Annastacia maar met een beetje Bill

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » di 25 aug 2020, 15:51

Krijg de VU meter niet zo ingesteld dat hij lekker wappert tussen 0.5 watt en 20watt zonder het ingangs nivo in te stellen
Nu heb ik in china een printje gekocht met een ic er op welke dat wel kan van lineair naar log
Dat heb ik op de voedingspanning aan gesloten van de hoogspanning inschakel vertraging
Via een weerstandje veel K op de luidspreker uitgang de ingang en uit op de VU meter
Dus ik ongeveer DC 17 volt ongeveer op dat brugcelletje ellende ding moet kunnen
Er kwam uit eindelijk rook uit de brugcel op het printje
Buiten de versterker eerst het printje getest Toen werkte het goed !
Waarom is me niet echt duidelijk Waarom het rookt ook niet :(
Vaag zit ik te denken aan de stroombron en zijn voedingspanning
Vermoedelijk zit het op de gezamenlijke trafo aftakking Zucht
Try en Error bij mij Error en nooit goed :evil:
Elektronica is niet leuk :(
Er zit geen verdere documenten bij
Zal vanavond proberen het schema van de inschakel vertraging te vinden het is met een ne555
En het schema van deze versterker klopt niet helemaal het onderste stuk hoe men van 2x280 volt -75 volt maakt heb ik niet gebruikt
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » di 25 aug 2020, 16:28

Tja, de trafowikkeling vor de inschakelvertraging zit in 't midden aan massa.Als je dan dat metergeval er op aansluit en een ingang vanuit de LS die ook aan massa ligt gaat er wel iets fout 8-[
Ook de teveel stroom van eindbuizen bescherming gaat ook niet met de voeding zoals ie nu is.
Om dingen achteraf er bij te hangen is lastig om niet te zeggen onmogelijk.
Zou de voeding + stroombron fasedraaier anders moeten, of weer een trafo erbij :shock: .
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
pvanlingen
Berichten: 827
Lid geworden op: vr 21 dec 2007, 13:35
Locatie: Dronten

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor pvanlingen » di 25 aug 2020, 16:57

Er kwam uit eindelijk rook uit de brugcel op het printje

Alles gaat in rook op bij jou.
Nou ja, als je zelf maar niet gaat roken. :hide:

(opa) Paul.
Zelf maken is leuker.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » di 25 aug 2020, 16:58

Ah!buis schreef:Tja, de trafowikkeling vor de inschakelvertraging zit in 't midden aan massa.Als je dan dat metergeval er op aansluit en een ingang vanuit de LS die ook aan massa ligt gaat er wel iets fout 8-[
Ook de teveel stroom van eindbuizen bescherming gaat ook niet met de voeding zoals ie nu is.
Om dingen achteraf er bij te hangen is lastig om niet te zeggen onmogelijk.
Zou de voeding + stroombron fasedraaier anders moeten, of weer een trafo erbij :shock: .
Anne

Nee ik hoop dat ik niks anders naar de filestijnen heb geholpen Anne [-o< [-o<
Ik ga er geen extra trafo meer inzetten [-( heb het volledig onderschat met die VU meter
Ik denk dat ik het daarna laat zoals het is bij 16Volt staat de meter precies einde schaal
Met een continu signaal staat de meter met 1 watt op iets van 30%
Met een normaal moppie muziek op 1 watt zie je de wijzer 2 streepjes los komen
Dat Printje VU meter heeft het misschien overleeft op de bruggelijkrichter na
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » di 25 aug 2020, 18:56

Maar als je de eindbuis beveiliging erin wil moet er toch een en ander verandert :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » di 25 aug 2020, 19:27

Ah!buis schreef:Maar als je de eindbuis beveiliging erin wil moet er toch een en ander verandert :(
Anne

Ja maar dat ga ik in deze echt niet meer doen Anne
Dat is voor de volgende
De brugcel in de VU aanstuur print was kapot
En een zekering van 1 Amp op de inschakel vertraging
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » di 25 aug 2020, 20:11

