Al weer een 6N23P voorversterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 20:08

Dankje Peet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » do 01 aug 2019, 20:14

Vraagje, waar zit de aan/uit knop ? :think:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 02 aug 2019, 2:07

Zit achterop, de doelstelling was, alles in de kast,kale vlakte,dus de schakelaar op de achterkant.

Had ik de schakelaar naar voren verlegd (via stangetje en schakelaar achterin de kast) dan was de kast groter geworden,ik vond dit al groot genoeg,nu kloppen de verhoudingen nog.

Heb bij al mijn voorversterker projectjes gemerkt dat de maximale breedte van de kast iets van 35cm is,ga je daar verder in dan oogt het niet meer. :?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » di 06 aug 2019, 21:29

Dat die tik er nog niet uit is vind ik maar niks.
Het beste is natuurlijk om uit te zoeken waar het vandaan komt.
Ondertussen iets verzonnen om de tik te omzeilen.
Bij inschakelen gaat het zoals eerst, behalve dat de aan/uit schakelaar overbrugt wordt door een relais.Die gaat in even nadat de mute voorbij is.Omdat het ding toch al aan staat doet dat niks.
Schakel je nu uit dan neemt het nieuwe relais de aansluiting over, de versterker gaat niet uit.
Wel wordt de mute dan ingeschakeld en die zorgt er even later voor dat er echt uitgeschakeld wordt.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » di 06 aug 2019, 22:44

Petje af Anne :goedzo:

Zat me ook al rot te denken hoe of wat :?

Zal het schema even goed op me laten inwerken,

Zo op het eerste gezicht te zien schakelt dit wel wat vlotter in gezien de kleinere elco,s bij de timers.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » wo 07 aug 2019, 2:53

Weet niet of ik het printje + alle bedrading nog kwijt kan achter in de kast :?

Print 6x4cm.

Hoeveel A moet het relais kunnen schakelen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » wo 07 aug 2019, 13:29

Bij printen waar het net samen met iets van de versterker op zit moet je wel voldoende afstand houden !
derde-relais.jpg
Het relais moet geschikt zijn voor netspanning, de stroom is niet zo belangrijk onderbreekt alleen.Inschakelen doet de netschakelaar.
Dat is dan ook het zwakke punt, uitschakelen ergens anders dan de eigen schakelaar (bijv op een slof of de stekker eruit) geeft weer een plop.
Met wat schuiven, de afstand vergroot.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » wo 07 aug 2019, 14:03

Bedankt Anne.

Had het vanmorgen even snel getekend om een idee te krijgen.

Zal het aanpassen.

Hoeveel wat moet de 100 ohm weerstand zijn?

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » wo 07 aug 2019, 15:41

democles schreef:Had het vanmorgen even snel getekend om een idee te krijgen.

Hoeveel wat moet de 100 ohm weerstand zijn?
Vanmorgen :o vannacht zul je bedoelen :shock:
Kleinste weerstand die je hebt, verstookt bijna nix.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 04 okt 2019, 16:25

Mijn 6N23P voorversterkers had een vreemde sluiting in een van de print buisvoetjes .

De boel open geschroefd en de versterker print er uit gehaald kon geen zwarte plekken ontdekken. :?

Maar als je de buis aandrukte maakte het sluiting,dus die buisvoet er uit proberen te solderen met als gevolg dat er ook wat printbanen mee gingen :oops:

Als er dan toch een andere print in moet deze ook maar even aangepast aan de laatste bevindingen met een andere 6N23P voorversterker. :wink:

Nieuwe print erin geschroefd en getest,die doet het :goedzo:

Oude print.

6n23p op een rij oude print.JPG


Nieuwe print.

nieuwe 4 op rij.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 04 okt 2019, 16:43

Tja dan kijk je een tijdje naar het nieuwe ontwerp :think:

En dan valt je op,dat er een 1K stop weerstandje wel erg ver van het rooster zit :?
Normaal moet de afstand zo minimaal mogelijk zijn om oppikken van storingen te voorkomen!!

aanpassing stop weerstand.jpg


De fout hersteld in het ontwerp.

Maar hoe herstel ik dat hier, nu de print er al in zit,zonder alles weer los te moeten halen? :oops:

1K stopweerstand.jpg


Dan maar zo!


DSC07488.JPG

DSC07489.JPG


En dan blijft er nog een printbaantje staan die ook storingen kan oppikken :think:
De boormachine en stofzuiger er bij en de print baan van buitenaf doorboord,even meten, probleem opgelost :wink:
DSC07490.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op vr 04 okt 2019, 19:37, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 04 okt 2019, 17:25

We zien wat af Peet :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 04 okt 2019, 18:01

:lol:

Gelukkig zijn de printbaantjes in mijn ontwerp niet te klein gekozen zodat er naar hartenlust aan gesleuteld kan worden.

