Mono blokken met GU50

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 03 jun 2019, 13:41

Ja hoor, slecht weer tijd genoeg, goed weer ben ik buiten :D
De weerstand in ohm is V/I (spanning gedeeld door stroom).De steilheid wordt gemeten in
S(iemens) 1S = 1A/1V, weleer en nog vaak in mA/V voor kleine waarden ook wel µA/V = 0,001mA/V.
Nu hebben sommige grappemakers gedacht laten we A/V mho noemen, is het omgekeerde van V/A (ohm) #-o .En dan wordt µA/V = µmho en 1mA/V = 1000µmho ](*,)
De steilheid van buizen is geen vast gegeven, verandert met het instelpunt.Meestal meer stroom = grotere steilheid.
11,3mS klinkt heel redelijk voor een GU-50.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 03 jun 2019, 15:25

Fijn te horen Anne en weeerrr reuze bedankt
Ff nadenken Dat gaat steeds moeilijker lijkt het
Dus eerst maar van Micro , Mili maken :?:
Dus 13000 mHos is 13 mA/V :?: :?:
het was een meting voor een EL84 uit de doos Radiobuizen :D
Dat klopt wel voor een el84 :goeie: :goeie: :goeie:
Dankje wel Anne :dank: :dank: :dank: :dank: :dank: :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 03 jun 2019, 15:27

Bert61 schreef:
Ah!buis schreef:Ja hoor, slecht weer tijd genoeg, goed weer ben ik buiten :D
De weerstand in ohm is V/I (spanning gedeeld door stroom).De steilheid wordt gemeten in
S(iemens) 1S = 1A/1V, weleer en nog vaak in mA/V voor kleine waarden ook wel µA/V = 0,001mA/V.
Nu hebben sommige grappemakers gedacht laten we A/V mho noemen, is het omgekeerde van V/A (ohm) #-o .En dan wordt µA/V = µmho en 1mA/V = 1000µmho ](*,)
De steilheid van buizen is geen vast gegeven, verandert met het instelpunt.Meestal meer stroom = grotere steilheid.
11,3mS klinkt heel redelijk voor een GU-50.
Anne

Fijn te horen Anne en weeerrr reuze bedankt
Ff nadenken Dat gaat steeds moeilijker lijkt het
Dus eerst maar van Micro , Mili maken :?:
Dus 13000 mHos is 13 mA/V :?: :?:
het was een meting voor een EL84 uit de doos Radiobuizen :D
Dat klopt wel voor een el84 :goeie: :goeie: :goeie:
Dankje wel Anne :dank: :dank: :dank: :dank: :dank: :dank:

Ohja truuuk om te kijken of het nog een goeie is
De gloei verlagen met 20% dus van 6,3 naar 5 Volt
De oude vallen door de mand en een nieuwe blijft gewoon 13 mA /V
Ik meen ook van jou geleerd Anne
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » ma 03 jun 2019, 22:11

Anne hoe herken ik in het buizenboek Muiderkring of een buis indirect of direct verhit is
In de handleiding Hickok tester staat dat ik voor indirect Cod Cathode drukknop P6 moet gebruiken
En bij regular rectifiers ( direct Verhit ) drukknop P7
Dan is er nog een vervolg
Kan t beter inscannen dat stukje
Het is een vreemd verhaal wat het verschil is tussen cold Cathode en reguliere gelijkrichters 8-[
Bij deze ingescand Anne
Ik wil een lijstje erbij doen welke indirect verhit zijn en de Direct verhitte

Tot nu toe begreep ik dat als de Cathode de Ook gloeidraad is dat het direkt verhit is
En als er een kathode getekend staat eventueel met een verbinding naar de gloeidraad het Indirect verhit is
Maar ik twijfel
En wil Mn tester niet kapot maken door een verkeerde knop in te drukken :think:
Ik hoop dat je er wijs uit kan Alhoewel ik twijfel niet aan jou Eerder aan mezelf :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » ma 03 jun 2019, 23:18

Heeft niks met direct of indirect verhitte kathodes te maken.
P2 is voor signaaldiodes met een (heel)kleine stroom.
P6 voor buizen die geen gloei hebben, soort neonbuizen, bedoeld voor spanningsstabilisatie.Je zou kunnen zeggen buizenZeners.
P7 voor gelijkrichters met fut.Bij sommige is de gloeidraad ook de kathode, maakt niet uit de kathode zit meestal toch aan dezelfde pin als de gloei (één kant).
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 04 jun 2019, 8:35

Ah!buis schreef:Heeft niks met direct of indirect verhitte kathodes te maken.
P2 is voor signaaldiodes met een (heel)kleine stroom.
P6 voor buizen die geen gloei hebben, soort neonbuizen, bedoeld voor spanningsstabilisatie.Je zou kunnen zeggen buizenZeners.
P7 voor gelijkrichters met fut.Bij sommige is de gloeidraad ook de kathode, maakt niet uit de kathode zit meestal toch aan dezelfde pin als de gloei (één kant).
Anne

Bedankt Anne, :dank: :dank: :dank:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » di 04 jun 2019, 11:40

Anne dat lukt ook 1 EZ80 als nieuw zag hij er uit beetje te licht van kleur eigenlijk
Was gewoon kapot wijzer kwam nauwelijks uit de hoek een ander zwart Prima beide secties van de EZ80
Dus dat lukt ook O:) :yeah:
Vanmiddag de Utracer op stellen en een paar el84 testen Daar staat een filmpje van op YouTube :yeah:
Nu :relax: :relax:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 05 jun 2019, 13:36

Zo alles weer opgeruimd
De Utracer
Ik vond bij de OT een paar doosjes voor buizen
De rechtse Philips MINIWATT
Daar denken we tegenwoordig anders over :lol:
FFDEA510-5748-49B8-9980-79BB1E74BE64.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » do 06 jun 2019, 11:43

Krijg programma van de utracer niet op de ervoorbestemde lapToB
Iets met actieveX Daar heb ik geen verstand van
Dus ff wachtehhhhhh
Ga Mn werkbank opruimen vanmiddag en dan een plank erop met GU50 voeten Ik wil weer gaten boren solderen enzo O:)
Ben de hoofdpijn computer dingen zat :boos: Het werkt nooit als op papier Rotdingen :evil:
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 12 jun 2019, 10:28

Ik heb 2 planken erbij gemaakt waar 2 ladenkastjes hingen gevuld met een allergaartje elco,s miniatuur boutjes Relais Tappen Ruimertjes etc
Nu is Mn scoop ook beter beschermd voor neer stortend puin :-"
Zo nu opruimen , het zaagsel ligt achter me Overal :shock:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8859
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Shadow » wo 12 jun 2019, 11:52

Hallo, Delta Elektronica? O:)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 12 jun 2019, 12:07

Shadow schreef:Hallo, Delta Elektronica? O:)

Ja ik heb er nog een paar
Zijn allemaal ontworpen door Joop Bon PA0BON en dat was een vriend van me die naar een jaar pensioen K kreeg
Ondanks een gezondheids check Zag men dat niet aankomen en na amper een halfjaar overleden .
Dus als ik aan die knopjes kom denk ik weer aan Joop O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8859
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Shadow » wo 12 jun 2019, 14:02

begrijpelijk, ik heb een grote jongen staan van hun, die zal dan ook wel van zijn hand zijn?

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » wo 12 jun 2019, 14:30

[youtu_be]i[/youtu_be]
Shadow schreef:begrijpelijk, ik heb een grote jongen staan van hun, die zal dan ook wel van zijn hand zijn?

De SM ?xxxx Joram ?
Ik bedoel met SM SwitchMode voor alle duidelijkheid is hij nog met Analoge meters of is het al een digitale :D
En Mn hok is weer schoon De Gu50 spullen erop Nu de rest nog opzoeken O:)
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 8859
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Shadow » wo 12 jun 2019, 14:42

7211E279-C681-492C-975B-835B605BBC42.jpeg


B013157F-3982-4643-A39F-0FB8D72207CD.jpeg


402E4A63-D1FF-464A-955A-72652A826CAF.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » do 13 jun 2019, 18:04

Anne kan ik DIT die hoogspanning aan uit schakelen
Dit past op Mn printjes deze zou ik moeten bestellen

Ik heb ook twee Zetler relais met 2x wissel 250 VAC 6Amp maar weet niet of ik dit kan schakelen er mee

EDIT
Had een verkeerd schema hier gezet is vervangen
Excuus daarvoor
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op do 13 jun 2019, 23:55, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » do 13 jun 2019, 18:21

Ze zijn allebei 250VAC, moet ruim genoeg zijn.De Zettler is voor iets minder stroom, niet belangrijk, ze zijn hoe dan ook zwaar overbemeten.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » do 13 jun 2019, 23:13

Ah!buis schreef:Ze zijn allebei 250VAC, moet ruim genoeg zijn.De Zettler is voor iets minder stroom, niet belangrijk, ze zijn hoe dan ook zwaar overbemeten.
Anne

Anna bedankt weer dan heb ik de relais er iig voor
Morgen niet veel tijd Maar daarna gaan we vrolijk verder de voeding met accessoires op te bouwen
Als dat werkt ga ik naar de buizen Fasedraaier ECC99 / op 12 volt DC doen :hide:
de GU50 op AC staat in schema op wisselspanning dat laat ik zo
Maar wil de fasedraaier graag op 12 volt DC doen Anne op de 15 volt wikkeling
Dat is 400 ma
De 6N2P gebruikt 340 mA
Mogen die niet samen op die 15 volt wikkeling ?
Heb ergens gelezen dat dat problemen geeft maar ben er niet zeker van
Anders is er nog wel plaats voor een klein trafootje van een paar Watt
moet er nog wat over nadenken :-k wil jou niet op de kast jagen O:)
De 6N2P Klinkt als een 6.3 volt buisje 340 mA
Nog wat uit te puzzelen
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » do 13 jun 2019, 23:39

Laat die ECC99 maar gewoon op wisselspanning zoals de 6N1 in het schema, gelijkspanning heeft daar geen zin.
Ipv de 6N2P kan een ECC83 ook, heb je keus 6 of 12V gloei.Die stabilisator daar, een LM317, niet LM1084 die bestaat niet.Wel een LT of TS1084 maar die is onnodig sterk.
Er staat ook een verbinding teveel in het schema, de collector van de BC547 zit aan de kathodes van de 6N2 maar mag niet aan de massa.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » do 13 jun 2019, 23:55

De 6N2P wisselen voor een ECC83 [-X

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » vr 14 jun 2019, 12:29

Maak je geen zorgen Peet de 6N2P blijft verder lig ik plat misschien dat het vanmiddag beter gaat
Dan probeer ik eerst het schema op te poetsen
ik heb het schema in 2 gedeeld versterker en voeding
schema gu50 versterker.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Bert61 op vr 14 jun 2019, 14:28, 1 keer totaal gewijzigd.
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » vr 14 jun 2019, 14:17

democles schreef:De 6N2P wisselen voor een ECC83 [-X

Mocht je van gedacht veranderen en nog wat O:)
Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Bert61
Berichten: 6419
Lid geworden op: vr 25 apr 2014, 4:15
Locatie: Oudenbosch

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Bert61 » vr 14 jun 2019, 14:30

Ah!buis schreef:
democles schreef:De 6N2P wisselen voor een ECC83 [-X

Mocht je van gedacht veranderen en nog wat O:)
Anne

Jouw schema is mooier dan ik heb :goedzo:
Bedankt voor het werk en meedenken Anne :dank: :dank:
Als ik er een andere buis inzet dan een wat robuustere versie De 6SN7 of de 6SL7
Dat zou dan ook opgaan voor de ECC99 maar daar heb ik er 4 hagelnieuw van liggen
En geen versterker om ze in te doen , als het te schel gaat klinken of zo iets Ik weet niet meer waarom Demo ze heeft gewisseld met de 6N1P-EW :-s
shit draadje vergeten :oops:

Gebruikersavatar
democles
Berichten: 4085
Lid geworden op: do 11 nov 2010, 21:08
Locatie: Appingedam

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor democles » vr 14 jun 2019, 14:51

Wat ik me kan herinneren is de 6N1P-EV te vergelijken met de 6SN7 is alleen een stuk goedkoper en werkt op een lagere spanning als de 6SN7.

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13393
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Mono blokken met GU50

Berichtdoor Ah!buis » vr 14 jun 2019, 15:19

Bert61 schreef:Jouw schema is mooier dan ik heb :goedzo:
Is anders jou tekening, enkel wat aangepast.
Als ik er een andere buis inzet dan een wat robuustere versie De 6SN7 of de 6SL7
Dat zou dan ook opgaan voor de ECC99 maar daar heb ik er 4 hagelnieuw van liggen
En geen versterker om ze in te doen , als het te schel gaat klinken of zo iets Ik weet niet meer waarom Demo ze heeft gewisseld met de 6N1P-EW :-s
De ECC99 en de 6N1P zijn steilere buizen dan die andere twee en daarom betere kathodevolgers (zoals hier)
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bert61, CCBot en 1 gast