OpaBert schreef:De brugcel in de VU aanstuur print was kapot
En een zekering van 1 Amp op de inschakel vertraging
Je had de vertraging toch met een 6N045T ? Of zit die zekering in de 12V voor het relais :idea:
Ja maar dat ga ik in deze echt niet meer doen Anne. Dat is voor de volgende.
Ondertussen had ik de veranderingen in het schema getekend ( in 't rood ).Kijk maar waar je aan ontkomt :lol:
AndersABill.jpg
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » di 25 aug 2020, 22:05

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:De brugcel in de VU aanstuur print was kapot
En een zekering van 1 Amp op de inschakel vertraging
Je had de vertraging toch met een 6N045T ? Of zit die zekering in de 12V voor het relais :idea:
Ja maar dat ga ik in deze echt niet meer doen Anne. Dat is voor de volgende.
Ondertussen had ik de veranderingen in het schema getekend ( in 't rood ).Kijk maar waar je aan ontkomt :lol: AndersABill.jpg Anne

Het spijt me zeer dat je al die moeite voor me gedaan hebt
Maar als ik dat geweten had , had ik een pb gestuurd :oops:
Echt niet Anne Het elke keer weer in dat zelfde ding gaan spitten , ik heb geen zin meer in.
Het is ongeveer even lekker als zuurkool :-& :-&
Als die Inschakel vertraging er weer in zit test ik , die even op de werkbank , en dan vraag ik HardBats wanneer hij tijd heeft omdat ding naar boven te brengen
Of ik moet een ander slachtoffer :lol: kunnen vinden die dat even wilt doen voor me.
Maar het staat me vreselijk in de weg
Op de vloer onder een laken staat de Annastacia te wachten op een trafo
Daarnaast een plastic krat met onderdelen voor El84 buizen versterkers
Ik wil die TAC34 UGT in een el84 versterker proberen met 4ohm weerstand op de 8 ohm luidspreker aansluiting
Maar daar hebben we het nu even niet over, ik ben zo,n ouwehoer met verhalen.

De andere helft van de AnneBill staat nu elkedag 2-3 uur proef te draaien
Links de PM Bill en rechts de AnneBill
Voorzien van een nieuwe KT88 van JJ gister opgehaald bij Jukebox revival
En die heeft ongveer 5 uur aan gestaan na dat voorval maandag of was het zondag 8-[
Maandag
En dan wil ik weer bouwen aan de MONO BILL 3 met CFB
Of ff lekker met EL84 en ECF80 Print van AudioNote ,
Heb eigenlijk alles ervoor
Stop begin weer te oh

Ik wil het eerst nu in elkaar zetten In een proef opstelling
Zodat ik Nu voor het eerst weet of iets werkt en past
Meer werken zoals Barry en Demo
Die twee op versterker gebied iig staan voor me op Grote hoogte en zijn echt voorbeelden
Beetje de Mercedessen op F1 die 2 Hamilton Bottas
Die zijn altijd goed voor bereid
180 graden omgedraaid van mijn bouwwijze
En ik blink uit door het snel veranderen van de plannen :hide:
Ik kom er ook wel op mijn manier Maar vind het resultaat niet altijd naar mn zin
Het moet Beter :!:
Maar geen verandering meer in de AnneBill Anne
Morgen die inschakel vertraging er in dicht schroeven KLAAR :!:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » di 25 aug 2020, 22:13

OpaBert schreef:Het spijt me zeer dat je al die moeite voor me gedaan hebt
Maar als ik dat geweten had , had ik een pb gestuurd :oops:
Wel nee, had ik weer wat te doen :D
Maar geen verandering meer in de AnneBill Anne
Morgen die inschakel vertraging er in dicht schroeven KLAAR :!:
Zit er toch in met die 6N045T ? :?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » di 25 aug 2020, 22:39

OpaBert schreef:Ik heb de beugels omgedraaid en nu kon ik de de 2-8 precies in Lijn zetten Anne
Alle wisselspanning getwist
De 6N45C niet geplaatst en toch maar een print met Inschakelvertraging vertraging erop gezet zodat de DC niet in één klap op de
Elco,s komt maar eerst via de weerstand en ook de print voor de voeding gemonteerd en aan gesloten
Hoogspanning is ook al gemaakt met 2 diodes op een Stripje bij de Elco (600) volt uit China 100uF De esr en capaciteit meet goed
Alleen vergeten het relais contakt er tussen te zetten Dus dat moet ik niet vergeten nog te doen
Vanmiddag hoop ik wat te kunnen doen :D
Ohja voedingkje voor het negatief zit er ook in


Heb jullie toch wel op de hoogte gesteld
Wel goed van mij :D
Maar ik ben als het weer Sorry daarvoor

Ah!buis schreef:
OpaBert schreef:Het spijt me zeer dat je al die moeite voor me gedaan hebt
Maar als ik dat geweten had , had ik een pb gestuurd :oops:
Wel nee, had ik weer wat te doen :D
Maar geen verandering meer in de AnneBill Anne
Morgen die inschakel vertraging er in dicht schroeven KLAAR :!:
Zit er toch in met die 6N045T ? :?
Anne

Nee die hebben jullie eruit geknikkerd :lol: er was zoveel druk dat ik er toch maar een print met NE555 als timer van Florick heb in gebouwd Anne
Zie hier voor de plaatsing andere Kaku
Daar heb ik al die printjes 1 cm voor opgeschoven en wordt nu alleen gebruikt als voeding aan/uit relais :-s
Pokke ding die Kaku ben in staat 5-6 printjes heb ik van 2 Bestukt met NE555 gewoon weg te gooien
Levensgevaarlijke dingen in een buizen versterker Althans hier Wat er mis gaat weet ik niet
Die met NE555 ontwerp ook van Ronny en Florick reageren spontaan op storing via lichtnet hier
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » wo 26 aug 2020, 11:50

Met al die veranderingen is niet duidelijk meer wat aan wat zit. Krijg je rook met nieuwe toevoegingen :( .
Je zou 's een schema moeten maken van de hele voeding zoals 't nu in elkaar zit.Is al een hele hutsepot,
-voeding HS
-vertraging HS
-aan/uit relais
-negatieve rooster voeding
-voeding +5V automaat
-gloei eindbuizen
-gloei ECC99
-DC voor 6SN7 en stroombron fasedraaier
Mogelijkheden genoeg om moeilijkheden te krijgen zonder een beetje overzicht.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 12:23

Ah!buis schreef:Met al die veranderingen is niet duidelijk meer wat aan wat zit. Krijg je rook met nieuwe toevoegingen :( . :( .
Je zou 's een schema moeten maken van de hele voeding zoals 't nu in elkaar zit.Is al een hele hutsepot,
Anne

Ja helemaal gelijk Anne :oops: :oops:
Daarom ik ga dat VU meter printje er niet instoppen en ook die beveiliging niet
Als ik een schema moet tekenen hoe het zit Moet ik echt drie kwart uit elkaar halen
Onder die print zit een weerstand van 30 K om die Elco,s al een beetje te laden er zitten 2 rijen zekeringen en een relais
Dat zit allemaal met bedrading overal gebundeld voorzien van krimpkous dus en zie dus niet regelrecht waar het naar toe gaat
Het werkt goed als ik er geen uitbreidingen er op doe En misschien wat voetzoekers .
Heb vanmorgen niks gedaan maar vanmiddag die Inschakel vertraging er terug in
Dan hoop ik dat alles weer werkt :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » wo 26 aug 2020, 12:52

Heb je dan niet bijgehouden wat je er allemaal aan gedaan/verandert hebt ?
Als er ooit iets mis is wordt dat leuk zoeken :sure:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 14:45

Ja Dat is knudde
In het begin heb ik precies het schema gevolgd met de 6SN7 op DC en het gelazer kwam met de printen van de Fasedraaier
Daar moest ik printbanen door krassen
Daarna kwam ook nog dat die Kaku schakelde zomaar uit zichzelf de versterker in
Ctjes overal hielp niets een 500Nf over de 12 uit de trafo hielp voor 90% maar nog steeds Zelfs zonder kabeltje aan de print voor de druknpp
Moest ik dat weer onklaar maken
Dus nu gebruik ik dat print trafootje om het relais te schakelen met drukknopje op voor front
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 14:50

OpaBert schreef:Ja Dat is knudde
In het begin heb ik precies het schema gevolgd met de 6SN7 op DC en het gelazer kwam met de printen van de Fasedraaier
Daar moest ik printbanen door krassen
Daarna kwam ook nog dat die Kaku schakelde zomaar uit zichzelf de versterker in
Ctjes overal hielp niets een 500Nf over de 12 uit de trafo hielp voor 90% maar nog steeds Zelfs zonder kabeltje aan de print voor de druknpp
Moest ik dat weer onklaar maken
Dus nu gebruik ik dat print trafootje om het relais te schakelen met drukknopje op voor front

Wat was en ben ik blij met die print :^o
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 15:24

Mag ik een diepe zucht van verlichting laten
De versterker werkt weer :yeah: niet echt eigenlijk was en ben het meer dan zat
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » wo 26 aug 2020, 18:54

OpaBert schreef:Mag ik een diepe zucht van verlichting laten
De versterker werkt weer :yeah: niet echt eigenlijk was en ben het meer dan zat
Mooi zo :D
Om dat schema er weer bij te zetten heeft geen zin, voeding klopt helemaal niet meer.
Als ik vroeger iets af had ging de boel pas dicht als er een schema bij in zat.
Veel toestellen hadden een schema op de binnenkant van een deksel geplakt of een envelop met het schema erin (B&O bijv).Philips TVs hadden een vak binnen tegen de rug met het schema erin.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » wo 26 aug 2020, 19:04

Ja Anne, treedt maar even op.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 19:06

Valt wel mee Anne
Er zit voor het negatief een losse print trafo in en diodes elko weerstandje
Voor het aan/uit idem een print trafo 12 volt verder ook diodes en elko verder niets
Dat zijn de enige veranderingen Anne
Ben al met tekenen begonnen :D
Er zit wat houtlijm pur op de bovenste elko B++ niks van uit die elko
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 19:09

douwebakker schreef:Ja Anne, treedt maar even op.

Ja rakel jij de boel wat verder op, :evil: :mrgreen:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 11213
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Barry2001 » wo 26 aug 2020, 19:12

Tegenwoordig hebben we een forum :mrgreen: reuze handig: je kunt er overal ter wereld bij, krijgt een backup... nog beter dan een envelop.

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 522
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » wo 26 aug 2020, 19:18

OpaBert schreef:
douwebakker schreef:Ja Anne, treedt maar even op.

Ja rakel jij de boel wat verder op, :evil: :mrgreen:

Natuurlijk. Het is gewoon een beetje stoken, maar Anne heeft wel gelijk.
Eigenwijs is ook wijs!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 14807
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » wo 26 aug 2020, 19:44

Wel een beetje begrip hebben voor Opa :relax:
Hij wil nog zoveel bouwen, tijd tekort, en dan ook nog schemas erbij tekenen 8-[
Trop is teveel, zei ooit een Belgisch politieker :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 19:51

Ah!buis schreef:Wel een beetje begrip hebben voor Opa :relax:
Hij wil nog zoveel bouwen, tijd tekort, en dan ook nog schemas erbij tekenen 8-[
Trop is teveel, zei ooit een Belgisch politieker :lol:
Anne

Fijn dat jij er begrip voor hebt O:) O:)
Ik luister niet naar die radicalen rechtse poelitikers :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8970
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor OpaBert » wo 26 aug 2020, 19:58

Barry2001 schreef:Tegenwoordig hebben we een forum :mrgreen: reuze handig: je kunt er overal ter wereld bij, krijgt een backup... nog beter dan een envelop.

:goedzo:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HuaweiBots-114.119.128.x, HuaweiBots-114.119.155.x, HuaweiBots-114.119.156.x, HuaweiBots-114.119.158.x en 1 gast