Wilde eigenlijk een busbar aarding proberen,maar mijn 1,5mm installatie draad was op .
Moet eerst nieuwe halen,maar het plenst hier.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 04 okt 2019, 20:14

Er zit zat in de muur , doos bij een schakelaar open een paar flinke rukken En je hebt zat :rock: O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 04 okt 2019, 23:51

Ik denk dat ik dan problemen krijg met de vrouw :hide:

Even droog geweest hier,dus maar wat kabel gescoord.

De steraarde er uit en de busbar er in.

file.jpg


De massa van de ingangen verbonden bij de potmeter en vandaar geaard op het chassis.

Morgen testen............. :mrgreen:

Even wat pic,s.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 04 okt 2019, 23:55

Bedankt voor het delen :goeie: :goedzo:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » za 05 okt 2019, 0:16

:dank:

johan283
Berichten: 433
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 15:27

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor johan283 » za 05 okt 2019, 20:35

democles schreef::dank:

en? ben benieuwd

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » za 05 okt 2019, 21:10

Helaas, met ster had ik minder brom als met busaarding.

Dat wordt verder zoeken. :?

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » zo 06 okt 2019, 2:37

Wat doe ik fout?

Ik zie iets over het hoofd :think:

Aardschema er bij en de boel vergelijken met wat ik er van gebakt heb :?

aarding volgorde.JPG


Volgens mij heb ik wat gevonden!

Zo zit het bij mij.

aarding volgorde.JPG


Duidelijk een denkfout,denk ik :roll:

Vandaag veranderen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

molekuul
Berichten: 372
Lid geworden op: wo 02 feb 2005, 15:31
Locatie: Goirle

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor molekuul » zo 06 okt 2019, 9:11

Ik ben dit topic aan het doornemen, maar wat ik niet vind is verwarm je de buizen met wissel of gelijkstroom? Hoe is je heater spanning gekoppeld aan de massa?

Gr,

Joris

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » zo 06 okt 2019, 10:23

Ik zou dat Aardpunt aan de ingang en van de eerste buis Dubbeltriode als 1 Aardpunt nemen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » zo 06 okt 2019, 12:50

molekuul schreef:Ik ben dit topic aan het doornemen, maar wat ik niet vind is verwarm je de buizen met wissel of gelijkstroom? Hoe is je heater spanning gekoppeld aan de massa?

Gr,

Joris


Gloeispanning is DC en gekoppeld via een 100nF condensator aan massa.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » zo 06 okt 2019, 13:21

na die gelijkrichter een elco en dan een weerstand en dan zit er na die weerstand ook een elko die moet dan toch bij die eerste elco worden gezet ik bedoel de aard kant bij de eerste elko
Waar blijft Anne ? die helpt altijd nu zie ik hem alweer 2 dagen niet meer :(
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » zo 06 okt 2019, 14:47

democles schreef:Wat doe ik fout?
Ik zie iets over het hoofd :think:
Aardschema er bij en de boel vergelijken met wat ik er van gebakt heb :?

aarding volgorde.JPG

Volgens mij heb ik wat gevonden!
Zo zit het bij mij.

aarding volgorde.JPG

Duidelijk een denkfout,denk ik :roll:
Twee keer hetzelfde, verkeert plaatje.
democles schreef:Gloeispanning is DC en gekoppeld via een 100nF condensator aan massa.
Warom via een C ipv gewoon aan massa ?
Met die massa verbindingen altijd uitkijken voor voedingsstroom en signaalstroom die beide via massa gaan.Met steraarde moet een signaal doorgegeven heen en terug naar en van de ster.Minder kan op dubbel gebruik van een verbinding maar meer kans op een lus.
Ik ben meer voor elke trap een geheel met twee uitgangsdraden, signaal en signaal-terug=massa, dan gaat door de massa enkel de stroom voor het voorgaande deel.
Naar gelang dat je verder komt is er wel meer massa voedingsstroom maar is de gevoeligheid is dan ook vermindert.
Met het chassis aan massa bij bijv de voedingselco komt er alle verlies en brom die vanaf de ingang op de massaverbinding is gekomen ook op het chassis.Wordt dan een afschereming met brom tov de ingang.Vandaar chassis aan massa bij de ingang.En het chassis niet gebruiken voor het aarden van andere dingen.Aan de massa leggen van hulpstukken, gloeivoeding, vertraging ... bij de min van de voedingselco.
Soms kan het net omgekeerd uitpakken :? , kleine brom verdwijnt met verkeerde aarding, als je met wat geluk net wat tegenfase brom binnenbrengt die de eerste brom tegenwerkt :sure: .
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 2 gasten