Al weer een 6N23P voorversterker

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 26 jul 2019, 20:48

O:) Staat die 136 nf echt op de trafo En niet via schakelaar Peet ik vraag het voor alle duidelijkheid
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » vr 26 jul 2019, 21:59

Die condensator moet op de netschakelaar zitten, zo dat de C kortgesloten wordt door de schakelaar als de boel aan staat.
Als je beide netdraden schakelt ook twee C's.
Zo'n tik van de trafo(s) is altijd sneller dan dat de mute-relais schakelt.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 26 jul 2019, 22:09

Oke had er 1 over de schakelaar gezet,maar ik schakel beide net draden zal het veranderen :goedzo:

Ondertussen mijn eerste zelfbouw schema gemaakt :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door democles op za 27 jul 2019, 0:16, 3 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » vr 26 jul 2019, 22:28

=D> =D> :goedzo:
Ziet er goed uit Peet
Een ding nog voor Anne ,
Je hebt mij ooit ook geholpen met uitschakel plop door een C van 0,1uF over de primaire van de voedingstrafo
Dat was direct Bingo :goeie: waarom hier niet :-k Anne
Laatst gewijzigd door Bert61 op vr 26 jul 2019, 22:32, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » vr 26 jul 2019, 22:30

Zo, aan de Express ?
Wel de massa aan de min van de spanningsregelaar doen.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 26 jul 2019, 22:49

Ja was even wennen met dat programma,merkte al vrij vlot de tekortkoming van gedeeltes knippen en plakken,maar daar hebben we Paint dan weer voor.

De massa veranderd.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » vr 26 jul 2019, 23:07

democles schreef:Ja was even wennen met dat programma,merkte al vrij vlot de tekortkoming van gedeeltes knippen en plakken,maar daar hebben we Paint dan weer voor.

De massa veranderd.

Op z'n kop :lol:
Onder Edit is er cut, copy en paste. Gaat voor een onderdeel maar ook hele stukken zolang het in een rechthoek past.

Omdat de schakeling om de mute snel te doen werken hier uit de 9V komt, kan die de uitgang van de 311 mogelijk boven z'n voeding trekken.Liever niet, diode erbij voorkomt dat.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » vr 26 jul 2019, 23:20

Bedankt Anne. schema aangepast

Copy en past gevonden en dat werkt voor hele stukken,MOOI :D

Zal de schakeling aanpassen,moest de print toch weer loshalen om alle probeersels weer op te fraaien. :D

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » za 27 jul 2019, 15:41

Is die tik nou weg met die net-C's ?
Nog wat huisvlijt gevolgen, wat onderdelen voor Express :dank:
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » za 27 jul 2019, 16:48

Ik denk dat mijn opmerking niet gezien is
Omdat Niemand er niet op gereageerd heeft
Anne
Je hebt mij ooit ook geholpen met uitschakel plop door een C van 0,1uF over de primaire van de voedingstrafo
Dat was direct Bingo :goeie: Geen tikkie meer te horen Waarom hier niet :-k Anne
Alvast bedankt voor je antwoord :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » za 27 jul 2019, 18:53

Bert61 schreef:Ik denk dat mijn opmerking niet gezien is
Omdat Niemand er niet op gereageerd heeft
Anne
Je hebt mij ooit ook geholpen met uitschakel plop door een C van 0,1uF over de primaire van de voedingstrafo
Dat was direct Bingo :goeie: Geen tikkie meer te horen Waarom hier niet :-k Anne
Alvast bedankt voor je antwoord :D
Er zit meer dan één trafo in, daarom maar over de netschakelaar.Maar,
democles schreef:Oke had er 1 over de schakelaar gezet,maar ik schakel beide net draden zal het veranderen :goedzo:

En dan helpt 't niet, hopelijk nu wel.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » za 27 jul 2019, 19:24

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Ik denk dat mijn opmerking niet gezien is
Omdat Niemand er niet op gereageerd heeft
Anne
Je hebt mij ooit ook geholpen met uitschakel plop door een C van 0,1uF over de primaire van de voedingstrafo
Dat was direct Bingo :goeie: Geen tikkie meer te horen Waarom hier niet :-k Anne
Alvast bedankt voor je antwoord :D
Er zit meer dan één trafo in, daarom maar over de netschakelaar.Maar,
democles schreef:Oke had er 1 over de schakelaar gezet,maar ik schakel beide net draden zal het veranderen :goedzo:

En dan helpt 't niet, hopelijk nu wel.
Anne

Bedankt voor je antwoord Anne .
over elke trafo een C is niet goed ? , ff afwachten dan op de bevindingen van Demo.
Ook benieuwd natuurlijk . O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » za 27 jul 2019, 21:08

Bert61 schreef:over elke trafo een C is niet goed ? , ff afwachten dan op de bevindingen van Demo.
In plaats van moeilijk doen, zet de C over de schakelaar was 't idee.
Dan blijkt het een dubbele te zijn, over de schakelaar worden er dan twee.
Hoeft eigenlijk niet.Eén C over de net-aansluiting na de schakelaar (trafo-kant) is ook goed.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » za 27 jul 2019, 21:11

Dankje Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » zo 28 jul 2019, 1:50

Sorry jongens even geen tijd gehad,wat familiaire verplichtingen :D

Hoeft eigenlijk niet.Eén C over de net-aansluiting na de schakelaar (trafo-kant) is ook goed.


En zo zat het, maar werkt dus niet.

Probeer eerst een tweede C over primair van de 9V trafo er bij te zetten. (dus over elke trafo 1)

Dat van 2 C,s over een dubbele net schakelaar zetten werkt ook niet altijd .



Bedankt voor de zip Anne. :goedzo:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » wo 31 jul 2019, 21:37

Printje losgehaald,extra diode op de onderkant er bij gesoldeerd .

DSC07425.JPG


68nF X2 condensator op de 9V trafo primair gezet.

DSC07426.JPG


Over de HV trafo had ik al 1 gezet.

DSC07427.JPG


Alles er weer in .

DSC07428.JPG


Wat rest is de bodemplaat pas maken en de pootjes er op lijmen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » do 01 aug 2019, 16:39

Oke,bodem pas gemaakt.
Pootjes er op gelijmd met siliconenkit.
Nog niet getest of de tik er nog is bij het uitschakelen.
Luister eerst even muziek. :D

Had een filmpje gemaakt,maar kan zonder een telefoonnummer op te geven niet meer in mijn youtube account komen,helaas :-&

FUCK GOOGLE,heb ook gelijk mijn zoekmachine gewijzigd,heb een hekel aan dit ,,BIG Brother,, gedoe,smoor er maar in :evil:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 17:24

Google heb ik ook zwaar de pee over , verkoop advertentie zijn bijna niet meer te omzeilen
Veiligheids eisen Ze willen gewoon je telefoon nummer om te verkopen aan andere met je interesse profiel
06 lijn enzo :lol:
Maar Peet , er ligt een afdankertje onderste boven een plank lager :oops:
Maar de andere staan er netjes op de voetjes
Belangrijkste klank goed en geen irriterende bij geluiden :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » do 01 aug 2019, 17:46

Nee,dat is geen afdankertje :lol:

De winter streamer,een AD1865 DAC,ziet er zo uit omdat ik dat in de gaten wilde houden,beluchting on top, :lol:

Alles klinkt goed,er is nog wel een tikje bij het uitschakelen :?

Maar ,met dat geouwehoer stop ik mee,dus eerst de eindbakken uit en dan de voorversterker.

Einde,project.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 17:50

democles schreef:Nee,dat is geen afdankertje :lol:

De winter streamer,een AD1865 DAC,ziet er zo uit omdat ik dat in de gaten wilde houden,beluchting on top, :lol:

Alles klinkt goed,er is nog wel een tikje bij het uitschakelen :?

Maar ,met dat geouwehoer stop ik mee,dus eerst de eindbakken uit en dan de voorversterker.

Einde,project.

jullie daar al een poos mee bezig geweest Maar dat het je de keel uithangt is begrijpelijk :-s
Ook moet ik niet snel weer een kapotte utracer hebben door onduidelijke oorzaak Want dan gaat hij de kast in
Randzaken nemen nu meer tijd in beslag dan wat ik werkelijk wil bouwen .
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » do 01 aug 2019, 18:24

Randzaken nemen nu meer tijd in beslag dan wat ik werkelijk wil bouwen .


We zijn bouwers,dus bouwen!

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » do 01 aug 2019, 19:01

Ipv goochel gebruik ik regelmatig de twee Ytjes :lol: yahoo en yandex.
Ziet er een mooi bouwwerk uit :goedzo:
Jammer dat die tik hardnekkig is.Sneller als nu krijg je de mute niet, moet iets van de uitschakelpiek zijn die doorkomt, die is altijd nog sneller.
Om de uitschakelpiek voor te zijn zou het inschakelen van de mute de versterker moeten uitzetten ipv gewoon een aan/uit schakelaar.
Een C over het net na de schakelaar zou het plotseling wegvallen moeten opvangen.
Dus ofwel is de C te klein (hoewel nu 3x 68n parallel is al heel wat) ofwel er speelt nog iets anders ???
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Bert61 » do 01 aug 2019, 19:17

Morgen ga ik naar Ludo Die heeft een probleem met frees , backlash en ook weer niet.
Neem Mn kistje met utracer mee Hij heeft die fout misschien weer snel gevonden Als ik naar dat transistor spul kijk is het al kapot :hide:
Ik heb Mn buizen gemeten dus als ik Mn gedachten om kan buigen Ga ik ook weer aan buizen spul beginnen Rotding
Baal als een stekker
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor Ah!buis » do 01 aug 2019, 19:35

Bert61 schreef:Baal als een stekker
Stekkers genoeg zou ik zeggen, kun je kiezen :D
Maar niet verkeerd steken ! 8-[ :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Al weer een 6N23P voorversterker

Berichtdoor democles » do 01 aug 2019, 19:36

Ja Anne het speelt goed en ziet er goed uit.
Succes Bert,


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, NoTrebel en 0 gasten