Annastacia maar met een beetje Bill

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » di 31 dec 2019, 13:54

democles schreef:Ziet er strak uit Bert :goedzo:

Dank u zeer O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » wo 01 jan 2020, 12:55

Gisteravond na het eten nog even in m’n schuurtje bezig geweest maar mijn gedachte waren eigenlijk bij het bovenstaande
En ik had een gaatje geboord van 2,5 mm en een tap in m’n boorkopje gezet en ik zet de tap in het aluminum en ik zet de motor aan en hup de tap schiet met 2500 toeren m’n aluminium in en krak :boos: stommerd en nog wat krachtiger bewoordingen naar mezelf en geprobeerd om die afgebroken tap er uit te krijgen met printboortjes en wd40 langs achterkant een gat gefreest op 5 etc gestopt om halfacht en vanmorgen weer verder gegaan en operatie met veel geduld geslaagd O:)
Volgend stuk gereedschap wat ik bouw is zo,n ding waar je zo,n boortje weg vonkt
Nu verder m’n kop erbij houden
Goed begin 2020 dat het tapje eruit is en het nog bruikbare schroefdraad het :yeah:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10474
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Barry2001 » do 02 jan 2020, 10:22

>>> Reacties mbt zetbanken zijn verplaatst naar een nieuw topic.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » do 02 jan 2020, 11:33

Barry2001 schreef:>>> Reacties mbt zetbanken zijn verplaatst naar een nieuw topic.

Gezien Barry :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » vr 03 jan 2020, 21:31

2 kistjes voor de trafo,s klaar
Goed gelukt geen gekke dingen
Alleen een spannend einde m’n tap werd steeds botter en heel voorzichtig gedaan dat hij maar niet zou breken
nu gewoon versleten en rijp voor een ander doel O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » di 07 jan 2020, 15:40

nu ik heb weer dagen zitten puzzelen en schuiven
zo komt het denk ik het best te bedraden en er uit zien
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4433
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » di 07 jan 2020, 15:55

Mooi.

2x L/R dit was toch een monoblok?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » di 07 jan 2020, 18:19

democles schreef:Mooi.

2x L/R dit was toch een monoblok?

Hoi Peet :D

Ja hoor 2 monoblokken en dat blijft
Alleen ik doe een tussenkabel maken tussen beide versterkers
Zo dat ik met beide ingangen op een stereo Potmeter kan regelen
De Potmeter op een van de versterkers is dan een dummy of moet hem erbij aan koppelen. :think:
Ergens in m’n achterhoofd zit een stemmetje van [-( als dat maar goed gaat
Maar gewoon bij de Karwei geen punt of is het bij de Gamma :-k

Ook de 220 doe ik op dezelfde versterker de ander aan/uit schakelen
Bedoeling dat ik met een schakelaar in de ene Versterker bij de ander een relais bekrachtigd en de 220 schakelt
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10474
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Barry2001 » di 07 jan 2020, 21:28

Ik probeer het te volgen Bert: op 1 van beide monoblokken heb je de potmeter in ingangen zitten, die je doorkoppel naar de ander? Beide monblokken krijgen wel een eigen 230V aansluiting, of koppel je dat door vanuit 1 van beide monoblokken?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » di 07 jan 2020, 23:17

Barry2001 schreef:Ik probeer het te volgen Bert: op 1 van beide monoblokken heb je de potmeter in ingangen zitten, die je doorkoppel naar de ander? Beide monblokken krijgen wel een eigen 230V aansluiting, of koppel je dat door vanuit 1 van beide monoblokken?

Hoi Barry :D
Ingangs signaal

In beide Monoblokken heb ik een ALPS Potmeter zo,n vierkant blauw ding en die zijn stereo
B933E1CF-72D6-4457-9AF1-E114A12CC037.jpeg

Dus dacht ik
koppel de RCA ingang
053125B6-CE5A-49F2-9DAD-C9BD5B7C3D5D.png

van een van de versterkers aan de Niet gebruikte helft van de ander
Komt er dus een kort afgeschermd kabeltje tussen de 2 versterkers,
4A036667-2C45-4503-9287-7B9E702CE58C.jpeg


De 220

De 220 komt met een euro female kabel in de versterker,
net als anders op een Male Chassis deel
1CED3F5A-8AF3-4AE7-9122-A515310B1EE7.jpeg

Ernaast zit een Female Chassis deel
292BD73E-D129-4139-A534-905F1AD1F1EC.jpeg

Waar dus een koppel kabel komt naar de tweede versterker welke weer een Male Chassis deel heeft net als anders
AA1C5FC5-7E54-4787-9C9D-86A7B1CBCD71.jpeg


Even terzijde Barry, ik gebruik een dubbelpolig relais waarvan 1 contact naar de trafo,s voor H.S. Gloei e.d
2C75476A-0801-4867-9B46-11BFAA70AB58.jpeg

Dit Relais met een 220 volt werkspoel bedien ik met een kleine schakelaar
En relais kontakt 2 gaat naar een tweede Euro Male Chassis deel
Op de achterkant van de andere versterker zit er net als anders 1 male
Nu gaat er een kabel met Male en Female tussen beide versterkers in
Dat is hoe het moet gaan werken
Ik zet wel een schakelaar achterop net als bij de ander zodat je ze ook met twee normale euro kabels kan gebruiken
Waarom weet ik niet Want dat ga je nooit meer gebruiken denk ik
Nu met plaatjes erbij moet het Ook met mijn schrijfstijl ook te begrijpen zijn
Daar mankeert het een en ander aan :-s
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11706
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor hannesie » di 07 jan 2020, 23:35

Dat jullie in Oudenbosch nu nog steeds 220 hebben, wij in Dordrecht hebben al een tijdje 230 V, al moet ik wel zeggen het valt de laatste tijd wel regelmatig uit, moeten we misschien ook weer terug naar 220. :hide: :hide: :hide: :lol:


GEINTJE, Bert, maar dat begreep je wel natuurlijk. :mrgreen:
Hans

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » di 07 jan 2020, 23:49

hannesie schreef:Dat jullie in Oudenbosch nu nog steeds 220 hebben, wij in Dordrecht hebben al een tijdje 230 V, al moet ik wel zeggen het valt de laatste tijd wel regelmatig uit, moeten we misschien ook weer terug naar 220. :hide: :hide: :hide: :lol:


GEINTJE, Bert, maar dat begreep je wel natuurlijk. :mrgreen:

:lol: Ja hoor ik heb sinds een paar maanden ook een upgrade gehad
Het kwakkelde nogal hier Het was 227 en dan 1 minuut later 223 en weer omhoog daar kreeg ik echt een hekel aan
Zitje een paar metingen te doen Presenteerde ik die aan Anne
Die reageerde dan spits als hij is ,
hee aan de ene kant van dat stukje draad heb je meer dan aan de andere kant :-"
Ik zit nu ook kort aan de 230 Volt en het gaat ook niet meer zo op en neer
Misschien wat wietkwekerijen opgeruimd of op een andere fase gezet .
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » do 09 jan 2020, 22:54

Al een beginnetje gemaakt met CNCen
Maar ik ga voor iemand die voor 800€ aan materiaal gekocht heeft bij AE om een Anastacia te bouwen Dat ding bouwen
Alle staat al gemonteerd op het Chassis
En snapte niks van het Elekrische deel en teneinde raad het maar op Marktplaats gezet, Ik kon dat niet aanzien :oops:
Hoogste bod 375€ !
Ik heb hem maar een berichtje gestuurd
Dat ik voor 50€ dat afmaak dus niet helemaal gratis Hou er misschien wel 50ct per uur aan over :lol:
Morgen wordt hij gebracht
Bouw ik toch nog een Anastacia of is Annastacia O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » vr 10 jan 2020, 20:08

Er zit schot in O:)
Ik heb beide platen op elkaar geschroefd op een stuk Boeken plank met hout schroeven
De Folie van de onderste plaat zit nog onder het freeswerk Dus binnen 0.1 0.05 in diepte nauwkeurig
Het wordt er niks beter van maar het wel voldoening O:)
Maar het is een vieze vette spekgladde zooi WD40 met Aluminium
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » vr 10 jan 2020, 20:45

