Annastasia Triode Dick

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5065
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor democles » ma 03 aug 2020, 16:25

Mooi dat ie af is Bert :goedzo:

Jammer dat je geen verslag hebt gedaan hoe je en waar je de aardpunten hebt geplaatst.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15086
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » ma 03 aug 2020, 16:47

Ziet er idd heel mooi uit :goedzo:
Waarschijnlijk ook omdat je vanbuiten niet ziet hoeveel bloed zweet en tranen erin zit :hide: :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 890
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor hardbats » ma 03 aug 2020, 17:39

Knappe bak Bert. Daar moeten ze veel plezier van hebben :goedzo:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » ma 03 aug 2020, 17:40

democles schreef:Mooi dat ie af is Bert :goedzo:

Jammer dat je geen verslag hebt gedaan hoe je en waar je de aardpunten hebt geplaatst.

Dankjewel Demo :D
Bij deze
Van alle aardpunten op de trafo een draad naar aardpunt op de Min eerste Elco
Daarvandaan 1 draad naar kathode aansluiting 7027A en daar vandaan naar Fasedraaier een draad
F271AF21-1D54-4D8A-AE3A-FFCF6D8492BE.gif

50CB31FF-40F9-4BDC-BFCA-D5EE024042A3.jpeg


Ah!buis schreef:Ziet er idd heel mooi uit :goedzo:
Waarschijnlijk ook omdat je vanbuiten niet ziet hoeveel bloed zweet en tranen erin zit :hide: :lol:
Anne

O:)
Haha :lol: toen het niet wilde werken met die Verkeerde 10K Schermrooster weerstand was ik het wel zat
Had niet verwacht op een 18 jaar oud ontwerp dat daar nog zo,n fout in zit
Douwe en Anne zagen het gelukkig
Wat mij wel opviel tijdens de vervanging van 1,09K naar 1,0K Schermrooster weerstand dat daar ook de vervorming THD mee afnam met een half %
Daar zit dus wel enige verandering van de werking buis in met die 10% toename G2 spanning en Stroom
Of dit nu een samen loop van omstandigheden is geweest :think:
Ik heb ook die Auricaps eruit gegooid en er deze voor in de plaats gezet
Dan zou ik de weerstanden weer moeten wijzigen om dat te weten, :-k dat doe ik niet Ben er gewoon te lui voor
Maar zou dat kunnen Anne ?
Bedankt voo de complimenten Bas
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
PimDriessen
Berichten: 1102
Lid geworden op: wo 01 jan 2014, 14:41

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor PimDriessen » ma 03 aug 2020, 17:56

Hoi Bert,
Dat heb je weer mooi gemaakt, mijn complimenten. :goeie:
Ik ga je volgende ontwerp ook op de voet volgen.
Groet,
Pim

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 712
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » ma 03 aug 2020, 18:17

Hoi Bert, je schreef:Ik heb ook die Auricaps eruit gegooid en er deze voor in de plaats gezet.
Jij durft wel.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » ma 03 aug 2020, 19:48

Ik wel ik heb met de eigenaar verlegd Douwe en beschreven dat ze 400 volt pp zijn en er 450 volt op komt de eerste paar seconden
En als die kapot gaat en de buizen kapot gaan
met de klap die er uit komt ook nog een speaker
Dus 630 volt DC C,s in gezet MK Polyester
Bas heeft hem boven weg gezet en de boel heb ik ook even aan gesloten en een stukje Blues er op
Nou dat klinkt reuze goed Douwe
Heb er ook 2 mooiere knoppen op gezet Ziet het er ook mooier mee uit O:)
Oor tegen de luidspreker volume op maximaal Geen Brom Helemaal niets ook geen ruis :shock:
Als dat eind van de week nog is dan moeten we een ophaal datum bespreken :wink:
Maar het klinkt Reuze goed voor zo,n simpele versterker en geen Hi End Condensatoren :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15086
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » ma 03 aug 2020, 20:21

OpaBert schreef:Wat mij wel opviel tijdens de vervanging van 1,09K naar 1,0K Schermrooster weerstand dat daar ook de vervorming THD mee afnam met een half %
Daar zit dus wel enige verandering van de werking buis in met die 10% toename G2 spanning en Stroom
Of dit nu een samen loop van omstandigheden is geweest :think:
Is wel 10% verschil in weerstand maar niet in spanning of stroom, de weerstand is een heel klein deel van het circuit.
Ik heb ook die Auricaps eruit gegooid en er polyester-film-capacitor-630v/condensator-470-nf voor in de plaats gezet
Gelukkig maar, die je eerst aangaf waren 400V, is te weinig.
Dan zou ik de weerstanden weer moeten wijzigen om dat te weten, :-k dat doe ik niet Ben er gewoon te lui voor.
=D> :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 712
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » ma 03 aug 2020, 21:23

Bert, je moet er niets meer aan doen. Gewoon even een weekje gaan genieten van je werk. Klaar is klaar.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » ma 03 aug 2020, 21:32

douwebakker schreef:Bert, je moet er niets meer aan doen. Gewoon even een weekje gaan genieten van je werk. Klaar is klaar.

Ja doe ik Douwe
De Bass rolt je tegemoet HardBats was ook best gecharmeerd ervan kreeg ik indruk
Afijn laat hm dat zelf maar verwoorden
Het klinkt dus heel anders dan een supertriode Dat is bijna Transistor Maar in andere passages waar de nadruk meer ligt op muziek van bijvoorbeeld Mark knofler in Dire Streight dat is zo strak gespeeld Dan is de supertriode heerlijk strak
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1459
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Muug » di 04 aug 2020, 10:02

Ik heb enkele jaartjes geleden ook de Annastasia gemaakt. Totaal fout geaard volgens sommigen hier, omdat ik braaf het schema van Dick gevolgd heb. :-) Maar hij klinkt gewoon prachtig.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 11:16

Muug schreef:Ik heb enkele jaartjes geleden ook de Annastasia gemaakt. Totaal fout geaard volgens sommigen hier, omdat ik braaf het schema van Dick gevolgd heb. :-) Maar hij klinkt gewoon prachtig.

Ok Muug
Deze daar mag je je hoofd in de speaker steken Volume knop op Max en totale stilte
Daar werd ik al direct bij mee O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Muug
Berichten: 1459
Lid geworden op: wo 31 jan 2007, 12:33
Locatie: East Flanders Fields

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Muug » di 04 aug 2020, 11:17

jazeker,mijn exemplaartje is ook zo wonderlijk stil.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 11:21

Muug schreef:jazeker,mijn exemplaartje is ook zo wonderlijk stil.

Ik heb nog een interessant stukje gevonden over de lage frequenties van Menno vd Veen
Iets met grondtoon en boventonen Dat verklaart veel waarom een versterker welke 20 hz nauwelijks 1 watt levert zo lekker kan klinken
Zal in scannen en plaatsen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 11:36

Bij deze
toen ik er eventjes aan het meten was mat ik dat bij 40Hz nog net 20 watt haalbaar was zonder rare sinus
bij 15Hz was dat nog geen 1 watt :!:
ik draaide tijdens gebruik een stuk Blues een stevig stuk muziek met een flinke Bass :rock: :rock: :rock: :rock:
en ik was verbaasd hoe goed dat het klonk
Dit artikel verklaart dat (denk ik )
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 12:47

Ik wordt nu opeens geplaagd door mechanische brom Wat een zeperd Kan ik weer aan de gang met dat ding
Verder speelt hij normaal
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 15:32

Nu vanmiddag de Versterker aan gezet Met inschakelen een Hmmmmm werd zachter tot de buizen stroom beginnen te trekken en HMMMMM
niet om aan te horen Als ik die plaatstalen doos er af haal in het minder Maar niet weg
Versterker is in de tussentijd niet van zijn plek geweest niets mee gedaan tot 12:15 vanmiddag toen ik plat ging
Ik kon niet blijven liggen
Alles los gehad trafo staat op rubber helpt niet los vast zetten Heb wel eens met 3000 watt trafo in een stalen kast het bijna zelfde effect gehad waar bij door het strooiveld van de trafo een stroom ging lopen door de kast
Een bout eruit brom weg
Bout erin Weer brom na een poosje werd de bout zelfs warm :shock:
Daar moest ik hier ook aan denken
Maar dat is hier niet het geval
Ik begin te denken dat de trafo niet goed meer is Want hij wordt nu warm en de net spanning is 222 volt
De brom is weg als ik de buizen eruit trek
Spanningen zijn ok 320 volt is onbelast 322 volt belast 287 volt Dat is best veel dat het inzakt :think:
Vanavond komt mn zoon misschien en kan die de versterker naar de werkplaats brengen
Zo wordt het niks
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15086
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Ah!buis » di 04 aug 2020, 18:21

Kijk 's of een van deze trafo-aansluitingen wel goed vast zit.
Met één los krijgje enkelfasige gelijkrichting, zakt de voeding veel meer in en de trafo is er ook niet zo gelukkig mee.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 20:24

Ah!buis schreef:Kijk 's of een van deze trafo-aansluitingen wel goed vast zit.
Met één los krijgje enkelfasige gelijkrichting, zakt de voeding veel meer in en de trafo is er ook niet zo gelukkig mee.
Anne

Heb ik gecontroleerd Anne Dat was ook mijn gedachte Maar de spanning is net zo hoog als voorheen
Even was ik in de war toen ik na 40x ronddraaien van de versterker de stekker er halfuit was
Ik hoop dat Bas morgen even de versterker in de schuur kan dragen
Ik snap niet wat er mis is
Ik mort de scoop erbij hebben Dan kan ik meer zien
De draden zitten vast Diodes zijn nog goed Maar er gaat iets mis :(
Heb al contact gehad met AE die willen zeker helpen als de trafo stuk is
Maar ik begrijp er niks van 8-[
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11983
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 04 aug 2020, 20:39

Elco om zeep?

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 712
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » di 04 aug 2020, 20:42

Bert, Soms is het lichtnet dusdanig vervuilt dat er een gelijkstroom komponent uit het stopcontact komt. je kunt dan een diodebrug in de voedingskabel opnemen. De plus en de min kortsluiten en de 2 wisselaansluitingen in serie met de fase(of de nul)
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 20:48

douwebakker schreef:Bert, Soms is het lichtnet dusdanig vervuilt dat er een gelijkstroom komponent uit het stopcontact komt. je kunt dan een diodebrug in de voedingskabel opnemen. De plus en de min kortsluiten en de 2 wisselaansluitingen in serie met de fase(of de nul)

Die heb ik tussen de lichtnet aarde en de min voeding die aan gnd zit
En die vervuiling is heel erg hier
En de netspanning gaat hier met 4-5 volt op en neer
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 11983
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor Shadow » di 04 aug 2020, 20:49

Dat moet dan nogal een dc component zijn hoor...

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9277
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » di 04 aug 2020, 20:52

Shadow schreef:Dat moet dan nogal een dc component zijn hoor...

Kan je wel een foto sturen van het lichtnet hier
Dat ziet er niet uit Joram
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 712
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastasia Triode Dick

Berichtdoor douwebakker » di 04 aug 2020, 21:25

Shadow schreef:Dat moet dan nogal een dc component zijn hoor...

Als de dc component groter is dan 1,4 V helpt een brugcel ook niet meer.
Eigenwijs is ook wijs!


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast