanneer die trafo komt Dan kan ik die Annastacia afbouwen en testen

Dan Ga ik Bas helpen met het KT120 project ik heb afgesproken er samen met hem er 1 bouwen.
Maar twijfel of ik dat voor me zelf wel moet doen Zie boven :(
Misschien beter de Mono Bill 3 CFB in die kast bouwen
Weet niet of het in die kast past Moet ik met Hardbats overleggen
Financieel is er geen euro korting te krijgen als we in plaats van 4 8 buizen kopen
Ook niet met de trafoos er zit geen cent korting verschil tussen 4 ugt of 2

Dus na de MonoBill3 met CFB is het klaar met de KT88 KT120 GU50

En ook met de gemeente overleggen voor een traplift
Krijg avonds ook meer en meer moeite die trap op te komen

In die gedachte heb ik sinds vanmiddag een komplete set trafo,s staan van VDV voor EL84 PP UL ( CFB ) ?

http://www.amplimo.nl/images/downloads/ds%20vdv/vdv8010ppe.pdf
Er zit een extra 8 ohm wikkeling op welke uitwendig bevestigd zit aan de andere
Beetje ingewikkeld Maar dat hoourt zo op een trafo :lol:
Maar alle uiteinden van de wikkelingen zitten uitwendig op de trafo en Ook een 8 ohm wikkeling als CFB wikkeling te gebruiken :?:
Kan er niets over vinden bij VDV
Ook de Voedingstrafo,s heb ik erbij Alles is in een gepotte uitvoering
http://www.amplimo.nl/images/downloads/ ... /3n604.pdf
Weer een nieuw speeltje :oops:
De TAC34 Trafo,s zijn met de 4 ohm wikkeling op 8 ohm ook te gebruiken voor een EL84 6P14P versterker
Daar doe ik mn rug veel plezier mee O:)
Zo dat is er uit
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor douwebakker » za 22 aug 2020, 22:26

Ja, Menno gebruikt de eerste 2 cijfers voor de impedantie en de tweede 2 voor het vermogen. Mooie trafo' s trouwens
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » za 22 aug 2020, 22:46

Dankjewel Douuwe Ben er ook blij mee O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4949
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor democles » za 22 aug 2020, 23:26

Ben ik bang voor die fasedraaier met oscillatie waar Demo en Ook Barry mee te kampen hebben gehad


Daarna nog 4 gebouwd zonder problemen,alleen het schema van Barry zou ik niet aanraden met de GU-50.
Latere schema van Anne met de 6N1P en 6N2P buizen, geen problemen O:)
En ze wegen niet veel in mono uitvoering.
En sinds de bias automaat wordt het geheel ook wat compacter.
Een EL84 ding is er al genoeg gebouwd,uit gemolken. :?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » za 22 aug 2020, 23:41

democles schreef:
Ben ik bang voor die fasedraaier met oscillatie waar Demo en Ook Barry mee te kampen hebben gehad


Daarna nog 4 gebouwd zonder problemen,alleen het schema van Barry zou ik niet aanraden met de GU-50.
Latere schema van Anne met de 6N1P en 6N2P buizen, geen problemen O:)
En ze wegen niet veel in mono uitvoering.
En sinds de bias automaat wordt het geheel ook wat compacter.
Een EL84 ding is er al genoeg gebouwd,uit gemolken. :?

Maar ik krijg die rot trafoos niet opgelicht Peet
Ringkern wel maar EI is net 2x teveel voor mijn rug
Die C KERN bij de Bill pak ik met 1 hand makkelijk op maar die voedingstrafo niet hoor :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: MonoBill 3 met CFB

Berichtdoor OpaBert » wo 02 sep 2020, 16:40

Denk om de versterker wat meer transportabel te maken deze connectors ga gebruiken
Kan ik de Trafofo er afneembaar op monteren met een plug en chassis deel
Een twee tal van die pluggen kom ik een heel eind :)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, douwebakker, Googlebot, HuaweiBots-114.119.141.x, HuaweiBots-114.119.157.x en 1 gast