Mono blokken met GU50

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 05 mar 2019, 20:34

Deze zou morgen passen Anne
17 weekend levertijd :(
Reichelt heeft er ook in Juli pas weer op voorraad
Ik Zoek me echt scheel 8-[ nodig 470uf 350 volt Diam 25,4 mm max
Mouser heeft hem niet op voorraad
Bij Farnell kan ik m helemaal niet vinden AST elektronica ook niet Askjanfirst ook niet Sinus ook niet
Alie express heeft ze wel 470 uF 400 volt 25 mm maar dat duurt ook ff kes eer ze hier zijn
En men heeft een revieuw waar ze op een metertje laten zien dat ze 420uf zijn
Maar die zijn het snelst leverbaar
Iemand een link waar ze te koop zijn ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » di 05 mar 2019, 20:52

C400.png
Bij EOO, schijnt dat je daar wel kunt bestellen :?
Of zijn die te dik ?
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10235
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Barry2001 » di 05 mar 2019, 21:25

https://www.okaphone.com/artikel.asp?id=488624 (voorraad, wel duur)
Bedoel je 25.4mm pinafstand of diameter elco zelf?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 05 mar 2019, 21:56

Barry2001 schreef:https://www.okaphone.com/artikel.asp?id=488624 (voorraad, wel duur)
Bedoel je 25.4mm pinafstand of diameter elco zelf?

Ha Barry bedankt dat mee zoekt :goeie:
De diameter is 25 mm
De steek weet ik niet gewoon niet opgemeten
Maar dat is het zelfde als die 47 uF 500 volt van JJ en die is 10 mm Barry heb ik bij Tonefactory gelezen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 05 mar 2019, 23:00

Ah!buis schreef:C400.png Bij EOO, schijnt dat je daar wel kunt bestellen :?
Of zijn die te dik ?
Anne

Ja klopt helemaal Anne
Fijn dat je ook mee zoekt :P
Als we niks beter en dichterbij vinden bestel ik er twee bij Alie
Moet de buisjes in de voortrappen ook nog bestellen
Maar die vind ik ook in nl
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » di 05 mar 2019, 23:14

Bert61 schreef:Als we niks beter en dichterbij vinden bestel ik er twee bij Alie
Als dat maar goed gaat 8-[
Moet de buisjes in de voortrappen ook nog bestellen
Maar die vind ik ook in nl
Het eerste buisje is een 6N2P of een ECC83 (12AX7) maar voor de tweede kunnen allerlei dubbeltriodes dienen.
Misschien heb je nog wel iets, ECC99 bijv.?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 06 mar 2019, 9:54

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Als we niks beter en dichterbij vinden bestel ik er twee bij Alie
Als dat maar goed gaat 8-[
Moet de buisjes in de voortrappen ook nog bestellen
Maar die vind ik ook in nl
Het eerste buisje is een 6N2P of een ECC83 (12AX7) maar voor de tweede kunnen allerlei dubbeltriodes dienen.
Misschien heb je nog wel iets, ECC99 bijv.?
Anne

Ja ik heb 4 ECC99
Maar Demo adviseert de 6N1P die kosten een 5-6 € daar kom ik ook wel over O:)
Ps
Ik heb die elco,s maar bij Alie besteld eind deze maand zijn ze hier
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 06 mar 2019, 15:23

Buisjes zijn besteld.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 06 mar 2019, 19:34

Er zit een leuk adresje Tubesandrecords. In Nederland in Veghel
Daar heb ik de buisjes besteld die Democles heeft aangeraden
Voedingstrafo Ringkernn UGT van AE 30 Watt 5K met UL aftakking of de 5K UGT uit de TAC34
Buisvoeten Noval en voor de GU50 , LS aansluitingen 220 euro Stekkerbus 220 Y schakelaar met neon lampje
De weerstanden ,condensatoren, kastjes ,aluminium platen ,voetjes, Print voeding , print biasautomaat ,Volumeregelaar VU mtr :think: :think:
Wat heb ik nog nodig waar ik eventueel weken op moet wachten Het is nu de tijd om alles te bestellen

Anne voor een VU mtr moet ik daar nog wat voor maken :?:
Kan dat van de stuurbuis worden afgetakt of moet daar een paar transistoren op een printje worden geetst :?:

Bij deze wappers zit al een schakeling achterop
4B86C147-BE4F-43CA-8C01-FA7787B2C7FF.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » wo 06 mar 2019, 21:52

Bert schreef:Anne voor een VU mtr moet ik daar nog wat voor maken :?:
Kan dat van de stuurbuis worden afgetakt of moet daar een paar transistoren op een printje worden geetst :?:
Bij deze wappers zit al een schakeling achterop
Moeilijk zo te zeggen.Die 6-12V is vermoedelijk voor de verlichting.
Maar er zit wel wat veel spul op voor enkel dat.Je zou zeggen sluit 't op de LS aan maar dan waarom + en - erbij ?
Geen gegevens ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 06 mar 2019, 22:00

Ah!buis schreef:
Bert schreef:Anne voor een VU mtr moet ik daar nog wat voor maken :?:
Kan dat van de stuurbuis worden afgetakt of moet daar een paar transistoren op een printje worden geetst :?:
Bij deze wappers zit al een schakeling achterop
Moeilijk zo te zeggen.Die 6-12V is vermoedelijk voor de verlichting.
Maar er zit wel wat veel spul op voor enkel dat.Je zou zeggen sluit 't op de LS aan maar dan waarom + en - erbij ?
Geen gegevens ?
Anne

Anne drie plaatjes maar wel duidelijk hoe je het moet aansluiten
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » wo 06 mar 2019, 22:13

Blijkbaar op de LS uitgang. Zal die trimpot wel de gevoeligheid regelen ?
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » do 07 mar 2019, 15:46

Ah!buis schreef:Blijkbaar op de LS uitgang. Zal die trimpot wel de gevoeligheid regelen ?
Anne

Ja dat denk ik ook Anne
Eigenlijk heb je daar maar een potmeter voor nodig :?:
De metertjes zijn meestal 100 uA
De losse metertjes kosten nog niet de helft
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » vr 08 mar 2019, 20:01

Buisjes zijn binnen , maar eerst wat anders maken
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4248
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » vr 08 mar 2019, 20:34

Leuk, doosjes met opschrift :lol:

MarcelvdG
Berichten: 714
Lid geworden op: do 31 jan 2013, 21:47
Locatie: Haarlem

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor MarcelvdG » vr 08 mar 2019, 22:19

Ik hoop niet dat dat percentage aangeeft hoeveel er nog over is van de emissie...

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » vr 08 mar 2019, 23:15

MarcelvdG schreef:Ik hoop niet dat dat percentage aangeeft hoeveel er nog over is van de emissie...

Jullie kunnen zo lekker opstoken :D
Nee het is het verschil tussen beide helften van de buisjes Het zijn nieuwe buizen
Maar ze liggen bij de andere buizen , tot ik een acculader heb gecreëerd voor een familie van 2 120A 5 volt voedingen van Lambda Nemic
Ze zijn in stelbaar tussen 4 en 7 volt Overvoltage protectie zit er in Kortsluit detectie en een sense aan sluiting op beide
Bij Alie een paar metertjes Spanning en stroom en een 200 Amp shunt gekocht
Ben klaar met kastje maar bezig met het front en geïsoleerde aansluiting voor de Kabels
Een stuk trespa met m4 boutjes op de hoeken vast zetten en 2 M10 bouten voor aan sluiting accu kabels
Ben blij dat ik er pas een tweede bij vond en er iets bruikbaars van kan maken O:)
En het niet naar de mileu straat gaat :D
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
AatV
Berichten: 3123
Lid geworden op: wo 21 feb 2007, 18:33
Locatie: Delft

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor AatV » za 09 mar 2019, 15:21

Bert61 schreef:
MarcelvdG schreef:Ik hoop niet dat dat percentage aangeeft hoeveel er nog over is van de emissie...

Jullie kunnen zo lekker opstoken :D
Nee het is het verschil tussen beide helften van de buisjes Het zijn nieuwe buizen
Maar ze liggen bij de andere buizen , tot ik een acculader heb gecreëerd voor een familie van 2 120A 5 volt voedingen van Lambda Nemic
Ze zijn in stelbaar tussen 4 en 7 volt Overvoltage protectie zit er in Kortsluit detectie en een sense aan sluiting op beide
Bij Alie een paar metertjes Spanning en stroom en een 200 Amp shunt gekocht
Ben klaar met kastje maar bezig met het front en geïsoleerde aansluiting voor de Kabels
Een stuk trespa met m4 boutjes op de hoeken vast zetten en 2 M10 bouten voor aan sluiting accu kabels
Ben blij dat ik er pas een tweede bij vond en er iets bruikbaars van kan maken O:)
En het niet naar de mileu straat gaat :D


Kijk maar uit! Met 4 boutjes/gaatjes kan je toch wel een dagje bezig zijn. :mrgreen:

groet,
Aat
That which can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » za 09 mar 2019, 16:13

AatV schreef:Kijk maar uit! Met 4 boutjes/gaatjes kan je toch wel een dagje bezig zijn. :mrgreen:

groet,
Aat
Heb je ook al meegemaakt ? :lol:
Als Bert weer aan 't slepen gaat met van die zware dingen kon het nog wel langer gaan duren :(
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » za 09 mar 2019, 19:51

:lol:
ja als het tegen zit wel :?
Maar deze keer alles gelukt nog wel even die poelie vast gezet die kwam weer los , zal op dat boutje wat loctite opsmeren
:rock: Maar alles past Komende dagen bedraden
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » za 09 mar 2019, 20:03

Ah!buis schreef:
AatV schreef:Kijk maar uit! Met 4 boutjes/gaatjes kan je toch wel een dagje bezig zijn. :mrgreen:

groet,
Aat
Heb je ook al meegemaakt ? :lol:
Als Bert weer aan 't slepen gaat met van die zware dingen kon het nog wel langer gaan duren :(
Anne

Ben eigenlijk gek dat ik dat nog doe Anne en niet Mn zoon belt of een kameraad
Maar die zijn al zat in de weer voor me :-s
Als ik me maar aan de tijden hou in de schuur s,morgens een uurtje
en Smiddags tussen 13:00 14:30 uur en savond 1800-1900
En niet met versterkers ga lopen slepen lukt het wel Anne O:)
Wilde er niet over beginnen , :hide: maar het is wel op het randje geweest.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 17 mar 2019, 19:19

Anne .
ik wilde wat met Mn Chinese Baxandall Toonregeling spelen maandag
Alles al op gezocht voor de voeding
MAAR! welke potmeters moeten hier op 500K Lin of Log ? :think:

Als hij het goed doet misschien wel leuk om er een appart doosje omheen te maken met de Raspberry en voeding
Er voor
Maar eerst maar eens kijken wat en hoe goed dit bordje werkt :D
Alvast bedankt voor de hulp Anne . O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 17 mar 2019, 19:42

Bert61 schreef:Anne .
ik wilde wat met Mn Chinese Baxandall Toonregeling spelen maandag
Alles al op gezocht voor de voeding
MAAR! welke potmeters moeten hier op 500K Lin of Log ? :think:
Staat dat niet op het schema van Willy ?
Het moeten natuurlijk lineaire zijn, anders zit 't midden niet in 't midden :lol:
Nog iets anders, het relais voor de vetraagde HS.
Tussen de twee buitenste aansluitingen van de trafo staat wel erg veel spanning voor het relais.Is wel tussen de twee schakelaars, niet over één kontakt, maar toch erg veel.
Veiliger om de middenaftakking te schakelen. Hoeft daar ook geen weerstand over, daar zorgen de verdeelweerstanden over de elco's voor.
R&T.png
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6761
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 17 mar 2019, 23:11

Hoi Anne
Dankje voor je hulp
Ik heb niet bij de CTA4.3 gekeken en er ook niet bij stilgestaan dat in de middenstand de potmeters de halve waarde moeten hebben
V.w.b. De inschakel vertraging heb ik Wilde ik deze printjes er voor gebruiken
Ik heb ze bij Alie gekocht maar kan de URL niet gekopieerd krijgen
Wel van eBay dus die link erin gezet Vandaar en zodoende Anne :wink:

FC41F06D-4408-4EEB-A69A-4B7F269C5D24.png

In de beschrijving staat 1500 volt
Maar dat is :^o :^o :^o
Het nummer van het relais maakt me niets wijzer 953-1A-12DG-2
Kan daar geen goede data sheet van vinden alleen een hoop narigheid incl een mededeling dat ik een prijs heb gewonnen :sure: Ben niet helemaal gek
Ondanks dit formaat relais is het waarschijnlijk niet voldoende voor die hoge spanning :?:
Het tekeningetje van je Anne is duidelijk kan een ander relais mee schakelen met 2 wissel contacten
:dank: :dank:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13602
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 17 mar 2019, 23:43

Een hoop flauwekul. Is om grote stromen te schakelen, motoren of mistlichten ofzo.
En er is maar één schkelkontakt.
Ander relais erop ?
Ding ziet er vanbinnen zoiets uit,
rel.png
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, WiseGuys [Crawler] en 0 gasten