Annastacia maar met een beetje Bill

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » vr 20 dec 2019, 22:29

Even afgezien of er nu wel of niet een vertragingsrelais word gebruikt, maar dan moet deze wel in de nul aansluiting worden opgenomen.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » vr 20 dec 2019, 22:40

Anne,waarom de eerste elco in de voeding 100uF?

En hoeveel trekken de ECC en de 6SN ?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 21 dec 2019, 11:22

douwebakker schreef:Even afgezien of er nu wel of niet een vertragingsrelais word gebruikt, maar dan moet deze wel in de nul aansluiting worden opgenomen.

Kwestie van hoe goed de isolatie kontakten-spoel is.Zit meestal wel goed, zeker als de kontakten de voedingsspanning mogen schakelen. Maar de nul-kant is wel "rustiger" O:)
Anne
Laatst gewijzigd door Ah!buis op za 21 dec 2019, 11:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 21 dec 2019, 11:27

democles schreef:Anne,waarom de eerste elco in de voeding 100uF?

En hoeveel trekken de ECC en de 6SN ?
De elcos zijn zo omdat, voor zover ik weet, Bert die heeft.En 100µ voor 500µ na de smoorspoel levert minder felle laadpulsen en filtert beter.
Daarbij de 500µ zet het midden van de UGT aan massa.
De stroom door de ECC is dezelfde als de stroombron aan de kathodes, 15mA.
6SN7 doet 't met 2mA (spanning kathode/kathodeweerstand)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 11:30

douwebakker schreef:Even afgezien of er nu wel of niet een vertragingsrelais word gebruikt, maar dan moet deze wel in de nul aansluiting worden opgenomen.


Ah!buis schreef:
douwebakker schreef:Even afgezien of er nu wel of niet een vertragingsrelais word gebruikt, maar dan moet deze wel in de nul aansluiting worden opgenomen.

Kwestie van hoe goed de isolatie kontakten-spoel is.Zit meestal wel goed, zeker als de kontakten de voedinsspanning mogen schakelen. Maar de nul-kant is wel "rustiger" O:)
Anne


Ik begin ook te twijfelen Wil geen narigheid er in bouwen voor niks
Bedankt voor de Tip in de min opnemen van relais kontakt inschakel vertraging :think:

Ohja ik heb 1 elco 500 volt 100 uF en 3 van 47 uF
De 100 uF doe ik een beugel om en door de bovenplaat naast de Voedingstrafo

Aha 17 mA ongeveer voor b++ en B+++
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 11:52

Ah!buis schreef:
douwebakker schreef:Even afgezien of er nu wel of niet een vertragingsrelais word gebruikt, maar dan moet deze wel in de nul aansluiting worden opgenomen.

Kwestie van hoe goed de isolatie kontakten-spoel is.Zit meestal wel goed, zeker als de kontakten de voedingsspanning mogen schakelen. Maar de nul-kant is wel "rustiger" O:)
Anne

Ja maar dat bedoelde ik niet Anne. Ik zag dat het relais alleen D1 schakelde en dat D2 vast verbonden is. Nu is trouwens het relais helemaal niet meer aangesloten. Bert heeft het zeker weer veranderd. Doet er ook niet toe eigenlijk, maar ik vind dat je moet schakelen in de middenaftakking.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 21 dec 2019, 12:08

Bert61 schreef:Ohja ik heb 1 elco 500 volt 100 uF en 3 van 47 uF
De 100 uF doe ik een beugel om en door de bovenplaat naast de Voedingstrafo
Dan zet je dan 100µF voor C6 en de 47µF voor C1 en C7, moet met zo'n dikke smoorspoel vermoedelijk wel genoeg zijn.
Even kijken wat Demo er van maakt :D
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 21 dec 2019, 12:11

douwebakker schreef:Ja maar dat bedoelde ik niet Anne. Ik zag dat het relais alleen D1 schakelde en dat D2 vast verbonden is. Nu is trouwens het relais helemaal niet meer aangesloten. Bert heeft het zeker weer veranderd. Doet er ook niet toe eigenlijk, maar ik vind dat je moet schakelen in de middenaftakking.
Ja, je hebt gelijk, helemaal overheen gekeken :oops:
Zal 't maar even aanpassen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 12:42

