Annastasia Triode Dick

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11457
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 04 aug 2020, 21:26

Ja ik vergeet altijd dat jij in een slechte hoek zit Bert...

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 21:28

Zal morgen een foto sturen En het vliegt door twee scheidings transformatoren heen of ze niet bestaan
Ja dar echt een beroerde hoek Joram vanmiddag gemeten 222 volt terwijl er ook uren zijn dat ik 232 volt heb :!:
Ik zou best een schrijfer er aan willen hangen Maar het moet in een minuut twee sprongen kunnen laten zien
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11457
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 04 aug 2020, 21:49

OpaBert schreef:Zal morgen een foto sturen En het vliegt door twee scheidings transformatoren heen of ze niet bestaan
Ja dar echt een beroerde hoek Joram vanmiddag gemeten 222 volt terwijl er ook uren zijn dat ik 232 volt heb :!:
Ik zou best een schrijfer er aan willen hangen Maar het moet in een minuut twee sprongen kunnen laten zien


Ik heb hier 232V vrij constant en 49,9-50,1Hz, voltage gaat wel es een paar volt op en neer maar dat is niet zo schokkend, dc is hier ook minimaal. Maar ik heb er alsnog Schäffner 2010b netfilters tussen zitten.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 21:51

Die filters zitten die net buiten je versterker of in je meter kast ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11457
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 04 aug 2020, 21:54

OpaBert schreef:Die filters zitten die net buiten je versterker of in je meter kast ?


In m’n spanningsbewaker;

A8476525-0BE9-4E80-AF16-9D8F17131C64.jpeg


Alles qua audio wordt door hem gevoed O:)
Zal ik kijken of ik nog zo’n filter voor je heb? Neem ik hem donderdag mee :bakkie:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 21:58

Dat is leuk Joram :bakkie:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 814
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor hardbats » di 04 aug 2020, 21:59

Shadow schreef:
OpaBert schreef:Die filters zitten die net buiten je versterker of in je meter kast ?


In m’n spanningsbewaker;

A8476525-0BE9-4E80-AF16-9D8F17131C64.jpeg

Alles qua audio wordt door hem gevoed O:)
Zal ik kijken of ik nog zo’n filter voor je heb? Neem ik hem donderdag mee :bakkie:


Zet je zoiets gewoon voor de stekkerdoos waar al het audio spul in gaat?

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11457
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 04 aug 2020, 22:16

Jup, min of meer, ik heb 2 powercon uitgangen die ieder door hun eigen filter gaan en met 10A snel afgezekerd zijn om de boel wat beter te beschermen, verder zit er een Omron voltage bewaker redelijk werkeloos te zijn, maar die kan 2 relais af laten vallen indien de spanning buiten de +/- 10% komt.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 22:53

Shadow schreef:Jup, min of meer, ik heb 2 powercon uitgangen die ieder door hun eigen filter gaan en met 10A snel afgezekerd zijn om de boel wat beter te beschermen, verder zit er een Omron voltage bewaker redelijk werkeloos te zijn, maar die kan 2 relais af laten vallen indien de spanning buiten de +/- 10% komt.

Denk dat die omron hier wel afgaat Alleen verrekte vervelend als je in de donker zit Maar om m in een kastje te stoppen waar je de audio installatie mee beschermdof een tegen overspanning en de rommel weg filterd dat vinden de diodes wel fijn in de gelijkrichter
Of het moet een GZ34 zijn die heeft daar lak aan Of een 83 kwikdamp gelijkrichter
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4949
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » di 04 aug 2020, 23:17

Denk niet dat het DC is op het net,dan hadden je andere KT bakken er ook last van!

Als het trafo niet is,misschien de Anode spanning monitoren op schommelingen voor evt. oscillaties .

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 05 aug 2020, 8:42

democles schreef:Denk niet dat het DC is op het net,dan hadden je andere KT bakken er ook last van!

Als het trafo niet is,misschien de Anode spanning monitoren op schommelingen voor evt. oscillaties .

Ja jij slaat de spijker op de kop
Het moet zijn wat Anne opperde of de trafo is kapot
Vanmiddag komt HardBats de versterker naar de schuur sjouwen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 05 aug 2020, 20:01

Hardbats heeft voor een kop koffie de versterker naar mn schuurtje gedragen
Daar nog aan gezetHHMMMM[size=150]mmmmmm[/size]
Na de warme hap en rustpauze weer naar mn schuurtje Kap van de trafo af
Foto gemaakt van de draden op de trafo
Gelijk richt printje bekeken 8-[
Nergens iets los of bijna sluiting
Aan gezet OORDOVENDE Stilte :? wat nu weer :-s :-s
Ik begrijp hier niets van Gad kap er op zetten
Licht brommetje Die kap werk als een draadloze luidspreker
Met weer uit zetten en weer aan hoorde ik iets wat op een vonk overslag leeg Toeval of was het iets anders :?:
Ohja over de Trafo slodeer lippen Zit normaal een krimpkous
Dat heb ik terug geschoven om alles te kunnen bekijken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » wo 05 aug 2020, 20:37

Denk je dat de kap gaat meetrillen Bert? Als ze van staalplaat gemaakt zijn kan dat wel natuurlijk. Maar dan zou de fabrikant toch ook wel klachten krijgen? Je hebt contact met ze gehad, en wat zeiden ze ervan.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 05 aug 2020, 20:41

douwebakker schreef:Denk je dat de kap gaat meetrillen Bert? Als ze van staalplaat gemaakt zijn kan dat wel natuurlijk. Maar dan zou de fabrikant toch ook wel klachten krijgen? Je hebt contact met ze gehad, en wat zeiden ze ervan.

