Annastasia Triode Dick

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5052
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » di 22 sep 2020, 17:19

Afmaken dat ding en weg er mee,snel vergeten................. :mrgreen:

Tip :!: .rook je schuurtje even uit met salie,helpt tegen de boze geesten :lol:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 22 sep 2020, 17:56

democles schreef:Afmaken dat ding en weg er mee,snel vergeten................. :mrgreen:

Tip :!: .rook je schuurtje even uit met salie,helpt tegen de boze geesten :lol:

Ja Vraag ik ff mn vrouw of ze een zwaar shaggie op steekt :lol:
Ja graag af maken die versterker
Wil er graag 1 punt achter zetten
Het was daar al fout gegaan met die brommende trafo
Toen heb ik alle gaten groter geboord en meer rubber er tussen gepropt
Nu wilde ik die grote gaten weg zagen Decoupeerzaag zaagje een 3-4 cm in gekort
En wilde langs de achterkant voor dat U profiel (daar zit de gloeistroom draden in ) de hoek om
Alleen ik vergiste me met dat hout en de bedrading die zijwaarts uit dat U profiel komt ehh kwam
Het ging even goed tot mn zaagje de tywrap lostrok en toen was het in 2 tellen gebeurd :shock:
Als ik op de bank blijf liggen doe ik niks verkeerd Demo :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11914
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 22 sep 2020, 18:15

Let je op met de rook van salie? Daar ga je hele rare dingen van zien!


[ Bekijk op youtube ]

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 11353
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Barry2001 » di 22 sep 2020, 19:18

Bert, ik hoop nog lang van je belevenissen in buizenland te kunnen genieten :D Maw kijk je een beetje uit, ook met de hoge spanningen enzo. Misschien is het goed een keer een dag over te slaan als het ff niet wil.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 23576
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Pjotr » di 22 sep 2020, 20:17

Mwah, Bert is wel redelijk vuurvast. Dat gedoe met HF inductieverhitten direct op het lichtnet is veel gevaarlijker.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 22 sep 2020, 20:23

Barry2001 schreef:Bert, ik hoop nog lang van je belevenissen in buizenland te kunnen genieten :D Maw kijk je een beetje uit, ook met de hoge spanningen enzo. Misschien is het goed een keer een dag over te slaan als het ff niet wil.

Dankjewel Barry En blij dat je zo bezorgd bent
En je hebt volkomen gelijk , maar dat ding staat sinds januari hier, en beloofd dat ik er in juni aan zou beginnen , maar ik wil hem nu weg
Klaar maken , nu alles zit tegen met trafo,s hier , :x
Alleen hoe meer het tegen zit des te vastberadener ik wordt, als een 200 gram hamer te licht is, Dan pak ik er een van een kilo :evil:
Er is een ander woord voor schiet me niet te binnen :think:
Ik heb nu een mooi gat in de plaat zitten welke door de trafo met Doos wordt bedekt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Pcdg
Berichten: 596
Lid geworden op: di 21 okt 2008, 14:24
Locatie: Den Haag

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Pcdg » di 22 sep 2020, 21:22


Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 22 sep 2020, 21:25

Pcdg schreef:[youtu_be] https://www.youtube.com/watch?v=06N8tzTOWrw [/youtu_be]

Geef niks om ramses Maar de tekst is heel toepasselijk :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 23 sep 2020, 17:42

Alles wat uit de weg geklemd en verder gegaan met de zaag
De trafo zit op het chassis ook de kappen over de UGT,s zitten er weer op O:)
en bezig de fragiele draadjes van de afgeschermde snoertjes aan de rca chassis delen te solderen
Ik ga dat volgende keren toch anders doen
Iets waar de soldeer pin rechtstreeks op de PCB past en erover een Diecast doosje
Dan zat ik te denken om de schakelaar op de deksel te schroeven en de bodem tegen het achter panneel schroeven :think:
Alleen ik kan die pokke doosjes van zeg 10 cm lang en 5 cm breed en 2-3 cm diep niet vinden bij conrad Iemand die een adresje weer of een link er naar bij Conrad , die zoekmachine is zo beroerd, dat ik er niks mee vind ik blijf zoeken :?
Vanavond er mee verder
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5052
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » wo 23 sep 2020, 19:16

https://www.tube-town.net/ttstore/chass ... 0-natural/

Maar een Alu hoek tussen boven en onderplaat doet het ook goed,als afscherming voor de ingangen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 23 sep 2020, 19:52

democles schreef:https://www.tube-town.net/ttstore/chassis-shop/hammond-chassis/hammond-1590-series/hammond-diecast-1590-natural/

Maar een Alu hoek tussen boven en onderplaat doet het ook goed,als afscherming voor de ingangen.

Hoi Demo O:)
Ja van uit een kant wel maar ik moet naar mijn LS aansluiting naast de RCA chassis delen naar de UGT boven op in dezelfde hoek
Anne wees me erop dat ik het daar moest afschermen
Vroeger draaide ik daar wat zilverpapier om of van printplaat een doosje of een conservenblikje ik pakte wat ik had liggen
Maar naar mate ik steeds meer mooie dingen op interrnet zag Ook hier, bij Barry bijvoorbeeld, heb ik er ook een schepje boven op gedaan :D
De lS aansluitingen zitten links en rechts van de RCA chassis delen
Zou je niet zeggen als je deze berg rommel zie :(
Maar het komt wel goed :sure:
Ohja ik heb bij AliExpress die doosjes gevonden 2 doosjes 60 mm x112 mm en 38 mm
Voor 11€ 2 doosjes
Hier de link naar die doosjes Peet
Krijg de link niet netjes tussen de haakjes maar het werkt :?
[url=€ 3,57 42% Off | Silver Aluminium Enclosure Electronic Diecast Stompbox Project Box Sizes 1590A 92x38x31mm/1590B 112x60x31mm/1590BB 120x95x35mm
https://star.aliexpress.com/share/share ... ocialShare]aluminium doosjes[/url]
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 24 sep 2020, 16:23

Zo weer een 10 draadjes gedaan alle draden naar de centertap hoog spannings wikkeling daar zitten de Elco,s op en de aardpunten kathode 7027 buizen ook de 230 zit erop en de afgezaagde draden aan de Chassis delen LSpreker aansluitingen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
PimDriessen
Berichten: 1094
Lid geworden op: wo 01 jan 2014, 14:41

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor PimDriessen » do 24 sep 2020, 17:38

Hoi Bert,
Die doosjes zijn ook dichter bij huis te vinden.
Groet,
Pim
https://www.vandijkenelektronica.eu/nl/ ... en-doosjes

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 24 sep 2020, 18:06

PimDriessen schreef:Hoi Bert,
Die doosjes zijn ook dichter bij huis te vinden.
Groet,
Pim
https://www.vandijkenelektronica.eu/nl/ ... en-doosjes

Ach Natuurlijk Stom dat ik daar niet aan gedacht heb
Alweer zolang geleden dat ik bij hun mn TV tuners voor de spectrum analyzer gekocht heb :D
Bedankt Pim
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11914
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » do 24 sep 2020, 18:52

Lekker bezig zo O:)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 23576
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Pjotr » do 24 sep 2020, 19:35

PimDriessen schreef:Hoi Bert,
Die doosjes zijn ook dichter bij huis te vinden.
Groet,
Pim
https://www.vandijkenelektronica.eu/nl/ ... en-doosjes

Zolang de voorraad strekt want het wordt niet meer gemaakt! Ik kocht ze in Haarlem bij HFelectronics, nu Display. Maar die raakt er langzaam doorheen.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 24 sep 2020, 20:01

Shadow schreef:Lekker bezig zo O:)

Ja hoor Gaat Lekker Geen rare dingen tot nu toe

Pjotr schreef
Zolang de voorraad strekt want het wordt niet meer gemaakt! Ik kocht ze in Haarlem bij HFelectronics, nu Display. Maar die raakt er langzaam doorheen

Dan denk ik er nog een paar extra te bestellen bij van Dijken
Dan kan ik dat al mee proberen en eventueel de print aanpassen

De Vooruit gang Annastacia

Getest zijn ingangen √
Getest de spanning op de 230 trafo √
Getest de spanning op de gelijkrichter print en elco,s hoogspanning netje 440 volt onbelast √
Nou hoop ik maar dat niemand met meer als 230 volt en zonder buizen erin de versterker aan zet :sure:
Gloeispanning op de ECC99 getest √
De Ontbrom potmeter zit erop aangesloten √
Nog te doen :-k
1, De 7027 van gloeispanning voorzien
2, Het chassis aarden ,p
3, Buizen erin
4, Aardscherm transformator aansluiten Moet ( even ) terug lezen waarop
Veiligheid aardpunt Net entree of na de Bruggelijkrichter tussen aarde en chassis :think: :think:
En dan moet hij weer kunnen spelen O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » do 24 sep 2020, 21:00

OpaBert schreef:4, Aardscherm transformator aansluiten Moet ( even ) terug lezen waarop
Veiligheid aardpunt Net entree of na de Bruggelijkrichter tussen aarde en chassis :think: :think:
En dan moet hij weer kunnen spelen O:)
Zet 'm maar aan de netaarde.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 24 sep 2020, 21:14

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:4, Aardscherm transformator aansluiten Moet ( even ) terug lezen waarop
Veiligheid aardpunt Net entree of na de Bruggelijkrichter tussen aarde en chassis :think: :think:
En dan moet hij weer kunnen spelen O:)
Zet 'm maar aan de netaarde.
Anne

Doe ik Anne
Bedankt O:) :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » vr 25 sep 2020, 22:20

De Vooruit gang Annastacia

Getest zijn ingangen √
Getest de spanning op de 230 trafo √
Getest de spanning op de gelijkrichter print en elco,s hoogspanning netje 440 volt onbelast √
Nou hoop ik maar dat niemand met meer als 230 volt en zonder buizen erin de versterker aan zet :sure:
Gloeispanning op de ECC99 getest √
De Ontbrom potmeter zit erop aangesloten
De 7027 van gloeispanning voorzien √
Aardscherm zit aan aardpunt net entree √
Het chassis is geaard √
NOG TE DOEN
1 moet de Luidspreker aansluiting ook nog aan chassis verbinden Waar is dat nog van belang Dicht bij de 7027 of bij de Ingang ECC99 :?: geen idee hoe ik dat ervoor had zitten De decoupeerzaag was erg scherp :sure:
2 Buizen erin
Wordt erg spannend O:)
Zou hij weer kunnen spelen :?: of vliegt de aardlekschakelaar eruit of gewoon de 16Amp zekering in de meterkast
Brandblusser paraat :-s
Kijken of de foto gelukt is
En ik heb een aardschema getekend waar ik de middentap van de diverse gloei en hoogspanning wikkeling aan het chassis heb verbonden
Ik heb precies tussen de 7027 links en recht een m3 boutje met kartelringen aan het chassis en daar zitten de midden tap op van de Gloei en hoogspanning winding Zo ook bij de 2 ECC99 gedaan alleen heb ik de Min B++ met een draadje van af de Min B+ tussen de 2 eindbuizen
Genomen en niet helemaal van de trafo Mijn gedachte was dat ik nu een schonere min heb :-k Zal wel larie koek zijn :lol:
Op het aard schema moet dus de LS min ook nog getekend worden
Anne waar doe ik die het beste vandaan halen :?:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 707
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » vr 25 sep 2020, 22:27

Het ziet er al weer een stuk beter uit dan die ravage van afgelopen week Bert.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » vr 25 sep 2020, 22:51

OpaBert schreef:NOG TE DOEN
1 moet de Luidspreker aansluiting ook nog aan chassis verbinden Waar is dat nog van belang Dicht bij de 7027 of bij de Ingang ECC99 :?: geen idee hoe ik dat ervoor had zitten De decoupeerzaag was erg scherp :sure:
Op het aard schema moet dus de LS min ook nog getekend worden
Anne waar doe ik die het beste vandaan halen :?:
Er zit in deze versterker geen tegenkoppling vanuit de LS-aansluiting.Dan doet het er niet zoveel toe, bijv bij de aarde van de kathodeweerstanden van de eindbuizen.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » vr 25 sep 2020, 23:09

douwebakker schreef:Het ziet er al weer een stuk beter uit dan die ravage van afgelopen week Bert.

Ja gelukkig wel Douwe Pff ik zit er nu weer met plezier aan het werken
Maar het moet echt weg Douwe ik wil weer met frisse blik en dromen van wat anders Heb nog zoveel projecten O:)

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:NOG TE DOEN
1 moet de Luidspreker aansluiting ook nog aan chassis verbinden Waar is dat nog van belang Dicht bij de 7027 of bij de Ingang ECC99 :?: geen idee hoe ik dat ervoor had zitten De decoupeerzaag was erg scherp :sure:
Op het aard schema moet dus de LS min ook nog getekend worden
Anne waar doe ik die het beste vandaan halen :?:
Er zit in deze versterker geen tegenkoppling vanuit de LS-aansluiting.Dan doet het er niet zoveel toe, bijv bij de aarde van de kathodeweerstanden van de eindbuizen.
Anne

Ok Anne
Ik zal eens wat uitproberen met een aardpunt bij de 7027 en de ECC99
En is goed op de Harmonische vervorming kijken op de Analyzer mode Is super leuk O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9250
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » ma 28 sep 2020, 9:35

:rofl: Nog nooit me zo netjes gehouden aan een aard circuit en ik heb een prachtige Ultrasoon Oscillator :rock: :rock: :rock: :rock: op 253 Khz :lol:
:( Hoe krijg ik dat weg :?: :?: :?: :?:
Zere vinger ik stootte met de rug van mn hand tegen de nog niet onladen Elco voor de smoorspoel is een klein gaatje in en mn ringvinger tegen de gnd
Er zit geen werstand met Led over
Nu wel
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15076
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » ma 28 sep 2020, 11:53

Eigenlijk heb je zo'n hoge frequentie niet nodig in een versterker en dan nog zoveel dat ie oscilleert :-s
Kan komen doordat bedrading ergens te dicht bij elkaar zit.
Tussen pin 1 en 7 zou een stopweerstand mogen, zit nu een draadje (volgens schema)
Je zou ook de stopweerstanden R8 en R9 (1k) kunnen vervangen door 10k.
Of misschien oscilleert het enkel wegens meetsnoeren te dicht bij elkaar :sure: .
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, cool en 1 gast