Lange termijn KT120 versterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
peterl
Berichten: 819
Lid geworden op: za 08 aug 2020, 18:10
Locatie: Enschede

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor peterl » di 09 mar 2021, 21:48

OpaBert schreef:Anne waarom zit er geen smoorspoel in ? Denk dat je het niet vergeten bent , dat doe ik :lol:
Ik heb nog geen enkel schema van een versterker gebouwd of gezien ( op deze na ) zonder smoorspoel ?
Is er een berekening waarin je kan zien dat het niet nodig is ?
Als dat ding bromt kan er altijd een smoorspoel er tussen , maar dan moet je gaan verbouwen en het wordt een verduiveld mooie kast
En zou het zonde vinden als we onderdelen moeten gaan verplaatsen met een vergiet als bodem achterlaten Daar zou ik zeer verdrietig van worden :D

Volgens mij zit er in het ontwerp van mijn KT120 ook geen smoorspoel in de voeding Bert. :wink:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor OpaBert » di 09 mar 2021, 22:16

peterl schreef:
OpaBert schreef:Anne waarom zit er geen smoorspoel in ? Denk dat je het niet vergeten bent , dat doe ik :lol:
Ik heb nog geen enkel schema van een versterker gebouwd of gezien ( op deze na ) zonder smoorspoel ?
Is er een berekening waarin je kan zien dat het niet nodig is ?
Als dat ding bromt kan er altijd een smoorspoel er tussen , maar dan moet je gaan verbouwen en het wordt een verduiveld mooie kast
En zou het zonde vinden als we onderdelen moeten gaan verplaatsen met een vergiet als bodem achterlaten Daar zou ik zeer verdrietig van worden :D

Volgens mij zit er in het ontwerp van mijn KT120 ook geen smoorspoel in de voeding Bert. :wink:

Ok dat is 2 Dan :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 5334
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor democles » di 09 mar 2021, 23:02

GU-50 ook geen smoorspoelen.
Het push pull principe kan zonder.,

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15634
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor Ah!buis » di 09 mar 2021, 23:22

OpaBert schreef:Anne waarom zit er geen smoorspoel in ? Denk dat je het niet vergeten bent , dat doe ik :lol:
Ik heb nog geen enkel schema van een versterker gebouwd of gezien ( op deze na ) zonder smoorspoel ?
Bij een balans versterker komt de brom in de twee wikkelingen van de UGT in tegengestelde zin, komt dan niet in de LS.In veel fabrieksversterkers zit er ook geen smoorspoel.
Meestal stel ik wel een extra R-C voor maar dat geeft wel weer wat spanningsverlies (een smoorspoel ook).
In dit geval is er nog een moeilijkheid, de hoge spanning.Vraagt al een 600V elco, of twee in serie met weerstanden erover. In dit geval één van 100µF/600V of twee in serie van 220µF/400V.
Krijg je zoiets,
RCerbij.png
maar zou niet nodig moeten zijn.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor OpaBert » di 09 mar 2021, 23:30

Komt dat ff goed uit dat ik een stuk of vier 100 uF elco,s van 600 volt heb O:)
Zal ze eerst testen iig
100 ohm moet ook wel te maken zijn
Bedankt Anne :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor OpaBert » zo 14 mar 2021, 14:41

Anne in die KT120 versterker van Hardbats en mij schreef je dat de Inschakel vertraging niet hoefde
Die schakeling is bijna gelijk aan de MonoBill 3
Kan de Monobill 3 versterker ook zonder inschakel vertraging?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 15634
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor Ah!buis » zo 14 mar 2021, 17:09

OpaBert schreef:Anne in die KT120 versterker van Hardbats en mij schreef je dat de Inschakel vertraging niet hoefde
Die schakeling is bijna gelijk aan de MonoBill 3
Kan de Monobill 3 versterker ook zonder inschakel vertraging?
Bij de Bill is de voedingsspanning onbelast net wat teveel voor de elcos van 500V, vandaar een vertraging.
Hier komt de spanning zogoed als even hoog maar over elcos van 400V met twee boven elkaar, mag 800V hebben, kan geen kwaad.
Anne
♫ Liever gaar in de kist dan weer een schokje gemist ♪

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 10015
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Lange termijn KT120 versterker

Berichtdoor OpaBert » zo 14 mar 2021, 17:35

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Anne in die KT120 versterker van Hardbats en mij schreef je dat de Inschakel vertraging niet hoefde
Die schakeling is bijna gelijk aan de MonoBill 3
Kan de Monobill 3 versterker ook zonder inschakel vertraging?
Bij de Bill is de voedingsspanning onbelast net wat teveel voor de elcos van 500V, vandaar een vertraging.
Hier komt de spanning zogoed als even hoog maar over elcos van 400V met twee boven elkaar, mag 800V hebben, kan geen kwaad.
Anne

Begrepen Anne
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, dotnetdotcom [Crawler], ubermetrics-techn. [bot] en 1 gast