Animo check Composiet Amplifier Mk2

Voor- en Eindversterkers

Moderator: Beheerdersteam

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9163
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » wo 05 dec 2018, 13:30

ray5150 schreef:Hoe zit Joram eigenlijk nog in gebruikte koelblokken ?


Ik heb vooral veel nieuwe momenteel :-$
Die ik in Alphen ook bij had zeg maar :wink:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » wo 05 dec 2018, 13:36

Valt wel mee Anne. Ik schreef ook "in principe gebaseerd op..." Het wordt geen kopie :mrgreen: De fets in de Sony waren sowieso de aller eerste vermogensfets en erg kwetsbaar. De SOA er van was echt veel te krap voor die versterker! En bij wat moeilijker speakers en/of zwaar uitsturen, ging dat snel roken. Tegenwoordig hebben we vermogens fets die wel tegen een flink stootje kunnen.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11531
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor hannesie » wo 05 dec 2018, 13:53

https://www.hifiengine.com/manual_libra ... a-n7.shtml
sony.JPG


Is dan een ouwetje waarop het gebaseerd is, maar dat is dus ook met de CA-ZBA amp.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
ronnydepony
Berichten: 1098
Lid geworden op: ma 19 feb 2007, 20:22
Locatie: Lichtervelde (B)

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor ronnydepony » wo 05 dec 2018, 18:25

en "verspijkeren" een nieuw woord voor "scrabble" lol
Mvg, Ronny

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22758
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor ray5150 » wo 05 dec 2018, 20:30

Jan Geert schreef:ik denk dat Ray en ik elkaar nog wel gaan tegenkomen bij Twenthe Radio? :bakkie:

Dat kan, alhoewel ik er niet echt wekelijks kom, meestal is het op zaterdag.
Voor grote koelblokken hoef je er niet meer te zijn, trafo's hebben ze soms wel eens wat leuks voor een redelijke prijs.

Pjotr schreef:Valt wel mee Anne. Ik schreef ook "in principe gebaseerd op..." Het wordt geen kopie :mrgreen: De fets in de Sony waren sowieso de aller eerste vermogensfets en erg kwetsbaar. De SOA er van was echt veel te krap voor die versterker! En bij wat moeilijker speakers en/of zwaar uitsturen, ging dat snel roken. Tegenwoordig hebben we vermogens fets die wel tegen een flink stootje kunnen.


interessant, ik zal die manual eens downloaden, ben je eigenlijk voornemens om met "gewone" vermogens-transistoren of (mos)fet's in de eindtrap te gaan werken ?

Gebruikersavatar
ray5150
Berichten: 22758
Lid geworden op: vr 13 apr 2007, 23:56
Locatie: s-Gravenhage

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor ray5150 » wo 05 dec 2018, 20:35

Shadow schreef:
ray5150 schreef:Hoe zit Joram eigenlijk nog in gebruikte koelblokken ?


Ik heb vooral veel nieuwe momenteel :-$
Die ik in Alphen ook bij had zeg maar :wink:


Oh, Sorry, daar moet ik overheen gekeken hebben. :oops:
Heb toen wel in dat koffertje met allerhande dingen staan neuzen.

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » wo 05 dec 2018, 21:03

ray5150 schreef:..........
interessant, ik zal die manual eens downloaden, ben je eigenlijk voornemens om met "gewone" vermogens-transistoren of (mos)fet's in de eindtrap te gaan werken ?

Google eens op hfe_sony_ta-n7_new_circuit_operation.pdf (Staat ook bij HiFi Engine trouwens.)
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9163
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » wo 05 dec 2018, 21:06

Ik had 4 van die blokken bij, 1 set voor 3kes met het Pass bouwdoos pakket erbij, 1 set voor Peter maar die had er maar 1 nodig :lol


ray5150 schreef:...ben je eigenlijk voornemens om met "gewone" vermogens-transistoren of (mos)fet's in de eindtrap te gaan werken ?


Volgens mij wordt het regulier spul, maar met het huidige beleid bij sommige leveranciers :?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » wo 05 dec 2018, 22:07

Yep, wordt zoveel mogelijk regulier spul: IRFP240/9240 en D44H11/D45H11voor de uitgang. Hoelang de IRFP's nog courant blijven weet ik niet. IR zelf is er mee gestopt en ze worden nu gemaakt bij Siliconix, wat dan weer een onderdeel is van Vishay tegenwoordig. Tja, wordt gemaakt zolang er voldoende industriële vraag naar is. D44H11/D45H11 worden al sinds heugenis gemaakt, die vergaan nooit :mrgreen:
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9163
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » wo 05 dec 2018, 22:10

Had je al 9240’s Peter?

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » wo 05 dec 2018, 22:19

Ja, vorige week 20 van binnen. Die zijn op het moment het probleem niet. De 240 is ff moeilijk op het moment maar daar kan evengoed 244 voor in de plaats. En daar ligt al ff genoeg van ;)
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9163
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » wo 05 dec 2018, 22:20

Ja die heb je al :beer:

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8435
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Wowly » wo 05 dec 2018, 23:05

Ik heb nog twee trafo's in mijn UcD zitten die ik nu niet gebruik, 340 VA 30v. Zou ik deze kunnen gebruiken in jou plannen Peter? Of beter wachten wat de ideale trafo's worden? Anders ga ik mijn UcD weer eens reviven

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » wo 05 dec 2018, 23:13

Ja, kun je wel gebruiken Jan. Alleen komt er dan niet meer dan een 100W uit. Iets meer dan wat je in Alphen hoorde. Voor huiskamer gebruik wel genoeg lijkt mij.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Ah!buis » wo 05 dec 2018, 23:36

Pjotr schreef:Yep, wordt zoveel mogelijk regulier spul: IRFP240/9240 en D44H11/D45H11voor de uitgang. Hoelang de IRFP's nog courant blijven weet ik niet. IR zelf is er mee gestopt en ze worden nu gemaakt bij Siliconix, wat dan weer een onderdeel is van Vishay tegenwoordig. Tja, wordt gemaakt zolang er voldoende industriële vraag naar is. D44H11/D45H11 worden al sinds heugenis gemaakt, die vergaan nooit :mrgreen:
Zowiets.png
:hide: Anne
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » wo 05 dec 2018, 23:47

Bij voorbeeld. Lijkt wel op de beschrijving in dat linkje wat ik Ray gaf. Dat is wel het principe. Heb je dat niet als een alternatieve reparatie voor de Sony van het wep geplukt? :D Zijn verschillende sites over. Ik gebruik overigens wel het dubbele aantal BJT's (2 per fet).
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Wowly
Beheerder
Berichten: 8435
Lid geworden op: vr 19 nov 2004, 18:56
Locatie: Budel

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Wowly » do 06 dec 2018, 10:02

Pjotr schreef:Ja, kun je wel gebruiken Jan. Alleen komt er dan niet meer dan een 100W uit. Iets meer dan wat je in Alphen hoorde. Voor huiskamer gebruik wel genoeg lijkt mij.

Wat zouden de ideale Trafoos zijn voor dit project

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9163
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » do 06 dec 2018, 10:39

2x45V 500VA per kanaal :rock:

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » do 06 dec 2018, 10:54

Er bestaan geen ideale trafo's :lol: Het hangt ook erg af van hoe je hem gaat gebruiken. 500VA/kanaal mag wel maar is echt overdreven. 2x45V bij 250VA - 300VA is denk ik wel redelijk optimaal als je er 250W uit wilt halen. Het is wat voorbarig om deze discussie nu al te gaan voeren. Eerst maar eens een proto goed werkend. Ik ga dan verschillende trafo's proberen en nader opmeten. Dan heb je wat vaster grond om op te besluiten. Dit draadje is ook nog geen group buy maar een animo check. Ieder kan later nog bezien of ie met een GB voor de printen mee doet of niet. Voorlopig animo genoeg, dat wel! :rock:
Laatst gewijzigd door Pjotr op do 06 dec 2018, 11:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Shadow
Berichten: 9163
Lid geworden op: vr 28 jan 2011, 20:56
Locatie: Vlissingen

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Shadow » do 06 dec 2018, 11:12

Echt wel!
(En het prijsverschil bij Toroidy is niet echt groot tussen 300-500va)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » do 06 dec 2018, 11:16

Klopt. Dan zou ik eerder 2 kanalen op 1 trafo zetten. Dat scheelt dan flink in ruimte en gewicht! Echt wel :D Dat is nou weer het leuke van zelfbouw, ieder mag het bouwen naar eigen inzicht. Wel binnen zekere grenzen maar die zijn vrij ruim.

Het heeft geen enkel nut om hier een oversized trafo te gaan gebruiken. De PSRR is dermate groot dat je daar niets van gaat merken. Dat is idd bij veel ander versterkers wel anders.
Laatst gewijzigd door Pjotr op do 06 dec 2018, 11:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Peter de Jong

Gebruikersavatar
Leeuwarden
Berichten: 7264
Lid geworden op: zo 19 sep 2004, 14:47
Locatie: Nog niet gevonden

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Leeuwarden » do 06 dec 2018, 11:19

Pjotr schreef:Klopt. Dan zou ik eerder 2 kanalen op 1 trafo zetten. Dat scheelt dan flink in ruimte en gewicht! Echt wel :D Dat is nou weer het leuke van zelfbouw, ieder mag het bouwen naar eigen inzicht. Wel binnen zekere grenzen maar die zijn vrij ruim.



Blauwe led is uiteraard wel een must... :sure:

Gebruikersavatar
hannesie
Berichten: 11531
Lid geworden op: wo 31 dec 2008, 15:27
Locatie: Dordrecht

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor hannesie » do 06 dec 2018, 12:04

pa.JPG
Zo iets ???............ :lol: :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Hans

Gebruikersavatar
Ah!buis
Berichten: 13676
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 22:36
Locatie: Overijse

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Ah!buis » do 06 dec 2018, 12:14

Pjotr schreef:Heb je dat niet als een alternatieve reparatie voor de Sony van het wep geplukt? :D

Wel nee, jaren geleden al over bezig geweest.viewtopic.php?f=7&t=7209&start=266
Ik gebruik overigens wel het dubbele aantal BJT's (2 per fet).
Is dat voor spreiding van de warmte of om de hfe groot te houden? Veel hebben die BJT's niet te verduren,max spanning ~Vzener en zo'n 2A.Meeste gaat in de fet zitten.
Anne
Eén plaatje > 1000 woorden :-)

Gebruikersavatar
Pjotr
Berichten: 21196
Lid geworden op: do 26 aug 2004, 18:34
Locatie: bollenstreek

Re: Animo check Composiet Amplifier Mk2

Berichtdoor Pjotr » do 06 dec 2018, 12:26

Idd Anne, is ook niks nieuws onder de zon. En je weet, een gemiddelde High-End versterker wordt tegenwoordig ontworpen om te verkopen en niet om het onderste uit de kan te halen. Dat was in de jaren '70 soms wel eens anders. Nee, warm worden die BJT's nauwelijks, daarom is het niet. Het is i.d.d. vanwege de Hfe afval boven de 2A.
Peter de Jong


Terug naar “Versterkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CCBot en 0 gasten