6V6 preamp maar dan anders

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Zwartoog
Berichten: 337
Lid geworden op: za 19 okt 2019, 16:37
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Zwartoog » vr 29 mei 2020, 16:50

Vanwaar de mute timer? Om je luidsprekers te beschermen? Wat gebeurt er dan in de eerst 15 sec waardoor je luidsprekers beschadigd kunnen raken?
Electronica werkt op rook: als het eruit is, werkt het niet meer :-"

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » vr 29 mei 2020, 17:05

Niet om de luidsprekers te beschermen.

De timer geeft de versterker de tijd om op temp. te komen.
In het begin zijn de buizen nog koud en zullen dus even meer Amp. trekken.
In die tijd is het signaal van de uitgang naar de massa gekoppeld.
Scheelt onvoorziene bijgeluiden.

En dit is geen eindversterker waar speakers aan hangen,alleen maar een simpel 1 buis voorversterker :mrgreen:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » za 30 mei 2020, 12:27

Op blad 3 staat de piekbeveiliging,die er ook in komt.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 01 jun 2020, 17:08

Maar even verder met het subframe.

DSC07763.JPG


Roostertjes er in gelijmd.

DSC07765.JPG


Als het subframe er op komt, zitten deze extra geklemd tussen de platen.

DSC07766.JPG


Dan een befestiging gemaakt voor de teflon condensatoren,
Heb een beetje argwaan tegen plakvoetjes,daarom een tyrap houder bevestigd met een 3mm popnagel aan het subframe.

DSC07767.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » ma 01 jun 2020, 17:27

Ik heb het ook niet op plakvoetjes Demo
Je kan er best even hard aan trekken , Maar als er continu wat aanhangt ,met ook nog flink wat warmte erbij !
Dan zet ik er ook een schroef bij :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » di 02 jun 2020, 20:33

Vandaag het subframe verder vol geschroefd en wat kleine dingetjes gemaakt.

DSC07771.JPG


230v verdeelstuk en een printje voor de 50K log potmeter.
Kon ook omgewisseld worden met de 100K potmeter print, die er in zat,toch maar een nieuwe gemaakt :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » wo 03 jun 2020, 11:18

Zo iets ook voor de ingangsselectie schakelaar ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 03 jun 2020, 12:50

Nee dat laat ik zitten ,een Lorlin meerstanden schakelaar met zilver in teflon bedrading..
Zou zonde zijn dat te veranderen.

De rest van de signaal bedrading wordt ook zilver en teflon.
Weet nog niet welke ik ga gebruiken.
Heb hier nog wat liggen van een reis naar Myanmar ( Birma),gekocht bij een zilversmid aan het Inlemeer.
Beetje "snake oil" dus........ :mrgreen:
DSC07772.JPG


DSC07773.JPG


Of toch maar dit.
Wat het goed deed in mijn dac,s.

DSC07774.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Henkjan
Beheerder / Site Admin
Berichten: 25669
Lid geworden op: do 01 jan 1970, 1:00
Locatie: Berkel en Rodenrijs

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Henkjan » wo 03 jun 2020, 13:59

onder maanlicht getrokken :mrgreen:
If it measures good, but sounds bad, you're measuring the wrong thing." ― Dr. Richard C. Heyser

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » wo 03 jun 2020, 14:25

democles schreef:Nee dat laat ik zitten ,een Lorlin meerstanden schakelaar met zilver in teflon bedrading..
Zou zonde zijn dat te veranderen.

De rest van de signaal bedrading wordt ook zilver en teflon.
Weet nog niet welke ik ga gebruiken.
Heb hier nog wat liggen van een reis naar Myanmar ( Birma),gekocht bij een zilversmid aan het Inlemeer.
Beetje "snake oil" dus........ :mrgreen:
DSC07772.JPG

DSC07773.JPG

Of toch maar dit.
Wat het goed deed in mijn dac,s.

