schakelknal bronkeuzeschakelaar

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 12:20

Goedemorgen beste mensen,

Ik heb een buizenvoorversterker gebouwd met 2 '76'voortrapbuizen en een 6N6P als kathodevolger.
Het gaat om het volgende; ik heb een ingangskeuzeschakelaar op deze voorversterker en als ik die draai van de ene bron naar de andere, dan hoor ik een ontzettende knal op mijn actieve luidsprekers...zo hard, dat ik de voorversterker eerst beter uit kan zetten en dan de keuzeschakelaar omdraai !

Als ik de voorversterker aansluit op een andere eindversterker met passieve boxen dan gebeurt precies hetzelfde als ik de keuzeschakelaar bedien?!?
Er zal vast wel iemand zijn die weet wat ik het beste kan doen in zo'n geval. Commerciële versterkers hebben dit probleem niet.

groeten, Peter

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor democles » do 24 okt 2019, 12:34

Schakel je toevallig ook de min met de keuze schakelaar?

En wat voor schakelaar gebruik je?

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 12:43

ik heb een single ended signaal dus plus en min, waarbij min aan de aarde ligt. Met de schakelaar schakel ik ook de min/aarde.

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22772
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor ray5150 » do 24 okt 2019, 12:44

Waarom zou je ook de min willen schakelen ?

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 12:46

ik gebruik een goede 'hardware' keuze draaischakelaar.

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 12:47

ray5150 schreef:Waarom zou je ook de min willen schakelen ?


Goede vraag! Ik dacht...dan heb ik minder aardlussen... :think:

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 12:49

Zal ik het met common ground proberen?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor Bert61 » do 24 okt 2019, 13:07

Je moet echt de aarde niet schakelen
Als er dan een potentiaal verschil is tussen je verschillende bronnen
Dat wordt door die aard verbinding op een nivo gebracht
Schakel je dat af !
Dan staat opeens er misschien wel enkele volts op je ingang En met inschakelen wordt dat weer naar nul
Dus dit is vragen om juist een KNAL uit je speakers
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 13:37

:goeie: Bedankt allemaal voor de tips. Ik ga het aanpassen en weer proberen

Gebruikersavatar
monjet
Berichten: 20
Lid geworden op: wo 22 jan 2014, 16:32

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor monjet » do 24 okt 2019, 15:26

Even een terugkoppeling: probleem opgelost. Dankjewel

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: schakelknal bronkeuzeschakelaar

Berichtdoor democles » do 24 okt 2019, 21:02

:goedzo: :goedzo: :goedzo:

Kwam me bekend voor,vandaar de snelle opmerking of je de min ook mee schakelde.

Mooi dat het opgelost is. :D

En bedankt voor de terugkoppeling.


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast