6V6 preamp maar dan anders

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » zo 03 nov 2019, 21:51

Ja, is ook spannend :rock:

Kan wel vreselijk gaan klinken............ :mrgreen: :lol:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » ma 04 nov 2019, 15:39

Moet er over de kathode weerstand geen elco ? 100 uF ofzo :?:
Gloeistroom is aan gesloten x
Hoe groot is de Koppel C aan de anode Peet kan het niet lezen 2u2 ? Of 2 n erzal wel 2u2 in zitten
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 04 nov 2019, 15:43

Heb het euvel al gevonden denk ik,waarom er weinig geluid uit kwam. :oops:

Even de boel ombouwen.

tot dan.............. :mrgreen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » ma 04 nov 2019, 16:00

........................................... en ?
O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 nov 2019, 16:35

Bert61 schreef:........................................... en ?
O:)
Ja idd ! Langs deze kant ook weinig geluid :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 04 nov 2019, 16:41

Daar was ik weer :lol:

De boel weer aangesloten en nu werkt het :rock:

Had in plaats van 2x 10K Anode weerstanden er 10 Ohm in zitten :|

Nu speelt het,even wennen aan het geluid. :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » ma 04 nov 2019, 16:53

:oops: Dus :D
Ik heb dat dagelijks Het went wel hoor :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 nov 2019, 16:55

Zoals ik de boel zo uitgestald zie liggen zal het wel erg ruimtelijk klinken :rofl:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 04 nov 2019, 17:16

Ja had 4x 7W weerstanden besteld van die draadgewonden groene email dingen en mijn bril natuurlijk niet op ](*,)
Bleken dus 10 ohm te zijn i.p.v. 10K.(vond ze ook al verdacht koud blijven :mrgreen: )
Merk nog wel dat de stand van de potmeter ook stoorsignaal geeft,vol open niet en halverwege ook niet.

Ik zie vaak 1M gemonteerd bij de ingang naar massa,waar kan ik die het beste plaatsen,of kan het wat anders zijn?
Laatst gewijzigd door democles op ma 04 nov 2019, 21:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 nov 2019, 18:16

Tussen loper en massa.Maar met de koppel-C ertussen zou 't niet nodig hoeven zijn, tenzij er wat DC op het binnenkomend signaal zit, dan de C tussen in en potmeter.En ook nog de extra weerstand.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » ma 04 nov 2019, 19:41

Ah!buis schreef:Zoals ik de boel zo uitgestald zie liggen zal het wel erg ruimtelijk klinken :rofl:
Anne

Ziet er netjes uit Demo nu netjes in de midden staan voor het ultieme stereo effect :!:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » ma 04 nov 2019, 20:56

Zoiets Anne?

6v6 versterkerr.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 nov 2019, 21:30

Zoiets ja.Behalve dat 100n naar 100k wat weinig is voor 't laag, minstens 270n.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 06 nov 2019, 0:09

Vandaag maar weer een paar uur geluisterd.

Interessant fris geluid met redelijk wat bas, is wat in me op komt :D
De bias blijft stabiel,zelfs een tijdje op 30mA gedraaid i.p.v. 22mA en met minder,,,,,kwam uit op 23mA,mooi dat dat mogelijk is. :goedzo:

Nadeel,er blijft een brommetje,of eigenlijk een Buzzzzz,zelfs met kortgesloten ingang :?
En de 6V6 is iets microfonisch niet veel,maar als je er tegenaan tikt hoor je een rooster galmen.

Kweet niet of ik die Buzzzzzzz er uit krijg,of waar het vandaan komt.?

Dit is trouwens de voedig.

voeding.jpg



Zie net dat de gloeivoeding nog niet aan massa zit ](*,)
Wordt vervolgd............. :mrgreen:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » do 07 nov 2019, 14:47

De min van de gloeivoeding aan massa gelegd en proberen maar :lol:

De Buzzzzzz is weg :shock: :yeah:

Mooi man, alles stil,nu al op een plankje :rock:

Maar even een filmpje gemaakt.



[ Bekijk op youtube ]

Wat nu nog :-k

Een beetje terugkoppeling proberen en evt. de Salas HV voeding er tussen zetten.
Laatst gewijzigd door democles op do 07 nov 2019, 23:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » do 07 nov 2019, 15:05

Ik heb jouw plank nodig
Die van mij doetutniet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » do 07 nov 2019, 15:26

Dat wordt zoeken Bert. :think:

Mijn plankje komt van de Gamma en is speciaal ingestraald door de plaatselijke heks onder maanlicht :rofl:

Kreeg vandaag ook een ander speeltje binnen.

Hoef ik het ,,gleerbred,, niet meer te gebruiken als functiegenerator- :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » do 07 nov 2019, 15:55

Fraaaai
Ik kan bijna een winkel beginnen in generators ik heb er 2 in m’n Scoop tot 25 mhz en een Siglent 2 kan tot 30 mhz
Dan nog een zelfbouwer met de xr2206
Had maar een seintje gegeven
Maar nu heb je wat nieuws :yeah:
Gefeliciteerd Peet :rock:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » vr 08 nov 2019, 16:41

Maar effe. spelen met dat ding.

2V blokgolfje in en 11,6v pk-pk :shock: uit, met potmeter op max.

De laatste foto op 20Khz met potmeter volume teruggeschroefd naar 3v versterker uit..
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » za 09 nov 2019, 14:10

Even geprobeerd wat Disco opperde .

Waarom unity gain? Dat zou een doelstelling mogen heten :) Het is zo lastig volume regelen als je op "negen uur" de eindversterker al maximaal hebt loeien. Dat maximum wil je pas op "vijf uur" ontmoeten.

Maarre demo, het is allemaal niet zo ingewikkeld hoor. Je moet je voorstellen dat het volledige uitgangssignaal over de weerstand boven de anode staat. Als je daarvan slechts een deel zou willen benutten, deel je deze weerstand op in twee exemplaren die bijelkaar ongeveer weer op de oorspronkelijke 5K uitkomen.
Rekenvoorbeeldje: Stel je wilt 2Vrms (spanning die je multimeter aangeeft) maximaal op je uitgang hebben maar er komt nu 6Vrms uit met de knop op maximaal. Dan deel je de 5K op in een 0,67 maal 5K = 3350 ohm en eentje van 0,33 maal 5K = 1650 ohm. Hiervoor gebruik je twee 3K3 parallel en die hang je aan de voeding. Aan het andere uiteinde bevestig je nog een 3K3 die vervolgens naar de anode gaat. Op het knooppunt komt je condensator,



Werkt goed,volume pot geeft nu niet meer max bij 9 uur,maar regelt mooier tot max op 3/4 :D

De sound werd er niet anders van.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6889
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Bert61 » za 09 nov 2019, 16:15

Mooi Peet :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » za 09 nov 2019, 16:31

Dank.

Volgende stapje,,terugkoppeling,,

Eerst maar even inlezen............... :mrgreen:

http://www.valvewizard.co.uk/localfeedback.html

Doe maar net of ik er wat van snap :hide:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 13 nov 2019, 14:22

Vraagje

Nu gebruik ik hier de Salas L-Pad voor de gloei van de 6V6.

Kreeg op DIY Audio de opmerking,als in de schakeling er een LED mee kapt dat dan de volle spanning op de uitgang komt te staan i.p.v. de ingestelde 6,3V.

Is het mogelijk de schakeling hier tegen te beveiligen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor Ah!buis » wo 13 nov 2019, 15:58

Zoiets bijv. :lol:
Instellen op afslaan op 7V.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4309
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: 6V6 preamp maar dan anders

Berichtdoor democles » wo 13 nov 2019, 17:10

Bedankt Anne :goedzo:

Leuke naam :rofl:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, HYPERTUNE, SemrushBot, WiseGuys [Crawler] en 2 gasten