Dankjewel weer voor jullie oplettendheid
Zal het straks aanpassen
Vanmorgen de tijl ingegaan bij Alieexpress
Verkopen ze van die montage plaatjes met koelsleuven met buisvoeten (dacht ik ) nee
832BD837-A695-4ACB-A3D4-A24948D6F435.jpeg

laatste zinnetje van de item discription Without tube socket :evil:
Gelukkg heeft Jukeboxrevival de voeten er voor O:) en die zitten maar een kwartier hier vandaan
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 13:10

Ik zet de buisvoeten bij elkaar op een subchassis. Monteer ze met afstandsbusjes onder hat chassis. In het chassis worden de gaten 2 cm groter dan de diameter van de buis. Is de ventilatie ook in orde.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 21 dec 2019, 13:43

Even kijken wat Demo er van maakt


Kom op dezelfde serie weerstanden als Anne :goedzo:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 14:10

zie schema Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op za 21 dec 2019, 14:27, 2 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 14:20

douwebakker schreef:Ik zet de buisvoeten bij elkaar op een subchassis. Monteer ze met afstandsbusjes onder hat chassis. In het chassis worden de gaten 2 cm groter dan de diameter van de buis. Is de ventilatie ook in orde.

Dat kan ook Maar dan zie je al snel de bedradingen componenten eronder zitten
Ik zou deze plaatjes niet zomaar gebruikt hebben Maaar nu is het makkelijk om een octal of Noval te verwisselen
En ik zoek wegen om zelf niet meer te hoeven CNC en Douwe
Want deze plaatjes en koelsleuven kan ik zelf ook frezen In principe wat ik kan tekenen kan ik frezen
Maar teken werk en bij die CNC machine zitten en WD40 op freesje spuiten spanen met een kwastje vegen
Ik kan erbij zitten maar niet met m’n benen eronder dus voorover gebogen
Daar zit ik dus ook over na te denken dat weg te doen
Maar schema gewijzigd O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 14:22

Hoi Bert, kijk even naar deze tekening van Anne. Daar staat het goed.
Douwe
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 14:23

Verhip hier is het ook vooruit gegaan :shock: Anne heeft alle schema,s al bij gewerkt O:)
Dankjewel Anne O:)
Ga eerst alle andere schemas weg gooien
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 14:35

Bert61 schreef:
douwebakker schreef:Ik zet de buisvoeten bij elkaar op een subchassis. Monteer ze met afstandsbusjes onder hat chassis. In het chassis worden de gaten 2 cm groter dan de diameter van de buis. Is de ventilatie ook in orde.

Dat kan ook Maar dan zie je al snel de bedradingen componenten eronder zitten
Ik zou deze plaatjes niet zomaar gebruikt hebben Maaar nu is het makkelijk om een octal of Noval te verwisselen
En ik zoek wegen om zelf niet meer te hoeven CNC en Douwe
Want deze plaatjes en koelsleuven kan ik zelf ook frezen In principe wat ik kan tekenen kan ik frezen
Maar teken werk en bij die CNC machine zitten en WD40 op freesje spuiten spanen met een kwastje vegen
Ik kan erbij zitten maar niet met m’n benen eronder dus voorover gebogen
Daar zit ik dus ook over na te denken dat weg te doen
Maar schema gewijzigd O:)

Je begrijpt me niet goed Bert. Je ziet helemaal geen bedrading. Ik doe er wel een paat foto's bij.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 15:14

aha Kijk nou heb ik deur O:)
bedankt Douwe
is zo gek niet om het zo te doen Hoef je een stuk minder in de kast te doen :goeie:
Ik heb de Biasautomaat wel genoemd
Maar die moet er wel bij komen natuurlijk
schema met de LT1013 en Printje van JLPCB
ga ik vanavond even wat aan doen
Printje alvast
hoe zat dat nu met dat relais ?
Edit schema verwisselt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op za 21 dec 2019, 16:17, 4 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 21 dec 2019, 15:21

Kijk ook even naar mijn simulatie met de 47uF elco,s er in!

