Enkele of dubbele soft start nodig?

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13723
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Shadow » do 07 mei 2020, 7:36

fred64 schreef:E.O.O. levert niet meer. Conrad heeft ook niet alles.

Dus een beetje schrapen.

Gr. Fred


EOO levert nog wel! Je zet in een mail naar hem alle bestelnummers en aantallen en je krijgt vanzelf bericht, werkt echt!
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » do 07 mei 2020, 7:45

Staat op site wegens omstandigheden.

MarcelvdG
Berichten: 922
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor MarcelvdG » do 07 mei 2020, 7:49

ray5150 schreef:Weet niet exact wat de normen/eisen voor deze afstanden zijn, ik ga zelf altijd uit van een minimum van een millimeter of 5 a 6.
Andere posters in dit topic kunnen daar vast meer over vertellen.


Minstens 3 mm tussen fase en nul, met randaarde minstens 3 mm van fase of nul naar alles waar de gebruiker contact mee kan maken, zonder randaarde (dubbel geïsoleerd) minstens 6 mm van fase of nul naar alles waar de gebruiker contact mee kan maken. Overigens heb ik dit ook maar uit oude Elektuurs, ik heb de officiële normen nooit gelezen.

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13723
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Shadow » do 07 mei 2020, 8:24

fred64 schreef:Staat op site wegens omstandigheden.


Ja klopt, maar neem nou maar aan van mij dat dat er al meer als een jaar staat en Norbert gewoon bestellingen aan neemt.
Gevalletje 'vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van'
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » do 07 mei 2020, 8:31

Thnx

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 27669
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Henkjan » do 07 mei 2020, 8:49

MarcelvdG schreef:
ray5150 schreef:Weet niet exact wat de normen/eisen voor deze afstanden zijn, ik ga zelf altijd uit van een minimum van een millimeter of 5 a 6.
Andere posters in dit topic kunnen daar vast meer over vertellen.


Minstens 3 mm tussen fase en nul, met randaarde minstens 3 mm van fase of nul naar alles waar de gebruiker contact mee kan maken, zonder randaarde (dubbel geïsoleerd) minstens 6 mm van fase of nul naar alles waar de gebruiker contact mee kan maken. Overigens heb ik dit ook maar uit oude Elektuurs, ik heb de officiële normen nooit gelezen.


bovenaan elke bladzijde staat dit topic:
viewtopic.php?f=2&t=14009
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13723
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Shadow » do 07 mei 2020, 9:15

Dat is een prima document!
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Ah!buis » do 07 mei 2020, 15:35

Nog wat bezigheidstherapie :D
SoftStart.png
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25256
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Pjotr » do 07 mei 2020, 15:44

=D> =D> =D> Prachtig prachtig prachtig. Alleen vind ik dat je geen draden dwars door elco's heen moet willen :shock: Moet je er weer gaten in gaan boren en dan gaan ze lekken.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
ds23man
Ook commercieel actief
Berichten: 24519
Lid geworden op: za 05 sep 2009, 18:46
Locatie: Bananenrepubliek

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor ds23man » do 07 mei 2020, 15:51

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :beer:
Fusion Filterdesign

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » do 07 mei 2020, 20:58

Muaaaaah skitterend!!!!!

Gr. Fred

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » do 07 mei 2020, 21:19

:yeah: Moet alles zo schuin op print gelijmd worden? :rofl:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Ah!buis » do 07 mei 2020, 21:57

fred64 schreef::yeah: Moet alles zo schuin op print gelijmd worden? :rofl:
Van mij mag je zo schuin marcheren als je wil :lol:
Als je de richting van de onderdelen maar in de gaten houdt.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Ah!buis » do 07 mei 2020, 22:00

Pjotr schreef:=D> =D> =D> Prachtig prachtig prachtig. Alleen vind ik dat je geen draden dwars door elco's heen moet willen :shock: Moet je er weer gaten in gaan boren en dan gaan ze lekken.
Ach ja, zo heeft elk nadeel ook een voordeel :? Kunnen ze tenminste niet ontploffen, scheelt en hoop troep :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Ah!buis » vr 08 mei 2020, 11:57

Nog een kleine verandering.
Als de voeding meer stroom levert dan nodig voor 24V over het relais gaat het teveel via de zener naar 't poortje van de thyristor.Zou 's teveel kunnen zijn.
Met de zener aan de andere kant van de relaisspoel is het gevaar geweken.
Ook de 1k weerstand dan liever 10k wegens de ruim 2k (de relais) in serie met de zener.
Wordt R2, Kool-1-kOhm vervangen door Kool-10-kOhm.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 25256
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Pjotr » vr 08 mei 2020, 12:41

Hoezo teveel? Nu is de ontsteekspanning ongedefinieerd. Die gate mag 1A piek hebben en veel meer dan een 10-tal mA gaat er in totaal niet lopen. Lol van de zener aan de plus was juist dat ie gelijk de voedingsspanning begrenst. Nodig is dat niet want als de thyristor ontsteekt zakt de voeding toch tot een volt of 18 - 20. Zou die 1K zeker niet vergroten, die zener wil ook wat stroom zien en het enige wat je bereikt is dat het storingsgevoeliger wordt op die gate. Wil je de miertjes nu s.v.p. even met rust laten Anne? :D
Laatst gewijzigd door Pjotr op vr 08 mei 2020, 17:28, 2 keer totaal gewijzigd.
How much wood could a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Ah!buis » vr 08 mei 2020, 14:01

Ik maakte me wat zorgen, dat poortje is bedoeld om met zeg 0,1mA de boel te ontsteken, maar kan blijkbaar veel meer hebben.
100mW over lagere termijn en bij 0,6V is dat ruim 160mA, kan idd geen kwaad.Weer lekker bezig geweest :D voor niets :( :lol:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » vr 08 mei 2020, 17:22

Dus zorgen om niks dus?

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » vr 08 mei 2020, 17:35

De boel omgooien of veilig geposte schema gebruiken?
Omgooien dan ziet het schema eruit dan?

Gr. Fred

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13723
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Shadow » vr 08 mei 2020, 18:17

fred64 schreef:De boel omgooien of veilig geposte schema gebruiken?
Omgooien dan ziet het schema eruit dan?

Gr. Fred



Gewoon deze pakken;

3A9A4A60-96DA-496A-8BB4-2B49D29E6875.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » vr 08 mei 2020, 18:27

Dat dacht ik.

Een fijn en virusvrij weekend toegewenst.

Gr. Fred

fred64
Berichten: 66
Lid geworden op: vr 16 mar 2018, 20:52

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor fred64 » vr 08 mei 2020, 18:28

Voor Shadow,

EOO levert zekers, net bestelling deur uit gedaan met postduif.

Gr. Fred

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 13723
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Shadow » vr 08 mei 2020, 19:27

Dat weten we hier bijna allemaal :-$
Passed over: Pass Aleph 5
Kleine subjes bouwen (2xSDX12) met mfb
Nog een mooie monitor voor daar bovenop met de JA-8008 en T035

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15650
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor Ah!buis » vr 08 mei 2020, 20:22

Oei, ik heb hier weer voor verwarring gezorgd :hide:
Gevaar menen te zien wat er niet is. Wel beter dan een echt gevaar niet zien :sure:
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

jvenema
Berichten: 937
Lid geworden op: di 20 aug 2019, 12:38
Locatie: Helmond (bij Eindhoven)

Re: Enkele of dubbele soft start nodig?

Berichtdoor jvenema » vr 08 mei 2020, 22:43

`Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald` zullen we maar zeggen =D> =D>


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast