Annastasia Triode Dick

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Annastasia Triode Dick

Berichtdoor OpaBert » do 04 jun 2020, 12:43

Een project om een wat oudere man te helpen met de bouw er van
Dit is wat ik gekregen een hoop spul waar ik niets aan heb
De bovenplaat is 2 mm veel te licht voor deze transformatoren
Dus daar moet ik een versteviging onder maken
Ook de buisvoet gaten dat kan mooier
Dat hoop ik op te lossen met deze plaatjes
2A86E9E6-27A5-4F32-A75C-7FCAC73E977D.jpeg

De trafo,s heb ik al recht gezet maar de gaten voor de dozen kloppen niet
Of ze moeten onder een heftruck bijgwerkt worden :-k
Ik heb gevraagd of ze die opsturen
Dan kan ik dat ook doen voor er bedrading in zit
Er wordt aan gewerkt O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » do 04 jun 2020, 14:51

Mooi spul :goedzo:

Jammer van die bovenplaat.

Zou zelf niet beginnen met die plaatjes,maar een nieuwe bovenplaat maken,het wegwerken van die verkeerde gaten er in ga je je toch aan ergeren.
Dan kunnen de eindbuizen ook naar achteren waar ze beter op hun plaats zijn.

Voor die meerstanden schakelaar heb ik in SPRINT een sjabloon gemaakt,mocht het zo ver zijn dan PB je maar.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » do 04 jun 2020, 15:11

democles schreef:Mooi spul :goedzo:

Jammer van die bovenplaat.

Zou zelf niet beginnen met die plaatjes,maar een nieuwe bovenplaat maken,het wegwerken van die verkeerde gaten er in ga je je toch aan ergeren.
Dan kunnen de eindbuizen ook naar achteren waar ze beter op hun plaats zijn.

Voor die meerstanden schakelaar heb ik in SPRINT een sjabloon gemaakt,mocht het zo ver zijn dan PB je maar.

Ja jij hebt volkomen gelijk en ik ben er vanmiddag ook direct aan begonnen :D
Ik had omdat ik nooit iets gezet had voor de cta4 een extra plaat aluminium besteld en die komt nu mooi van pas
Dus hup decoupeerzaag Slijptol er bij een paar stukken schilders plakband.
In een anderhalf uur alles op maat :D
Daar erger ik me niet aan
En je aanbod vwb de print neem ik graag aan Peet O:)
Nou uitrusten
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » do 04 jun 2020, 15:26

Altijd mooi een leeg kanvas :D

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » do 04 jun 2020, 15:29

democles schreef:Altijd mooi een leeg kanvas :D

Had het niet beter kunnen verwoorden :goeie: :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » do 04 jun 2020, 20:32

Paneeltje voor de Luidspreker Aansluitingen en ingang RCA
Alles past en dat is een meevaller :D
Morgen weer uit elkaar halen en op stapeltje wat voorbewerkt moet worden voor de spuitbus O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 4020
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor RobertD » vr 05 jun 2020, 10:31

De trafo,s heb ik al recht gezet maar de gaten voor de dozen kloppen niet


Bedoel je dat de trafokappen niet passen?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » vr 05 jun 2020, 11:24

RobertD schreef:
De trafo,s heb ik al recht gezet maar de gaten voor de dozen kloppen niet


Bedoel je dat de trafokappen niet passen?

Hoi Robert
Inderdaad of ik moet er een niet gelijkzijdige parralellogram van maken met een vierkante deksel :lol:
De gaten zitten zo vreemd Dat ik gevraagd heb om de dozen op te sturen Dan meet ik het zelf
Valt niet mee in dat zachte aluminium een gat te boren zonder dat het wegloopt , omdat het aluminium aan je boor kan kleven en zo een snijkant niet meer snijd , een tipje olie voorkomt dat , maar Als je daar geen ervaring in hebt :!:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » vr 05 jun 2020, 12:54

Gewoon in boetseerklei drukken met een winkelhaak tegen de kast en kap en je heb je boorpunten.
Even centeren en je boor loopt ook niet weg.
Zo doe ik het.

