Mono blokken met GU50

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
PimDriessen
Berichten: 1055
Lid geworden op: wo 01 jan 2014, 14:41

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor PimDriessen » zo 17 mar 2019, 23:50

Bert61 schreef:Deze zou morgen passen Anne
17 weekend levertijd :(
Reichelt heeft er ook in Juli pas weer op voorraad
Ik Zoek me echt scheel 8-[ nodig 470uf 350 volt Diam 25,4 mm max
Mouser heeft hem niet op voorraad
Bij Farnell kan ik m helemaal niet vinden AST elektronica ook niet Askjanfirst ook niet Sinus ook niet
Alie express heeft ze wel 470 uF 400 volt 25 mm maar dat duurt ook ff kes eer ze hier zijn
En men heeft een revieuw waar ze op een metertje laten zien dat ze 420uf zijn
Maar die zijn het snelst leverbaar
Iemand een link waar ze te koop zijn ?

Hoi Bert,
Is dit ook nog te groot,
Groet,
Pim
ScreenShot1868.bmp
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » ma 18 mar 2019, 0:09

Wat een gekloot allemaal om een bepaald printje te gebruiken.
Gewoon zelf maken.

Dit is zelfbouwaudio .

Gebruik deze https://www.pollin.de/p/elko-kendeil-k0 ... 0-v-210781

Hoe goedkoop wil je?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 18 mar 2019, 8:42

Hoi Demo
Leuk je te zien en bedankt voor je reactie. O:)
Die condensators zijn al onderweg ik verwacht ze over 2 weken , maar ik heb nog genoeg dingen om uit te zoeken
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 18 mar 2019, 8:44

PimDriessen schreef:
Bert61 schreef:Deze zou morgen passen Anne
17 weekend levertijd :(
Reichelt heeft er ook in Juli pas weer op voorraad
Ik Zoek me echt scheel 8-[ nodig 470uf 350 volt Diam 25,4 mm max
Mouser heeft hem niet op voorraad
Bij Farnell kan ik m helemaal niet vinden AST elektronica ook niet Askjanfirst ook niet Sinus ook niet
Alie express heeft ze wel 470 uF 400 volt 25 mm maar dat duurt ook ff kes eer ze hier zijn
En men heeft een revieuw waar ze op een metertje laten zien dat ze 420uf zijn
Maar die zijn het snelst leverbaar
Iemand een link waar ze te koop zijn ?

Hoi Bert,
Is dit ook nog te groot,
Groet,
Pim
ScreenShot1868.bmp

Pim ze zijn onderweg
Bedankt voor je reactie :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 18 mar 2019, 9:33

SCHEMA IS GEWIJZIGD
zelf getekend Demo :D
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » ma 18 mar 2019, 13:36

Bert kijk nog even goed naar het schema wat Anne aangepast had.

(pagina 2,onderaan)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 18 mar 2019, 15:20

Klein stukje van Anne zijn uitleg
Tussen de twee buitenste aansluitingen van de trafo staat wel erg veel spanning voor het relais.Is wel tussen de twee schakelaars, niet over één kontakt, maar toch erg veel.
Veiliger om de middenaftakking te schakelen. Hoeft daar ook geen weerstand over, daar zorgen de verdeelweerstanden over de elco's voor.
Hier ook zijn tekening Peet dat is op pagina 3 :-s
5D3B4360-4B73-4E50-8B56-9C125EADA403.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 18 mar 2019, 15:30

En dan zijn we nog maar aan blaadje 4 O:)
Wat moet dat worden als we aan 50 zijn ofzo :shock: :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 18 mar 2019, 15:50

Ah!buis schreef:En dan zijn we nog maar aan blaadje 4 O:)
Wat moet dat worden als we aan 50 zijn ofzo :shock: :lol:
Anne

50 blaadjes is een record Dan houden we een feestje :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 18 mar 2019, 16:45

Ah!buis schreef:Een hoop flauwekul. Is om grote stromen te schakelen, motoren of mistlichten ofzo.
En er is maar één schkelkontakt.
Ander relais erop ?
Ding ziet er vanbinnen zoiets uit, rel.png Anne

Hee :!: was hier aan voorbij gegaan Anne
:dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 26 mar 2019, 19:22

De Elco,s zijn binnen uit China via Alie
470uF en 400 Volt , kwamen er twee van in serie op Mn printje
Wat in de Revieuw staat klopt ze zijn geen 470uF maar een is er 405uF en de ander 423uF
Maar zien hoe dat gaat in de testen of er Brom is en grote spanning variatie
Maar we kunnen nu gaan bouwen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » di 26 mar 2019, 19:38

Die capaciteit zal wel veranderen als er spanning op staat, daarbij ±10% is heel ggewoon voor elco's.
Is wel duidelijk chinese nep, EPCO$ ipv EPCOS :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 26 mar 2019, 20:23

Ah!buis schreef:Die capaciteit zal wel veranderen als er spanning op staat, daarbij ±10% is heel ggewoon voor elco's.
Is wel duidelijk chinese nep, EPCO$ ipv EPCOS :lol:
Anne

:D NEPCOS :lol:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 31 mar 2019, 20:30

Anne weinig gedaan bekende oorzaak
Maar wat me een beetje kietelt is de UL mogelijkheid met de Gu50 is de limiet de schermrooster spanning van 250-300 volt
Niemand heeft dat tot nu toe niet gebruikt
Doet de Gu50 niks meer op 300 volt Anode spanning ?
Of gaat het over de wisselspanning op het schermrooster
Afijn ik weet het niet maar vroeg het me af of die Gu50 UL gebruikt kan worden
Zoja dan kom je zeker op een andere Z uitgangs trafo
Alvast bedankt Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 31 mar 2019, 20:59

Het datablad geeft een max. van 250volt voor het schermrooster.
Met UL ga je daar ruim over.Zou mogelijk wel kunnen (schermrooster zakt samen met de anode bij UL) maar ik raad liever niet iets aan wat mogelijk tot rampen leidt.
In det tijd dat ik met buizen bezig was, was er van die russen niks.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11382
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor hannesie » zo 31 mar 2019, 21:26

Van die Chinezen wel dan .......? Buizen of andere elektronica waren.
Hans

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 31 mar 2019, 21:39

hannesie schreef:Van die Chinezen wel dan .......? Buizen of andere elektronica waren.

Nee, ook niet.
Toen deden we zelf nog vanalles :x :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 31 mar 2019, 22:06

Ah!buis schreef:Het datablad geeft een max. van 250volt voor het schermrooster.
Met UL ga je daar ruim over.Zou mogelijk wel kunnen (schermrooster zakt samen met de anode bij UL) maar ik raad liever niet iets aan wat mogelijk tot rampen leidt.
In det tijd dat ik met buizen bezig was, was er van die russen niks.
Anne

Begrepen Anne
hannesie schreef:Van die Chinezen wel dan .......? Buizen of andere elektronica waren.

8-[
Ah!buis schreef:
hannesie schreef:Van die Chinezen wel dan .......? Buizen of andere elektronica waren.

Nee, ook niet.
Toen deden we zelf nog vanalles :x :(
Anne

Weet niet waar dit naar leid en voor wie wat en hoe nu precies bedoelt wordt
Ik ga er dan ook maar niet naar vragen maar wordt wat verdrietig van de ondertoon :(
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11382
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor hannesie » zo 31 mar 2019, 22:21

We bliezen toen nog de eigen buizen in het Vlaamse, en de condensatoren uit Frankrijk van Chateroux of iets dergelijks? :lol:

Het valt best wel mee Bert.
Alhoewel, glasblazen is ook nu niet het meest gezonde werk. :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock:
Hans

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 01 apr 2019, 18:35

Anne ik vind op wiki Dit
niet mogelijk in ultra linear

The tube was originally designed for mobile operations, so its filament draws only 0.705 amps of current, while anode power dissipation allowed is up to 40 watts, quite big for such low filament power. It determines the need for high anode voltage, 800 V typically. The screen grid is quite dense, so its voltage when working in pentode mode is limited by 300 volts, otherwise power dissipated by the grid when anode voltage goes below screen grid voltage would damage it. That's why the tube cannot be efficiently used in so-called "Ultra - Linear" regime when anode and screen grid have the same voltage at idle. However, in triode mode anode voltage never goes below screen grid voltage, so 400–450 volts of B+ is acceptable.

The tube can work also in so-called "Right-handed triode" mode, or "High Mu" mode, when all 3 grids are connected together and used with positive bias. In such regime, B+ voltage can be up to 1200 V, and anode curves resemble pentode ones, with higher than in the "left-handed" triode mode impedance. :?: :?: :?: :?:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 01 apr 2019, 19:31

Ach, je moet dat met een flinke berg zout nemen.
"Maar" 0,7A voor de gloei, ongeveer zoals een EL84, maar wel bij 12,6volt.Hoezo weinig ?
En max 300volt voor het schermrooster, mijn datablad vermeld 250volt.
Als het schermrooster zakt tot 250volt in UL wanneer de anodespanning op het laagst komt is de toestand voor de buis hetzelfde als bij penthode. Niks aan de hand zou je zeggen,toch liever eerst uitproberen met oude buizen 8-[
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 01 apr 2019, 23:48

Ah!buis schreef:Ach, je moet dat met een flinke berg zout nemen.
"Maar" 0,7A voor de gloei, ongeveer zoals een EL84, maar wel bij 12,6volt.Hoezo weinig ?
En max 300volt voor het schermrooster, mijn datablad vermeld 250volt.
Als het schermrooster zakt tot 250volt in UL wanneer de anodespanning op het laagst komt is de toestand voor de buis hetzelfde als bij penthode. Niks aan de hand zou je zeggen,toch liever eerst uitproberen met oude buizen 8-[
Anne

We kunnen dit proberen Anne
Ik heb speciaal voor het testen 2 buizen op MP gekocht gezien al het vuurwerk wat Demo mee maakte
en totaal 10 buizen
Ik wil er wel twee voor in proberen
Eerst in triode en dan vingers gekruist in UL , een paar proberen.
Maar dat gaat nog wel een week of wat duren Anne.
Eerst eens de voeding bouwen ervoor en wat andere dingetjes doen die ook nodig zijn
kan in iedergeval er weer tegen aan :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » di 02 apr 2019, 11:15

Bert61 schreef:Eerst eens de voeding bouwen ervoor en wat andere dingetjes doen die ook nodig zijn, kan in ieder geval er weer tegen aan :D
Kalm aam hè :relax:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 15 apr 2019, 22:29

Ben aan 2 dingen tegelijk bezig
als dat maar goed gaat
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6420
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 03 jun 2019, 11:53

Anne heb je even tijd en zin ?
De dag komt dichterbij dat ik hier weer verder mee kan
Twee weken terug Mn utracer af en ook de Hickok TV3Bu
Die doet het nu weer zoals het hoort
Maar
Alleen nu ben ik kwijt hoe ik terug reken naar wat in het buizenboek staat
Ik meet een paar buizen tussen de 1200 en 13500 uHos
Herrinner me nog vaag dat ik 1 /12000 moest doen voor iets 8-[
Dan krijg ik een Heeeeeeeel klein getal :-s
:think:
In het buizen boek
S11.3mA /V.
Dus ik weet het niet meer wat ik er mee aan moet [-o< [-o< [-o< [-o<
Anne heb je even ? O:)
Ter aanvulling het Meetinstrument
D4B4B2AB-5E13-4711-B7A2-401A444F698D.jpeg

Moet op schaal D kijken

Die loopt van 10.000 tot 15.000 mHos
Ik meet 13.200 1/13300=0.0000752 :think:
082EEF96-D55C-4CE9-9690-086A03DC618D.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op ma 03 jun 2019, 13:55, 3 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 1 gast