Mono blokken met GU50

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4241
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » zo 03 mar 2019, 13:45

Demo bedoel je het zo als ik nu getekend heb ??? met dat relais ??


Nee niet in de 0,maar beide in de 185V wissel.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 03 mar 2019, 13:52

Zo Peet O:)
Foutief Schema verwijdert
Laatst gewijzigd door Bert61 op zo 03 mar 2019, 16:55, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4241
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » zo 03 mar 2019, 13:54

Yep.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 03 mar 2019, 13:59

democles schreef:Yep.
Niet helemaal O:)
Als je de spanning al een beetje wil laten opkomen voor het inschakelen (de weerstand over het relaiskontakt) moet het andere kontakt ook een weerstand hebben (elk de helft van die ene)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 03 mar 2019, 14:05

Ah!buis schreef:
democles schreef:Yep.
Niet helemaal O:)
Als je de spanning al een beetje wil laten opkomen voor het inschakelen (de weerstand over het relaiskontakt) moet het andere kontakt ook een weerstand hebben (elk de helft van die ene)
Anne

:goedzo: ](*,)
Anne hoe zit dat nu met dat rooster eindbuis O:)
Edit
Schema verwijdert voor alle duidelijkheid
Laatst gewijzigd door Bert61 op zo 03 mar 2019, 16:54, 2 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 03 mar 2019, 14:11

Bert61 schreef:Anne hoe zit dat nu met dat rooster eindbuis O:)
Tja, voor stroom heb je twee draden nodig en met relais open is er nog maar één aan de trafo, geen stroom geen rook :lol:
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 03 mar 2019, 14:40

snotver zit naar mn eigen tekening met een oude welke ik ook al verkeerd had Kwartje is gevallen
Zo goed Anne [-o<
Foutief schema verwijdert
Laatst gewijzigd door Bert61 op zo 03 mar 2019, 16:57, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 03 mar 2019, 15:27

C16 mag eigenlijk wel weg, zit parallel aan C9.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » zo 03 mar 2019, 16:22

zo dan
snap nog niks van die psu designer kan eentrafo 370 volt maken met een RI van 41Ohm
De smoorspoel L ri van 65 ohm clc en een load van 5K
maar 8-[ snap er nog niks van de simulatie


Edit 14-06-2019
Schema aangepast
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op vr 14 jun 2019, 14:45, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4241
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » zo 03 mar 2019, 21:46

nog maar eens vragen :?

Zijn die condensatoren van 47uF in de HS spanning niet een beetje klein?
Zelf heb ik er 2x 470uF in zitten

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » zo 03 mar 2019, 22:27

democles schreef:nog maar eens vragen :?

Zijn die condensatoren van 47uF in de HS spanning niet een beetje klein?
Zelf heb ik er 2x 470uF in zitten
Je had idd 2x470µ en 100µ over het geheel, hier omgekeerd.Maakt niet zoveel uit, ik denk dan Bert misschien die elco met 550V al heeft.
Voor de halve spanning zit er nu wel minder in maar weer een smoorspoel erbij.
Door de symetrie van de versterker komt 't niet zo nauw, brom van de voeding valt grotendeels weg in de UGT.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4241
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » zo 03 mar 2019, 23:15

Oke Anne :goedzo:
Zal voor de werking weinig uitmaken dus,maar
470uF/550v wordt wel een dure als je hem al kunt vinden :?
100uF 550v is beter vindbaar en goedkoper.
En 470uF voor de HS i.p.v. de 47uF is goed betaalbaar :lol:

Naamloos.png


Moet er niet nog 100E weerstand in de B+ ?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 mar 2019, 11:05

democles schreef:470uF/550v wordt wel een dure als je hem al kunt vinden :?
100uF 550v is beter vindbaar en goedkoper.
En 470uF voor de HS i.p.v. de 47uF is goed betaalbaar :lol:

Moet er niet nog 100E weerstand in de B+ ?
Er zijn verschillende manieren om een voeding in elkaar te zetten.Als Bert 't zo tekende is dat zijn keus.Ik probeer meestal iets voor te stellen met gangbare (niet zo dure ?) onderdelen.
Ipv de 100Ω bij de B+ zit hier een smoorspoel aan de min-kant.Behoort ook tot de B+lus, is serie voeding-weerstand(smoorspoel)-versterker.Gaat door alle drie dezelfde stroom, maakt de volgorde niet uit.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4241
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » ma 04 mar 2019, 11:47

Begrijp ik Anne,doe ook alleen maar een voorstel.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 04 mar 2019, 19:05

Hoi ik ben weer boven water Zeer drukke middag en al met al ben ik afgepeigerd :)
Wat de Voeding Gu50 betreft wil ik graag gebruik maken van printen welke ik al bestukt heb liggen
Zit nu een ervan in de LOODZWARE stereo Amp met TAC34 trafo,s en kappen
Daar zit op
Hoogspanning met aansluiting choke in de plus en twee Elco,s in serie maar geen midden aftakking :!:
De voorziening voor het negatief
Een hulp spannning 15 volt met 7815
En een reserve elco :lol: erop
Dat betekent eigenlijk dat ik voor de halve spanning eventueel een draad tussen de twee elco,s op de hoogspanning kan solderen voor de B++
En eventueel een gyrator (smoorspoel ) in de B++
daar heb ik ook al 2 printjes voor liggen dus goed voor twee monoblokken
Kan deze wijziging door de Commissie worden goed gekeurd :wink:
Of gaat dat niet werken Anne ,Demo dan hoor ik graag waarom niet :mrgreen:
7E54B860-EE51-47D2-A8CC-BA96EE8352CC.jpeg

Edit
Die trafo kan ik eventueel vervangen door een 7-9 volt trafo t.b.v. Gloei 6NP1
:relax: met ipad op Mn buik O:)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 mar 2019, 19:37

Bert61 schreef:Hoogspanning met aansluiting choke in de plus en twee Elco,s in serie maar geen midden aftakking :!: Dat betekent eigenlijk dat ik voor de halve spanning eventueel een draad tussen de twee elco,s op de hoogspanning kan solderen voor de B++
En eventueel een gyrator (smoorspoel ) in de B++
Met de smoorspoel in de min-lijn dient die gelijk voor de B++
De voorziening voor het negatief
Een hulp spannning 15 volt met 7815
En een reserve elco :lol: erop
daar heb ik ook al 2 printjes voor liggen dus goed voor twee monoblokken
Die trafo kan ik eventueel vervangen door een 7-9 volt trafo t.b.v. Gloei 6NP1
Er zit toch 12V op de voedingstrafo, heb je helemaal geen extra trafo nodig.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 04 mar 2019, 21:48

Ah!buis schreef:
Bert61 schreef:Hoogspanning met aansluiting choke in de plus en twee Elco,s in serie maar geen midden aftakking :!: Dat betekent eigenlijk dat ik voor de halve spanning eventueel een draad tussen de twee elco,s op de hoogspanning kan solderen voor de B++
En eventueel een gyrator (smoorspoel ) in de B++
Met de smoorspoel in de min-lijn dient die gelijk voor de B++
De voorziening voor het negatief
Een hulp spannning 15 volt met 7815
En een reserve elco :lol: erop
daar heb ik ook al 2 printjes voor liggen dus goed voor twee monoblokken
Die trafo kan ik eventueel vervangen door een 7-9 volt trafo t.b.v. Gloei 6NP1
Er zit toch 12V op de voedingstrafo, heb je helemaal geen extra trafo nodig.
Anne


Hoi Anne
Is mij bekend dat de Choke van 5H in de min is gezet om hem tevens voor de B++ te kunnen gebruiken twee vliegen in een klap
Wat erg slim gevonden was :P
Maar is het heel erg voor de werking van de 6NP1 en de 6N2P dat die een gyrator printje krijgt in ruil voor de 5H smoorspoel in de Min.
Het Gyrator printje van 1x3 cm dat kan ik wel een plekje voor vinden en weegt gelukkig niet veel
Alleen Ik weet niet of dat voldoende is voor de B++
Er is nog een mogelijkheid dat is die middenaftakking in de voedings trafo niet gebruiken , en via een dikke weerstand ,de buisjes te voeden Zelfde als in de Billy
Dat is misschien beter als B++ via gyrator te voeden uit de middenaftakking .
En kan dat klein trafo,tje op de Voedingsprint ik ook weg laten natuurlijk.
Maar zou heel graag die voedings printen er voor willen gebruiken
Ze zien er ook heel mooi uit O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 mar 2019, 23:07

Via een dikke weerstand krijg je een g2 spanning die erg verandert met de stroom, is niet de bedoeling.
Met een EL34 kun je de B+ wel voor g2 gebruiken, is voor de GU50 teveel.Soms wordt er dan een stabilisatieschakeling tussen gezet voor een vaste lagere spanning.
Met de middenaftakking heb je een lagere en stevige spanning die niet veel verandert bij wisselende stroom.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 04 mar 2019, 23:12

Ah!buis schreef:Via een dikke weerstand krijg je een g2 spanning die erg verandert met de stroom, is niet de bedoeling.
Met een EL34 kun je de B+ wel voor g2 gebruiken, is voor de GU50 teveel.Soms wordt er dan een stabilisatieschakeling tussen gezet voor een vaste lagere spanning.
Met de middenaftakking heb je een lagere en stevige spanning die niet veel verandert bij wisselende stroom.
Anne

Ok Anne we gaan voor het beste , nou :sure: op een na dan :wink:
Midden aftakking met gyrator in de b++
E9298FCE-DBB5-4375-BAB3-A14515AC59E6.jpeg

en de smoorspoel in de B+
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 04 mar 2019, 23:29

Was een eerste idee om een smoorspoel te vervangen.
Dat gedraagt zich als een hele grote weerstand voor wisselstroom, moet dan weer een dikke C achter en moet dan, om een te grote piek van de laadstroom te voorkomen, nog een stroombegrenzing hebben.
Allemaal onnodig moeilijk, ook de smoorspoel is niet echt nodig, scheelt weer gewicht.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 04 mar 2019, 23:48

Ah!buis schreef:Was een eerste idee om een smoorspoel te vervangen.
Dat gedraagt zich als een hele grote weerstand voor wisselstroom, moet dan weer een dikke C achter en moet dan, om een te grote piek van de laadstroom te voorkomen, nog een stroombegrenzing hebben.
Allemaal onnodig moeilijk, ook de smoorspoel is niet echt nodig, scheelt weer gewicht.
Anne

Als die Hammond Smoorspoel ook weg kan Dat is 2 kg !
Dan gaat hij er ook tussen uit Anne O:)
die bewaar ik die voor wat anders (Bill)
Die gyrator hoeft ook niet ?
Zijn er nog dingetjes die de vervorming omlaag kunnen brengen
( Ik weet met de zend hobby moest het schermrooster QQE-06-40 b.v. gestabiliseerd zijn
Heb ik toen gemaakt met een OD3 en nog een stabilisator buisje OA2 ? )

bij Sander zijn project 0.001% procent daar wordt je natuurlijk wel ff stil van. :shock:
bouw het deze keer eerst op een plank , en luister met hoofdtelefoon
En als het bromt de smoorspoel er tussen testen of het helpt
Het wordt wel op letten met die Gu50 zonder dat verzilverde koper aan die voet
Op die plank gebruik ik dat verzilverde ding om de buis vast te zetten
Anders een verkeerd erin en hoop vuurwerk, en dat wil ik niet
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Barry2001
Algemene moderator
Berichten: 10232
Lid geworden op: zo 22 mar 2009, 16:57
Locatie: Hengelo

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Barry2001 » di 05 mar 2019, 0:06

Als tip Bert, GU50 is een VHF zendbuis zoals je vast weet, werd gebruikt in mobiele militaire communicatie setjes. Het idee was om in het veld 'hot swappable' de buis te kunnen vervangen bij een defect, met dat petje met handvat bovenop. Hij zit echt erg strak in die metalen behuizing, als je in je testopstelling nog eens buis moet verwisselen, kan lastig gaan als je de boel heel wilt houden. Klopt het is ervoor bedoelt, maar het zit er erg strak in.

De buis heeft een verticale uitstekende rand aan 1 kant. je zou een gewone voet kunnen nemen zonder hekwerk (en dan een degelijke Russische, geen China troep), en dan met een stift oid aangeven waar die rand zit. Kan haast niet misgaan toch? maar je hebt wel een punt, de buisvoet laat missteken in de voet toe.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 05 mar 2019, 9:02

Barry2001 schreef:Als tip Bert, GU50 is een VHF zendbuis zoals je vast weet, werd gebruikt in mobiele militaire communicatie setjes. Het idee was om in het veld 'hot swappable' de buis te kunnen vervangen bij een defect, met dat petje met handvat bovenop. Hij zit echt erg strak in die metalen behuizing, als je in je testopstelling nog eens buis moet verwisselen, kan lastig gaan als je de boel heel wilt houden. Klopt het is ervoor bedoelt, maar het zit er erg strak in.

De buis heeft een verticale uitstekende rand aan 1 kant. je zou een gewone voet kunnen nemen zonder hekwerk (en dan een degelijke Russische, geen China troep), en dan met een stift oid aangeven waar die rand zit. Kan haast niet misgaan toch? maar je hebt wel een punt, de buisvoet laat missteken in de voet toe.

Hoi Barry
Begrepen van dat in het veld verwisselen Die moeten best getraind zijn geweest
Want ze gaan er verrekte moeilijk uit en met die stift ga ik 100% zeker doen
ook maar het nieuwe schema
Edit 14-06-2019
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op vr 14 jun 2019, 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13595
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » di 05 mar 2019, 13:25

Nog even wat bijgewerkt.Jammer dat de spanning hoger is dan bij die van demo.Daar konden de elcos in de voeding voor 250V zijn, hier is dat net te weinig.
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6753
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 05 mar 2019, 13:58

Ah!buis schreef:Nog even wat bijgewerkt.Jammer dat de spanning hoger is dan bij die van demo.Daar konden de elcos in de voeding voor 250V zijn, hier is dat net te weinig.
Anne

:dank: :dank:
Anne reuze bedankt Moet ik gaan kijken of ik die 470 uF 400 volt op de print kan krijgen
Ga dat zo snel mogelijk laten weten
shit draadje vergeten :oops:


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot, dotnetdotcom [Crawler] en 0 gasten