En ja dit moet je vaker gedaan hebben anders loopt de boor weg,in dat zachte spul.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » vr 05 jun 2020, 13:01

democles schreef:Gewoon in boetseerklei drukken met een winkelhaak tegen de kast en kap en je heb je boorpunten.
Even centeren en je boor loopt ook niet weg.
Zo doe ik het.

Mijn boetseerklei is hard als een steen geworden
Bewaar je dat in water Demo ? Ik had de folie een beetje dicht gevouwen Maar nu is het keihard
Verder je methode begrijp ik niet helemaal
Hoe zie je in de klei als je de doos oplicht de boutgaten ?
En blijft de klei niet aan die dozen plakken
Die Beschermingsfolie op dat aluminium folie Is spekglad :think:
Kan je een voorbeeldje plaatsen En ik moet weer klei halen :oops:
Graag een bewaar advies klei
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » vr 05 jun 2020, 14:31

Kinderklei is het toverwoord en geen gewone klei dat werkt niet en wordt een smeerboel.............. :mrgreen:
Kinderklei is er meestal in verschillende kleuren.
Ik haal het bij de Action,kost geen drol :lol:

kinderklei-.jpg


Laat je de klei in de plastic potjes zitten dan zal het op den duur hard worden,en verdunnen met water helpt ook niet.
Bewaar de klei in glazen potjes met een schroefdeksel,dan blijft het goed en droogt het niet uit. :goedzo:

header.jpg


Voor gladde ondergronden,maak de klei of ondergrond iets vochtig.
Druk dan een dun laagje klei aan met de handpalm,met de vingers gaat soms lastig,een vinger is vet en dan kleeft het meer aan je vinger dan aan de ondergrond :?

DSC04625.JPG


DSC04626.JPG


DSC04627.JPG


Met een trafo kap werkt het hetzelfde.
Alleen krijg je dan geen gaatje in de klei maar een uitstulping,daar waar de schroefgaten zitten.
Meestal tik ik daar gelijk de centerpoint in.(voor gevorderden :mrgreen: )
Of verwijder de uitgestulpte klei met een sate prikker en markeer dan het midden met een marker.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » vr 05 jun 2020, 15:12

Oh heb ik weer wat verkeerds laten halen
Bedankt voor de Demo Demo :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » vr 05 jun 2020, 15:27

Andere kant de 230 in is ook klaar
Het is een kale bedoeling
Heb al gezien dat de 7027 wat naar voor moeten
De ingang selectie schakelaar zet ik met 2 afstand bussen tegen het paneeltje met de RCA connectors
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » vr 05 jun 2020, 15:36

Had,je mijn PB gelezen?

Dat is een betere opstelling,hou je wel rekening met de kappen?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » vr 05 jun 2020, 15:38

democles schreef:Had,je mijn PB gelezen?

Dat is een betere opstelling,hou je wel rekening met de kappen?

:oops: PB #-o
Bedankt Peet
Ga het meteen doen O:)Ik kijk morgen welke schakelaar ik heb ik dacht met 3 moeder kontakten in 120 graden van elkaar
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » za 06 jun 2020, 18:56

Niet zoveel gedaan de voedings Trafo Staat mooi op zn plek
Dozen zijn bezorgd .
Ik heb 4 m5 boutjes onthoofd in de boormachine gezet Haakse slijptol er tegen en een mooi puntje eraan
AE5B6362-513F-494A-A406-3AD34D578B9F.jpeg

Ongeveer 2 mm eruit laten steken
En de doos in het getekende vak geplaatst op de schilders tape
En even erop gedrukt en de puntjes aan de m5 boutjes waren te zien
Met een 1 mm boortje voorgeboord
En 3 en 5,5 mm er achterop
Past precies :rock: Ook door het hoekijzer 2 gaten van 14mm gefreesd waar de bedrading door gaat.
Morgen foto ervan vandaag is de pijp leeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » zo 07 jun 2020, 23:30

Anne Demo ,
Gisteren de zak met onderdelen is gesorteerd de enige vermogens weerstanden waren 0,12Ω
En u het schema te bekijken en aan 0.12Ω 10 Watt heb ik niet zoveel
Die gaan terug naar de eigenaar
ik zit te kijken in het boek van TD over de Annestacia in de Kathode zitten 390 ohm weerstanden
In het verhaal verteld hij dat die witte dingen zijn met rode opdruk
Draadgewonden :-s is dat nu wel een goed idee om er draadgewonden weerstanden te gebruiken :?:
Er zit een 220μF Elco 63Volt over

De kathode staat 28 Volt boven gnd 390 Ω is ca 2 Watt En de ruststroom is dus 71 mA
Als ik daar een 5 Watt niet draadgewonden 390Ω weerstand in plaats lijkt me zeker net zo goed
Die moeten dan op het bestel lijstje
Ik ga Pitten
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » zo 07 jun 2020, 23:50

Draadgewonden gebruik ik ook voor de wat dikkere weerstanden.

Zit even naar het schema te kijken en vraag me af of het niet beter is een 1M weerstand op te nemen aan de loper van de potmeter naar massa?

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » ma 08 jun 2020, 8:47

democles schreef:Draadgewonden gebruik ik ook voor de wat dikkere weerstanden.

Zit even naar het schema te kijken en vraag me af of het niet beter is een 1M weerstand op te nemen aan de loper van de potmeter naar massa?

Ja van af de stop weerstand naar gnd :goedzo:
Had ik nog niet gezien
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » ma 08 jun 2020, 15:20

Vanmiddag weer aan Plaatsing Trafo,s en kappen Gewerkt
Door de twee gaten in het hoekijzer komt de
CB590049-5291-48CA-B755-4865D46CBDA2.jpeg

Verder gegaan met UGT en die een kwart slag gedraaid zodat er geen brom in de UGT wordt geïnduceerd door het magnetisch veld van de voedings trafo.
Eerst de omtrek getekend en van de kap
M5 draad eindjes met puntjes in de kap geschroefd netjes in het getekende 4 kant en er met mijn volle gewicht op geleund
9820BB6B-D0F3-4D23-89E0-1FE22AF658C9.jpeg

Dan alleen nog boren
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » ma 08 jun 2020, 18:02

Voor de volgende keer Demo
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5159
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor democles » ma 08 jun 2020, 18:38

:goedzo:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15257
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor Ah!buis » ma 08 jun 2020, 19:14

OpaBert schreef:Eerst de omtrek getekend en van de kap M5 draad eindjes met puntjes in de kap geschroefd netjes in het getekende 4 kant en er met mijn volle gewicht op geleund.
Indrukwekkend :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 9414
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor OpaBert » ma 08 jun 2020, 20:13

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Eerst de omtrek getekend en van de kap M5 draad eindjes met puntjes in de kap geschroefd netjes in het getekende 4 kant en er met mijn volle gewicht op geleund.
Indrukwekkend :lol:
Anne

Goeie :lol: met mn volle 65kg :rock:

9FEC8E04-7FD4-49BB-944B-489E7C936DDD.jpeg


De rest ga ik CNC doen omdat ik weer die mooie koelgaten rondom de buisvoeten wil maken en ik te lui ben ze met een sleutel vijltje een voor een te vijlen :D
En bij de buizen de namen wil graveren
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
RobertD
Berichten: 4020
Lid geworden op: di 10 jul 2007, 19:52
Locatie: Alphen a.d. Rijn

Re: Annestacia triode dick

Berichtdoor RobertD » ma 08 jun 2020, 21:45

Veel beter dan die gatenkaas die er eerst op zat!


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, dotnetdotcom [Crawler], ubermetrics-techn. [bot], Zweitse en 1 gast