En ook even iets toevoegen van buisvoeten op subframe :)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 15:22

Super Peet Knap uit gedacht :goeie: :goeie:
Ohja simulaties bekijken ik heb de trafo aan de 227 hier geknoopt en ik bij 130 mA 430volt op de 100uf voor de smoorspoel
en 417 na de smoorspoel op de 500 uF
Ik heb de Condensatoren niet nagemeten op de capaciteit :!:
De Spanning uit de trafo is dus wat hoger uit dan erop staat ( hij is ook voor 2 Anastacia,s 260 mA DC )
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 16:01

Bert61 schreef:aha Kijk nou heb ik deur O:)
bedankt Douwe
is zo gek niet om het zo te doen Hoef je een stuk minder in de kast te doen :goeie:
Ik heb de Biasautomaat wel genoemd
Maar die moet er wel bij komen natuurlijk
schema met de LT1013 en Printje van JLPCB
ga ik vanavond even wat aan doen

Hoort het printje wel bij het schema Bert?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 16:16

douwebakker schreef:
Bert61 schreef:aha Kijk nou heb ik deur O:)
bedankt Douwe
is zo gek niet om het zo te doen Hoef je een stuk minder in de kast te doen :goeie:
Ik heb de Biasautomaat wel genoemd
Maar die moet er wel bij komen natuurlijk
schema met de LT1013 en Printje van JLPCB
ga ik vanavond even wat aan doen

Hoort het printje wel bij het schema Bert?

Is een stereo schema ik zal het wijzigen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 16:38

Maar hier zit geen relais op

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 21 dec 2019, 17:07

Ohja simulaties bekijken ik heb de trafo aan de 227 hier geknoopt en ik bij 130 mA 430volt op de 100uf voor de smoorspoel
en 417 na de smoorspoel op de 500 uF


Dus de spanning komt ongeveer 17v hoger uit met deze trafo!

In de simulatie de trafo spanning zo ver verhoogd zodat de spanning op de 500uF i.p.v 400v, 417v werd.

Daarna weer een beetje goochelen met de waardes om het geheel weer op 400v/375 en 350v op de elco,s te krijgen.

De eerste en de laatste elco worden dan 10uF.


Dan zou het zo ook kunnen.
Weet niet wat Anne er van vindt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 18:02

Eerst Douwe :wink:

douwebakker schreef:Maar hier zit geen relais op


Erzijn zoveel wijzigingen geweest Ronnydepony heeft er printjes voor laten maken bij jlpcb
en Willy61 heeft er voor de cta 4 en 5 ook printontwerpje er bij gezet .
Dat is er aan de bovenkant van het Topic verplaatst door Barry 2001 op verzoek van Willy61
Omdat het anders bijna niet uit te vinden wat bij wat hoort Douwe


democles schreef:
Ohja simulaties bekijken ik heb de trafo aan de 227 hier geknoopt en ik bij 130 mA 430volt op de 100uf voor de smoorspoel
en 417 na de smoorspoel op de 500 uF


Dus de spanning komt ongeveer 17v hoger uit met deze trafo!

In de simulatie de trafo spanning zo ver verhoogd zodat de spanning op de 500uF i.p.v 400v, 417v werd.

Daarna weer een beetje goochelen met de waardes om het geheel weer op 400v/375 en 350v op de elco,s te krijgen.

De eerste en de laatste elco worden dan 10uF.
Dan zou het zo ook kunnen.
Weet niet wat Anne er van vindt.

Dat is eigenlijk wat weggooien
Of gaat dat anders niet goed Demo
Heb de BiasAutomaat en Apparte negatief er in gebracht om spanning te winnen
Gewoon om wat meer power er uit te halen zonder dat het vastloopt tegen de voedingspanning
Affijn we wachten tot onze leermeester er op reageert O:)
Bedankt Peet :dank: :goedzo: :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 21 dec 2019, 18:48

Had me aan de waardes van Anne,gehouden,maar als er meer door kan moet het schema ook anders.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: caramba, CCBot en 2 gasten