DSC07774.JPG


Ok vind het altijd een knoeiboel met die losse draadjes aan die plastic lorlin schakelaar of heb jij er in andere uit voering ?
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Zwartoog
Berichten: 337
Lid geworden op: za 19 okt 2019, 16:37
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Zwartoog » wo 03 jun 2020, 14:31

Je moet dat spul nog wel instralen he? Anders produceert het een valse klank.
Electronica werkt op rook: als het eruit is, werkt het niet meer :-"

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 03 jun 2020, 15:33

Henkjan schreef:onder maanlicht getrokken :mrgreen:


Nee overdag en voor mijn neus................ :mrgreen:


Ok vind het altijd een knoeiboel met die losse draadjes aan die plastic lorlin schakelaar of heb jij er in andere uit voering ?


Heb die met de oogjes en met zilverdraad hoef je ze maar even aan te tippen tijdens het solderen,langer gaat ook niet smelt de plastic weg en heb je een pootje in handen :lol:

Je moet dat spul nog wel instralen he? Anders produceert het een valse klank.


Birma is boeddhistisch,instralen doen ze daar niet...... :mrgreen:

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » wo 03 jun 2020, 15:38

Met oogjes ? Waar vandaan Peet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 03 jun 2020, 15:56


Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » wo 03 jun 2020, 16:14

Bedankt Peet :dank: :dank:
Deze winkel kon ik nog niet ook ! :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » vr 05 jun 2020, 15:02

Gisteren was het de hele dag druilerig weer hier in het Noorden.

Ideaal weer om wat spuitwerk te doen.
Geen stof in de lucht.

Wachten tussen de buien door,dan snel de parasol opzetten en de bovenplaat spuiten.
Aantal lagen spuiten en licht schuren tussendoor en uiteindelijk gelukt :rock:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op za 06 jun 2020, 0:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » vr 05 jun 2020, 15:29

Je gaat Hard :rock: :rock: :rock: :rock: :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » vr 05 jun 2020, 17:03

Ingangsbedrading aangepast en de 50K log. potmeter geplaatst.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » zo 07 jun 2020, 19:20

Vandaag de trafo,s er in gezet , de elco,s,en nog wat klein spul.............. :lol:

Nog een paar dingen en dan kunnen de touwtjes er aan geknoopt worden. :rock:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 08 jun 2020, 17:54

Een begin gemaakt met de bedrading.
En wel zo dat de smoorspoelen gemonteerd kunnen worden tegen de kast.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » ma 08 jun 2020, 18:05

Zo dat is goed vol heb je aardig pas gemaakt :goeie:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 08 jun 2020, 20:12

Smoorspoelen er in.
Hoop dat ze geen brom oppikken van de naastgelegen trafo,s [-o<
Als het goed is kan nu de bovenplaat vastgeschroefd worden.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » ma 08 jun 2020, 20:34

Ik hoop het ook je kan ze bijna nergens anders plaatsen :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4872
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 10 jun 2020, 22:36

Bijna alle touwtjes zitten er in.
De min van de gloei moet nog aan massa,maar dat doe ik morgen.

Al wel even de stekker er in gehad en snel wat gemeten.
Geen zekering of stop die doorslaat,dat geeft hoop :lol:

336v en 332v op de Anodes.

22 mA op de Kathodes.

Vind wel dat de bias automaat slecht in te regelen is,wat ik ook aan de potmeters draai het blijft 22 mA :-k
Morgen maar even verder kijken.
Negatief van de voedingen is keurig -35v
En het negatief naar de Gate is iets van -22/-24v.
De buizen krijgen dus wel negatief , en geen rode wangetjes......... :mrgreen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
OpaBert
Berichten: 8607
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor OpaBert » wo 10 jun 2020, 23:55

Potverdikkie :shock: Dat ziet er Prachtig uit en is erg vlug gegaan :goeie: :proost: :bakkie: :proost:
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HuaweiBots-114.119.166.x en 0 gasten