Annastacia maar met een beetje Bill

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » za 21 dec 2019, 18:56

Ik denk dat je de bias automaat niet zonder meer kan aansluiten Bert. De kathode weerstanden zijn immers maar 10 of 12 ohm. Er zal wel het een en ander aangepast moeten worden om het goed te laten werken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 21 dec 2019, 19:23

Wat verwarring met de elcos.
In 't schema 500µF maar, 21/12/'19
Bert61 schreef:Ohja ik heb 1 elco 500 volt 100 uF en 3 van 47 uF
De 100 uF doe ik een beugel om en door de bovenplaat naast de Voedingstrafo
Zei ik doe dan maar C1 47µ, C6 100µ en C7 47µ.
Dus is er nu wel of niet een 500µF/500V :?
Die 17V meer hindert niet, om de andere spanningen weer op 375 en 350 te krijgen (hoeft niet) enkel R2 verhogen naar 2k4 (R3 blijft 12k).
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 21 dec 2019, 19:57

douwebakker schreef:Ik denk dat je de bias automaat niet zonder meer kan aansluiten Bert. De kathode weerstanden zijn immers maar 10 of 12 ohm. Er zal wel het een en ander aangepast moeten worden om het goed te laten werken.


Douwe lees het draadje van de automaat even na............................... :mrgreen:

Kort samengevat,bepaald de kathodeweerstand de mate van negatieve spanning.

De automaat regelt de negatieve spanning door deze te vergelijken met zijn eigen referentie spanning en met de kathode weerstand kun je dan bepalen op hoeveel mA de buis komt ,daarmee bepaal je wanneer de referentie spanning gelijk is aan de gemeten spanning.

Referentie spanning is ongeveer 600mV,buis op 50mA wordt dan voor kathode weerstand

0,6/0,05= 12 ohm
Laatst gewijzigd door democles op za 21 dec 2019, 20:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 20:06

Ah!buis schreef:Wat verwarring met de elcos.
In 't schema 500µF maar, 21/12/'19
Bert61 schreef:Ohja ik heb 1 elco 500 volt 100 uF en 3 van 47 uF
De 100 uF doe ik een beugel om en door de bovenplaat naast de Voedingstrafo
Zei ik doe dan maar C1 47µ, C6 100µ en C7 47µ.
Dus is er nu wel of niet een 500µF/500V :?
Die 17V meer hindert niet, om de andere spanningen weer op 375 en 350 te krijgen (hoeft niet) enkel R2 verhogen naar 2k4 (R3 blijft 12k).
Anne

Ja ik zie het nu ook :oops: maar het klopt wel 500uF en 3 van 47 heb ik liggen,

Ook nog een 560 20+20+40+20 uF van JJ die bewaar ik voor de GU50 :!:

Met mijn beste weten had ik als eerste elco 100 uF
Dan de smoorspoel 10H en er na was 500uF op de B+
Aan de B+ komt een Weerstand 1K5 met aan de B++ 47uF (50 uF)
Weer een weerstand naar de B+++ en een 50uF
Ik heb ook een dubbele van 2xx50 uF 500 Volt op b++ en B+++
Die kan ik rechtop zetten met een klem
Maar doe jullie maar de boel fijn tunen met PSU Designer 2
Ik heb of haal er wel spullen voor :goedzo: nogmaals dank O:)
Laatst gewijzigd door Bert61 op za 21 dec 2019, 20:19, 2 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 20:13

democles schreef:
douwebakker schreef:Ik denk dat je de bias automaat niet zonder meer kan aansluiten Bert. De kathode weerstanden zijn immers maar 10 of 12 ohm. Er zal wel het een en ander aangepast moeten worden om het goed te laten werken.


Douwe lees het draadje van de automaat even na............................... :mrgreen:

Kort samengevat,bepaald de kathodeweerstand de mate van negatieve spanning.

De automaat regelt de negatieve spanning door deze te vergelijken met zijn eigen referentie spanning en met de kathode weerstand kun je dan bepalen op hoeveel mA de buis komt ,daarmee bepaal je wanneer de referentie spanning gelijk is aan de gemeten spanning.

Anne Demo wat was nu ook alweer de functie van het relais op het printje :?:
Ik kan het niet terug vinden :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4460
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor democles » za 21 dec 2019, 20:39

Die zorgt er voor dat de automaat altijd begint met de maximale negatieve spanning op de buis. (het niet bekrachtigt relais schakelt de referentie spanning naar massa zodat de automaat denkt ,verhip! ik meet geen spanning op de kathode weerstand laat ik eens even meer negatieve spanning op de KT zetten..)

Is een veiligheid voor als je de spanning op de versterker even aan en uit zet,daarom moet deze altijd geschakeld zijn aan het inschakelen van de hoogspanning.

Heb je een HV vertragings relais dan schakelt hij dus samen met dit relais ( UIT) als de HV (IN) schakelt.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 20:58

Jawel je begint na het aanzetten met Max negatief 100 volt
En als de buizen warm zijn 30-45 sec wordt de hoogspanning er op gezet en wordt met een spanning (ergens vandaan ? ) de hulpspanning 15 volt voor de stroombron
Snap ik dat goed zo :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 21:27

Ik heb Anne zijn schema aangepast
Relais spoel biasautomaat erin gezet
en de spanning op B+ op 417 gezet en de weerstand R2 vergroot naar 2K4
Edit 22-12-2019
Ook de 7815 vervangen door een 7812
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op zo 22 dec 2019, 9:28, 2 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » za 21 dec 2019, 21:32

Mooi zo.
Misschien een 7812 omdat de meeste relais niet 15 maar 12V nodig hebben.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » za 21 dec 2019, 22:15

Ah!buis schreef:Mooi zo.
Misschien een 7812 omdat de meeste relais niet 15 maar 12V nodig hebben.
Anne

Is goed 7812
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 23 dec 2019, 11:38

Heeel de ochtend heen en weer naar de pc aan het tekenen om een plaat te frezen met m’n CNC
Maar ik moet er voor vandaag maar beter een punt achter zetten
Morgen weer een dag Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
douwebakker
Berichten: 161
Lid geworden op: ma 09 okt 2017, 17:25
Locatie: Vledder Drenthe

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor douwebakker » ma 23 dec 2019, 12:29

Bert61 schreef:Heeel de ochtend heen en weer naar de pc aan het tekenen om een plaat te frezen met m’n CNC
Maar ik moet er voor vandaag maar beter een punt achter zetten
Morgen weer een dag Anne

Ik ben enige tijd geleden met FreeCad in de weer geweest. Nog niet zo eenvoudig om te leren.

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 197
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor hardbats » ma 23 dec 2019, 12:48

Als je een cad tekening nodig hebt wil ik best helpen hoor Bert, ben daar best handig in :wink:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 23 dec 2019, 16:36

douwebakker schreef:
Bert61 schreef:Heeel de ochtend heen en weer naar de pc aan het tekenen om een plaat te frezen met m’n CNC
Maar ik moet er voor vandaag maar beter een punt achter zetten
Morgen weer een dag Anne

Ik ben enige tijd geleden met FreeCad in de weer geweest. Nog niet zo eenvoudig om te leren.

Ik teken alles met VCarve en maak ook de Files mee voor frezen en graveren
Dus onderdelen buisvoeten elco trafo koel sleuven bevestigings gaatjes
Het is te doen en ik kan er aardig mee uit de voeten
Maar nu ik weer een andere Buisvoet heb moet eerst een onderdeel tekening maken en opslaan
Dan kan ik de volgende keer die zo er in plakken
Komt goed maar ga zeker Freecad proberen heb een hele CNC freesmachine gemaakt in 3D met solidworks
En voorheen met AutoCad w98 maar die doet het niet met W10
En de nieuwere zijn echt ingewikkeld, Althans vond ik :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 23 dec 2019, 16:40

hardbats schreef:Als je een cad tekening nodig hebt wil ik best helpen hoor Bert, ben daar best handig in :wink:

Bedankt Bas
Hoe is het met de klok ? Tikt hij nog O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hardbats
Berichten: 197
Lid geworden op: wo 01 mei 2019, 13:35

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor hardbats » ma 23 dec 2019, 17:08

Bert61 schreef:
douwebakker schreef:
Bert61 schreef:Heeel de ochtend heen en weer naar de pc aan het tekenen om een plaat te frezen met m’n CNC
Maar ik moet er voor vandaag maar beter een punt achter zetten
Morgen weer een dag Anne

Ik ben enige tijd geleden met FreeCad in de weer geweest. Nog niet zo eenvoudig om te leren.

Ik teken alles met VCarve en maak ook de Files mee voor frezen en graveren
Dus onderdelen buisvoeten elco trafo koel sleuven bevestigings gaatjes
Het is te doen en ik kan er aardig mee uit de voeten
Maar nu ik weer een andere Buisvoet heb moet eerst een onderdeel tekening maken en opslaan
Dan kan ik de volgende keer die zo er in plakken
Komt goed maar ga zeker Freecad proberen heb een hele CNC freesmachine gemaakt in 3D met solidworks
En voorheen met AutoCad w98 maar die doet het niet met W10
En de nieuwere zijn echt ingewikkeld, Althans vond ik :D


Als je de overstap wilt maken naar een ander programma dan zou ik Fusion360 aanraden van Autodesk. Is te krijgen met een gratis licensie en werkt top. Die kan ook meteen cam files maken voor een cnc frees machine.

