Annastasia Triode Dick

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14890
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » wo 05 aug 2020, 23:23

douwebakker schreef:Het was stil met de kap erop dus waarom zou die ineens wel de brom veroorzaken.
Nou ja, door het veranderen van de temperatuur kan de spanning in het metaal veranderen.[/quote]Ach, wie weet.Zou de boel dan bij een bepaalde temperatuur net op 50Hz in resonantie komen :think:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » wo 05 aug 2020, 23:52

Ik denk dat we eerst maar even gaan slapen. De stekker er uit, anders houdt de brom ons nog uit de wakker.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 9:34

Draden doorgesoldeerd Anne ,Douwe ,Demo , leek toch allemaal in orde ,
Maar ik moet de trafo er toch uit uithalen Ik heb alle rubbers eronder kapot gedraaid
Verwacht elk ogenblik visite Misschien vanmiddag als het niet te heet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » do 06 aug 2020, 10:21

Nog een mogelijkheid: als de kap er op zit kan de transformator warmer worden omdat deze dan minder de warmte kan afgeven. Het is maar een idee hoor.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 841
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor hardbats » do 06 aug 2020, 10:24

Maar hij bromt echt meteen als je hem aan zet, ook al is die koud.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » do 06 aug 2020, 10:28

hardbats schreef:Maar hij bromt echt meteen als je hem aan zet, ook al is die koud.

Dan kunnen we die mogelijkheid wegstrepen. Als je nog de ruimte hebt dan kun je de trafo ook op trillingsdempers zetten. Deze zijn ook beschikbaar in M4 en M5. De trafo komt dan wel 10 of 15 mm omhoog.
Laatst gewijzigd door douwebakker op do 06 aug 2020, 11:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 11:26

Ik ga de draadeinden uit de trafo schroeven en ik heb isolatie ringen net als om een TO220 te isoleren met een m3 boutje
Die Isolatie ringen bussen heb ik in m4-5-6 niet veel
ik heb er 8 nodig dus als er ergens een kapot kan ik die vervangen
En messing draadeind heb ik ook er zit nu pispotten ijzer in dat vervang ik meteen
Dus ik ga die trafo even optimaliseren
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 11:45

douwebakker schreef:
hardbats schreef:Maar hij bromt echt meteen als je hem aan zet, ook al is die koud.

Dan kunnen we die mogelijkheid wegstrepen. Als je nog de ruimte hebt dan kun je de trafo ook op trillingsdempers zetten. Deze zijn ook beschikbaar in M4 en M5. De trafo komt dan wel 10 of 15 mm omhoog.

Dat gaat niet kan hoog uit 2 mm omhoog i.v.m. Met de hoogte van die kap
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » do 06 aug 2020, 12:03

Deze is 8mm en vond ik bij Verpas.nl maar dat is te hoognatuurlijk
trillingsdemper.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 12:29

douwebakker schreef:Deze is 8mm en vond ik bij Verpas.nl maar dat is te hoognatuurlijktrillingsdemper.png

Ja bovendien is het met dingen denk ook dat afh van het gewicht je de juiste moet hebben en aantal :think:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4976
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » do 06 aug 2020, 12:35

En een laagje,,rups,, siliconenkit er onder,is dat wat?
Trafo een tijdje op afstand blokjes (roer stokje) zetten om de kit te laten uitharden voordat de trafo er definitief op kan.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » do 06 aug 2020, 13:13

democles schreef:En een laagje,,rups,, siliconenkit er onder,is dat wat?
Trafo een tijdje op afstand blokjes (roer stokje) zetten om de kit te laten uitharden voordat de trafo er definitief op kan.

dat heeft geen zin. Het boutje maakt dan evengoed dat de akoestische koppeling blijft.
Maar Bert, kun je de kap ook met afstandsboutjes iets omhoog doen? Of is dat geen gezicht.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4976
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » do 06 aug 2020, 13:39

dat heeft geen zin. Het boutje maakt dan evengoed dat de akoestische koppeling blijft.


Niet als je die doorvoer rubbers gebruikt!
Dan zijn de boutjes ontkoppeld van het chassis.
Het punt is dat de trafo te zwaar is voor de doorvoer rubbers en om dat op te vangen.......

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » do 06 aug 2020, 13:56

Hoi Demo, bedoel je het zo:
trafo montage.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 572
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » do 06 aug 2020, 13:58

douwebakker schreef:Hoi Demo, bedoel je het zo:trafo montage.JPG

Ben je ongeveer 3 a 4 mm nodig
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4976
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » do 06 aug 2020, 14:41

Ja meestal doe ik het zo en dan met een carrosserie ringen,die verdelen het gewicht beter over de rubbers.

Maar het gewicht van de trafo doet na een aantal jaren het rubber inzakken waardoor je trafo los komt te staan,vandaar mijn voorstel van de extra siliconen rups er onder.
Of een rubber matje er onder,maar dat lijkt me niet praktisch als alles al gemonteerd is.

Douwe,in je tekening staat een afstandbusje ,werk je met draadeinden dan hoeft dat niet ,de moer waarmee je de draadeind vast zet,of te wel het trafo pakket opsluit valt in de rubber tule en fungeert dan als afstandbus.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op do 06 aug 2020, 16:34, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 15:15

Zo had ik het gemonteerd en nog 2 rubber in het midden Maar ik heb ze helemaal naar de kloten gedraaid om proberen die brom te verminderen :(
Geen M5 messing kunnen kopen Dacht dat ik een meter had liggen Maar dat bleek M4 te zijn
Ik heb wel RVS kunnen kopen en als ik het me goed herinner mag dat ook
In de hoeken van een trafo om het blik pakket vast te drukken
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 17:30

De trafo staat nu los ik kan dus eronder wel wat kit doen alleen moet zuurvrije zijn anders is het middel erger dan de kwaal
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4976
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » do 06 aug 2020, 17:59

Zuurvrij weet ik niet,effe proberen in hoeverre het de verf oplost,denk het niet,de verf is niet vers meer.... :mrgreen:
En azijn is wat anders dan thinner.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 19:48

Nou je wil niet weten wat dat me koper doet Alleen de damp al Het zal wel mee vallen maar je potmeter schakelaars worden er niet beter van
Heb een behuizing dicht gekit met een koppeling met koax cabel er in
Na een jaar weer opgegraven Alles droog maar de afscherming koax was helemaal verteerd
Nou nieuwe draadeinden rvs erin goed geïsoleerd
De trafo rondom op rubbers 3 x alles aan getrokken maar een zachte brom krijg ik niet weg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4976
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » do 06 aug 2020, 20:39

maar een zachte brom krijg ik niet weg


Tja,niets meer aan te doen.
Is er mee te leven?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 06 aug 2020, 22:09

democles schreef:
maar een zachte brom krijg ik niet weg


Tja,niets meer aan te doen.
Is er mee te leven?

Als die kap erover weer mee gaat zingen op 50hz dan niet , dan soldeer ik de trafo eruit en stuur ik hen op naar AE
De brom ligt niet aan de opstelling , of belasting en een trafo in een pakket voor een buizen versterker mag je een stille trafo verwachten
Althans dat is mijn gedachte En ik denk ook van WIl Blauw AE
Dus ik verwacht geen groot verschil van inzicht Misschien kunnen ze de trafo in gieten in een doos :?:
Morgenochtend ga ik die kap erop zetten Wordt het niet harder Dan is OpaBert Klaar. O:)
Zoniet zien we wel hoe het gaat das ff afwachten maar heb goede hoop op een nette afwikkeling
Dat was met mijn 62 graden trafo ook, kreeg een nieuwe trafo tegen kostprijs Wat ik nog een flink bedrag vond 88€
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4976
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » vr 07 aug 2020, 1:43

Oke,

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9050
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » vr 07 aug 2020, 11:13

Ikheb de kap erop gezet maar die raakt de boven kant van de trafo
En maakt het erger
Ben al zeiknat van het zweet
Anne ik nog even wat minder vermoeiends proberen morgeN
En dat is beide versterkers een greatz voeden en niet met twee diodes dus elke versterker zijn eigen winding ?
Wat denk je daarvan Anne ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14890
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » vr 07 aug 2020, 12:35

OpaBert schreef:Ikheb de kap erop gezet maar die raakt de boven kant van de trafo
En maakt het erger
De onderkant van de kap van een sierrand voorzien ? Bijv een overlangs opengesneden ventielslangetje.En niet te hard aandraaien (locktite ?) blijft 't wat veerend.
Anne ik nog even wat minder vermoeiends proberen morgen
En dat is beide versterkers een greatz voeden en niet met twee diodes dus elke versterker zijn eigen winding ?
Wat denk je daarvan Anne ?
Ik denk dat je er niks mee opschiet.Je moet dan kontakt 20 van de trafo opsplitsen en hopen dat de isolatie tussen de twee wikkelingen goed genoeg is.
En 0,6V verliezen :shock: :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HuaweiBots-114.119.137.x, Splinter226 en 1 gast