:D
Anne waarom hoeft er bij de Annastacia geen vertraging in voor opkomen hoogspanning :?:
Dat is klap 400 -450 volt er op in het begin zeker als de buizen koud zijn :relax:
Alvast bedankt voor je antwoord :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13828
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » vr 10 jan 2020, 22:51

Bert61 schreef::D
Anne waarom hoeft er bij de Annastacia geen vertraging in voor opkomen hoogspanning :?:
Dat is klap 400 -450 volt er op in het begin zeker als de buizen koud zijn :relax:
Alvast bedankt voor je antwoord :dank:
Hoezo ?
Is toch wel een vertraging bedoeld met voeding (7812) :?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » vr 10 jan 2020, 23:36

Nee ik bedoelde niet mijn creativiteit :lol: ehh jatwerk :mrgreen:
maar het orgineel van TD iemand uit Hoensbroek heeft dat vanmorgen gebracht
Die wilde een Annastacia bouwen heeft voor bijna 900€ aan spullen gekocht
Buizen trafo,s kast kappen voor die trafo,s Zilverdraad weerstanden Condensatoren noem maar op bonnetjes van Conrad erbij van 0.12 Ohm 10 watt :shock: en nog een berg verkeerde onderdelen .
Maar Hij zag er geen draad meer in :( en na 2 jaar het op MP gezet en krijg er nog niet de helft voor :(
En ik las die advertentie en kon die wanhoop niet aanzien :( en ik heb hem een berichtje gestuurd
En ik ga dat voor hem bouwen Anne
Wat hij zelf gedaan heeft ziet er niet zo heel mooi uit Misschien sloop ik die plaat uit dat houten frame .
Zal er een foto van maken bij dag licht,
Het is een loodgieter ik denk dat de gaten met een Hilti bouwhamer geboord zijn :?
Ik snap het wel als je er helemaal geen elektronische achtergrond hebt en geen hulp
Dan wordt dat niks En geen versterker voor jan en alle man .
Dus Ik heb hier een beetje erg ruw bewerkte kast van AE met een garage zeep bus vol met onderdelen waar de helft niet te gebruiken zijn
Maar ik heb beloofd aan die mens het af te bouwen O:)
Voeding Annastacia T D
Weer veel te veel woorden Soorry voor dat Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4433
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 11 jan 2020, 1:54

Ja en dan alles fatsoenlijk in elkaar solderen etc.
Om er later achter te komen dat de versterker gelijk op marktplaats werd gedumpt met de dubbele vraagprijs :?

Wil niet wat oprakelen,maar volgens mij heb je zoiets al eens eerder meegemaakt.................. :mrgreen:

En Bert, voordat je iets plaatst lees het even na en vraag je dan af of een wildvreemde lezer er iets van snapt waar je het over hebt, dan wordt het vast een stuk duidelijker voor de lezer.
Ik begrijp soms ook niet waar je het over hebt :?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 11 jan 2020, 11:53

democles schreef:Ja en dan alles fatsoenlijk in elkaar solderen etc.
Om er later achter te komen dat de versterker gelijk op marktplaats werd gedumpt met de dubbele vraagprijs :?

Wil niet wat oprakelen,maar volgens mij heb je zoiets al eens eerder meegemaakt.................. :mrgreen:

En Bert, voordat je iets plaatst lees het even na en vraag je dan af of een wildvreemde lezer er iets van snapt waar je het over hebt, dan wordt het vast een stuk duidelijker voor de lezer.
Ik begrijp soms ook niet waar je het over hebt :?

Ja Dat hoop ik niet , Dat weer op MP zetten daar wordt ik verdrietig van :cry:
Hij heeft 150 km gereden en kwam samen met zijn vader Peet :-s

Ja ik lees soms wel drie keer wat ik op schrijf en doe het dan weer verbeteren en nog een paar keer
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13828
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 11 jan 2020, 13:00

Bert61 schreef:Nee ik bedoelde niet mijn creativiteit :lol: ehh jatwerk :mrgreen:
maar het orgineel van TD iemand uit Hoensbroek heeft dat vanmorgen gebracht
Die wilde een Annastacia bouwen heeft voor bijna 900€ aan spullen gekocht
Het is een loodgieter ik denk dat de gaten met een Hilti bouwhamer geboord zijn :?
Maar ik heb beloofd aan die mens het af te bouwen O:)
Aha, liggen zo de problemen :shock:
De Annastasia is voorzien van een "standby" schakelaar.Is een handbediende vertraging :wink:
Wat niet op het schema staan maar beter wel erbij doen is een diode of Ne-lampje tussen pinnen 7 en 8 van de ECC99.
Is hetzelfde als bij jou EL12 versterker, voorkomt te hoge spanning tussen rooster en kathode als je inschakelt zonder vertraging (hoogspanning bij koude buizen).
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 11 jan 2020, 14:43

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Nee ik bedoelde niet mijn creativiteit :lol: ehh jatwerk :mrgreen:
maar het orgineel van TD iemand uit Hoensbroek heeft dat vanmorgen gebracht
Die wilde een Annastacia bouwen heeft voor bijna 900€ aan spullen gekocht
Het is een loodgieter ik denk dat de gaten met een Hilti bouwhamer geboord zijn :?
Maar ik heb beloofd aan die mens het af te bouwen O:)
Aha, liggen zo de problemen :shock:
De Annastasia is voorzien van een "standby" schakelaar.Is een handbediende vertraging :wink:
Wat niet op het schema staan maar beter wel erbij doen is een diode of Ne-lampje tussen pinnen 7 en 8 van de ECC99.
Is hetzelfde als bij jou EL12 versterker, voorkomt te hoge spanning tussen rooster en kathode als je inschakelt zonder vertraging (hoogspanning bij koude buizen).
Anne

Ok Dankjewel Anne
Ik denk dat ik nog een paar van die Neon lampjes heb :goedzo: :dank:
En met de Anastacia met een beetje Bill vandaag het freeswerk en boren van de bovenplaat klaar gemaakt
Heb eindelijk een optimale instelling gevonden freest lekker geen grote bramen en gaat lekker vooruit :yeah:

12191323-447B-4E1B-882B-C0CF19A1FD13.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 13 jan 2020, 11:12

Zo bovenplaten klaar met frezen pfff
Misschien dat ik ze vanmiddag in de natron loog gooi
Dan is alle rotzooi eraf vooral in de gaatjes
Daar krijg je niet makkelijk anders alles vetvrij en ook kleine braampjes lossen op .
En het ziet er ook mooier uit Dan spuiten in de grondverf en zwarte zijdeglans lak
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » ma 13 jan 2020, 13:48

Hoi Bert, je moet zeker de gaatjes voor de condensator beugels nog even boren.

Rovano
Berichten: 157
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:13

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Rovano » ma 13 jan 2020, 14:10

Nou Bert,
Niet in tien minuten gefreesd maar ziet er toch professioneel uit, hoor. Complimenten!

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7172
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 13 jan 2020, 14:37

Rovano schreef:Nou Bert,
Niet in tien minuten gefreesd maar ziet er toch professioneel uit, hoor. Complimenten!

Dankje Rovano :dank:

douwebakker schreef:Hoi Bert, je moet zeker de gaatjes voor de condensator beugels nog even boren.

Nee ik monteer de klem tegen de zijkant met een stuk ongelijkzijdig hoek profiel
Ik kreeg weer zo,n stom idee om 4 gaatjes te veranderen in een halve dag vijl frees en boorwerk :D
Anders is het zo saai iedere keer het zelfde O:)
Moet nog wat gaatje beter afbramen Dat boortje is bot geworden denk :-k
Edit
Douwe
Zo zit de elko vast met een klem op een stukje ongelijkzijdig hoekprofiel tegen de houten zijkant
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, WiseGuys [Crawler] en 0 gasten