Bert61 schreef:
hardbats schreef:Als je een cad tekening nodig hebt wil ik best helpen hoor Bert, ben daar best handig in :wink:

Bedankt Bas
Hoe is het met de klok ? Tikt hij nog O:)


Heb niet mee geluisterd, zal hem vanavond weer even aan zwengelen met de apl aangesloten :wink:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 23 dec 2019, 17:33

Ja goed plan Bas , en als het echt hinderlijk is 4 andere buizen erin
Eventueel 1 voor 1 vervangen Dan heb je maar 1 buis nodig
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » ma 23 dec 2019, 17:34

voorlopig
Under Construction
:wink: mooie ventilaie gejat van Rovano :oops:
Maar er moet nog een printje in van 50x100 :(
kwaliteit JPG is niks
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » wo 25 dec 2019, 14:30

Anne Ik kreeg een opmerking over de 6SN7 de helft die niet gebruikt wordt zou zo aan een kathode vergiftiging kapot gaan zo
shit draadje vergeten :oops:

V4lve Lover
Berichten: 46
Lid geworden op: ma 23 sep 2019, 12:02
Locatie: Ravenstein

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor V4lve Lover » wo 25 dec 2019, 14:45

Die opmerking komt van mij af, zonder anodestroom zal de kathode van een van de secties langzaam vergiftigen, dan loopt de emissie terug.

Bert heeft mij gevraagd om een print voor de versterker te ontwerpen, het is handig als de buizen dan of octal of noval zijn. Dit omdat een octal voet hoger is dan een noval printmontage voet. Waardoor de noval flink lager komt te zitten dan de octal.

Eventueel kunnen we de boel aanpassen om 6FQ7 in de voortrap te gebruiken. Of een 12BH7 of nog een ECC99

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » wo 25 dec 2019, 15:43

Bert61 schreef:Anne Ik kreeg een opmerking over de 6SN7 de helft die niet gebruikt wordt zou zo aan een kathode vergiftiging kapot gaan zo
Als je die helft toch niet gebruikt :sure:
Anders zet de kathode aan massa en het rooster+anode samen met een 1M weerstand aan de +350V.
Loopt er 0,35mA uit de kathode.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » wo 25 dec 2019, 19:08

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Anne Ik kreeg een opmerking over de 6SN7 de helft die niet gebruikt wordt zou zo aan een kathode vergiftiging kapot gaan zo
Als je die helft toch niet gebruikt :sure:
Anders zet de kathode aan massa en het rooster+anode samen met een 1M weerstand aan de +350V.
Loopt er 0,35mA uit de kathode.
Anne

Zo even een momentje rust hier
Florick bedankt voor de alarmering hier over :dank:
Excuus voor mijn trage reactie :oops: :oops:
En Anne bedankt voor het snelle antwoord en remedie :dank: :dank:
Dan doe ik het oplossen zoals Anne voorstelde
Ik heb een redelijke voorraad oude buizen waar links en rechts niet aan elkaar gelijk zijn
Misschien een idee om printjes te nemen waar je kan kiezen :?:
Of 2 verschillende printjes een voor links en een voor rechts
Dan in rechtse monoblok een andere helft van de buis gebruiken dan in links
Dan heb je ineens een keuze om de buizen om te wisselen O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 7190
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Bert61 » vr 27 dec 2019, 23:03

Ik heb het in allerlei bestanden maar niet in JPG met een fatsoenlijke resolutie
Ik plaats het maar in PDF
Ik krijg dat niet in jpg zonder lid te worden van Facebook Chrome Firefox
En dan zal er wel weer iets zijn
annastacia met een beetje bill 4.pdf
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13868
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Ah!buis » vr 27 dec 2019, 23:19

Heb je hier wat aan ?
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Rovano
Berichten: 158
Lid geworden op: di 03 dec 2013, 16:13

Re: Annastacia maar met een beetje Bill

Berichtdoor Rovano » za 28 dec 2019, 2:09

Bert,
De bevestigingsgaatjes voor de octal voeten met ventilatie zitten asymmetrisch, op het oog. Even corrigeren.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahrefs Site Explorer [backlinks checker], caramba, CCBot, WiseGuys [Crawler] en 1 gast