Ik heb alleen over de trafo brom gepraat en niet over het mee resoneren van de kap
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » wo 05 aug 2020, 20:51

Oh, en je schrijft "Licht brommetje Die kap werk als een draadloze luidspreker" of lees ik dat verkeerd.
Eigenwijs is ook wijs!

toetertje
Berichten: 2308
Lid geworden op: ma 29 feb 2016, 18:05
Locatie: Omgeving Enkhuizen.

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor toetertje » wo 05 aug 2020, 20:58

douwebakker schreef:Oh, en je schrijft "Licht brommetje Die kap werk als een draadloze luidspreker" of lees ik dat verkeerd.


Hij heeft met de leverancier, alleen over de trafo brom gesproken, niet over de trafokap. :wink:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11457
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » wo 05 aug 2020, 21:08

Die kappen zijn toch van Alu mag ik hopen?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 05 aug 2020, 21:25

Shadow schreef:Die kappen zijn toch van Alu mag ik hopen?

Helaas echt onvervalst Ijzer :( je voelt gewoon het magnetisch in de kap als je hem laat zakken
Ik denk dat ik het aan de opgenomen stroom kan zien mooi proefje voor morgen
Ik heb nog één aluminium kap staan die past Maar past niet bij de AE kappen over de ugt
Uiteraard is de steek net wat anders Als ik die gebruik moet gaten uit vijlen :(
Was ik niet van plan te doen Je kan niet terug omdat je dan de gaten zichtbaar worden
De hoogte is maar net goed de kap zit 2 mm boven de trafo
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 814
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor hardbats » wo 05 aug 2020, 21:43

Maar zonder kap is de versterker dus helemaal stil?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » wo 05 aug 2020, 21:53

Kijk de soldering van de draden uit de trafo naar de kontakten 18 t/m 22 ook maar na.
Die heb je niet zelf gedaan, hoeft er maar een slecht te zitten (dienen ook als doorverbinding van de verschillende windingen) en 't gaat mis.
Met de kap te bewegen, bewegen de draden ook en dan geeft een slecht kontakt misschien geknetter.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » wo 05 aug 2020, 21:57

Ah!buis schreef:Kijk de soldering van de draden uit de trafo naar de kontakten 18 t/m 22 ook maar na.
Die heb je niet zelf gedaan, hoeft er maar een slecht te zitten (dienen ook als doorverbinding van de verschillende windingen) en 't gaat mis.
Met de kap te bewegen, bewegen de draden ook en dan geeft een slecht kontakt misschien geknetter.
Anne

Verhip je bedoelt de wikkeldraad dat die slecht gesoldeerd zit :?: :wink: dankje dat geeft weer moed
En Ik hoor de trafo ook zonder kap met mijn oor bij de trafo
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11457
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » wo 05 aug 2020, 22:04

De kap versterkt het alleen maar waarschijnlijk?

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 814
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor hardbats » wo 05 aug 2020, 22:08

Maar dan is de kap niet het probleem, die vergroot het probleem alleen.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » wo 05 aug 2020, 22:12

OpaBert schreef:Verhip je bedoelt de wikkeldraad dat die slecht gesoldeerd zit :?: :wink: dankje dat geeft weer moed.
En Ik hoor de trafo ook zonder kap met mijn oor bij de trafo
Dat een trafo bromt is normaal, vormverandering door magneetveld.Een UGT kun je ook horen zingen O:)
Het was stil met de kap erop dus waarom zou die ineens wel de brom veroorzaken.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » wo 05 aug 2020, 22:46

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Verhip je bedoelt de wikkeldraad dat die slecht gesoldeerd zit :?: :wink: dankje dat geeft weer moed.
En Ik hoor de trafo ook zonder kap met mijn oor bij de trafo
Dat een trafo bromt is normaal, vormverandering door magneetveld.Een UGT kun je ook horen zingen O:)
Het was stil met de kap erop dus waarom zou die ineens wel de brom veroorzaken.
Anne

Nou ja, door het veranderen van de temperatuur kan de spanning in het metaal veranderen.
Eigenwijs is ook wijs!


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Biarritz, CCBot, HuaweiBots-114.119.128.x, HuaweiBots-114.119.144.x, Wasverzachter en 1 gast